Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hattrick De Jong bij doodsimpele overwinning PSV in Friesland

Laatste update:

Zonder zich overmatig te hebben hoeven inspannen heeft PSV het gat met Ajax verkleind tot twee punten. Het elftal van Phillip Cocu werd op bezoek bij SC Cambuur in het zadel geholpen door een vroege rode kaart van de thuisploeg en liep nog voor rust dankzij een hattrick van Luuk de Jong uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong. Daarna ging de voet van het gaspedaal: het Europese treffen met Manchester United verscheen in de gedachte. Toch liepen de gasten nog uit naar een 0-6 overwinning.

/

Het treffen in Leeuwarden was welbeschouwd al na tien minuten gespeeld. Cambuur kwam met de beste bedoelingen het veld op, maar zag alle aspiraties teniet gedaan worden door Sander van de Streek, die een voorzet van Andrés Guardado met de hand blokte en met een rode kaart mocht inrukken. Omdat dat gebeurde in de zestien, mocht De Jong ook nog eens aanleggen van elf meter: 0-1. Voor zover daarmee niet alle hoop bij de thuisploeg was verdwenen, gebeurde dat twee minuten later alsnog. Maxime Lestienne zette perfect voor en vond De Jong, die met zijn hoofd voor de 0-2 zorgde.

Het was daarna wachten op meer doelpunten van de gasten uit Eindhoven. De Jong liet vlak na zijn tweede een grote kans op de 0-3 liggen, terwijl Lestienne de paal raakte. Op slag van rust viel de onvermijdelijke derde Eindhovense treffer alsnog. Joshua Brenet ging voor eigen succes en zag zijn schot gekraakt worden door doelman Harm Zeinstra, maar in dat rebound was er geen houden meer aan. Opnieuw was het De Jong die zich liet bejubelen door zijn ploeggenoten en dus zijn perfecte hattrick compleet maakte.

/

Het bood Cocu alle gelegenheid om zijn elftal in de spaarstand te zetten met het oog op de Champions League-ontmoeting met Manchester United van aankomende dinsdag. PSV deed het zichtbaar rustig aan, maar bleef de betere partij en kwam na tien minuten spelen in de tweede helft op 0-4. Guardado lanceerde Santiago Arias, die teruglegde op de rand van de zestien, waar Davy Pröpper klaarstond. De zomeraanwinst rondde af en tekende daarmee voor zijn eerste officiële treffer in dienst van zijn nieuwe werkgever.

Luciano Narsingh en Lestienne werden vervolgens naar de kant gehaald en kregen rust, waardoor Gastón Pereiro en Jürgen Locadia het laatste halfuur de kans kregen om zicht te bewijzen. Dat lukte laatstgenoemde uitstekend: met een rake vrije trap tekende hij een kwartier voor tijd voor de 0-5, om vervolgens in de absolute slotminuten ook nog de zesde en laatste treffer op zijn naam te schrijven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een malaise zeg bij Cambuur, vraag me nog af hoe ze dit recht willen gaan zetten want voorlopig zit er echt geen rek meer in.

PSV goed de toon gezet vooral als we kijken naar dinsdag, wordt een leuke pot nog zo. Overigens applausje voor Locadia die zich toch wel heeft teruggevochten en nu een beetje aan de lopende band gaat scoren. Doelsaldo ook even goed opgekrikt.

12 september 2015 om 22:57

Locadia moet er gewoon in staan voor Narsingh. Locadia kan prima uit de voeten als rechtsbuiten.

12 september 2015 om 23:04

Psv heetft miljoenen betaald voor Narsingh dus die moet eigenlijk altijd spelen.

12 september 2015 om 23:11

Haha wat een onzin.
Dan moet Perreiro ook altijd spelen.

De beste spelers die spelen, niet degens die het meeste geld hebben gekost/ kosten.

Maar aan je naam te zien ben je ook niet heel objectief!!

12 september 2015 om 23:18

Inderdaad. Locadia speelt goed, scoort en is beter dan Narsingh. Locadia kan naar binnen komen en een voorzet erin knikken. Helemaal als Willems weer terug is.

12 september 2015 om 23:25

Al had PSV er 30 miljoen voor betaald, dan wil ik hem niet eens in de basis zien. Samen met Brenet weer de slechtste aan PSV zijde.

13 september 2015 om 08:47

En nooit meer hij nederlnds elftal

13 september 2015 om 10:58

Brenet? Blijf nou niet zo haten op hem. Speelde gisteren uitstekend.

13 september 2015 om 13:23

Na zijn fout binnen 20 seconden ging hij prima spelen. Echter konden ze ook zo 1-0 achter staan en wordt het een hele andere wedstrijd. Hij heeft mij helaas nog geen moment weten te overtuigen.

Simpele zege verder weinig over te zeggen. Dinsdag moet het gaan gebeuren.

Onterecht rood en buitenspel bij de 0-3...het is ze wel erg makkelijk gemaakt vandaag.

12 september 2015 om 22:37

Dan was het 5-0 geweest

12 september 2015 om 22:42

Met onterecht rood? Mooi verhaal lekker kort ook.

12 september 2015 om 22:43

Hahaha, alsof PSV had verloren, komop zeg.....

12 september 2015 om 22:50

Bij wijze van spreken. Een goed team krijgt geen 5-0 op zijn bord na een vroege rode kaart.

12 september 2015 om 22:44

was geen buitenspel. de jong stond volgens mij achter de bal.

12 september 2015 om 23:07

In de herhaling was duidelijk te zien dat De Jong voor de bal liep. Niet dat het uiteindelijk iets uitmaakt, maar het was inderdaad buitenspel.

12 september 2015 om 22:47

De Jong stond achter de bal bij de 3-0. Geen buitenspel.

12 september 2015 om 23:14

De Jong stond buitenspel, kijk maar naar de streep! En anders had zn dikke kop wel buitenspel gestaan 😂

12 september 2015 om 23:25

De Jong stond gewoon buitenspel op het moment dat die ander knakker schoot.

12 september 2015 om 23:26

Zou de herhaling toch nog een keer bekijken als ik jou was. Dacht in eerste instantie ook aan buitenspel hoor, maar De Jong liep duidelijk achter de bal.

Narsingh was kwaad dat hij gewisseld werd,ik vind hem meer een type speler voor de Italiaanse of Engelse competitie,waar meer countervoetbal word gespeeld met zijn snelheid komt dat goed van pas.

12 september 2015 om 22:45

Maar dan wel de vierde divisie

12 september 2015 om 23:02

Dat is wat Overdreven hij is een countervoetballer, tegen Manchester United zal zijn speelstijl beter tot uiting komen.het tempo zal ook hoger liggen en met zijn snelheid zal hij dreigend worden.

12 september 2015 om 23:42

Ik ben niet overtuigd van Narsingh. Ik zie daar toch liever Locadia. Locadia heeft goeie looplijnen als linksbuiten. Hij speelt half linksbuiten half spits. Zijn voorzetten zijn redelijk en hij is ook redelijk snel. Tegen Nan Utd kunnen we wel beter met Narsingh spelen want dan hebben we snelheid nodig. Ook al denk ik dat Shaw het niet heel moeilijk net Narsingh gaat krijgen.

Voor iedereen die twijfelt over of de Jong buitenspel stond, hij stond achter de bal. :-) Dus geen buitenspel. Verder is de rode kaart wel erg overdreven.

12 september 2015 om 23:13

Gewoon hands en scorings kans belemmert

12 september 2015 om 23:18

Vind ik ook. Als je goed kijkt, beweegt Van der Streek bewust enigszins naar de bal. Het is niet zo dat hij de bal echt per ongeluk tegen zich aan krijgt.

12 september 2015 om 23:32

Ga weg man. Hij krijgt die bal met 246 km per uur tegen zich aan geschoten. Enige juiste oordeel was geweest: Corner psv.

12 september 2015 om 23:45

Terechte penalty. Zekere goal voorkomen met de hand. Scheids kan niet anders. Rood had niet gehoeven van mij.

13 september 2015 om 00:17

@ Sander80

Als je met hands een goal voorkomt is er maar 1 straf en dat is wegwezen met rood (conform de regels is zelfs aparte strafcode voor) en de bal op de stip als deze begaan wordt binnen de beruchte 16 meter lijnen.

Dus wat jij vind dat er moet gebeuren is irrelevant, de spelregels bepalen dat en niet Sander80 of wie dan ook in Nederland.

Blom voert dan ook gewoon de spelregels uit, iets waar hij voor aangesteld is door de Knvb

12 september 2015 om 23:30

Ik twijfel niet over het buitenspel staan van de Jong. Dat was namelijk gewoon 100% buitenspel.

13 september 2015 om 12:05

Misschien moet je eerst je bril afzetten en dan nog een keer nuchter kijken dan zie je dat het geen buitenspel was

Locadia is echt een killer zeg!

12 september 2015 om 22:45

Tegen dit cambuur is Sjoerd Ars ook een killer

12 september 2015 om 22:56

Schoten/doelpunten verhouding heb ik het dan over, en ik heb het niet alleen over 1 match

Na het zien van deze wedstrijd heb ik er alle vertrouwen in dat PSV dit jaar nogmaals kampioen word.

12 september 2015 om 22:57

Haha cambuur is zo'n beetje de slechtste ploeg van de eredivisie. Daarbij speel je de hele wedstrijd tegen een ploeg met een man minder, dus op deze wedstrijd afgaande is het lastig om een goed beeld te krijgen van het niveau van PSV.
(En de goals werden wel heel erg makkelijk weggegeven natuurlijk)
Denk overigens natuurlijk wel dat PSV gewoon een belangrijke kampioenskandidaat is!

13 september 2015 om 00:37

Heb je ook de wedstrijd van Heracles in Leeuwarden gezien? Zij zullen zeker een geduchte concurrent zijn, of niet soms?

13 september 2015 om 00:37

Heb je ook de wedstrijd van Heracles in Leeuwarden gezien? Zij zullen zeker een geduchte concurrent zijn, of niet soms?

Leuke overwinning, leuk dat Locadia ook zijn goaltjes meepikt. Prima wedstrijd van Moreno, eindelijk een CV die fatsoenlijk kan opbouwen.

Wat een heerlijke overwinning. 0-6. Ongelofelijk zeg, klasse mannen. We zijn langzaam op stoom aan het komen. memohis we zijn er klaar voor., wat speelde Moreno een topwedstrijden zeg. Geweldige aankoop van brands zeg. Dadelijk Willems terug en we kunnen meedoen in de CL. De competitie winnen we op onze sloffen maar de CL overwinteren zou super zijn.

12 september 2015 om 23:10

Lol hoe een zwaluw wel een zomer kan maken...

Ook lekker makkelijk ballen als je na 8 min met de hulp van de scheids tegen 10 man mag en met 1-0 voor staat tegen een team wat al down was. Maar echt briljant hoor! *kuch*

12 september 2015 om 23:14

Dan nog moet je zo team kapot spelen, bij 0-2 kan je ook al bij dinsdag in je hoofd zitten.

Mooi Overwinning ! We hebben Cambuur vandaag letterlijk kansloos gelaten. 2 x mazzel gehad met de scheids maar ook met 10
man zou cambuur geen kans hebben gemaakt. Arias is echt een superback trouwens man man man.

12 september 2015 om 22:45

Tuurlijk en dat weet jij? 0-1 met elf tegen elf is altijd gelopen. ...m

12 september 2015 om 22:53

Jazeker, een heerlijke overwinning zo in de aanloop naar de wedstrijd dinsdag tegen United. Cambuur is helemaal ondersteboven gespeeld. De scheidsrechter had er wel een aandeel in, maar het moge duidelijk zijn dat PSV kwalitatief een stuk sterker is natuurlijk.

Laatst zei Marcel dat er 10 miljoen was geboden op Arias. Ben ik blij dat ze dit bedrag hebben geweigerd! Als die jongen zich zo door ontwikkelt dan vrees ik dat hij volgend jaar weg is maar wel voor de hoofdprijs. Minimaal 15 miljoen gok ik zo.

12 september 2015 om 23:14

Cambuur speelde met 10

PSV gewoon verdiend gewonnen. Maar waar ik mij over verbaas hoevaak arbitrage invloed heeft op de einduitslag.. Niveau van arbitrage is toch gewoon om te janken?

12 september 2015 om 23:09

Dit kan je niet op de arbitrage schuiven maar op de kromme regels van de Ifab & Fifa. Blom beoordeeld dit als hands (wat ik vrij logisch vind) en dan is het volgens de regels gewoon een penalty + rood. Daar kan ook Blom niks aan veranderen.

En weer speelt Blom een hoofdrol.. wanneer wordt die man nou eens gedegradeerd want een weekendje rust helpt die gast gewoon niet.. echt belachelijk.. uiteraard PSV verdient gewonnen maar die Blom dat kan echt niet..

12 september 2015 om 22:48

Niet alleen Blom hoor, dit seizoen al zoveel wedstrijden gezien waar arbiters grove fouten maken..

12 september 2015 om 22:55

@ Fr12jules

En hoeveel herhalingen had jij nodig om te zien dat de arbiter van dienst een grove fout maakte????

Als het allemaal zo simpel is als jij/jullie hier voorstellen ga dan lekker zelf voor de Knvb fluiten en laat maar zien dat het zo simpel is als jij/jullie hier willen doen geloven.
Wil ik jij/jullie niet diezelfde blunders of misschien nog wel grotere maken .

Lekker makkelijk afgeven op de arbitrage.

12 september 2015 om 22:55

Mwaoh Blom spant wel de kroon hoor.. die heeft niet voor niks al twee weekendjes vrij mogen hebben van de Knvb..en dat is juist mijn punt.. hij zakt echt de ondergrens door

12 september 2015 om 22:59

@Theref

Arbitrage staat daar om dat soort dingen te zien. Hun hebben schijnbaar die kwaliteiten. Maar als je ziet hoe (negatief) de wedstrijd wordt beinvloed is dat gewoon raar.

12 september 2015 om 23:09

Ik geen een. Een aangeschoten handsbal bestraffen met een rode kaart. Dan snap je er ala dcheids helemaal niks van. Wedstrijd naar de kloten en 10000 man genaaid in het stadion. Nee joh. Blom is een topper@

12 september 2015 om 23:10

Zelf scheids zeker......

12 september 2015 om 23:59

@ hardgras

Wil jij mij uit het spelregelboek ff de passage van aangeschoten hands vertellen want idd ondanks dat ik zelf fluit kan ik die passage nergens vinden.

Om het even duidelijk te maken zonder ook maar het spelregelboek erbij te pakken, is er maar 1 criteria voor hands en dat is de hand naar de bal of de bal naar de hand.
En nu mag jij gaan ontrafelen met je spelregelkennis welke van de 2 dus een overtreding is en welke straf(fen) daar bij horen.

Voor nu heb je jezelf al flink voor schut gezet wegens een gebrek aan spelregelkennis en wil je wel commentaar leveren. 1 tip zorg dan dat je wel je kennis paraat is en dat je weet waar je over praat. Staat zo stom.

13 september 2015 om 00:05

@ Fr12jules

Ja, de arbitrage staat er om dingen te zien. Echter lopen er verschillende spelers vaak in de weg om dingen allemaal te kunnen zien. Dus is het zicht wel eens geblokt.
Daarbij is Blom en iedere andere scheidsrechter nog steeds een mens en tja die maken nu eenmaal fouten. Of wou jij nu gaan beweren dat jij als mens en werknemer/werkgever/scholier geen fouten maakt?

Ik durf hier met droge ogen te beweren dat scheidsrechters in een wedstrijd minder fouten maken dan elke speler op het veld. Immers elke pass die niet aankomt, elke bal die over de zijlijn/achterlijn gespeeld wordt is een directe fout. Iedere doelpoging die niet tussen de palen zit is een fout. En zo kunnen we nog wel ff doorgaan en dan laat ik de overtredingen zoals buitenspel en contactovertredingen nog buiten wege.

Dus voor je commentaar levert ga eerst ff zelf objectief kijken. Blom staat net als een flink aantal scheidsrechters bij de Uefa/fifa op de lijst en dat staan ze niet om dat ze er geen bal van kunnen.

En het is lekker makkelijk om te oordelen vanaf je luie bank/stoel of stadion stoel na tig een herhaling gezien te hebben. Zij hebben die niet en mogen in een split second beslissen. Alsof jij zulke beslissingen zelf kan nemen en altijd de juiste neemt.

Iets meer respect zou wel mogen. Zonder deze mensen zou jij niet eens naar voetbal kijken. Immers spelers kunnen nog niet een trainingspartij afwerken zonder dat er een scheidsrechter is.

13 september 2015 om 00:11

@ Fcgrunn10

De rode kaart van Karsdorp kan hij gewoon geven. De manier van inkomen is het risico nemen dat er iemand ernstig geblesseerd raakt.
Dus Karsdorp neemt dat risico.

Dat de tuchtcommissie een andere beslissing neemt doet niet ter zake. Die hebben beelden terug kunnen kijken, dat kon Blom niet. Blom ziet het moet een beslissing nemen en geeft in dat geval een ipv een gele een rode kaart en die kan gegeven worden.

Ik ga geen waarde oordeel vellen over Blom of over de kaarten (overigens die vandaag niet gezien omdat ik zelf Top Klasse dames mocht fluiten en dus te laat was om dit duel te zien).

Als de speler van Cambuur hiermee een directe scoringskans ontneemt heeft Blom volgens de spelregels en geldende instructies gewoon het gelijk aan zijn zijde om hier rood te trekken immers de spelregels geven dit ook aan (hoofdstuk 12).

Overigens hoor ik genoeg over het 3de doelpunt over buitenspel van De Jong, maar als het hier om een gekraakt schot gaat (direct op de goal) kan het al geen buitenspel meer zijn. Verder lees ik ook nog dat De Jong op moment van schieten achter de bal is, dan kan het überhaupt al geen buitenspel zijn.
Over spelregelkennis gesproken
.

13 september 2015 om 09:27

@theref

Als de rode kaart gegeven kan worden, maar hij naar het bekijken van de beelden wordt gesponeerd is het toch helemaal geen rode kaart? Gevolg is wel dat Feyenoord door de actie van Blom grotendeels met 10 man liep te voetballen.

13 september 2015 om 11:26

@ Fr12jules

Dat geeft gelijk aan hoe moeilijk die beslissing was om te nemen in een split second, misschien ff iets verder kijken en nadenken voor je iets zegt.

Ik geef al aan dat de Tuchtcommissie(situatie Karsdorp) de beelden kan terug zien zovaak als men wil. Blom kan dat niet en moet het op dat moment doen.
Die vind het rood, en heel eerlijk vond ik het op dat moment (heb het duel gezien) ook rood.
Echter na het zien van de herhaling vond ik dat Blom had kunnen volstaan met geel. Echter snap ik wel waarom hij Rood trok, kan zijn beoordeling heel goed volgen.

Overigens ook de rode kaart van Willems vorig jaar met het wilde inkomen waar rood voor getrokken kon ik ook begrijpen. Echter als je na het zien van de herhaling ziet dat hij hem niet raakt en dat de speler zich aanstelt denk je geel is op zijn plaats.

Nogmaals een scheidsrechter heeft geen herhalingen en moet het doen met wat hij heeft waargenomen, en daar mogen we een oordeel over hebben.

Probeer het zelf eens zou ik zeggen pak een fluit en ga eens een wedstrijd leiden, ben ik benieuwd of jij alles zou zien en juist zo beoordelen. En neem dan even in je gedachten mee dat het tempo in de Eredivisie wel een tandje of tig hoger gaat dan het duel wat jij aan het leiden bent. En dat men op het niveau van de Eredivisie wel iets slimmer en gehaaider is dan onder in de kelder van het amateurvoetbal.

Aan jouw de uitdaging.

Pingel terecht, rood onterecht. Man meer door PSV goed uitgespeeld. Mooie staalrjes voetbal gezien.

Natuurlijk was het een onterechte rode kaart, maar wat laat Cambuur zich makkelijk weg zetten. Ze hebben heel veel geluk dat de Graafschap in de Eredivisie speelt. Dus directe degradatie zal er niet komen.

Wedstrijd na 10 minuten natuurlijk gespeeld. PSV wel genoeg energie er in gestoken om aan het doelsaldo te werken en niet te veel in te spannen.

Over de arbitrage: vorige jaren was het niveau al te lachwekkend, maar dit seizoen tot nu toe. Blom verziekt deze pot weer, tegen Feyenoord natuurlijk ook. Vele buitenspeldoelpunten, merkwaardige kaarten, penalty's etc. Eredivisie voetbal is qua niveau niet geweldig, maar de arbitrage. Man, man, man wat slecht zeg.

Op naar dinsdag! Ben benieuwd.

12 september 2015 om 22:57

Door die arbitrage die overal een overtreding in ziet zakt het niveau van de Eredivisie ook. Je kan gewoon geen fysiek duel meer aan gaan binnenkort zonder afgefloten te worden. Vind het echt belachelijk om voor zo iets rood te geven.

Weer rood bij een wedstrijd van Blom. Meestal krijgt PSV een rode kaart van hem.
Had overigens ook gewoon zonder kaart worden afgedaan, maar een pingel was het wel

Ik lees hierboven allemaal positieve reacties van mensen na deze ruime en makkelijke overwinning van Psv, maar deze wedstrijd zegt in mijn ogen niks over de rest van het seizoen. Cambuur speelde grootste deel van de wedstrijd met 10 man en ik heb echt geen één fatsoenlijke aanval gezien van Cambuur.

Moreno speelde goed, maar is eigenlijk ook nooit echt getest. De Jong weer aardig zijn hattrick meegepikt en ook Locadia die goed inviel. Pereiro heeft ook de nodige acties in huis denk dat hij op termijn Narsingh wel gaat vervangen, want daar ben ik echt minder over te spreken, wat een drama voetballer is dat zeg. Gehypte speler die totaal niet meer de assists in huis heeft van zijn Heerenveen periode. Lestienne daarentegen is in mijn ogen de man voorin bij Psv. Hij speelde echt een geweldige wedstrijd.

Kortom ik ben benieuwd hoe dit team het zal doen tegen Man Utd. Aanvallend heeft Psv denk ik wel genoeg kwaliteiten in huis maar verdedigend is het nog maar afwachten hoe Moreno zich gaat aanpassen en of Bruma zijn vorm kan behouden. Brenet is ook een onzekerheid achterin. Arias is eigenlijk de enige achterin met zekerheid op dit moment. Kijk in ieder geval nu al uit naar de confrontatie met Man Utd.

Tjonge jonge zeg,wat een drama avond voor me tweede cluppie.
Tja,die penalty en rood waren natuurlijk absurd,maar psv had sws wel gewonnen. De verdediging en de keeper stonden behoorlijk te schutteren. Aanvallend was het ook niet al te best. Vond de wissel dat barto erin kwam,zeer raar. 15 minuten voor tijd deze wissel gaan doen?
Feli psv-fans,dik verdiend gewonnen.

12 september 2015 om 23:29

Ik vond de penalty terecht, alleen vond ik rood erg zwaar gestraft; de wedstrijd was meteen klaar toen Blom die rode kaart gaf.

12 september 2015 om 23:42

Als ik het goed zag in de herhaling,draaide hij juist weg van de bal,dus vond het geen terechte penalty. Ben het wel met je eens,dat na die rode kaart de wedstrijd voor psv makkelijker werd gemaakt. Maar ze hadden toch wel gewonnen.

als kleine club ben je in nederland gewoon kansloos. tegen psv erin gefloten, tegen feyenoord erin gefloten, de nederlandse scheidsrechters staan symbool voor de treurigheid van het nederlandse voetbal

12 september 2015 om 23:12

Ja zonder de rode kaart was PSV kansloos tegen dit Cambuur....

Soortgelijke situatie geen rood voor Ajax. Blom is wel vaker lief voor Psv!

12 september 2015 om 23:25

Lol blom heeft PSV al vele male genaaid...twente uit met Strootman, Nac uit met Marcellis vorig jaar wederom Nac met Willems en nog vele malen meer

12 september 2015 om 23:47

Maakt niet uit. Vrijwel elke wedstrijd die Blom fluit is er wel iets vreemds. Vaak een onterechte rode kaart. Ook bij Feyenoord werd Karsdorp er onterecht afgestuurd.
Vandaag weer raak. Dan is het Willems enz. enz.
Ik dacht dat hij niet bewust er een ploeg uit kiest, maar toen ik dit een tijdje geleden al aan gaf, wist een Ajaxsupporter te vertellen dat Blom Ajax nooit benadeeld heeft. En dat geeft dan wel te denken.

13 september 2015 om 00:27

@ Calafel66

Jij noemt de kaart van Karsdorp en die kan hij op basis van de regels gewoon geven. Heb die wedstrijd zelf gezien en riep ook gelijk rood, pas achteraf na 3 herhalingen had ik zoiets an oeps had ook met geel gekund, maar wel met rood randje.

Wat een tuchtcommissie achteraf beslist is niet van belang die hebben beelden terug gezien en die heeft Blom op het moment van actie niet en moet wel een beslissing nemen en het is een mens en die maken nu eenmaal wel eens fouten.

Nogmaals Rood voor Karsdorp kan gewoon.

Vind de kritiek op de arbitrage te makkelijk, als jullie het allemaal beter kunnen daag ik jullie allemaal uit op de BOS Cursus te gaan doen en de fluit zelf te gaan hanteren en dan maak ik graag een ochtend/middag vrij op jullie te rapporteren en jullie fouten ongenadig bloot te leggen.
Echter zal ik zo vriendelijk zijn om mijn commentaar persoonlijk met jullie te delen in de kleedkamer of achteraf via de mail.
Maar vrees dat de dit er nooit van zal komen. Commentaar leveren is makkelijk zelf die uitdaging aangaan en zien hoe moeilijk het is zal wel brug te ver zijn.

13 september 2015 om 09:48

The ref,

In sommige situaties heb je zeker gelijk. Karsdorp, en volgens mij Willems vorig jaar, zijn onbeduisde acties, tegenstanders worden niet/nauwelijks geraakt, maar is gewoon heel gevaarlijk inkomen. En dat een scheids daar rood in ziet kan ik mij (voor het terugzien van de herhaling) heel goed voorstellen.

Echter in andere situaties zijn ze gewoon vaak heel inconsequent. Neem even de wedstrijd Twe-Ajax. Handsbal Twente vs Handsbal Ajax. Eerste gele kaart Viergever vs de vele andere overtredingen van andere spelers (en viergever zelf). Die RB van Twente die na de gele kaart de bal voor de neus van de scheids weggooit (hanteer je nou de regels of niet?).

Iedere week worden er discutabele beslissingen genomen. Zijn de scheidsrechters in Nederland niet gewoon te soft, iets minder soft fluiten en ze maken het zichzelf een stuk makkelijker.

Had er iemand gaan zeuren als de scheids gister een corner had gegeven? Een pingel (rode kaart) niet geven is in ieder geval minder kritiek dan een onterechte pingel (rode kaart) wel geven. Ik heb de wedstrijd van PSV niet gezien, dus kan hier ook niet over oordelen.

13 september 2015 om 11:45

@ Kingb

Ik heb het duel van Twe - Aja en Cam-PSV niet gezien omdat ik zelf Top Klasse dames mocht fluiten.

Dus ik ik baseer me op wat ik lees hier en leg daar de spelregels naast. En als ik dan lees dat er met de hand/arm een doelpunt of doelkans wordt ontnomen is dat volgens de spelregels een rode kaart en als dat ook nog eens in het strafschopgebied gebeurt is dat ook een strafschop.

De kunst van arbitreren is dat je kunt spelen met de regels (dus soms die 2de kaart niet trekken) en toch niet te marchanderen met de regels en beide teams niet te benadelen. Dat is een hele dunne scheidslijn en die kan voor de niet neutrale toeschouwer niet altijd gelezen/begrepen worden.

Blom en andere arbiters fluiten niet om geen kritiek te krijgen die proberen een duel in goede banen te leiden en naar een goed eind. Soms moeten ze impopulaire maatregelen nemen in de vorm van kaarten en vrije trappen of penalty's. En soms pakt dat gewoon erg vervelend uit zoals in dit geval van Blom, echter als je de spelregels er naast legt kan je zijn beoordeling weer wel begrijpen.

Te soft of is men juist te strict door de regels te consequent toe te passen immers dat is wat ik eerder uit de commentaren haal. Lees dat men juist overal voor fluit en in Engeland/duitsland juist niet.
Geloof me in ieder land als je daar naar de arbitrage gaat kijken zijn er genoeg waarvan de tranen in je ogen schieten. Dit is niet alleen een Nederlands probleem.
Vroeger was alles beter zegt men dan. Is dat wel zo? Vroeger stond er 1 camera in het stadion, tegenwoordig zijn dat er 10 per wedstrijd die iedere hoek kunnen bestrijken en zo iedere overtreding haarfijn kunnen vastleggen en daarmee het gelijk en ongelijk van een arbiter kunnen bevestigen.

Dus was vroeger alles wel beter?

nou dat was een makkelijke avond zeg. werd ons wel heel goed gemaakt allemaal maar dan nog ondanks de rode kaart de penalty en de buitenspel goal zouden we alsnog met gemak winnen , speelden op 50 % en dit is een goeie opstap naar dinsdag. ben benieuwd wat we kunnen klaarspelen. word Moreno ook getest nog. verder zag het er wel goed uit en ik heb er veel vertrouwen in! kom op Psv!!

Een onvervalste gouden hattrick, rechts, hoofd en links. Netjes.

12 september 2015 om 23:17

Kan ook niet missen met zo'n groot hoofd haha

Een aantal dingen geleerd vandaag,

Blom heeft de kwalitatieve vaardigheden van een scheidsrechter die thuis hoort in de vijfde reserve klasse.

Als je 82 minuten met een man minder tegen een ploeg als psv speelt met onze kwaliteiten dan verlies je ruim.

Nee ik denk ik niet dat we anders wel hadden gewonnen. Maar dan had ik tenminste een wedstrijd gezien. Als een scheidsrechter een beetje fatsoenlijk kon fluiten dan kan ik ook z'n verliespartij wel accepteren. Nu blijft er toch een nare nasmaak over van dat de scheidsrechter de uitslag deels heeft bepaald.

Verder gefeliciteerd met de overwinning Psvers

13 september 2015 om 20:49

Respect voor je reactie! Zulke scheidsrechter hoort ook niet in de 5de klasse thuis. Gewoon totaal niet! Of het nou de Champions League finale is, of de topklasse zondag in Engeland, zulke fouten mogen gewoon niet worden gemaakt. Ik snap best dat het natuurlijk minder erg zou zijn, maar alsnog hoort een scheids zulke dingen te zien! De Nederlandse arbitrage wordt met de week slechter zeg.

Als je dan zon goede spitsen hebt. Ongelofelijk dat Locadia op de bank zit. Die zou bij alle andere clubs in Nl in de basis staan. Alleen hij heeft de pech dat de beste in de spits staat.

En Tyler last je toch niet uit de kast komen door de ajxiedjes. Ze zijn zelf vanavond geholpen door de scheids en het frustreert ze dat ze tegen de nummer laatst puntverlies hebben geleden.
We moeten alleen naar psv kijken , kampioen worden we toch wel. Ik ben alleen benieuwd in de CL met de moeilijkste poule. Ik heb er zin in as dinsdag. Memphis welcome back !

12 september 2015 om 23:55

wat is zo goed aan locadia dan? dat een rollertje in de keepershoek erin vliegt en hij tegen 10 cambuurspelers vrij mag inkoppen?

Henk de Jong had wel gelijk over het optreden van de arbitrage. Die was echt belabberd. Ondanks dat had PSV ook écht wel gewonnen hoor!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren