Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hellas Verona neemt in opvallend statement afstand van vermeend racisme

Laatste update:

AC Milan wist zondag op bezoek bij Hellas Verona met 0-1 te winnen. Na afloop van het duel in het Stadio Marc'Antonio Bentegodi gaat het weinig over de nipte zege van i Rossoneri, maar voornamelijk over vermeende oerwoudgeluiden richting Franck Kessié. Hellas Verona baart nu enigszins opzien door de beschuldigingen weg te zetten als onzin.

“De oerwoudgeluiden jegens Kessié? De beledigingen aan het adres van Gianluigi Donnarumma? Misschien dat de mensen die dat gehoord hebben verdoofd waren door het geluid dat onze fans maakten”, schrijft Hellas Verona op Twitter. “Wat we wél hebben gehoord? Gefluit, maar dat was onvermijdelijk, aangezien we nog altijd perplex staan door de beslissingen van de arbitrage. We hebben ook applaus gehoord voor onze gladiatoren na afloop van het duel.”

“We herkennen ons niet in het geschetste beeld en doen niet mee aan deze stereotypering. Respect voor Verona en de mensen uit deze stad”, zo besluit men het statement. AC Milan wist in Verona te winnen dankzij een benutte strafschop van Krzysztof Piatek. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man, na rode kaarten voor Mariusz Stepinski van Hellas Verona en Davide Calabria van AC Milan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Italië en racisme in het voetbal. Is er een betere combinatie?

16 september 2019 om 12:29

Bogarde en de tribune

ik heb de wedstrijd gezien, hoorde niks. heb commentator ook niks over gehoor. mocht dit waar zijn dan moet wel natuurlijk gestraft worden. alleen wel het vak waar het vandaan komt en/of club. ik lees soms wel is bijv " 3 wedstrijden zonder publiek" als oplossing. Daar ben ik totaal geen voorstander van. je zal maar met je zoontje een leuke middag hebben gehad, maar mag je komende wedstrijden niet heen, omdat 50 vd 30 duizend het voor jou verzieken. kunnen we net zo goed alles gaan afschaffen

Dit blijft maar gebeuren in Italiã«. Heb het idee dat het sinds Lukaku ook alleen maar erger is geworden. Eigen fans die een brief schrijven dat hij racisme maar moet accepteren, analist die een racistische grap maakt en nu is een andere speler doelwit geworden. De clubs zelf doen alsof mensen dom en doof zijn, de bond doet er niks aan en dus moeten de Uefa en Fifa ingrijpen. Knikker de Italiaanse ploeg uit de EK kwalificaties en de volgende kwalificaties voor het WK en knikker Italiaanse ploegen uit de CL en EL. Gewoon op een harde manier afstand nemen van al die onzin daar.

16 september 2019 om 13:32

Je kan ook doorslaan in je straffen. Misschien de hele Italiaans competitie dan ook maar opdoeken?

16 september 2019 om 13:52

Het is heel normaal in Italie jammer genoeg, maar als er een fonteintje kapot gemaakt word brand de hel los, gelukkig volg ik het saaie Italiaanse voetbal niet meer, er is niks te beleven op het veld dan maar racistische geluidjes maken om te provoceren, diep triest.

Het zou geen opvallend statement moeten zijn. Als spelers/fans van je team onheus bejegend worden op irrelevante of oncontroleerbare factoren zoals huidskleur of afkomst wil je ze in bescherming nemen. Als smaad of laster jegens je spelers/fans wordt uitgeoefend bescherm je ze net zo zeer. Beide zijn respectloos. En net zozeer dat je soms altijd een beetje kunt waken over welk soort woorden je gebruikt om jezelf uit te drukken zonder iemand emotioneel te schaden, kun je ook waken dat je niet per ongeluk wellicht valse beschuldigingen uit. Dit allemaal ervan uitgaande van wat Hellas zegt ook klopt. Ik ben het er mee eens dat het enorm wenselijk is dat de Figc over nieuwe oplossingen denkt om racisme verder terug te dringen. Al begrijp ik dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Ben het er totaal niet mee eens dat, in vergelijking met ander landen, Italie minder doet of het minder wil oppakken, zoals sommige spelers suggereren. Als je kijkt bijvoorbeeld naar de straffen rondom territoriale discriminatie, is de voetbalbond heel consequent. En volgens mij is er dan ook een dalende lijn in dat soort incidenten. Over territoriale discriminatie gesproken: de beschuldiging luidde niet alleen dat Kessie racistisch bejegend werd, maar dat Donnarumma als zuiderling belachelijk gemaakt werd (eerste dit seizoen volgens mij). Maar dat laatste lijkt buiten Italie blijkbaar niemand maar dan ook ene zak te interesseren...

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren