Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Het is klaar met Cillessen: mooie carrière, maar nu is het einde oefening’

Laatste update:

Als het aan Aad de Mos ligt, behoort Jasper Cillessen maandag niet tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Volgens de oud-trainer is het ‘einde oefening’ voor de doelman van NEC. De 34-jarige sluitpost ging de afgelopen weken veelvuldig in de fout en erkende eerder deze maand in een mindere fase te verkeren.

Bondscoach Ronald Koeman koos tijdens de vorige interlandperiode nog voor Cillessen als eerste doelman. De sluitpost kreeg eind maart het vertrouwen tegen Frankrijk (4-0 verlies) en Gibraltar (3-0 winst). De Mos is van mening dat Cillessen ‘klaar is’ en Koeman hem niet langer voor Oranje moet oproepen. "We moeten reëel zijn: het is einde oefening”, zegt hij tegenover ESPN.

De Mos stelt dat Cillessen inmiddels is ingehaald door Justin Bijlow (Feyenoord), Andries Noppert (sc Heerenveen) en Bart Verbruggen (Anderlecht). “En eventueel Mark Flekken. Daarna komt Cillessen pas. Hij heeft alles bereikt en is alleen maar slechter gaan keepen. Hij heeft een mooie carrière gehad. Nu komt er een nieuwe generatie aan.”

Eerder deze maand maakte Cillessen een gigantische blunder die zijn team uiteindelijk fataal werd: NEC verloor daardoor met 2-3 van sc Heerenveen, dat een directe concurrent was om een playoff-ticket. Een speelronde later aarzelde de doelman te lang met de bal aan zijn voet tegen FC Twente (4-0 verlies), waardoor Manfred Ugalde ertussen kon komen met een sliding. De 65-voudig international van Oranje kwam met de schrik vrij, want de bal rolde niet het doel in en verdediger Philippe Sandler kon het gevaar uiteindelijk wegnemen.

Cillessen toonde zich na het duel met Twente zelfkritisch en erkende de laatste tijd te veel in de fout te zijn geweest. Trainer Rogier Meijer hield ondanks de blunders vertrouwen in de routinier. Cillessen stond afgelopen zondag tijdens de laatste speelronde van het Eredivisie-seizoen tegen Fortuna Sittard (1-1) wel zijn basisplaats af aan Mattijs Branderhorst, die voor een transfervrij vertrek bij NEC staat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat lijkt me toch ook geen discussie meer of hij wordt opgeroepen of niet? Cilessen is al een tijdje passe. Door met Bijlow, Verbruggen, Flekken en Noppert.

29 mei 2023 om 07:38

Dat is exact wat Aad de Mos zegt. .
Maar Koeman is Koeman. Zelfde met het oproepen van bijvoorbeeld Klaassen. Die jongen staat wissel bij Ajax, brengt niets bijzonders maar krijgt toch gewoon weer een oproep.

29 mei 2023 om 07:41

Precies, de grootste open deur die ik sinds tijden heb gelezen. Klaassen, Taylor, Cilessen, Blind.. dat zouden toch echt geen vraagtekens moeten zijn.

29 mei 2023 om 08:06

Dan nog maar niet gesproken over het niet selecteren van Frimpong. In de belangstelling staan van de complete wereldtop, maar Koeman vindt hem geen “back”.

Ik hoop dat Koeman snel op zijn bek gaat.. want de keuze voor bovengenoemde spelers zijn niet meer dan schandalig te noemen.

29 mei 2023 om 07:41

Mee eens behalve de noppert hype, de beste jonge keept voor it eerst 20wefstrijden achter mekaar in ze carriere is al 28 nu net weer fit naar lange tijd eruit te hebben gelegen.

29 mei 2023 om 07:44

Klopt, ik heb ook wel mijn twijfels en noemde hem daarom als vierde. Maar ik heb ook nog niet iets van hem gezien waarom hij er niet bij zou horen. Voor penalties zou ik iemand anders kiezen, dat wel..

29 mei 2023 om 07:46

Waarom hoor ik niemand over Olij? Dat is toch een supertalent

29 mei 2023 om 07:46

Eens. Die Noppert-hype moet ook stoppen. Die hoort er helemaal niet bij ook als je naar de andere namen kijkt. Leuk voor de ED, maar niet meer dan dat imo.

Met Cillisenis het ook wel klaar lijkt het. Jammer, want het is lang een goede keeper geweest.

Dan gewoon Flekken, Bijlow en Verbruggen? Oproepen lijkt mij.

29 mei 2023 om 09:09

Als Noppert geen 3,82 lang was dan hadden we het nooit over hem gehad. Is gewoon een keeper in de categorie Olij, Vaessen etc.

29 mei 2023 om 09:31

Haha de beste man maakt geen fouten. Bij Heerenveen niet, en op het wk niet. Die bijlow hype moet maar een keer stoppen. Word altijd maar ald eeuwig talent gezien maar is nooit een seizoen fit.

29 mei 2023 om 09:57

In de wedstrijden dat hij fit is keept hij echter als Casillas in zijn goede dagen. 😉

Zou persoonlijk Bijlow, Flekken en Verbruggen voorlopig als keepers korps oproepen. Denk dat iedereen toe is aan vastigheid op die positie. Bijlow nummer één, Verbruggen als het jonge talent en Flekken als degelijke back up.

Noppert zie ik het gewoon niet in, mensen zijn onder de indruk omdat hij 5 kansen op het WK heeft gestopt en zo lekker nuchter is.

Olij, Vaessen.. jongens wat een namen allemaal, da’s toch geen Oranje materiaal kom op zeg.

29 mei 2023 om 12:31

Sa is't ek noch s👍D.Pranjic

30 mei 2023 om 17:03

@pranjic De selectie van Noppert is toch gewoon gek te noemen. Olij kent een beter seizoen, is 100% fit en heeft wedstrijdritme. Afgezien van het feit dat Noppert waarschijnlijk derde keeper zal zijn, blijft het toch nog altijd Oranje waarbij de besten geselecteerd moeten worden.

Hetzelfde geldt overigens voor Blind en Memphis, die beiden ook de laatste tijd te weinig hebben gespeeld. Memphis heeft hierbij het geluk dat de spoeling in aanvallend opzicht akelig dun is. Wat Blind precies weet binnen de KNVB is mij een raadsel, want achterin zijn er tal van opties logischer voor zijn positie.

29 mei 2023 om 08:41

Noppert? Olij dan toch mag ik hopen.

Ik vind het altijd bijzonder dat mensen over andere gaan zeggen dat ze moeten stoppen. Er is maar een iemand die bepaalt wanneer hij stopt, en dat is de persoon zelf.

Maar als dit volgens Aad normaal is, dan heb ik ook nog wel een adviesje voor Aad zelf. Stop maar. Redelijke carrière als trainer, matige analist. En nu is het echt mooi geweest.

29 mei 2023 om 07:46

Het gaat om oranje en niet het stoppen van zijn carrière..

29 mei 2023 om 07:55

Ook daar gaat Aadje niet over. Daar gaan Cillissen en de bondscoach over. En ik doelde in het geval van Aad wel degelijk op het stoppen van zijn carrière.

29 mei 2023 om 08:40

Goedemorgen Paul..
Maar dat doet hij niet.. daarbij is het de keuze van de bondscoach, want Cilessen vindt zichzelf er goed genoeg voor zoals we weten.

29 mei 2023 om 10:25

Ik mag hopen dat Cillissen er niet over gaat of hij wel of niet geselecteerd wordt. Daar gaat koeman over en zijn staf.
Maar ik zou het niet erg vinden als cillissen er nirt meer bij zit. Die was nooit goed genoeg voor het NL elftal, alleen jammer dat we een tijdje niet beter hadden of de bondscoach geen andere keuze durfde te maken.

29 mei 2023 om 11:20

Als er geen betere keepers waren, was hij toch goed genoeg?

29 mei 2023 om 07:48

Ik vind dat je Aad met "matige analist" nog te positief benaderd hoor haha.
Heb hem echt zelden op zinnige teksten kunnen betrappen wat geen open deuren waren.

29 mei 2023 om 07:57

Ik wilde niet het risico lopen dat ik de termen zuur en azijnzeiker om mijn oren geslingerd kreeg. Maar ik vind Aad zijn voorspellingen best wel zinnig hoor. Als je bij weddenschappen gewoon inzet op het tegenovergestelde van wat Aad voorspeld, zit je redelijk safe en heb je kans op mooie winsten. Als je wilt inzetten op wat Aadje voorspeld, dan kun je het geld beter overmaken naar een goed doel.

29 mei 2023 om 07:53

Eerst het hele artikel lezen, ging over Oranje, voor zo ver dat nog niet duidelijk was uit de titel. Aad slaat vaak onzin uit maar in deze heeft hij gewoon gelijk. Er zijn een aantal keepers hem voorbij in de pikorde.

29 mei 2023 om 08:11

Het verschil is dat Aad gevraagd wordt om zijn mening, jij niet. En Aad heeft gelijk, Cillessen is al een tijdje passé. De enige reden dat hij überhaupt overwogen wordt is de waanzin van Koeman.

29 mei 2023 om 08:35

En die waanzin van Koeman is natuurlijk niets in vergelijking bij de waanzin van Van Gaal om de enige keeper met WK ervaring thuis te laten en een (in mijn ogen) slechtere ongeschikte keeper op te stellen op het WK.

En over wie wel een mening of niet wordt gevraagd: Moet ik nu serieus zeggen dat ik jou niets had gevraagd? Of werkt zo een forum niet? Een forum is er om je mening te geven, dus dat doe ik. Bijzonder dat jij alleen dat al moet veroordelen.

29 mei 2023 om 10:27

Wat heb je aan een keeper met wk ervaring als die niet goed genoeg is. Fijn dat die thuis bleef. Gewoon ongeschikt die gast voor oranje

29 mei 2023 om 08:27

Waarom zou je niet mogen zeggen dat iemand niet meer in Oranje thuis hoort? Die man heeft gewoon een mening over wie er in Oranje hoort volgens hem en wie niet, niks mis mee.

29 mei 2023 om 08:47

Soms moet je mensen in bescherming nemen. Die krijgen het te hoog in hun bol. Als het aan Cilessen ligt is hij kandidaat om weer bij Barcelona te keepen.

29 mei 2023 om 09:23

Maar wie roept hem op, dat is de bondscoach toch? Je kunt je ook heel slap melden dat je niet meer opgeroepen wilt worden zoals Luuk de Jong en Vincent Janssen. Spelers die in mijn ogen sowieso nooit echt iets hebben bijgedragen aan oranje, Maar dat kun je van Cillessen toch niet echt beweren, dat hij nul waarde heeft gehad. En dat hij naar Barcelona moet, heb ik hem niet horen zeggen. Jij wel, of heb je dit bedacht om je mening iets aan te dikken?

Cillessen moet zelf weten of hij bedankt voor oranje, of hij helemaal stopt of nog 10 jaar doorgaat. En de bondscoach moet oproepen wie hij wil en waar hij denkt het beste resultaat mee te kunnen behalen.

Ik denk helaas dat de enige persoon die het daar niet mee eens is Jasper zelf is. Hij is al een tijd niet meer de beste keeper van Nederland en is inderdaad aan alle kanten ingehaald.

Persoonlijk hoop ik eigenlijk ook dat Cillessen niet meer opgeroepen wordt. Nog even los van het gegeven dat hij er op basis van vorm nou op z’n zachtst gezegd niet echt aanspraak op maakt heeft de Oranje-discussie rondom Cillessen zo verschrikkelijk veel onrust, gezeik en negatief sentiment teweeg gebracht dat ik zoiets heb van ‘laat lekker zitten.’ Je zou je er eigenlijk niet door moeten laten leiden maar als elke actie of uitspraak van of over je breed wordt uitgemeten en er een soort van hetze ontstaat dan zou ik er lekker de brui aan geven. Gewoon lekker focussen op NEC, dan kan hij nog jaren onder de lat staan en zijn carrière op een mooie manier bij zijn jeugdliefde afsluiten.

Koeman haalt gewoon vriendjes erbij hoor, zijn selecties zijn waardeloos en het gaat helemaal niets worden weer met oranje

29 mei 2023 om 12:31

@JK-Ajax: Koeman heeft sinds zijn rentree pas 1 selectie samengesteld. Vond je zijn 1e periode ook zo waardeloos? Ik vond die vrij succesvol en ik snap dat hij diezelfde jongens nu vertrouwen geeft. Echter denk ik dat Koeman hard genoeg is om die jongens te passeren wanneer ze (structureel) niet leveren in oranje.

29 mei 2023 om 21:33

Het was toch vooral hopen op een goede ingeving van Memphis in die tijd van Koeman? Het is nogal riskant om datzelfde trucje te willen herhalen met dezelfde spelers die bij hun clubs én Oranje al een behoorlijke tijd niet leveren. Wijnaldum heeft het niveau niet meer, Depay speelt amper, Blind heeft in een half jaar niets gespeeld. Frimpong wordt wederom genegeerd, en zo zijn er nog wel meer spelers waar wat op aan te merken is in mijn optiek.

30 mei 2023 om 09:45

Koeman is toch ook gewoon afhankelijk van zijn spelersmateriaal? Nog meer dan een clubcoach. Ik zie geen fatsoenlijke alternatieven voor in de spits. Als ik terugdenk was het voetbal onder vgaal en vmarwijk grotendeels ook afhankelijk van een ingeving van (incidenteel) Sneijder en grotendeels Robben. Wijnaldum wordt naar mn smaak iets te vroeg afgeschreven. over Blind ben ik het met je eens. Maar Frimpong, laat je liever Geertruida of Dumfries thuis?

Zeker, dat is duidelijk. Maar ja, Koeman. Die is bang voor verandering. Vreselijke conservatieve trainer. De voorselectie was al onbegrijpelijk. Verwacht er niets van.

Alles bereikt? Nou, niet echt toch?
Verder heeft ie gelijk dat Cillessen allang niet meer de beste doelman is met de NL nationaliteit. Ik zou Noppert gewoon opstellen. Heeft al bewezen geen last van zenuwen te hebben en het prima gedaan op het WK.

De bondscoach moet gewoon de allerbesten selecteren en wij mogen langs de zijlijn zijn keuze beoordelen. Het leuke van supporter zijn is dat we het nooit allemaal met elkaar eens zijn, laat dat zo blijven want iedere vorm van discussie is in het belang van beter voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren