Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen wordt overspoeld na komst topscorer aller tijden: ‘Huge transfer’

Laatste update:

SC Heerenveen heeft de komst van Ion Nicolaescu wereldkundig gemaakt. De Moldaviër komt over van Beitar Jerusalem en tekent een contract voor drie seizoenen tot de zomer van 2026. Nicolaescu is met twaalf interlandgoals topscorer aller tijden van de Moldavische nationale ploeg en moet in het Abe Lenstra Stadion Sydney van Hooijdonk doen vergeten.

De 24-jarige Nicolaescu maakte vorig seizoen grote indruk in de Israëlische competitie. De Moldaviër trof in 20 wedstrijden 14 keer doel, terwijl hij tevens 4 assists noteerde. In het nationale bekertoernooi was hij goed voor 3 doelpunten en 2 assists in 5 wedstrijden. Genoeg voor een hoge eindklassering in de competitie was het echter niet, daar Beitar als achtste eindigde. Wel wist de club het nationale bekertoernooi te winnen ten koste van Maccabi Netanya.

Op de clubsite van Heerenveen spreekt Nicolaescu zijn waardering uit voor de Friese club. "Ik ben enorm dankbaar voor deze kans en het in mij gestelde vertrouwen", aldus de nieuwe spits. "Heerenveen is een club waar veel spitsen zich uitstekend hebben ontwikkeld. Ik ben vastberaden om hier hetzelfde pad te gaan bewandelen en kijk er ontzettend naar uit om hier te gaan spelen." Technisch directeur Ferry de Haan spreekt van een 'technisch vaardige spits met een goede loopactie en bewezen scorend vermogen'.

Reacties
Fans van Beitar Jerusalem zien met Nicolaescu een grote publiekslieveling vertrekken. De Israëliërs wensen hun doelpuntenmaker veel succes onder de tweet van Heerenveen. "Huge transfer. Jullie gaan genieten", schrijft iemand. Een ander: "Veel succes Nico, laat hen je niveau zien." Ook Beitar zelf reageert via Twitter: "We weten zeker dat jullie veel plezier aan hem gaan beleven. Hij gaat jullie admin laten zweten."

Ook op internationaal vlak timmert Nicolaescu aardig aan de weg. Namens het nationale team van Moldavië wist de spits 12 keer te scoren in 34 wedstrijden, waardoor hij topscorer aller tijden is. Eind juni kreeg Nicolaescu nog de schijnwerpers op zich gericht in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Polen. De Polen leidden dankzij treffers van Robert Lewandowski en Arkadiusz Milik met 0-2, maar zagen die voorsprong verdampen door een dubbelslag van Nicolaescu.

Heerenveen beschikte vorig seizoen over Van Hooijdonk als aanvalsleider. De Bredanaar keerde na afloop van het seizoen terug naar Bologna, waar hij geen toekomst lijkt te hebben onder trainer Thiago Motta. Met Nicolaescu lijkt Heerenveen zijn gewenste opvolger te hebben gevonden. De centrumspits begon zijn carrière bij Zimbru Chisinau, waarna hij via Shakhtyor Soligorsk, FC Vitebsk, FC DAC 1904 en Maccabi Petah Tikva bij Beitar belandde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Man man. Dit is toch wel het meest vergezochte clickbait die ik tot nu toe gezien heb. Geen idee wie deze kerel is overigens, maar met 11 goals topscorer worden van je nationale team is toch fantastisch.

8 augustus 2023 om 09:18

12x inmiddels 😉.
Maar ben eigenlijk wel benieuwd, zou zomaar eens een leuke verassing kunnen worden.

8 augustus 2023 om 09:19

Haha ik had verwacht dat er zou staan dat ze 15.000 shirts met zijn naam verkocht hadden of dat er een file was ontstaan op de snelweg richting schiphol door zijn komst

8 augustus 2023 om 09:22

Niet vergeten dat Moldavië tot 1991 bij de Soviet-unie hoorde, en dus bijna 100 jaar voetbalgeschiedenis mist. Daarnaast staan ze 164e op de FIFA-ranking, deden ze nog nooit mee aan een eindtoernooi, en zaten ze voor de invoering van de Nations League met de verschillende divisies altijd in de laagste pot, waardoor ze vrijwel nooit tegen andere zwakke landen speelden, alleen vriendschappelijk. Alles meegenomen is het niet gek dat de topscoorder allertijden nog niet veel gescoord heeft. Maar hij is 24, dus hij zal het record nog wel wat aanscherpen de komende 10 jaar!

Ik verwacht best veel van hem, afgelopen seizoen maakt 'ie ook 2 knappe goals tegen Polen bijvoorbeeld.

8 augustus 2023 om 09:25

Zijn beelden zijn wel zeer hoopgevend. Afgelopen winter voor 2,5 miljoen Karlsbakk opgehaald, maar deze gozer lijkt mij veel beter vooralsnog. Erg hoge verwachtingen van! Leuk, weer een goede spits in Fryslan hopelijk

8 augustus 2023 om 09:31

Hoe kom je erbij dat Karlsbakk zo duur was? Naar mijn weten is er 3.5 miljoen betaald voor Sahraoui en Karlsbakk, waarvan ongeveer 2.5 voor Sahraoui.

8 augustus 2023 om 09:42

Ik dacht dat het andersom was. 3.5 miljoen totaal waarvan 2.5 voor karlsbakk.

8 augustus 2023 om 12:37

Klopt

8 augustus 2023 om 13:15

Ik weet niet hoe ik daarop kom dan. Onbegrijplijk dan, want Karlsbakk heeft nog nooit in zijn carriere ergens veel gescoord en je ziet direct aan hem dat hij er niks van kan. Gelukkig compenseert Sahraoui het verlies ruimschoots.

8 augustus 2023 om 18:53

Wat een dom commentaar dan als je er niks van weet. Laat t dan zitten

Dit zijn toch wel spelers die in de eredivisie zeer kunnen verassen. De eredivisie blijft toch echt een spitsen paradijs, door ons aanvallend voetbal. Ben zeer benieuwd wat die Heerenveen kan brengen.

Eerste Moldavier ooit in de Eredivisie? Helaas niet de beste Moldova speler op dit moment dat zijn Reabciuk en Rata

8 augustus 2023 om 09:38

Nee, zijn er meerdere geweest, bijvoorbeeld Damascan bij Sittard.

Geloof er overigens niks van dat jij alle Moldavische spelers zo goed kent. Die Rata is echt zo goed niet, heeft nog nooit voor een fatsoenlijke club gespeeld.

8 augustus 2023 om 09:42

ga je mond spoelen kleine jongen. Rata heeft zeker bij fatsoenlijke clubs als Sheriff en Steaua București gespeeld. Clubs die gewoon regelmatig Europees spelen. Je doet net als of hij enkel bij clubs van het kaliber Excelsior heeft gespeeld.

8 augustus 2023 om 10:01

Waarom nou weer direct "kleine jongen" erachteraan gooien. Is toch geen toegevoegde waarde en nergens voor nodig. Verder wel met je eens dat Sheriff en Steaua zeker wel fantsoenlijke clubs zijn. Denk meer rond het kaliber AZ van afgelopen seizoen.

8 augustus 2023 om 11:39

Om nou te zeggen dat hij bij die clubs heeft gespeeld. Hij heeft onder contract gestaan bij Sheriff (geen officiële wedstrijd gespeeld) en 2 wedstrijden bij Steau.

8 augustus 2023 om 13:16

Precies wat Nils zegt, daar heeft hij zo goed als niet gespeeld. Hij heeft inderdaad alleen bij clubs van het kaliber Excelsior gespeeld. (daadwerkelijk op het veld gestaan)

Dat jij je gelijk zo aangevallen voelt, omdat je ongelijk wordt aangetoond, is eerder jouw onzekerheid.

Liefs,
kleine jongen

8 augustus 2023 om 09:43

Fortuna had een paar jaar geleden een keeper uit Moldavië, Alexei Koșelev....

8 augustus 2023 om 18:54

Tweede voor Heerenveen al. Calincov eerste

Leuke transfer op zich. Hopelijk niet te duur. Heb hem een paar keer zien spelen, best een snelle jonge, fysiek niet al te sterk vond ik, dus dat kan tegen wat flinke CVs nog best pittig worden, maar heeft wel een dribbel kort aan de bal. dus kan zomaar een succes worden, mits hij goed ingespeeld wordt door zn teamgenoten.

welkom in de ED iig!

Brrr Beitar is echt een hele enge club. Die doen geen moeite hun racisme te verbergen. Ze hebben ooit 2 moslims voor hun club laten spelen (hun eigenlijke beleid is om geen moslims in het team te hebben) en de supporters kwamen met het spandoek 'forever pure'.

8 augustus 2023 om 09:31

Het zegt echter niet veel over de speler, die verdiend gewoon zn brood door voetballen. Mocht het wel veel erover zeggen volgens jou, dan ben ik benieuwd naar je mening over het elftal van Lazio Roma, die club heeft ook een bepaalde "historie" mbt antisemitisme bijvoorbeeld.

8 augustus 2023 om 10:06

Het ging me meer over Beitar. Ik zou als Heerenveen zijnde niet graag zaken met ze doen. Op individueel niveau kan ik over spelers niks zeggen. Die ken ik niet. En die moeten ook gewoon hun brood verdienen.

Wat betreft Lazio. Ik ben geen fan van Lazio. Maar ik heb daar wat minder over gelezen, dus kan ik er niet zoveel over zeggen.

8 augustus 2023 om 10:30

Waarom zou je geen zaken met ze willen doen? Zoals je in je eigen verhaal al aangeeft had het bestuur geen moeite met voetballers die moslim zijn. Los daarvan zou je dan eigenlijk nog amper wereldwijde handel kunnen hebben want die groep heeft iets tegen die en de ander weer tegen dat

8 augustus 2023 om 10:36

Fair enough, dan had ik dat niet correct geduidt.
Ben het op zich wel eens met je statement kwa zaken doen met clubs, echter zou je dan bijna een blacklist (zoals bijv. Banken dat hebben voor landen met bepaalde sancties oid.) Gaan voeren voor dubieuze/politiek of religieus extreme clubs waar dan geen zaken mee gedaan moeten worden.
Dat zie ik niet gebeuren in het voetbal, geld regeerd te sterk. Als je het de andere kant op bekijkt wordt het ook lastig; moeten clubs transferaanvragen (en top bedragen) wijgeren omdat het bijvoorbeeld uit SA komt, en daar mensenrechten en bepaalde sexuele geaardheden niet zo geleefd worden zoals deze clubs altijd claimen dat ze het super belangrijk vinden?
Lastig.

8 augustus 2023 om 09:51

Welke boodschap had ''for ever pure''?
Kan op zoveel manieren worden opgevat.
Ik ken de club overigensniet, en hun reputatie ook niet. Zijn er andere (meer concrete) voorbeelden van hun racisme?
Werden de moslims weggepest? Geintimideerd? Mishandeld? Benadeeld?

8 augustus 2023 om 10:03

Daar is vorig jaar door VZ een artikel aan gewijd, zoek maar eens op VZ op de naam Beitar. Jaren geleden ook al eens in het maandblad 'Johan' (wat spijtig genoeg niet meer bestaat).

"Oprichters Shmuel Kirschstein en David Horn waren tevens beiden voorzitter van de Betar-afdeling in Jeruzalem. Verschillende teamleden maakten ook deel uit van de verboden milities die nauw verbonden waren aan de rechtse revisionistische zionistische beweging. De harde kern van de club, La Familia, is sinds zijn oprichting in 2005 berucht om de anti-islam-, anti-arabische spreekkoren, spandoeken en vele geweldplegingen."

"2015 was tevens het jaar waarin Beitar twee Tsjetsjeense moslims op huurbasis naar Jeruzalem haalde. La Familia was hier zo kwaad over, dat de club een bodyguard moest inhuren om de spelers te beschermen. De kantoren van Beitar werden in de brand gezet door middel van molotovcocktails. Toen een van de twee huurlingen een doelpunt maakte voor Beitar, verliet een groot deel van de harde kern van Beitar het stadion."

"De BBC maakte in dat jaar een item over La Familia en claimde dat 'het racisme was verdwenen'. Niks bleek echter minder waar te zijn. Toen Beitar in 2019 de Nigerijn Ali Muhammed aantrok, die overigens geen Moslim maar Christen is, moest hij van La Familia zijn naam officieel laten veranderen omdat Muhammed 'te moslimachtig' klonk."

8 augustus 2023 om 10:06

Vele racistische acties, spreekkoren en spandoeken. Verdiep je maar eens, Beitar Jerusalem is door en door fascistisch.

8 augustus 2023 om 10:35

Douwe, ah een aantal van je voorbeelden komen me vaag bekend voor idd.
Die laatste is mij nog bijgebleven ja, maar wist niet dat het om deze club ging.

Thanks.

8 augustus 2023 om 10:45

Kleine moeite een groot gemak Vegitosan.... Erwin Koeman is er een tijdje coach geweest.

"Naast de bestuurlijke onrust, blijft Koeman liever ook uit de wind vanwege de beruchte harde kern van Beitar, La Familia. "Deze harde kern staat bekend vanwege het anti-Arabische racisme", vertelt Luycx. Brock: "Er hangt altijd een zweem van extreem nationalisme omheen en dat uiten ze ook. Beitar is ook de enige club in Israël die nog nooit een Arabische speler onder contract heeft gehad. Ook moslims moeten het ontgelden, want alleen joodse spelers worden getolereerd door de harde kern."

8 augustus 2023 om 21:16

Maar daar staat hun gemeenschap ook om bekend. Ze houden alles inhouse. Het is een club in isreal hé, hun normen en waarde gaan voorop, ook al zijn ze bezetters.

8 augustus 2023 om 12:36

Daar is die speler Ali Mohamed (?) toch ooit weggepest, simpelweg om zijn naam, ondanks dat hij Christen is?

Eindelijk een spits! Voor het eerst in vele jaren ook dat ik er vertrouwen in heb bij een spits. Beter dan van Hooijdonk is hij in ieder geval, dus een toptransfer voor ons.

Nog een goede rechtsbuiten en een back die aan beide kanten kan spelen en we zijn klaar. Dan staat er echt een sterk team. Enige jammer is Hall op de rechtsback, die niet goed genoeg lijkt en de basisplaats van Tahiri. Geen haar in zijn lichaam die eraan denkt om de bal op tijd af te spelen, voordat hij 5x draait.

8 augustus 2023 om 09:40



Beter dan van Hooijdonk is nog maar de vraag..hij heeft nog geen wedstrijd voor Heerenveen gespeeld en jij kunt dat al zeggen..omdat hij topscorer aller tijden van Moldavie is?..of omdat hij van topclub Beitar Jeruzalem komt?.. moet deze jongen er eerst eens 16 zien maken netals van Hooijdonk in de eredivisie..denk dat je al blij mag zijn als hij er 8 maakt..

8 augustus 2023 om 09:44

En waarom zouden we al blij moeten zijn als hij er 8 maakt? Het is inderdaad wat overdreven om gelijk te zeggen dat hij beter is als van hooijdonk, maar potentieel zul je van deze jongen meer kunnen genieten. Een afmaker die ook eigen kansen kan creëren. Niet zu zuur jij.

8 augustus 2023 om 09:54

Omdat 16 goals of meer niet vaak gebeurd..afgelopen seizoen alleen Simons en Douvikas.. en toen kwam van Hooijdonk.. deze Moldavier kan wel topscorer aller tijden bij Moldavie zijn met 12 goals maar dat zegt niet zoveel..en hij komt van Beitar Jeruzalem ook geen echte hoogvlieger.. dus niks met zuur te maken..meer met feiten en de waarheid.. als iemand nou al kan roepen dat hij in ieder geval beter is dan van Hooijdonk dan is dat wel heel knap terwijl hij nog geen wedstrijd in de eredivisie heeft gespeeld..

8 augustus 2023 om 11:38

Ik heb ook meer zin in deze spits dan de afgelopen jaren met van Hooijdonk ik de spits. Die laatste heeft het qua cijfers natuurlijk goed gedaan, afmaken kan Sydney zeker. Maar het voetballende technische gedeelte was bij hem heel zwak.

Over deze nieuwe spelers staat in het artikel dat hij technisch vaardig is en ook assists kan geven. Hierdoor verwacht ik een veel betere samenwerking met Sarhoui.

Dus ja ik ben het met D Pranjic eens, we mogen positief kijken naar deze aanwinst.

8 augustus 2023 om 13:18

Zelfs al maakt hij 8 goals, het is beter dan van Hooijdonk. Je speelt weer met 11 man gelukkig.

Overigens scoort deze man enorm veel bij een club die echt niet minder is dan Heerenveen. Dus ja, ik ben zeer positief

Jammer dat er zaken worden gedaan met een bezetter en een plek waar apartheid nog steeds bestaat. De docu over Beitar liegt er niet om, want een smerige club is dat.

8 augustus 2023 om 11:39

Je kan het ook omdraaien, mooi dat we deze speler bevrijd hebben van zo'n verschrikkelijke club .

8 augustus 2023 om 14:51

Is er sprake van bevrijding als een speler vrijwillig voor een club kiest? Ik neem aan dat hij wist waar hij aan begon toen hij daar tekende.

8 augustus 2023 om 15:38

De reactie van mij was niet voor niks met een knipoog.

Ondanks dat ie veel scoorde, kon Van Hooijdonk me altijd moeilijk overtuigen door z'n matige veldspel. Voor het eerst een seizoenkaart gescoord van Heerenveen, dus ben benieuwd of deze man me wel kan bekoren met z'n techniek en scorend vermogen.

Als Ajax een speler wil halen uit Rusland staat half Nederland inclusief de Telegraaf met Levchenko op zijn kop. Als Heerenveen een speler uit Israël haalt dat Palestijns gebied bezet houdt waarbij ook duizenden doden vielen hoor je niemand. Ook Levchenko niet, of is dit weer anders?

8 augustus 2023 om 11:13

Lees even je reactie terug 😂

8 augustus 2023 om 12:31

Ikea. Heb ik gedaan. En nu dan.

8 augustus 2023 om 11:40

Hoge bomen vangen veel wind. Bij Ajax willen ze altijd volop geprezen worden als het goed gaat als zogenaamd 'grondlegger van het voetbal'.

Dan moet je ook accepteren dat mensen er dichterop zitten om zogenaamde fouten af te straffen oid.

8 augustus 2023 om 11:59

Aaah herenveen ook al afgunstig ten opzichte van ajax. Wat een haat. Maar goed succes met je nieuwe spitsje uit een dubieus gebied die jij goed praat.

8 augustus 2023 om 13:01

Iemand hierboven trekt een vergelijking met Ajax en vraagt zich af waarom half Nederland en de telegraaf er overheen vallen. Ik leg daarbij uit dat hoge bomen veel wind vangen, dit is nou eenmaal hoe dat werkt.

De telegraaf verkoopt geen krant meer of minder als ze nieuws over Heerenveen produceren. Door een mogelijke aankoop van Ajax om te zetten in een rel kunnen ze de krant weer vullen en verkopen, want veel mensen lezen dat.

Vervolgens reageer jij, en noem je daarbij 'spitsje' waar ook weer zoveel dedain en naar beneden kijken uit straalt. Dus kijk vooral in de spiegel hoe je naar andere clubs en fans van andere clubs kijkt. Niet iedereen hoeft fan van Ajax te zijn, dat zou immers makkelijk zijn.

8 augustus 2023 om 13:21

Die speler is alleen geboren in Rusland, daar ligt het probleem. Er werd ook niet gek gedaan toen Til of Szymanski werd gehaald. Dit is een Moldaviër, die toevallig in Israel voetbalt.

Overigens vind ik de ophef over spelers uit Rusland ook overdreven, wat kunnen die er nou aan doen.

Het is in elk geval wel een mannetje met een persoonlijkheid en het nodige zelfvertrouwen

Als of wordt vBooijdonk nog beetje trap na gegeven maar die scoorde veel en had grote inzet, kan de rest wel minder zijn maar dat moet je maar compenseren als elftal. Niet voor niets kampioen rechterrijtje gemiddeld de laatste jaren, dan heb je geen geweldige kwaliteiten.
Deze jongen krijgt t niettemin zwaar want hele technische en financiële beleid is op hem gericht. Haye en Noppert komen niet weg dus financiële klappers zijn afhankelijk van hem en Sahraoui. De laatste kan geweldig voetballen itt vHooijdonk maar scoort nooit… tja.
Zonder presteren van deze twee (en Noppert) zal je door t ijs ben ik bang.

Ben benieuwd of Levchenko nu ook gaat klagen. Het is zoiezo best verdacht stil rond deze transfer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren