Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het enige wat ik jammer vind, is dat ik nooit in Engeland heb gespeeld’

Laatste update:

Gianluigi Buffon is bezig aan zijn twintigste seizoen als prof en lijkt nog niet aan slijtage onderhevig. De 37-jarige doelman voelt zich niet opgebrand en heeft nog voldoende doelen om te verwezenlijken met zijn club Juventus. Bovendien loopt zijn contract na dit seizoen nog twee jaar door en Buffon is van plan de samenwerking te eerbiedigen. Het liefst gaat hij door, tot hij de veertig heeft bereikt.

/

“Als ik fysiek en mentaal zo door kan gaan als nu, garandeer ik je dat ik nog twee à drie jaar mijn topniveau kan halen”, zegt Buffon in een interview met L’Équipe. “Ik ben geen nummer twee, ik wil als ik veertig ben nog steeds eerste keus zijn. De jaren die ik nog voor me heb liggen, wil ik zo goed mogelijk beleven. Ik wil aantonen dat je op je 37ste of 38ste nog altijd een heel goede doelman kunt zijn”, aldus de Italiaan.

Buffon wil met Italië deelname aan het EK 2016 afdwingen en hoopt er ook twee jaar later nog bij te zijn. “Als ik nu zou zeggen dat ik in mijn hoofd niet bezig ben met het WK 2018, dan zou ik liegen. Ik ben het gewend mezelf grote doelen te stellen, zelfs al dat wat veel gevraagd is met mijn leeftijd.” Buffon heeft al een wereldtitel gewonnen: in 2006 kroonde hij zich met Italië tot de beste van de wereld.

/

Ondanks een enorme prijzenkast en het bizarre aantal van 586 wedstrijden in de Serie A, heeft Buffon niet al zijn dromen vervuld. “Het enige wat ik jammer vind, is dat ik nooit in de Premier League heb gespeeld. Ik had graag die stadions gezien en die sfeer meegemaakt, het lijkt van een afstand alsof er sprake is van grote sportiviteit. Ik ben nooit weggegaan uit Italië, omdat ik de Serie A de meest uitdagende competitie vond en de beste van allemaal.”

“Heden ten dage zakken we af, maar alles gebeurt in cyclussen. Gisteren was Spanje de beste, vandaag Engeland, morgen misschien Frankrijk. Ik heb tien mooie jaren beleefd bij Parma en nu al vijftien bij Juventus. Als je gelukkig bent in je team, slaat het nergens op om te vertrekken.”

Gianluigi Buffon had goed gepast in de top van de Premier League

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gigi! Als hij blijft keepen zoals nu mag hij nog zeker drie jaar blijven. Hij laat nog wekelijks zijn klasse zien.

13 april 2015 om 14:14

Zou prachtig zijn als hij minimaal nog 3 jaar bij Juve blijft. Ondanks zijn leeftijd nog altijd een topkeeper. Een echte legende in zowel goeie tijden als slechte.

13 april 2015 om 14:20

Buffon is de beste keeper die ik bewust heb meegemaakt. Wat zal het prachtig zijn als hij hierna een functie bij de club krijgt, net als Nedved en Terezeguet. Hopelijk voegen Del Piero en Buffon zich nog toe in de toekomst.

13 april 2015 om 14:25

Inderdaad. Jonge speler zouden ook nog veel kunnen leren van zulke (ex)spelers. Zou wel mooi zijn voor Juve, een staf die uit club legendes bestaat.

13 april 2015 om 14:25

Lijkt mij een prima vervanger voor de Gea (als die vertrekt), die Buffon is altijd al een echte topper geweest.

Wat een legende is dit zeg en een held dat ie met juve mee degradeerde

Living Legend! De beste keeper die ik bewust heb mogen meemaken. Een echte professional en een ware leider.
Als hij zoals dit seizoen blijft keepen, zie ik zeker niet in waarom hij het niet tot zijn veertigste zou kunnen uithouden op dit niveau.

13 april 2015 om 14:36

Geef je volledig gelijk, Van der Sar en Kahn vond ik wel van een vergelijkbaar niveau
Zeker Kahn vond ik echt een gewéldige keeper.

13 april 2015 om 14:59

Stuk voor stuk legendes inderdaad. Net zoals Casillas in zijn beste jaren en vele anderen. Alleen springt Buffon er bij mij uit omdat hij naar mijn beleven het meest constant heeft gepresteerd over heel de carrière genomen.

Daarnaast weet hij zich echt voor elke wedstrijd honderd procent op te laden, doet altijd zijn best en ''besmet'' zijn teamgenoten hier dan ook zeker mee.
Een ideale aanvoerder voor een ploeg die ieder seizoen weer om de prijzen speelt. Hij weet zijn ploeg toch scherp te houden.

13 april 2015 om 15:10

Casillas heeft dezelfde leiderschapskwaliteiten, echter vind ik hem onzeker in de lucht op corners en vrije trappen, en Buffon was inderdaad nog constanter, is eigenlijk altijd constant blijven keepen, zelfs op deze leeftijd. Was voor een groot bedrag aangetrokken van Parma maar uiteindelijk blijkt hij toch een koopje geweest te zijn. Gewoonweg één van de beste keepers aller tijden. Staat sowieso in mijn favoriete elftal van voetballers die ik heb zien spelen. Ergens vind ik het wel jammer dat hij nooit buiten de Serie A gekeept heeft, want de laatste jaren volg ik de Serie A minder en minder.

13 april 2015 om 15:17

Terwijl in mijn favoriete elftal veel Serie A spelers zouden staan Jammer dat het zo is moeten lopen, ik hoop echter wel op een heropleving maar zoals vroeger zal het nooit meer worden, er werd teveel boven stand geleefd door clubs. Eventjes een opstelling Toch wel 8 spelers die in de Serie A hebben gespeeld (ronaldinho niet meegeteld want die kwam om af te bollen). Wat was de Serie A toch sterk. Actieve spelers neem ik niet op, dan zou Ronaldo Nedved vervangen, en Messi Henry.

Buffon
Zanetti
Thuram
Maldini
R. Carlos
Ronaldinho
Zidane
Vieira
Nedved
Ronaldo
Henry
13 april 2015 om 15:30

Klopt helemaal. We mogen blij zijn dat we de genoemde keepers bewust hebben mogen meemaken.

De Serie A is helaas niet meer wat het geweest is maar het krabbelt nu wel weer beetje bij beetje op. Nieuwe stadions die gebouwd worden en de investeringen in de commerciële afdelingen van de clubs zullen uiteindelijk wel de vruchten gaan afwerpen. Alleen heeft dat tijd nodig omdat de Serie A uit een heel diep dal komt jammer genoeg.

13 april 2015 om 15:33

Dat is wel een belachelijk sterk team die je daar hebt opgesteld haha. Goed uitgebalanceerd ook. Heftige flashbacks nu .

13 april 2015 om 15:47

En dan nog eens te bedenken dat je geweldenaars als Cafu, Nesta, Desailly, Cannavaro, Stam, Costacurta, Panucci, Deschamps, Veron, Rui Costa, Batistuta, Totti, Del Piero, Shevchenko, Baggio, Vieri, Weah, Inzaghi, Boksic, Crespo, Zamorano, etc etc had lopen in de Serie A. De jaren 90 en begin jaren 2000 was de beste generatie voetballers ooit en velen speelden voor prachtige clubs als Inter, Juve, Milan en de subtoppers Lazio, Parma, Roma. De concurrentie was ijzersterk en iedereen kon kampioen worden.

13 april 2015 om 15:58

Doet enorm pijn om dan te moeten aanschouwen wat er nu allemaal loopt. Een Parma die vroeger goed mee deed in de Serie A vorige maand failliet verklaard.
Inter en Milan die beiden een vrije val hebben gemaakt.

Het zal zeker de nodige jaren kosten om de competitie in ere te herstellen. Maar dat het gebeurt, ben ik van overtuigd .

Dan ga je toch voor een jaartje of 2 nog daar keepen? Hoeft dan toch niet meer bij een absolute topclub? Ga naar een middenmoter over een leuke subtopper en geniet van de sfeer in je laatste 2 jaren. Niks mis mee.

13 april 2015 om 14:42

Maar wie wilt een goed salaris betalen voor iemand die 37 jaar is? want ik denk niet dat een mittenmoter of een subtopper even veel betaald als wat Juventus doet.

13 april 2015 om 14:46

Qua marketing is dit voor een club als Newcastle toch perfect? En die betalen ook gewoon een heerlijk salaris hoor.

13 april 2015 om 19:01

Of een club als Qpr, die neemt hem over 2 jaar ook nog wel en betaald zo 4 miljoen per jaar.

13 april 2015 om 16:41

Die sluit zijn carrière af bij juve. Hij gaat echt niet weg.

13 april 2015 om 18:59

Hij zegt: Waarom zou je vertrekken als je gelukkig bent? Het slaat nergens op om dan te vertrekken. Helemaal met hem eens! Tevens is Juve de laatste jaren aan een sportieve opmars bezig, dat zou hij voor geen goud willen missen.

Al komt er natuurlijk een punt waarop Juve afscheid van hem zou willen nemen. Hij zou dan nog naar Engeland kunnen (mocht je dat ook bedoelen). Engeland is dol op grote namen en geld zal geen probleem zijn.

Een echte clublegende! Ik denk niet dat hij nog weggaat en zijn carrière gewoon zal afsluiten bij Juventus. Dat zou ook het mooiste zijn

Gigi! Elke wedstrijd staat hij er weer, ook in belangrijke wedstrijden laat hij zien dat hij zn kwaliteiten nog lang niet heeft verloren! Het zou prachtig zijn als deze levende legende zijn niveau nog twee of drie jaar vast kan houden zodat hij als eerste keerper onder de lat bij de Oude Dame blijft staan. Daarna hoop ik dat hij net zoals Nedved bijv. een baan krijgt aangeboden bij de club, dat is wel het minste wat hij verdiend heeft.

Stel je voor Buffon wordt net als Dino Zoff op 40 jarige leeftijd wereldkampioen.

Legende! Beste keeper ooit. Zelfs nu presteert hij nog altijd. Laat af en toe doelpuntjes door maar zelfs de beste hebben soms een off-day. Toch wel goed dat hij zegt: Ik VOND de Serie-A de meest uitdagende competitie ter wereld.

Off: Iemand dat interview van Allegri gehoord na die nederlaag tegen Parma? Lijkt wel of hij superemotioneel is? Iemand op de hoogte?

Buffon, wat een held. Eerste live-wedstrijd die ik keek was de Champions League wedstrijd tussen Feyenoord en Juve in 2002, haha. Camoranesi, del Piero etc. etc. wat een helden.

Buffon!! Daar zit inderdaad nog lang geen sleet op. Die keept nog elke week top. Die heb ik in z'n hele loopbaan bijna niet kunnen betrappen op fouten. Geweldige keeper met een geweldige uitstraling. Als hij zo keept mag hij zeker nog doorgaan! Genieten

Buffon had zeker goed gepast in Engeland. Wat een legende, echt een van de beste keepers. Nu zou het echt mooi zijn als hij nog een paar jaar blijft en dan lekker de schoenen aan de wilgen hangt bij Juventus. Prachtige carrière gehad en hij verdient dan wel wat rust.

Hoe kan hij Engelse competitie nu het beste noemen terwijl er nul teams Europees over zijn. Gehyped zeker, maar beste zeker níet.

13 april 2015 om 19:38

Dat zegt hij ook niet. Het gaat juist om de sfeer en beleving van de PL.

Gewoon op je 41ste nog een seizoen Sunderland doen Gigi

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren