Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Henk de Jong werkt langzaam maar zeker toe naar rentree bij Cambuur

Laatste update:

Henk de Jong zal de komende periode vaker zijn gezicht laten zien bij SC Cambuur. Dat meldt Voetbal International. De Fries legde in oktober 2022 zijn functie als hoofdtrainer neer vanwege gezondheidsproblemen. Destijds kampte De Jong met een cyste in zijn hoofd, waarna de oefenmeester in maart van dit jaar werd geopereerd. Zijn klachten zijn ondertussen flink verminderd.

De Jong zal voorlopig een ambassadeursfunctie gaan vervullen voor Cambuur, zo valt te lezen bij VI. Daarnaast zal hij zich ook bezig gaan houden met diverse commerciële activiteiten. De oefenmeester probeert nu al zo vaak mogelijk aanwezig te zijn in Leeuwarden en dat zal de komende periode dus een officieel karakter gaan krijgen.

Algemeen directeur Ard de Graaf ziet de toekomst positief in. "Henk zit op dit moment nog in de ziektewet, maar het gaat de goede kant op met hem. Hij laat regelmatig zijn gezicht zien op de club en is enthousiast en betrokken. Het is vooral zaak dat Henk weer helemaal fit wordt. Dat zal stapje voor stapje gaan. Dat Henk de komende periode op commercieel vlak weer wat dingen voor de club kan gaan doen, als gezicht van Cambuur, is een heel mooie aanzet."

De Jong zelf hoopt dat hij op termijn het hoofdtrainerschap weer op zich kan nemen. De Drachtster zwaaide sinds 2019 de scepter in de hoofdstad van Friesland, nadat hij eerder tussen 2014 en 2016 ook al coach was bij Cambuur. In 2021 leidde hij de club naar de Eredivisie. Daarnaast was De Jong tussen 2017 en 2019 werkzaam bij De Graafschap, waarmee hij ook promoveerde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Henk = Cambuur. Gun het hem ontzettend om weer actief te worden voor zijn club.

1 juni 2023 om 15:15

Heeft de zaag al in z’n rechterhand …..

1 juni 2023 om 15:30

En terecht. Ultee is ook niet best.

Hoop dat ie snel beter en beter word en weer terug als trainer komt, want met Henk ben je Cambuur en cambuur is Henk sta versteld dat hij het allemaal wel aant werk kreeg en de trainers na hem een drama achter hebben gelaten

1 juni 2023 om 17:14

Deels waar. Hij had een zware stem
In de samenstelling dit seizoen, was er de hele voorbereiding bij en tot zijn gedwongen stop ging het niet beter dan het laatste halfjaar vorig jaar. Dat we staan waar we staan is mede zijn verantwoordelijkheid. Hij heeft het geweldig gedaan bij Cambuur. Maar ik vind wel dat hij de club in een houdgreep heeft. Door zelf een optie te lichten waardoor hij nu nog een jaar als hoofdtrainer op papier staat, zorgt voor druk op de begroting. Lijkt erop dat er daardoor bezuinigd wordt op de staf zie vertrek Alflen en Boschaart. Niet fit is niet fit en Cambuur gaf die clausule.l, maar hij houd de club wel dus in zijn greep terwijl hij zeker mede verantwoordelijk is voor afgelopen seizoen. Het bestuur kan moeilijk de strijd aan gaan met een populaire trainer. Hem kwaad maken en de idioten die ook zeggen de club en Henk te steunen staan op het plein. Nu gaat hij gelukkig vooruit en gezondheid is veel belangrijker dan de club. Echter voor de rust niet goed dat er alvast 1 in de coulissen met een zaag voor de stoel van de trainer in de coulissen al klaar staat.

Dat is echt hartverwarmend nieuws

Goed nieuws! Fijn mens en goede trainer. Succes Henkie ðŸ‘

Moeilijk, moeilijk, moeilijk! Henk de Jong is boegbeeld van Cambuur, heeft Cambuur zelfs weer op de kaart gezet. Is knuffelbaar, heeft goede teksten en weet zichzelf te ‘winnen’ voor het publiek. In Henk we trust roepen ze in Leeuwarden. Typisch. Wat opvalt is zijn broze gezondheid, de broze gezondheid van zijn zoon en zijn vrouw op momenten dat je het niet verwacht. Ik zou er niet meer aan beginnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren