Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen bevestigt transfer Eikrem en is 'niet naïef' over Finnbogason

Laatste update:

SC Heerenveen heeft het vertrek van Magnus Wolff Eikrem bevestigd. De middenvelder speelde pas een halfjaar in Friesland, maar vervolgt zijn loopbaan in de Premier League, waar hij weer gaat samenwerken met Ole Gunnar Solskjaer. De opvolger van Malky Mackay haalt Eikrem naar Cardiff City. "De voorwaarden zijn wederzijds goed bevonden en de speler is al medisch gekeurd", zegt Hans Vonk, technisch directeur van Heerenveen, tegenover de NOS.

Heerenveen wacht alleen nog op de mail met de handtekening en die verwacht Vonk nog deze woensdag binnen te krijgen. Over de hoogte van de transfersom wilde de technisch directeur geen mededelingen doen, maar het schijnt dat Heerenveen bijna het dubbele krijgt van wat het afgelopen zomer zelf heeft betaald aan Molde FK. Of het geld ook direct geïnvesteerd gaat worden in een opvolger is nog niet duidelijk.

Cardiff zou ook interesse hebben in Heerenveens topscorer Alfred Finnbogason, maar Vonk heeft nog niets gehoord. Ook andere clubs hebben zich nog niet gemeld. "Maar we zijn niet naïef", zegt Vonk. "Wij lezen ook in de media dat er interesse is. Maar we willen graag dat hij nog even aan Heerenveen verbonden blijft. Mocht er een serieus bod komen, dan zullen we er wel over nadenken."

Denk je dat Alfred Finnbogason deze maand vertrekt bij Heerenveen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerenveen natuurlijk prima. Een vervangbare speler met dikke winst verkopen.

8 januari 2014 om 10:52

vreemde gang van zaken? solksjaer heeft gewoon hele goede herinneringen aan eikrem, en terecht want hij was de grote man toen molde kampioen werdt toen solksjaer daar trainer was.

8 januari 2014 om 10:53

Geen vreemde gang van zaken? Die Tan koop de club, verandert het logo, de shirts en wil spelers met een 8 in de geboortedatum. Lijkt me toch een beetje vreemd.

Van de trainer snap ik het wel, maar het gaat me vooral om die miljardair.

Eikrim lijkt me Zeker prima, geloof niet in funnbogason in buitenland, een dostje

8 januari 2014 om 11:22

Lol, Eikrem was niet eens basis, en die zou het wel redden? En een spits die zowat 1 op 1 loopt die zou het niet redden? Logisch

8 januari 2014 om 11:41

wat een faal reactie, Eikrem speelde in 13 van de 18 wedstrijden waarvan 2 geblesseerd. van de 13 wedstrijden speelde hij er 10 vanaf minuut 1. dat is toch gewoon een basis kracht?

8 januari 2014 om 12:01

Jeronsaik: Nee dat is geen basis kracht als je in minder dan 75% van de wedstrijden niet in de basis staat ben je in mijn ogen geen basiskracht. Hij speelde zeker te weten wel regelmatig bij Heereveen maar een basiskracht was hij niet! Heereveen heeft dan ook goede zaken gedaan door hem voor het dubbele te verkopen. Nu staat hij ook geen andere talent zoals Ziyech in de weg.

8 januari 2014 om 12:26

dus als je minder dan 75% van de wedstrijden niet vanaf minuut 1 speelt ben je geen basis kracht? oke jou mening, vind voor het feit dat hij toch in 62 procent van de wedstrijden basis heeft gestaan en 3 ingevallen, dat je toch een goede speler bent. (10 basis = 62,5 procent)

13 wedstrijden (incl invalbeurten) = 81,25 procent.

wellicht zou hij die andere 3 wedstrijden ook gespeeld hebben als hij wellicht geen blessure had gehad en gewoon wedstrijd fit was geweest. vind het een beetje kortzichtig om hem te beoordelen om de wedstrijden die hij vanaf minuut 1 heeft gespeeld.

van de 18 wedstrijden heeft hij er 3 niet gespeeld. (5 incl de blessure)

8 januari 2014 om 18:39

Dat Eikrem niet speelde, had meer te maken met het gebrek aan durf bij Van Basten om hem en Ziyech in een elftal te proppen. Een goede trainer speelt bij een club als Heerenveen altijd met een speler als Eikrem.

Als je als buitenlandse club denkt een topschutter te halen uit de Nederlandse subtop, ben je dom bezig. Spelers als Alves, Dost, Altidore, Van Wolfswinkel en Berg zijn allemaal mislukt, terwijl spelers die de tussenstap maken zoals Suarez en Huntelaar het wel redden. Finbogasson zal ook een mislukking zijn. Maar voor Heerenveen is het een fantastische spits

8 januari 2014 om 11:09

Je oordeelt wel erg vroeg met Altidore en van Wolfswinkel. Ricky heeft het goed gedaan in Portugal en heeft door blessures zijn draai nog niet gevonden in de Pl.
Altidore staat gewoon wekelijks in de basis bij de nummer laatst van de PL. Hij kan er ook weinig aan doen dat het team eigenlijk steeds met 9 man voor de goal hangt en hij de enige spits is. Dat is niet echt het spel van Jozy hij moet de bal in de voeten krijgen rond de 16 en beweegelijke spelers om zich heen hebben..

8 januari 2014 om 12:04

Toch heeft Ernofcg gelijk. Wat heeft van Wolfswinkel nu laten zien in Portugal? Echt helemaal niets, het blijft nog steeds onbegrijpelijk dat Norwich daar 10 miljoen voor heeft betaald. Dost is een grote mislukking bij Wolfsburg om over Alves en Berg nog maar te zwijgen. Suarez, Huntelaar en Farfan haalden eerste een constant niveau bij de top van Nederland en doen het allen goed en naar behoren in het buitenland.

8 januari 2014 om 14:43

Ik vind het ook opvallend dat die clubs maar bij ons blijven komen kopen. Ben er natuurlijk niet minder blij mee.

8 januari 2014 om 12:26

Helemaal mee eens. Topschutter in de subtop is een garantie voor de top, maar van subtop naar buitenland is gewoon een te grote stap.

De Nederlandse competitie zit heel anders in elkaar. Wanneer een speler echt de beste is bij Ajax, PSV en Feyenoord kan hij alle kanten op, maar vanuit de rest van de competitie is de stap gewoon te groot.

Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen.

Heerenveen zou er misschien wel wat aan hebben als ze Van Ooijen huren bij psv

@goodoldfredje

dat denk ik niet Heerenveen heeft zelf genoeg talent voor het middenveld rondlopen in de jeugd dus als ze dan een van PSV overnemen lijkt me onlogisch, liever een goede middenvelder die er meteen staat, dan een speler die we zelf ook al in de beloften hebben rondlopen. (als ze een versterking halen natuurlijk en dat is de vraag)

8 januari 2014 om 12:05

Kun jij iets meer vertellen over de spelers in de jeugd van Heerenveen?
2 jaar geleden werd de B-jeugd kampioen of 2e en gingen er toch een aantal spelers mee naar EK onder 17 waar ze toen kampioen werden.

Ik had toen het idee dat er wat talenten aan zaten te komen, maar die namen heb ik nog niet terug zien komen in de Eredivisie volgens mij. Zijn er nog goede jeugdspelers bij Heerenveen die eraan zitten te komen?

8 januari 2014 om 13:06

Joris Voest Joost van Aken, Wouter Marinus en micheal chacon zijn grote talenten spelen nu in de beloften en de As volgens mij en Marinus en chacon worden regelmatig opgeroepen voor oranje. ook zijn de beloften vorig jaar kampioen geworden van de A poule

8 januari 2014 om 13:30

Die Chacon had ik er anders al wel een paar keer bij verwacht, nu ook niet mee naar trainingskamp terwijl een Sinkgraven dat wel is en die heeft zeker nog een seizoen nodig voor hij er klaar voor is..

8 januari 2014 om 14:59

ik kan je niet uitleggen waarom mvb gekozen heeft voor sinkgraven en niet voor chacon, zal met zijn vorm te maken hebben en was hij niet geblesseerd? in ieder geval heerenveen heeft een prima jeugdopleiding en het zal niet lang meer duren voordat de nieuwe lichting er aan komt na een Ziyech en een bascicakoglu en niet te vergeten onze eigen Pele van Anholt. Dus daar heb ik de komende jaren wel vertrouwen in

Ik verbaas me keer op keer wat voor invloed die snor op sommige mensen hier op dit forum heeft.
die Tan is een zakenman, heeft zich opgewerkt tot iemand die uberhaubt een premier leage club kan kopen. Iets wat menigeen hier op dit forum zich niet kan veroorloven.. Denken jullie nou echt dat ie dat heeft weten te bewerkstelligen door elke x maar 8 van zijn producten te kopen ipv 10? (om maar even wat te noemen)

8 januari 2014 om 11:12

Ik kijk nooit naar Derksen maar mensen als Tan maken het voetbal kapot.

8 januari 2014 om 11:16

Dat ben ik ook zeker met je eens en dat heb ik ook zeker niet ontkend.

8 januari 2014 om 11:17

Een zakenman die zich opwerkt en zodoende een club kan kopen is prima.
Het logo veranderen, de kleuren van het shirt veranderen en een trainer ontslaan die na 51 jaar weet te promoveren is verschrikkelijk. Dan ben je inderdaad een zakenman en geen voetballiefhebber.

8 januari 2014 om 11:50

Voetbal is tegenwoordig gewoon keiharde zakelijke bedrijfsvoering. Een voetbalclub is gewoon een groot bedrijf geworden en moet ook zo bestuurd worden. Juist clubs waar dat niet gebeurde, Agovv, Haarlem, gaat het mis. Of bijna mis, Feyenoord. Het is gewoon het moderne voetbal, ook al vind ik het helemaal niets.

Zonde voor Heerenveen.. leuke speler!
Hebben ze een goede back up of moeten ze de transfermarkt op?

8 januari 2014 om 11:14

ze hebben wel wat goede spelers en talenten rondlopen in de opleiding, zoals een geissler en een Heerkes alleen denk ik niet dat die klaar zijn voor het niveau van het eerste, en geld voor spelers zoals eerder al gezegd niet meer dan een miljoen.

Finnbogason blijft bij Heerenveen , maar voor de clubeigenaar zou hij zeker een geschikte spits zijn. Geboren op 1 februari 1989; 1.84 cm groot en 78 kg zwaar . Zal volgend jaar dan wel naar Cardiff komen.

Finbogasson kan beter vertrekken na dit seizoen dan heeft hij een titel van: 'topscoorder eredivisie' achter zijn naam

8 januari 2014 om 11:45

Na het vertrek van Finbogasson moeten ze gaan kijken naar een versteviging naast Ogtigba in de verdediging en een goede lings back

8 januari 2014 om 11:45

ps en een goede spits

8 januari 2014 om 12:29

We gaan voor Dyrestam van IFK Goteborg in de verdediging. 2-voudig Zweeds international van 22 jaar.

alle 2 voor 15 m weg

heerenveen heft vast wel geode opvolgers op hun lijst
anders: van duinen?

Tja, Eikrem was ontevreden, dan is dit een aardige deal. Maar het feit dat hij ontevreden was mag je onze coach toch aanrekenen, hij had geen vertrouwen in Eikrem en zette vraagtekens bij het opstellen van Ziyech en Eikrem. Van Basten wil altijd 2 defensieve middenvelders voor de verdediging terwijl we daarmee toch zeker niet ons beste spel spelen.
Ik vind het zonde.

8 januari 2014 om 13:48

Wanneer heeft Eikremm precies aangegeven dat hij ontevreden was? Zou best kunnen, maar dan heb ik dat even gemist. Gebrek aan speeltijd en geen vertrouwen valt reuze mee, Eikremm speelde wanneer hij fit was. De wedstrijden die hij mistte kwam omdat hij niet wedstrijdfit was. Dat van Basten dan roept in de media dat hij denkt niet samen met Zyech en Eikremm te kunnen spelen, is natuurlijk niet heel slim, maar misschien probeerde hij hem juist ook wel te motiveren. En al had van Basten het niet geroepen, dan was Eikremm nog steeds wel naar Cardiff gegaan. Meer geld, betere competitie en werken met je oude coach. Nee, ik kan het van Basten niet aanrekenen. Het ligt meer aan Eikremm zelf.

8 januari 2014 om 14:03

Hans Vonk heeft dit vandaag gezegd tegen Nos. Voetbalzone heeft dat toevallig niet overgenomen. De verkoop was een goede deal, ook omdat Eikrem hier ontevreden was. Voor hem en de club is dit een mooie oplossing. De club heeft de centen nodig, ook met het oog op het afkopen van Pappa. Eikrem voelde gewoon niet heel veel vertrouwen waar hij dat wel had verwacht. Hij werd toch binnengehaald als een grote aankoop. Dat van Basten heeft gezegd dat hij Eikrem en Ziyech samen opstellen niet als optie zag is niet een kwestie van motiveren. Ook op het trainingskamp in Portugal gaf hij wederom aan dat hij Eikrem niet als basisspeler zag. Hij zei namelijk dat het vertrek met name jammer was met het oog op eventuele schorsingen in de basis. Alle middenvelders staan namelijk op scherp. Ik weet dan wel genoeg eerlijk gezegd. Natuurlijk was Eikrem genoeg aan spelen gekomen, maar voor van Basten is hij zeker niet de eerste man op papier.

Overigens is je punt dat Eikrem ook was vertrokken als hij tevreden was geweest natuurlijk valide. Hij was sowieso wel gegaan. Natuurlijk wilde hij niets liever dan herenigd worden met zijn "voetbalvader en ontdekker".

8 januari 2014 om 14:03

Heerenveen kan ook niet met beide spelers tegelijk spelen. Met deze dramaverdediging moet je gewoon 2 verdedigende middenvelders hebben.

8 januari 2014 om 14:10

Tuurlijk kan dat wel. Wat een onzin. Juist doordat we onszelf ingraven creeren we naar voren toe amper meer wat waarmee de druk op de defensie toeneemt. De 9 wedstrijden dat Eikrem als basisspeler speelde hebben we meer punten gehaald dan de 10 wedstrijden zonder hem maar met van den Berg in de basis. We verliezen het voetbal in de ploeg als we maar twee beperkte brekers blijven opstellen. Bovendien heb ik gemerkt dat de Roon ook een stuk beter uit de verf komt met een voetballer naast zich en niet van den Berg.
Natuurlijk kun je bepaalde keuzes maken als trainer en in sommige wedstrijden pakt het angsthazenvoetbal best goed uit, maar om dat als standaard te gebruiken lijkt me niet verstandig. Begin van het seizoen en bijv de laatste uitwedstrijd tegen AZ hebben wel laten zien dat je met aanvallende intenties prima resultaat kunt behalen met deze selectie. Het grote puntenverliezen is begonnen toen Marco ineens superdefensief ging spelen.

Maar de discussie hoeft niet meer gevoerd te worden aangezien we vanaf nu gewoon weer vast met de Roon en vd Berg voor eigen goal gaan hangen. Het pure genieten voor de voetballiefhebber.

8 januari 2014 om 17:01

Oké, dan was mij dat even ontgaan. Ik heb namelijk niet het item op de NOS gezien. Maar dan is dit inderdaad een goede deal een mooie oplossing voor beide partijen. Het klopt inderdaad dat van Basten zei dat het met eventuele schorsingen vervelend was dat Eikremm vertrekt, maar voor hetzelfde speelt hij in die wedstrijden goed en mag hij blijven staan en werd hij wel eerste man op papier. Maar ik begrijp natuurlijk ook dat daar geen enkele garantie voor is en ik kan me daarom ook wel inleven in het feit dat Eikremm ontevreden was. Desondanks blijft het natuurlijk wel jammer dat hij vertrekt. We hadden hem zeker kunnen gebruiken in de tweede seizoenshelft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren