Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is beter als Zivkovic een doorbraak bij Ajax uit zijn hoofd zet’

Laatste update:

Richairo Zivkovic is voor de tweede maal in zijn loopbaan op huurbasis actief buiten Ajax. De Amsterdammers versterkten zich in 2014 met de aanvaller, maar meer dan zeven wedstrijden in het eerste zaten er vooralsnog niet in. Als huurling bij FC Utrecht doet Zivkovic het in zijn eerste weken prima, maar de bezoekers van Voetbalzone zien geen toekomst meer voor hem weggelegd bij Ajax.

/

De voorbije dagen kon op de frontpage gestemd worden in een poll over de twintigjarige Zivkovic. Op de stelling Richairo Zivkovic moet zich niet meer richten op een doorbraak bij Ajax reageerden dik 11.000 bezoekers en van hen denkt een grote meerderheid (zeventig procent) dat een terugkeer én doorbraak bij Ajax niet meer realistisch is voor de nog jonge puntspeler.

Aan zijn ontwikkeling werken bij FC Utrecht lijkt dan ook het belangrijkste devies voor Zivkovic. In zijn eerste drie duels voor de club uit de Domstad (met AZ, Vitesse en PEC Zwolle als tegenstanders) scoorde hij niet, maar daarna was het wel raak tegen FC Groningen en Sparta en zelfs tweemaal in de bekerwedstrijd tegen FC Twente. Afgelopen zondag liet Zivkovic twee kansen onbenut tegen Ajax en maakte hij het uur niet vol.

Dertig procent van de respondenten denkt overigens dat er in Zivkovic nog wél een prima spits voor Ajax schuilgaat. Frank de Boer stelde hem zeven keer op in de Eredivisie, maar dat gebeurde steeds als invaller: Zivkovic scoorde één keer. Als spits van Jong Ajax kon hij een prima moyenne overleggen, met 27 treffers in 40 wedstrijden op het tweede niveau.

Denk je dat Richairo Zivkovic dit seizoen de vijftien Eredivisie-doelpunten haalt bij FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zivkovic hoeft een doorbraak bij Ajax helemaal niet uit zijn hoofd te zetten. Bosz ziet het in hem zitten.

K denk dat ajax hem beter kan behouden volgend jaar hij heeft duidelijk stappen gemaakt en zich goed ontwikkeld, denk zelfs dat die bij ajax nog beter zal doen speelt op dit moment beter dan aantal andere ajax spelers. Ze hebben traore gehaald maar zivkovic had die positie even goed of zelfs beter ingevuld. Zivkovic scoort tenminste nog daar heeft traore alle moeite mee is gebleke afgelopen weken

4 oktober 2016 om 23:40

Meen je nu echt wat je zegt? Als ik Traore zie voetballen is dat een verademing vergeleken met die flierefluiters die afgelopen jaren op die positie stonden. Zivkovic is een spits en Traore een buitenspeler. Die twee kun je simpelweg niet met elkaar vergelijken. Traore kan een man passeren, Zivkovic kan dat niet. Zivkovic is een snelle counterspits waar Ajax weinig aan heeft zolang het zelf altijd met de bal op de helft van de tegenstander is. Dan heb je meer aan spelers die goed zijn in de kleine ruimtes zoals Traore. Ik weet dan ook niet waar je het vandaan haalt dat een typische counterspits het beter zou doen dan Traore op rechts maar van Traore ben ik overtuigd, van Zivkovic nog lang niet.

5 oktober 2016 om 08:43

Traore is van nature ook een spits. Stond in de spits bij Vitesse, en ook bij Chelsea in bekerwedstrijden stond ie in de spits, dus je kan ze wel degelijk vergelijken. (alleen op dit moment staat Traore rechtsbuiten, maar dat is ie dus niet). Echter ben ik het inderdaad met je eens dat ik Traore op rechts beter vindt dan Zivcovic.

5 oktober 2016 om 09:28

@zlatanfan4ever het klopt niet wat je zegt het is juist omgekeerd. Traore is van nature een buitenspeler. Onder Bosz werd hij bij Vitesse op een gegeven moment in de spits geprobeerd en dat pakte destijds goed uit voor Vitesse.

5 oktober 2016 om 13:15

Traore is van nature geen spits, hij speelt juist goed met zijn gezicht naar de goal! Ik hoop zo dat hij toch nog overgenomen kan worden door Ajax! Ajax heeft al twee jonge spitsen: dolberg en Cassiera...wil Ajax drie spitsen dan kun je zivcovic houden.

Hij is 1 jaar te vroeg weggegaan bij Groningen. Of Ajax had hem nog 1jaar moeten verhuren aan Groningen. Het is nu heen en weer met hem Ajax, willem2,ajax,utrecht wie volgt.

Ik geef hem nog steeds een kans. Hij heeft ondertussen toch wel wat geleerd. Alleen is hij te veel counterspits, maar nog jong genoeg om ook op dat gebied wat bij te leren. Ik denk dat een jaartje Utrecht hem goed doet.

Lekker counterspitsje dit, niet eentje uit de Ajax-school. Zou bij Leicester niet misstaan..

Vind het zo grappig dat mensen nu zeggen het is een counterspits. Ben het er mee eens dat hij in de omschakeling van verdedigen naar aanvallen met zijn snelheid van grote waarde kan zijn. Maar ook in de kleine ruimte kan hij prima uit de voeten. Jong Ajax speelt ook op balbezit daar maakte hij er 27 voor. Deze jongen zie ik gewoon nog slagen bij Ajax, maar iedereen gaat weer mee in de waan van de dag omdat ie het nu goed doet bij toevallig een ploeg die iets meer op de counter speelt als Ajax en journalisten iets roepen.

5 oktober 2016 om 19:42

Als je hem bij Groningen had zien spelen was jij dezelfde mening toebedeeld. Je hebt hem daar blijkbaar niet zien spelen anders was het je wel opgevallen dat dit gewoon een counterepits is. En 27 keer scoren in twee seizoenen Jupiler League zegt ook niet alles. Je speelt daar ook tegen clubs met een kleine begroting en zeer beperkte verdedigers. Zet daar een Ajax dat altijd aanvallend speelt tegenover en je komt tot dezelfde conclusie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren