Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen heeft eerste winteraanwinst binnen en haalt oude bekende terug

Laatste update:

Pelle van Amersfoort keert terug bij sc Heerenveen, zo meldt de Friese club via de officiële kanalen. De 26-jarige middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2025 in het Abe Lenstra Stadion houdt. Van Amersfoort, die de afgelopen drie seizoenen voor Cracovia in Polen speelde, gaat bij de Superfriezen spelen met rugnummer 11.

Van Amersfoort doorliep een groot gedeelte van zijn jeugdopleiding bij Heerenveen en brak uiteindelijk ook door in de hoofdmacht. Tussen 2014 en 2019 speelde de boomlange rechtspoot 103 wedstrijden in het eerste elftal, waarin hij goed was voor elf doelpunten en tien assists. In 2019 maakte hij transfervrij de overstap naar Cracovia, waarmee hij drie seizoenen in de Poolse Ekstraklasa speelde.

Met de Poolse club werd Van Amersfoort eenmaal bekerwinnaar (2019/20) en wist hij ook de Supercup te winnen (2020/21). In totaal speelde de ex-jeugdinternational van Oranje 110 wedstrijden voor Cracovia, waarin hij 27 doelpunten maakte en elf keer fungeerde als aangever. Sinds 1 juli van dit jaar zat Van Amersfoort zonder club. Donderdag sluit hij direct aan bij de groepstraining van Heerenveen.

Van Amersfoort is blij om terug te zijn, zo laat hij weten op de clubwebsite. "Het voelt als thuiskomen. Ik heb altijd een goed gevoel bij de club gehad en heb Heerenveen ook dit seizoen van een afstandje gevolgd. Je merkt dat het enthousiasme rond de club is teruggekeerd. Er staat een team dat gas wil geven en dat de beuk erin gooit. Dat is ook waar het publiek hier van houdt. Ik hoop met mijn ervaring en karakter een goede bijdrage te kunnen leveren. Ik denk dat we samen tot mooie dingen in staat zijn."

Ook technisch manager Ferry de Haan is in zijn nopjes met zijn aanwinst. “Na Joost van Aken en Andries Noppert keert er wederom een zelf opgeleide speler terug op het oude nest. De komst van Pelle geeft ons aanvallend meer mogelijkheden en met zijn karakter en ervaring past hij ook goed bij deze groep. Na zijn vertrek uit Polen heeft hij voor zichzelf getraind om fit te blijven”, zo zegt De Haan op de clubwebsite, waar ook de foto vandaan komt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft het bij Cracovia Kraków nog best aardig gedaan 3 seizoenen lang. Raar dat niemand hem transfervrij oppikte afgelopen zomer.

30 november 2022 om 08:35

Zo raar is dat niet Bundy. Ik heb hem een aantal wedstrijden zien spelen, en hij is van zeer matig niveau. Behoorlijk statisch en een traag handelingssnelheid. Daarnaast is het heel jammer dat hij zijn lengte niet benut in de duels. Hij profiteert daar weinig van.

haha wel lekker, paar van die lange gasten in je team.
daarnaast was ik deze jongen wel uit het oog verloren, maar als ik zijn cijfers bekijk dan is het niet verkeerd. dat het dan ook al sinds juli clubloos is ben ik wel verbaast over

29 november 2022 om 13:33

Heeft hij geen goede makelaar gehad?

Welkom terug Pelle! Erg blij mee. Heerenveen gaf al aan aanvallende versterkingen te willen halen en dan is Van Amersfoort natuurlijk een goede aanwinst. Heeft het uitstekend gedaan in Polen. Ik heb verhalen gehoord dat hij afgelopen zomer bijna in de Bundesliga had getekend, maar dat dat op het laatste moment is afgeketst. Hoe dan ook, goed om hem weer in Heerenveen-tenue te zien!

Ben wel benieud waar hij komt te spelen. Je hebt Sidney en Sarr voor de spits, en middenvelders hebben we ook genoeg. Wellicht dat er een (of meer) middenvelders weggaan? Waar ik vooral op hoop is dat er nog minimaal één, maar liefst meer, vleugelaanvallers komen. Als we 4-3-3 willen spelen tenminste. En Kaib mag weg dus een linksback is ook nodig. Ben benieuwd hoe ze dit gaan betalen trouwens

29 november 2022 om 12:48

Sidney is gehuurd, dus concurrentie met hem aangaan. Liever eigen geld op het veld dan huur

29 november 2022 om 14:17

Want voor Van Amersfoort, die transfervrij niet aan een club kwam, kun je nog veel gaan vangen?

29 november 2022 om 14:34

Als iemand de goals maar maakt. Hoe hoger we eindigen op de ranglijst hoe beter voor de club uiteindelijk. Dat levert natuurlijk ook geld op.

29 november 2022 om 12:49

Ik denk dat dit wel eens het einde van Halilovic bij onze club kan betekenen. Zat de laatste wedstrijden al op de bank en zou nog wel een speler zijn waar je een mooie transfersom voor kunt krijgen. Daarnaast ook benieuwd wat dit voor Al Hajj gaat betekenen, aangezien zijn contract medio 2023 afloopt. Over welke positie Pelle komt te spelen twijfel ik inderdaad ook. Misschien dat ze hem de rol op rechts geven, die Olsson nu invult? We gaan het zien, ik heb er vertrouwen in dat Van Wonderen iets leuks gaat bedenken haha!

29 november 2022 om 13:08

FeanDen Olsson laat ook niks zien.

29 november 2022 om 13:30

Mee eens hoor, Olsson laat nog te weinig zien. Soms zie je zijn kwaliteiten vooral in de kleine ruimtes, maar het is over het algemeen nog niet goed genoeg. Ben echter wel van mening dat dit mede ook door zijn rol op rechts komt. Daarnaast is hij nog maar net bij de club, dus heb ik nog hoop op verbetering.

Ik had vorige week nog gekeken waar hij nu voetbalt. Vond het al enige tijd opvallend dat hij nog steeds geen club had gevonden aangezien hij in Krakow verdienstelijk heeft gevoetbald en ook nog transfer vrij. Blij met weer een speler die onder contract staat ipv een huurling. Hopelijk met Sarr in de spits en Hooijdonk banken.

Prima. Voorteken voor aantal spelers want degene met grote salarissen moeten eruit. Dat betreft Sydney, Halilovic iig. We moeten naar een meer realistische samenstelling vd selectie en dat zal iets minder kostbaar moeten zijn dan nu het geval is.

29 november 2022 om 14:18

Verdient Van Hooijdonk zoveel dan? Lijkt me dat Heerenveen niet zijn volledige salaris betaalt

Leuk! Hele bruikbare speler. En bovendien een hele leuke gast. Ik ben echt heel tevreden met deze "aankoop". Welkom terug Pelle!

Van Amersfoort naar Heerenveen. Klinkt als een routebeschrijving.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren