Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het Ajax van de Jupiler League, aanvallen en niet ingraven’

Laatste update:
/

Koploper FC Dordrecht en achtervolger Willem II vechten zes duels voor het einde van de competitie om het kampioenschap in de Jupiler League. De club uit Tilburg wil het liefst al na een seizoen weer op het hoogste niveau terugkeren en heeft een achterstand van vier punten op de Dordtenaren. Jurgen Streppel benadrukt dat de druk enorm is. “Mensen zien ons als het Ajax van de Jupiler League.”

“Wij moeten aanvallend voetballen en ons niet ingraven. Als het bij rust niet al 2- of 3-0 staat is het publiek ontevreden”, verklaart Streppel in gesprek met de NOS. Volgens de oefenmeester is Willem II klaar voor een terugkeer op het hoogste niveau. Hij noemt SC Cambuur en Go Ahead Eagles als voorbeelden. “Dat moeten wij ook kunnen."

Collega Harry van de Ham wil ook kampioen worden. “Is dat reeël? Ja, als je zolang bovenaan hebt gestaan wel.” Over een eventuele promotie wil men in Dordrecht echter nog niet teveel nadenken. “Er is bij ons al gezegd dat we dan één dag feest en daarna twaalf maanden ellende hebben.”

Wie eindigt hoger dit seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Rare vergelijking, want het Ajax van De Boer is alles behalve aanvallend voetbal. Nee, eindeloos de bal rond tikken rond het middenveld en op eigen helft. 1 op de 5 ballen terug op Cillessen. Ajax staat al een hele lange tijd niet meer voor aanvallend voetbal.

Hopelijk komt Willem II wel terug in de Eredivisie. Leuke club en hopelijk blijven ze dan ook met dezelfde instelling voetballen tegen clubs waarbij dat mogelijk is.

25 maart 2014 om 00:13

Je kan zeggen wat je wilt, maar Ajax blijft volgens vele voor mooi aanvallend voetbal staan. Paar maanden matig voetbal veranderd daar blijkbaar niets aan.

25 maart 2014 om 00:36

Ajaxuitmokum, Ajax speelde in de jaren 70 en 90 mooi aanvallend voetbal. Onder Jol werd er bij vlagen ook mooi voetbal gespeeld, met dank aan Huntelaar, Suarez en El Hamdaoui. Een paar maanden matig voetbal? Laat me niet lachen, onder De Boer speelt Ajax voetbal waarbij je nog net niet in slaap valt.

25 maart 2014 om 01:43

De kwaliteit van het voetbal van het Ajax onder Jol was echt het dieptepunt in de historie van Ajax sinds de invoering van het betaald voetbal en een doorn in het oog van Cruyff(en mij ook trouwens). Onder Jol was het voetbal als het spelplan van Koeman bij Feyenoord tegenwoordig: hengsten naar voren op Suarez en zien waar het schip strandde. Omdat de kwaliteit van het voetbal en de spelers om te huilen was is Cruyff de Fluwelen Revolutie gestart. De individuele kwaliteit van de spelers is nog niet hoger, maar dat komt deels omdat het oude bewind er een financiele puinhoop van gemaakt had.

kom niet als Hugo Borst aan met nonsens over de Ajaxopleiding, het TH is pas 2 jaar bezig met het opleiden via de nieuwe koers, want Maart 2012 was kamp ten Have pas weg. Opleiden van jeugd heeft tijd nodig, al is het alleen maar omdat ze eerst moeten groeien.

Overigens speelde Ajax ook in de 80s mooi aanvallend voetbal, zelfs begin jaren 80 met spelers als , hoewel het Nederlands voetbal toen internationaal helemaal geen reet voorstelde. Dat was destijds minstens zo slecht als nu.

On topic: ik vind Jong Ajax aanvallender spelen dan welke JL club dan ook, ook als Willem II. Al heeft Willem II waarschijnlijk de beste ploeg, maar ik vind het nog steeds een rare vergelijking van Streppel. Er is een tijd geweest van Willem II mooi en aantrekkelijk voetbal speelde, met sierlijke vleugelspitsen, maar die tijd ligt ver achter ons.

25 maart 2014 om 06:00

@petterson
Kun je je indenken war voor lelijk voetbal jouw club speelt als zelfs Ajax saai speelt?

25 maart 2014 om 07:12

Petterson, mocht je toch in slaap vallen dan wordt je wakker en heeft Ajax weer een kampioenschap er bij. Ajax speelt geduldig en speelt tegenstanders kapot(op de laatste 2 wedstrijden na). Ze kunnen we vanaf minuut 1 de aanval zoeken maar dan lopen ze in het mes. Geduld is een schone zaak en het levert ook nog prijzen op.

25 maart 2014 om 07:27

@Don

Dat gezeur altijd over Jol omdat hij niet het typische ajax spelletje speelde. Toen genoot ik tenminste want iedereen werd weggespeeld met minstens 3-0 en vaak ook 4 of 5-0. Nu zijn het ongelooflijk saaie wedstrijden en wordt er gelijk gespeeld tegen nac etc.

Twente maakte dat seizoen 5-8 keer een gelijkmaker of winnend doelpunt in de extra tijd. Zonder dat geluk was Ajax kampioen geworden. Kijk naar het puntenaantal en doelsaldo, daar komt dit Ajax zelfs niet in de buurt.

Het huidige Ajax bekoort me niet. Het laatste seizoen van Anita vond ik nog het leukste.

25 maart 2014 om 10:03

@medellin, dat is onzin. Als iedereen met 3-0, 4-0 of 5-0 werd weggespeeld, waarom werd Ajax dan geen kampioen? Daarnaast werd dat gedaan met spelers waar veel geld voor werd uitgeegeven. Teveel geld, want Ajax kwam jaarlijks 15 miljoen tekort. Met die koers zou Ajax in de problemen zijn gekomen. Sowieso is de Joladoratie absurd. Die man nam o.a. Mido, Atouba en Tainio mee, gaf 20 miljoen uit en begon te jammeren om 10 miljoen voor een buitenspeler.

Maar goed, ik discussier hier met iemand die de titel van Twente aan geluk wijdt, dus waar ben ik mee bezig? Geluk is een emotie, het geluk waar jij over spreekt is geloof en bestaat net zo min als dat god bestaat. Dat woord gebruikeen mensen om een gebeurtenis te verklaren wat ze niet snappen.

25 maart 2014 om 10:21

@doncoxx, Het seizoen 2009/2010 was voor het eerst weer eens een seizoen waarin waarbij je bij een ajax-nac of ajax-roda kon zeggen dat we met 3 of 4-0 zouden winnen en het ook gebeurde. Jol's 2de seizoen was bagger en Mido had hij nooit een wedstrijd moeten laten spelen maar zijn eerste seizoen was gewoon goed. Dat dieptepunt in de historie van het betaalde voetbal heeft meer punten, minder goals tegen en meer goals voor dan de 3 afgelopen seizoenen van Frank De Boer. Van der Wiel, Suarez, Emanuelson, De Jong en Anita op linksback hebben dat jaar onder Jol allemaal gexcelleerd. Daarna hebben al deze spelers nooit meer zijn goed seizoen gedraait.

25 maart 2014 om 00:55

Je snapt toch hopelijk wel dat hij bedoeld dat ze de grootste club in de jl zijn?

En ik maar altijd denken dat Jong Ajax het Ajax van de JL was.
Zat ik er flink naast zeg

Maar ik snap zijn punt wel haha. Het is afwachten hoe ze het (waarschijnlijk) volgend jaar in de Eredivisie gaan doen.

25 maart 2014 om 00:16

Horen ze gewoon thuis, blijft raar dat ze volgens mij iets meer dan 10 jaar geleden nog zelfs Champions League hebben gespeeld daar in Tilburg.

25 maart 2014 om 10:01

Inderdaad in het seizoen 99/00. Fantastische selectie met Galasek, Ramzi, Matthijssen, Bombarda, John, d'n Beitel Feskens etc.

25 maart 2014 om 19:35

Clubs horen thuis op basis van hun huidige prestaties en niet van prestaties van 15 jaar geleden.

PSV heeft zo ook 9 jaar geleden de halve finale CL gehaald, maar dat betekent nu ook niet dat ze een absolute topclub of een subtopper met een uitschieter zijn.

Ik vind Willem II een hele mooie club, met hun toptalent Lumu, en ik hoop dat ze terug komen in de Eredivisie en het goed gaan doen, maar daar voor moeten zij wel gaan presteren.

Jurgen Streppel had ze vorig seizoen in de eredivisie al aanvallend moeten laten voetballen. Nu gingen ze er roemloos uit. Toch hoop ik dat Willem 2 weer snel in de eredivisie terugkeert. Qua achterban en historie horen ze zeker in de eredivisie thuis.

Pfoe al 4 punten achter. Heel jammer en lastig zal het worden om de koppositie weer te heroveren voor Willem II, maar hoop wel dat ze rechtstreeks promoveren. Ze verdienden het vorig jaar niet om te degraderen, want hun hele elftal was geblesseerd en moesten steeds aantreden met andere onervaren spelers.

25 maart 2014 om 04:54

Willem II heeft een wedstrijd minder gespeeld als Dordrecht.
En ze spelen nog tegen elkaar, dus is nog van alles mogelijk.

25 maart 2014 om 05:58

Zou niet de eerste keer zijn dat een club heel lang eerste staat en toch geen kampioen wordt.

Gun het Dordrecht ook wel om kampioen te worden( spelen leuk aanvallend voetbal), ook Willem II zal niet misstaan( qua naam in het verleden opgebouwd in ieder geval) in de Eredivisie.

Hoop dat Willem || snel weer promoveert, mooie club mooie supporters.

@Don

Dat gezeur altijd over Jol omdat hij niet het typische ajax spelletje speelde. Toen genoot ik tenminste want iedereen werd weggespeeld met minstens 3-0 en vaak ook 4 of 5-0. Nu zijn het ongelooflijk saaie wedstrijden en wordt er gelijk gespeeld tegen nac etc.

Twente maakte dat seizoen 5-8 keer een gelijkmaker of winnend doelpunt in de extra tijd. Zonder dat geluk was Ajax kampioen geworden. Kijk naar het puntenaantal en doelsaldo, daar komt dit Ajax zelfs niet in de buurt.

Het huidige Ajax bekoort me niet. Het laatste seizoen van Anita vond ik nog het leukste.

Voetbalzone vergeet er ff bij te zetten dat FC Dordrecht nog een wedstrijd meer gespeelt heeft. Redelijk essentieel als je over 4 punten verschil praat. Zondag als Willem II tegen Jong Ajax speelt kan het zomaar 7 punten verschil zijn tussen koploper en nr 2. Die gat lijkt onoverbrugbaar echter heeft de nr 1 wel 2 wedstrijden minder gespeelt en dan is het toch een ander verhaal met daarbij in het achterhoofd dat de nr 1 nog bij de nr 2 op bezoekt komt.

Het wordt ontzettend lastig voor ons om kampioen te worden. Vrijdag zal Dordrecht waarschijnlijk winnen tegen Helmond.
Dan is het gat 7 punten, met 2 wedstrijden minder voor Willem Ii.

Maar die krijgen op rij Jong Ajax, daarna in een week tijd, FC Dordrecht, De Graafschap en FC Eindhoven.

Lachwekkend trouwens wat Streppel hier zegt, deze beste man graaft zich wekelijks in, in eigen huis tegen FC Oss ging het maar ternauwernood goed en uit bij Jong PSV gingen ze zich de laatste 5 minuten ingraven, waarbij een 0-2 voorsprong en de koppositie werden weggegeven in 5 minuten tijd.

Ik denk dat Dordrecht kampioen word. Hebben het iets makkelijker. Willem II heeft het na mijn mening iets lastiger. Maar in de Jupiler league weet je het nooit. En als ze het niet halen dan maar via de nacompetitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren