Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is een puinhoop op het veld, bij de jeugdopleiding en in het bestuur’

Laatste update:

Glenn Helder is vernietigend over de huidige situatie bij Ajax. In de rubriek Breek de Week van Veronica Offside stelt de voormalig Ajacied dat het 'op alle vlakken' een 'puinhoop' is bij de uittredend landskampioen. Helder stelt tevens dat Ajax wat hem betreft voormalig technisch directeur Marc Overmars mag terughalen. Daarnaast begrijpt Helder de kritiek op algemeen directeur Edwin van der Sar, maar neemt hij hem ook in bescherming. "Hij heeft met Overmars weer waarde gegeven aan Ajax."

Bij de Amsterdammers is het de laatste tijd bijzonder onrustig op bestuurlijk vlak. Zo haalde de voormalig assistent-trainer van Ajax, Winston Bogarde, maandag in het programma Rondo van Ziggo Sport keihard uit naar Van der Sar. "Ajax is een geweldige club, maar zolang Van der Sar er is hoeft Ajax me niet te bellen." Op dinsdag maakte Gerald Vanenburg bekend te zullen stoppen als techniektrainer, omdat Ajax 'de verkeerde weg is ingeslagen', terwijl eerder al bekend werd dat Michael Reiziger (assistent-trainer), Saïd Ouaali (hoofd jeugdopleiding) en Henk Veldmate (hoofdscout) de club gaan verlaten.

"Het is een puinhoop bij Ajax", concludeert Helder. "Het is een puinhoop op het veld, het is een puinhoop bij de jeugdopleiding, het is een puinhoop in de bestuurskamers... Mensen die een Ajax-hart hebben, wat je ook van ze vindt, zoals Danny Blind, Michael Reiziger, Winston Bogarde en Vanenburg, zijn allemaal weg. Het is gewoon een puinhoop op alle vlakken. Sinds Overmars weg is gegaan, is het een zooitje geworden en nu klaagt iedereen over Van der Sar."

"Daar hebben ze ook gelijk in, in de zin dat ze zeggen: 'Hij is verantwoordelijk voor hoe het nu gaat en dan moet je daar je consequenties aan verbinden'", vervolgt Helder. "Alleen, als we over Overmars praten, ik weet ook dat Van der Sar samen met Overmars verantwoordelijk was voor de goede kwalificatiewedstrijden en ook hebben ze Ajax weer een merk gegeven, waarde gegeven", zegt Helder, waarna hij de vraag beantwoordt of hij Overmars graag terug zou zien in de Johan Cruijff ArenA. "Van mij mogen ze Overmars terughalen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En de volgende die even wat erover kwijt wil. Er staat weinig nieuws in, wat de afgelopen dagen/weken niet al verteld is. Het is crisis in Amsterdam, maar daar komen ze wel weer overheen. De naam Ajax is groot genoeg, net als de bankrekening. Nu mensen die er juist mee omgaan en volgend jaar doe je gewoon weer mee om de titel.

27 april 2023 om 12:22

Precies! Wij overleven elke crisis. Daarnaast hebben we voor 200 miljoen verkocht en zijn er 6/7 basisspelers verloren. Dat ga je echt wel voelen en daar profiteren feyenoord en psv nu eventjes van. Alleen intern maakt van der Sar er een puinhoop van Volgend jaar staan we weer met de schaal en gaan we vlammen in europa ❌️❌️❌️

27 april 2023 om 12:24

Er moet wel nog wel het een en ander gebeuren voordat je daadwerkelijk met de schaal staat. PSV en Feyenoord staan ook niet stil natuurlijk.

27 april 2023 om 12:33

En wij hebben Flappie die de puinhoop alleen maar groter maakt

27 april 2023 om 13:23

Feyenoord heeft minstens zo veel basisspelers verloren dus dat maakt geen verschil, Ajax en PSV maken er gewoon een zooitje van waar Feyenoord gewoon goed beleid voert.

27 april 2023 om 15:22

Achja je ziet hoe snel succes kan veranderen in wanbeleid en een sportieve crisis zoals bij Ajax nu het geval is, maar dat is ook snel om te draaien als je de juiste poppetjes op de juiste posities hebt staan. Als je ziet waar Feyenoord 2 jaar geleden was en waar ze nu staan kan je zeggen dat ze aardig snel de zaakjes op orde hebben waarbij het poppetje Slot Feyenoord echt naar een hoger niveau heeft getild.

27 april 2023 om 15:15

De portemonnee gast zo snel achteruit. Een ploeg met vorstelijke salarissen en die al 2 jaar in Europa niet presteert waarop wel is begroot raakt snel
Door het geld heen. Afgelopen jaar werd er fors geïnvesteerd met dito salarissen waar geen prestaties tegenover staan. Dit doet de portemonnee ook geen goed. Wij weten in Rotterdam hoe wij voorzichtig met weinig geld om moeten gaan.

27 april 2023 om 16:12

Wat er op de bankrekening staat maakt in princiepe niet zo veel uit. Het meest succesvolle jaar van Ajax de afgelopen jaren 18/19 , toen haalde ze spelers van onder de 20miljoen .
Ajax moet gewoon duidelijk weten wat ze willen , spelers halen die een aanvulling zijn van de spelers die ze al hebben.
Ik vind het niet vreemd dat spelers die bij Ajax de halve finale CL haalde het ergens anders minder doen. In dat team stonden spelers die elkaar aanvulde. Noem ze maar op Ziyech, van der Beek, Neres. Die kwamen goed tot hu recht in dat team van Ajax.
Ajax moet nu gaan kijken met welke spelers ze verder willen en die dan aanvullen met spelers die het team complementeren, beter maken.
Dat het hoofdjeugdopleiding vertrekt dat is toch niet zo vreemd, wat is er de afgelopen jaren uit de jeugd gekomen? De jeugd van AZ wint een prijs die de Ajax jeugd nog niet gewonnen heeft. Dat mag je zo'n man toch aanrekenen?
Vaantje gaat zelf weg, ok. Wat is zijn bijdragen geweest aan de selectie van Ajax? Ik kan nu niet zeggen dat er veel technische spelers rond lopen bij Ajax, zeker niet die gasten die uit de jeugd komen.

Wel grappig dat Glen nu, hoewel gevraagd, kritiek leverd op iets.
Toen hij zelf aan de grond zat en je had daar iets over te zeggen, kreeg je een grote muil terug met van waar bemoei je je mee en kreeg je bijna een mep op je bakkes.
Ik vind dat je dan zelf ook je mond moet houden als het kritiek op andere betreft.

27 april 2023 om 12:19

Dus je mag geen kritiek hebben als je zelf niet alles goed doet....Wat een onzin!

27 april 2023 om 12:59

Dat betrof dan ook meer op persoonlijk vlak denk ik, Glenn levert nu kritiek op het functioneren van bepaalde functies, volgens mij ook terecht, en inderdaad gevraagd

27 april 2023 om 13:27

Wat een vergelijking. Man, man, man...

Ex ajaxied? Kan mij niet heugen dat hij bij ajax speelde (of het heeft geen indruk gemaakt)

27 april 2023 om 12:26

Enkel in de jeugd daar gespeeld, nooit voor het eerste.

Glenn heeft gelijk. Het wordt tijd om Marc Overmars direct terug te halen en geef Mislintat maar een andere belangrijke rol binnen de club. Marc bracht ons naar de Europese top en dat is waar onze club hoort. Zonder Marc laat van der Sar nu zijn echt gezicht en hij maakt er een gigantische puinhoop van. Iedereen loopt weg. De AJAX identiteit gaat verloren. Tijd voor harde acties. Wat mij betreft Flappie eruit en Marc erin. Direct!!

27 april 2023 om 12:57

Vind het zo grappig al die mensen die zeggen haal Overmars terug. Wie zegt dat hij uberhaupt terug wil?

Dat we een goed gevulde kas hebben na alle verkopen is leuk, maar wat we ervoor terug hebben is zwaar kut. En ik kijk toch liever voetbal dan dat ik naar de bankrekening van mijn club kijk. Wat ik begrepen heb is dat geen enkel jeugdteam kampioen is geworden, veel talenten die in de buurt van Amsterdam wonen voor AZ kiezen. Overmars, oke apart verhaal, maar gaan of zijn hoop mensen weg van bestuur of trainers. Nee ..... gaat lekker. En tuurlijk kan je niet ieder jaar kampioen worden, maar goed voetbal met eigen jeugd is toch wel het minste wat ik van mijn Ajax verwacht.

27 april 2023 om 13:38

Aan de andere kant wie boeit het of er een jeugdteam kampioen wordt? Je kan kritiek hebben op de jeugdopleiding maar met Timber, Brobbey, Taylor, Hato en Rensch staan er nu gewoon weer genoeg tieners met potentie die spelen. In de laatste 5 jaar is er ook voor 200 miljoen (wilde gok) aan jeugdspelers verkocht dus zo slecht gaat het niet.

En er moest een assistent weg, een andere assistent wil op eigen benen staan, een jeugdtrainer wil niet mee met vernieuwingen en een scout wil op pensioenleeftijd terug naar het oude nest. Denk dat het allemaal wel meevalt. 2 goede aankopen volgend jaar en 3 goede wedstrijden en iedereen loopt weer in de polonaise van de afgelopen 5 jaar.

27 april 2023 om 16:17

Maar wat vind jij van de kwaliteit van de jeugdspelers? Brobbey, Taylor en Rench zijn toch niet uitzonderlijk , doen leuk mee maar daar is alles mee gezegd. Hato heeft zeker potentie, maar komt net kijken. En Timber is het belangrijk hoe hij zich volgend seizoen ontwikkeld, dit seizoen was niet echt goed.
Misschien komt het ook dat ik nog de tijd heb meegemaakt dat er spelers vanuit de jeugd als Seedorf, Davids, Rijkaard, Bergkamp kwamen en leg ik de lat daarom zo hoog?

Glenn, ik woonde op mijn 40 nog op een studentenkamer en verbraste al mijn geld, Helder? Wie is de volgende die ze gaan vragen, pipo de clown??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren