Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Het gaat niet alleen om resultaten, voetbal is ook gewoon 'big business''

Laatste update:

Josep Guardiola is bezig aan zijn derde seizoen bij Bayern München en werd twee keer kampioen van Duitsland, terwijl een derde landstitel slechts een kwestie van tijd is. Op zich is dat geen hele bijzondere prestatie: Bayern heeft duidelijk de beste selectie van Duitsland en is het bijna verplicht om kampioen te worden. Het winnen van de Champions League is dan ook het échte doel.

/

In de eerste twee jaar onder Guardiola sneuvelde Bayern in de halve finales tegen Real Madrid en Barcelona en dit seizoen stuit der Rekordmeister opnieuw op een Spaanse tegenstander in de halve finale: Atlético Madrid. Guardiola vertrekt in de zomer naar Manchester City en heeft dus nog maar een kans om Bayern aan de felbegeerde Champions League te helpen. Zal het verblijf van de coach bij Bayern worden gezien als een mislukking als deze trofee niet wordt gewonnen?

Bayern-icoon Lothar Matthäus denkt dat dit wel zal meevallen: “In Duitsland weten we dat in het voetbal niets zeker is”, zei de voormalig middenvelder bij een PUMA-event in Londen, waar ook Voetbalzone bij aanwezig was. “Je moet iedere wedstrijd weer op nul beginnen en vanaf dan kan het alle kanten opgaan. Misschien wint Guardiola de Champions League niet met Bayern, maar hij heeft wel veel goede veranderingen doorgevoerd bij de club.”

Volgens Matthäus is het verblijf van Guardiola in München goed geweest voor Bayern én voor het Duitse voetbal: “Het is hetzelfde als toen Raúl van Real Madrid naar Schalke 04 ging”, zei Matthäus. “Die dingen zijn goed voor het Duitse voetbal, omdat er wereldwijd meer interesse komt in de competitie. Daarom willen de clubs in Engeland ook altijd de beste spelers kopen: het gaat niet alleen om resultaten, voetbal is natuurlijk ook gewoon big business.”

“Ik weet niet of Bayern de Champions League gaat winnen, maar ze zijn wel de favoriet: voor de bookmakers, voor de media en voor de fans. Ze hebben een goed team en een coach met veel ervaring, die weet hoe hij moet winnen, maar óók hoe hij moet verliezen. Bayern heeft respect voor iedere tegenstander en details kunnen beslissend zijn, maar op papier zijn ze wel het sterkst”, aldus Matthäus. “En als Duitser duim ik natuurlijk voor Bayern.”

Denk je dat Bayern München de Champions League wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk heeft Pep ongeacht of hij de CL wel of niet wint het gewoon goed gedaan. Het moeten winnen van de titel betekent niet automatisch dat het dan ook gebeurt. Gelukkig zijn er nog wel eens verassingen en zover heeft Pep dat niet laten komen.

Wel is het interessant wat Lothar zegt. Het is inderdaad niet altijd zo dat beste (hoogst haalbare) coaches en de beste (hoogst haalbare) spelers worden aangetrokken door clubs. Maar soms ook gewoon 'grote'namen om het publiek tevreden te stellen. En het commercieel ook interessant is om dat te doen. Denk aan shirt verkoop e.d.

De clubs zijn niet altijd geïnteresseerd in prijzen of om zo hoog mogelijke te eindigen maar lijken soms meer te denken aan de inkomsten. Een combinatie hiervan is natuurlijk het beste voor een club.

bayern city word het in de finale van de cl

Er zijn onder hem veel spelers gegroeid en nieuwe spelers gekomen die wss het team binnen een aantal jaren zullen dragen. Misschien niet de gewenste prijzen maar op andere vlakken wel zeer goed gepresteerd

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren