Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Heb niet verlengd omdat ik naar de Premier League wil’

Laatste update:

Josep Guardiola heeft besloten zijn contract bij Bayern München niet te verlengen. Dinsdag op een persconferentie laat hij weten wat daar de reden van is. De 44-jarige succestrainer laat er geen misverstand over bestaan: hij wil naar Engeland.

/

“De reden dat ik mijn contract niet heb verlengd is simpel. Ik wil naar de Premier League”, tekent BILD op uit de mond van de trainer. “Drie jaar bij een club is voldoende voor mij. Ik wil een nieuwe competitie leren kennen. Nieuwe mensen, nieuwe tradities. Mijn tijd bij Bayern München is echter niet compleet zonder de winst in de Champions League. Ik ben jong genoeg, ik heb een nieuwe uitdaging nodig.”

Guardiola wordt al geruime tijd in verband gebracht met Manchester City, waar hij de opvolger moet worden van Manuel Pellegrini. Of het echt waar is valt te bezien, maar de Spanjaard zegt dat hij nog geen keuze heeft gemaakt. “Ik heb meerdere aanbiedingen ontvangen uit Engeland, maar ik heb nog niet getekend voor een nieuwe club. Als ik een nieuwe club heb, laat ik dat wel weten. Op dit moment kan ik niets zeggen, want er is nog niets rond.”

Denk je dat Josep Guardiola naar Manchester City gaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pep lijkt mij de ideale opvolger voor van Gaal. Laat zijn teams creatief spelen, dat is precies waar het nu aan ontbreekt bij Man Utd.

Zoals wij vroeger zeiden: "met alleen maar pionnen verzetten win je het schaakspel niet, daar is meer creativiteit voor nodig"

5 januari 2016 om 13:52

Ja voor Man United zou dat perfect zijn. Ik denk alleen dat het materiaal waar Guardiola dan mee moet gaan werken te matig is om écht iets moois neer te zetten.

Ik denk dat Guardiola naar Man City gaat, of heel misschien naar Arsenal mocht Wenger er mee stoppen.

5 januari 2016 om 14:12

Nou, kijkend naar het spel wat Guardiola het liefste speelt vind ik United een betere keuze. Ik zie Carrick, Herrera en Schweinsteiger eerder tiki-taci spelen dan Fernando, Fernandinho en Toure.
En ja, ik neem expres de middenvelders, want daar draait het om bij Guardiola.

5 januari 2016 om 14:16

Vergeet lekker Silva, De Bruyne en Delph.

5 januari 2016 om 14:23

@betweter
Nee, Silva, Aguero, De Bruyne, Navas zijn dat niet?
Carrick en Schweinsteiger tiki-taka? Haha.

Met Mata en Herrera heb je het wel gehad met tiki-taka bij United.

5 januari 2016 om 15:09

Schweinsteiger en carrick kunnen gewoon goed tikken . En jij hebt over navas en aguero

5 januari 2016 om 15:47

Schweinsteiger past juist in het spelletje van Peo

5 januari 2016 om 15:57

Vergeet verder niet dat Guardiola ook nog een enorm transferbudget weer krijgt waarschijnlijk bij Man U (al heeft city ook geld zat natuurlijk). Hij koopt over het algemeen niet slecht in. En kent ook inmiddels veel spelers uit Duitsland en Spanje. Hij kan dan de tiki-taka mannen halen die hij wil hebben. Bovendien haalt hij denk ik ook nog wel wat betere verdedigers zoals een Matts Hummels ofzo...doet hij zijn oude werkgever ook niet eens pijn (helpt ze zelfs!!!) en maakt Man U veel beter.

Ik ben een Van Gaal fan, maar hij bakt er momenteel echt weinig van. Voor Man U lijkt me het beter als ze Guardiola aantrekken.

Wel hoop ik dan dat Van Gaal nog naar een andere club gaat waar hij op een waardige manier afscheid kan nemen van het trainerschap.

5 januari 2016 om 20:40

Ja want united heeft ook echt geen middelen om 2 of 3 gerichte aankopen te doen waardoor het ineens wel een team is met supertalenten ervaring en spelers rond 25/26 die nog jaren mee kunnen.

5 januari 2016 om 13:52

Guardiola speelt niet veel anders dat dan van gaal wilt, het materiaal is niet goed genoeg wat er voor zorgt dat het saai wordt. Ze zijn niet capabel om door een muur heen te spelen, de spelopvatting van guardiola en van gaal is vrijwel hetzelfde

5 januari 2016 om 14:01

Van Gaal is wel verantwoordelijk voor het aantrekken van spelers. En met Schneiderlin, Schweinsteiger haal je geen creativiteit binnen.

Daarnaast had je een goede verdediger moeten halen en een ervaren spits. Als je die niet haalt heb je mijn inziens aardig gefaald.

5 januari 2016 om 14:42

Is dat zo? Is van Gaal verantwoordelijk? Ik hoor altijd dat Woodward uiteindelijk over het aankoopbeleid gaat.

5 januari 2016 om 15:18

Van Gaal krijgt weer eens de schuld voor het falen van Woodward. De vz lezer weet niet beter.

5 januari 2016 om 15:42

Jullie denken dat van gaal geen inspraak heeft?

5 januari 2016 om 15:49

Wie dan? Je kan me niet zeggen dat Van Gaal gewoon spelers krijgt en maar moet gaan uitzoeken wat hij met ze moet. De coach werkt uiteindelijk met de spelers en Van Gaal heeft zeker invloed

5 januari 2016 om 15:58

Idd....stelletje naivelingen. Denk je nu werkelijk dat Van Gaal niet mede bepaald welke spelers er komen? Hij weet donders goed dat hij eindverantwoordelijk is en dat bij falen zijn baan op het spel staat. Van Gaal wil alles tot op de puntjes onder controle hebben, maar welke spelers hij krijgt zal hij 100 bij een ander neerleggen. Slaap lekker verder heren...

Verder vind ik dat Guardiola zijn ploegen toch echt wel anders laat spelen dan Van Gaal. Munchen is ook anders gaan voetballen. Al vond ik die ploeg bij beiden erg goed spelen. Het zijn ook andere managers...ik denk dat veel spelers toch beter gedeien bij de aanpak van Pep.

5 januari 2016 om 16:20

Met van gaal of guardiola blijft united ruk! Bij city kan hij denk ik meer uit halen dan pellegrini

5 januari 2016 om 18:58

Dat dit uitgelegd moet worden.... Van Gaal heeft verteld welke spelers hij wilde. Woodward is er niet in geslaagd die te halen. Zo gaat dat he.

5 januari 2016 om 13:54

In dit geval ligt dat echt niet aan Van Gaal. Het spelersmateriaal is gewoon heel matig. Mensen overschatten de spelers bij Manchester United nogal. Het enige wat Van Gaal beter moet doen is stoppen met het halen van jochies en zich focussen op grote ervaren namen.

5 januari 2016 om 14:05

Denk niet dat hij naar ManU gaan. Moet veel te veel gedaan worden om dat team op te bouwen. Het spel van ManU komt nu al overeen met dat van Guardiola, alleen op een zeer trage slakkentempo. Verwacht dat het City wordt. Dat team heeft alle spelers waarmee iemand zoals Guardiola mee wilt werken, gezien de kwaliteit die de ploegen hebben die hij coacht. Vind het ook meer een manager die een goed team beter kan maken dan een slecht team op te bouwen, maar dat is hoe ik het zie.

5 januari 2016 om 14:30

In Engeland tikataka?? Hahaha. Gaat
niet gebeuren. 1 vd redenen dat v Gaal daar niet slaagt omdat ze daar 442 willen spelen. Opleiding altijd 442. Ook al komt 80% uit het buitenland. De hele club is er op ingericht. Sterker nog. Zonder kick 'n rush beginnen de toeschouwers te morren. Chelsea past wel bij hem.

5 januari 2016 om 15:52

Het hoeft echt niet per se ManCity te worden lijkt mij. Chelsea zou ook nog kunnen niet te vergeten, dat is pas een uitdaging voor Pep. Ik denk dat Van Gaal dit seizoen gewoon afmaakt bij ManU en misschien nog langer zelfs.. Van Gaal is zelf ook veranderd, doet m goed zo te zien is veel rustiger geworden..

Die gaat gegarandeerd naar City, denk dat alles achter de schermen al geregeld is met Soriano en Begiristain om Pellegrini te komen opvolgen.

5 januari 2016 om 14:12

Persoonlijk denk ik dat hij naar United zal gaan. Opzich wel bijzonder dat zowel United, Chelsea en misschien ook wel City een nieuwe trainer willen na dit seizoen.

5 januari 2016 om 14:14

Als ie echt uitdaging wilt komt ie naar Chelsea en laat ie die mooi voetballen.

5 januari 2016 om 15:23

Ik zeg toch nee vriendelijk bedankt. Ben het ermee eens dat het bij ons (zeker dit seizoen) vaak beter kan, maar heb echt geen zin om elke week dat slaapverwekkende getik aan te moeten zien.

5 januari 2016 om 15:34

Helemaal eens met John Terry. Ik ben niet zo'n fan van zijn getik. Bovendien gaat Guardiola waarschijnlijk naar een club die goed draait. City maakt dus de meeste kans.

5 januari 2016 om 16:00

Kan ik mij ook wel voorstellen. Als je het actievoetbal van Jupp Heynckes met constante dreiging zag, vind ik het voetbal van Bayern nu goed in uitvoering, maar vrij saai om te kijken.

5 januari 2016 om 16:22

Chelsea zou ook een goede optie zijn voor Pep; Cesc, Matíc, Pedro en Willian zijn spelers die mooi in zijn plannen passen. Met Hazard als valse spits.

5 januari 2016 om 16:23

Mijn instinct zeg chelsea waarom weet ik niet maar city lijkt mij geen club voor guardiola.

Ik denk dat hij liever coach van Manu wilt worden dan van Manchester City. Dan heeft hij echt een prachtig rijtje met Barcelona, Bayern München en Manchester United. En dan doel ik op de geschiedenis en grootte van deze clubs. City is natuurlijk ook een mooie club, maar is zeker historisch gezien minder.

Dus het zou mij niks verbazen als hij even afwacht hoe de komende maanden verlopen onder van Gaal voordat hij een beslissing neemt.

5 januari 2016 om 14:04

Kwa naam is United natuurlijk mooier om op je Cv te zetten, maar als je kijkt naar het spelersmateriaal wil hij denk ik toch liever naar City. Behalve als United 2-3 topaankopen kan doen.

5 januari 2016 om 15:40

Met Guardiola zie ik topspelers ook eerder naar United. Natuurlijk is Van gaal ook een een hele grote coach, maar ik kan het begrijpen als spelers geenzin in een Van gaal hebben.

Eigenlijk zouden dit soort topcoaches naar de Serie A moeten gaan om daar weer een topcompetitie van de maken. Het topjaar van Juve was een uitzondering. Ik mis vooral de slapende reuzen uit Milan in de CL-finales

5 januari 2016 om 13:58

Het doet pijn ik weet het. Maar op de italiaanse coaches zal ik geen topper verwachten. Heel misschien kan Milan het na dit seizoen proberen met pellegrini maar dat is ook afwachten of hij dat wel ziet zitten en of milan een nieuwe coach wil natuurlijk.

5 januari 2016 om 14:55

Ja misschien moeten ze dan ook maar naar Nederland komen om het weer een topcompetitie te maken... Coaches willen vaak nou eenmaal het hoogst haalbare, de keuze tussen de premier League en Serie A lijkt mij snel gemaakt. Qua ploegen, toeschouwers en sfeer en geld wat je verdient.

Idd. Manchester United. Zou meteen alle critici de mond snoeren als hij daar een voetbalmachine van kan maken. Veel mooiere club dan City. Kan van Gaal ook mooi het seizoen afmaken. Nog een pluspunt is dat Mourinho dan niet komt. Win-win. Laten we hopen...

Guardiola wordt gegarandeerd de nieuwe trainer van Manchester City. Pellegrini zal dan Chelsea onder zijn hoede nemen.
De nieuwe bestemming van Guardiola is al bekend. Alleen ontbreekt de officiële bevestiging nog van Guardiola en de nieuwe club.

5 januari 2016 om 15:21

Je zou helemaal gelijk kunnen hebben, maar als we de hoofdpersoon zelf mogen geloven dan is het nog geen uitgemaakte zaak. Dus ik vind het zelf nog wat voorbarig wat je stelt.
Laten we het afwachten.

5 januari 2016 om 15:50

Rummenigge weet de nieuwe bestemming al!

5 januari 2016 om 16:09

Als ik jou was zal ik dan toch even voor de zekerheid met Rummenigge bellen. Daarna kan je ons dan over alle details bericht geven.

Meer uitdaging nodig? Na de grandioze periode bij Barcelona is dat te geloven, maar kan nou niet zeggen dat hij nu het maximale eruit heeft gehaald.
Landskampioen worden in Duitsland is niet zo spannend voor Bayern. Volgens mij heeft hij daarnaast de Duitse beker nog nooit gewonnen en Europees kan hij ook geen potten breken met Bayern.
Lijkt me nog uitdagend genoeg voor een trainer. Mogelijk bedoelt hij een andere vorm van uitdaging dan het behalen van prijzen.

5 januari 2016 om 14:01

Bayern heeft de Duitse beker in 2014 gewonnen! De uitschakeling vorig seizoen tegen Dortmund was gewoon pech. Alles zat tegen.
In de Champions League is het geen schande uitgeschakeld te zijn tegen twee Spaanse topclubs.

5 januari 2016 om 14:02

Tja, het is wel de competitie waar je elke week voor speelt. Kan me heel goed voorstellen dat het een stuk minder leuk is als je zo "makkelijk" er boven uit steekt. In Engeland zijn gewoon meer topwedstrijden in het jaar en is de competitie gewoon spannender. Snap wel dat hij daar meer zin in heeft dan die paar beker- en Europese wedstrijden waar hij bij Bayern dan voor moet leven. (hoewel CL wedstrijden natuurlijk wel prachtig zijn, krijgt hij die ook wel in Engeland)

Het zou me echt heerlijk lijken als United nu Mourinho links laat liggen omdat ze liever na dit seizoen met Guardiola in zee willen gaan. Nadat Guardiola Mourinho in Spanje al overduidelijk de baas was, zou hij hem nu weer vierkant inhalen.

De Special One, laat me niet lachen

Bij Guardiola kunnen we nog wel een verassing verwachten. Natuurlijk zit zijn vriendje bij City maar ik denk niet dat dat de doorslaggevende faktor voor Pep zal zijn.

De reden waarom Mourinho niets meer hoort van United kan daar ook best mee te maken hebben. En als Wenger aan zijn laatste seizoen bezig zou zijn past qua fylosofie Arsenal natuurlijk het beste bij Pep.

Idereen dacht 3 jaar geleden ook te weten dat hij bij City of Chelsea zou tekenen en dat werd toen verassend Bayern omdat hij in de fylosofie gelooft van de club. Als dat de doorslag geeft wordt het zeker Arsenal. Maarja, gaat hij wachten tot Wenger aangeeft dat het de hoogste tijd geweest is?

Ik zou hem wel graag bij utd zien kijken of hij dat team aan de praat krijgt hij had al een hele goeie team klaar staan 2x dus latem we eve kijken of hij het ook kan opbouwen

United is te vroeg voor Guardiola, want Guardiola perfectioneert het beleid van Van Gaal alleen is van Gaal dit keer nog niet klaar

Schat de kans erg groot dat Guardiola met City gaat beginnen, want daar krijgt hij wel 100% zeggenschap over de transfers. United en Bayern doen dat niet.

Dan zal hij wel naar City gaan. Benieuwd of hij met City de Europese top weer kan bestormen, en dan bedoel ik voor de Cl kan gaan strijden. Kwaliteit hebben ze veel en hij kan daar weer al het geld uitgeven wat hij wil. Zal hem dus wel gaan lukken uiteindelijk.

Ik hoop dat hij naar Arsenal trekt.
Dat Wenger op pensioen gaat met de landstitel en pep het stokje overneemt.
Pep's stijl en klasse passen er perfect volgens mij.
Niet dat Wenger weg moet van mij maar dit lijkt me gewoon de ideale club voor pep.

5 januari 2016 om 15:11

Als Wenger dit jaar de titel pakt kan dit zomaar gebeuren, dat is Wenger's laatste doel bij de club.

Oh, dit wil ik meemaken! Als hij dezelfde kunstjes weet te flikken als in Spanje en Duitsland, dan petje af hoor. In Spanje en Duitslands had hij namelijk tegenstand van 1/2 (max 3) clubs terwijl in de Premier League dat er veel meer zullen zijn.

Mourinho's Man United vs Guardiola's Man City, dat kunnen geweldige derby's worden!

Het is afwachten, maar waar rook is, is vuur.
Hij zal naar mijn verwachting in Manchester landen, maar bij welke van de 2 clubs is mij nog niet duidelijk. Bij zowel City als Utd is er een hoop te doen. Van Gaal is al goed bezig om structuur aan te brengen binnen de club (ik heb het nu niet over de resultaten van het eerste elftal, daar is hij volgens mij ook niet voor gehaald), mocht het bestuur toch bezwijken onder de externe druk dan zie ik in Pep de ideale opvolger.

Aan de andere kant hebben we City waar bekenden van Pep zitten uit zijn tijd bij Barcelona.
Txiki weet precies wat er van het verwacht gaat worden en ze hebben elkaar altijd goed uitgedaagd wat betreft technisch beleid (denk aan het wegsturen van Ronaldinho en Deco bij zijn aanstelling in Barcelona). Pelligrini doet het volgens mij echter helemaal niet slecht en zit volgens mij ook niet in een benarde positie (niet zoals Van Gaal als we de media moeten geloven).

Het zal dus afwachten zijn. Als een zekere Rus verstandig is, dan haalt hij Pep naar Chelsea, dan kan hij eens laten zien wat echt voetbal is, in plaats van dat 'bus-parkeren' a la Mourinho.

Pellegrini is een goede coach voor City, maar soms te optimistisch en dan gaat hij op zijn bek. Guardiola is een perfectionist en zal niet uitgaan van het beste scenario. Probleem daarmee is dat hij teveel controle inbouwt zodat het snel saai wordt voor de toeschouwers.

Ik hoop dat Pellegrini blijft, maar dat er wel eens wat harder ingegrepen mag worden af en toe. Zo is een nieuwe spits bijvoorbeeld hard nodig maar Pellegrini denkt dat het wel goed gaat komen met de blessuregevoelige Agüero en Bony.

Zie hem liever als opvolger van sir Wenger.. Dat zou geweldig zijn voor club als voor hem uitdaging.

Dan kan hij beter direct weggaan, als Bayern wint van Juventus en in de volgende ronde een Engelse club treffen zijn we de sjaak. Kan hij graag de CL nog willen winnen, maar geloof niet dat hij er dan nog 100% voorgaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren