Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is zwaar dat je ouders horen dat hun zoon een moordenaar is’

Laatste update:

Zes clubs, vijf verschillende landen, vier uitleenbeurten en veel opgedane ervaringen. Met José Rodriguez heeft Fortuna Sittard tijdelijk een voetballer in huis gehaald die op 23-jarige leeftijd al over een uitgebreide conduitestaat beschikt. De middenvelder, die wordt gehuurd van FSV Mainz 05, is nog altijd de jongste speler die voor Real Madrid in de Champions League heeft gespeeld: 17 jaar en 354 dagen. Dat was in de 4-1 zege op Ajax, de opponent van Fortuna van zaterdag.

“Veel mensen denken dat het over en sluiten is voor mij, maar ik speel hier heel goed”, stelt Rodriguez in gesprek met de Spaanse sportkrant AS. De Spanjaard kwam tot dusver in vier officiële ontmoetingen van Fortuna binnen de lijnen en verscheen in elk van de laatste drie duels in de basis. “Het is niet goed om vaak van club te veranderen, al doe je veel ervaringen op. Ik weet nu hoe ik mij beter moet opstellen op het veld en ik maak minder fouten. De trainer wil dat ik het team organiseer en mijn ervaring overbreng op de rest.”

“Na mijn eerste wedstrijd als basisspeler vertelde ik mijn familie dat ik nog nooit zo hard had gerend om te winnen, maar ik ben blij dat ik hier ben. De Eredivisie en ik passen perfect bij elkaar.” Rodriguez leverde twintig procent van zijn salaris in om in Sittard te kunnen spelen. “De club heeft een inspanning geleverd en dat probeer ik terug te betalen. Minder geld verdienen en gelukkig zijn is de moeite waard.” In Duitsland lijkt hij geen toekomst meer te hebben: na een overtreding op Dominik Kohr in september 2016 kreeg hij voetbalminnend Duitsland over zich heen. FSV Mainz 05 inclusief.

“De club veroordeelde mij en sindsdien kom ik niet in de plannen voor", legt de middenvelder de situatie uit. "Ze hadden op het resultaat van het medische onderzoek moeten wachten in plaats van zich eerst uit te spreken over het moment. Naderhand bleek het niet zo ernstig te zijn. Zonder ook maar iets te weten vertelden ze me dat ik bestraft zou worden en dat heeft mij pijn gedaan, vooral voor mijn familie. Het is zwaar dat je ouders horen dat hun zoon een moordenaar is. Ik ben nooit een agressieve voetballer geweest, maar desondanks werd ik als een crimineel beschouwd.”

“Mijn loopbaan verliep goed, totdat ik naar Mainz ging”, verzucht Rodriguez, die een schorsing van vijf duels en een boete van tienduizend euro kreeg. “Dat was een foute beslissing en ik heb het moeilijk gehad. Als je niet speelt, lijkt het leven geen zin te hebben. Ik heb in de zomer twee maanden voorbereiding meegemaakt en ik moest met het tweede meetrainen. De club heeft een aanzienlijk bedrag voor mij betaald en ik weet dat ze denken dat ik een goede speler ben, dat ik het goed zou kunnen doen, maar na die onfortuinlijke overtreding zou de buitenwereld over eventuele speelminuten vallen.”

Het is inmiddels zes jaar geleden dat Rodriguez in de Champions League minuten mocht maken voor Real Madrid. “Overal word ik nog daaraan herinnerd. Ongelooflijk.” Trainer José Mourinho geloofde in de zeventienjarige Spanjaard, die destijds niet eens basisspeler van Real Madrid Castilla was. “Op dat moment geniet je er niet van. Je weet niet eens wie je bent. Mou zei tegen me: ik ga van jou de meest bekende zigeuner van de wereld maken. Daar moest ik altijd om lachen. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe ik mij voelde als de beste trainer ter wereld met mij sprak of van adviezen voorzag.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De dag dat deze man uit zijn contract loopt is een mooie dag. Was echt een doldwaze overtreding in zijn debuutwedstrijd, in blessuretijd met een 1-3 voorsprong. Die jongen mocht van geluk spreken dat het maar vijf wedstrijden werden. En inderdaad, de blessure viel in vergelijking met de overtreding mee, maar daar moet hij zijn mond overhouden. Gun hem het beste in zijn loopbaan.

28 september 2018 om 09:09

Heb je de overtreding ook daadwerkelijk gezien of praat je gewoon uit je nek? Ik kan in Nederland zo 10 ergere overtredingen benoemen. Ja hij kwam doldwaas inglijden, hij wilde zich bewijzen, maar hij raakt niemand met zijn vooruitgestoken been en je kon zien dat hij ook bewust dat vooruitgestoken been weg hield bij de tegenstander. Hij raakte met zijn hak, of kont, de speler die de pass gaf. Vanzelfsprekend is zo onbesuisd inkomen een rode kaart, maar ik zie geen opzettelijk of extreem gemeen spel.

Wat heeft deze man jou gedaan dat je hoopt dat hij snel uit zijn contract loopt? en hem dan wel het beste wensen? beetje hypocriet al met al.

28 september 2018 om 09:59

Ik heb de tackle niet gezien, dus heb daar geen oordeel over. Maar ik lees in dit artikel dat zelfs zijn eigen (!) club hem afgevallen is na deze tackle. Waarom is dat dan? Dat zie ik clubs echt nooit doen, behalve bij heel extreme gevallen.

Overigens vind ik zijn eigen uitleg ook nergens op slaan. Dat je eerst af zou moeten wachten tot de medische gevolgen bekend zijn... Dat gaat echt nergens over. Je beoordeelt de actie, en als je die belachelijk vindt, dan treed je op. Dat de geraakte tegenstander uiteindelijk niet zwaar geblesseerd is, is dan heel mooi meegenomen, maar verandert niks aan de actie zelf.

28 september 2018 om 10:16

Ik weet niet wat jij hebt gegeten als ontbijt, of je moet nog ontbijten en hebt honger dus je brabbelt maar wat online.

Hoe je zelfs kan beweren dat hij niemand raakt? Besef je wel hoe erg je iemand kan blessuren als je zo in komt gelopen? Op het moment dat zijn tegenstander de pass verstuurt, hangt dat been in de lucht en heb je totaal geen controle meer over je been. Vooral als je niet weet wie er in je komt gelopen. Op dat moment kan je been gewoon breken door de kracht en snelheid van het moment.

Opzettelijk of extreem gemeen, dat laat ik in het midden. Je bent vooral oliedom als je zo in komt gelopen. Dan ben je gewoon niet zo slim. Ik ben eigenlijk blij dat een club het aandurft om hem daar op aan te duiden, gebeurt niet zo vaak. Daar moeten we toch blij mee zijn?

28 september 2018 om 10:34

Opzettelijk of extreem gemeen? Het is of opzettelijk en extreem gemeen, of oliedom. Kijkend naar de beelden moet je toch concluderen dat het een oliedomme, overijverige actie was van iemand die zich te graag wilt laten zien in zijn debuutwedstrijd.

28 september 2018 om 11:12

@cadetto ik denk dat jij het helemaal juist verwoord. Veel beter dan ik in ieder geval. Het is een oliedomme actie, maar ik zie geen enkele opzet om iemand te blesseren. Ik denk dat als je de overtredingen van Ramos op een rijtje zet je er minsten 5 soortgelijke zal vinden.

Ongelooflijk domme manier om een tackle in te zetten, maar ik zie toch echt de intentie om die bal te blokken.. Pakt alleen enorm verkeerd uit, maar om iemand nou gelijk een moordenaar te noemen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren