Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hato ontving bij Ajax plaagstootje van Bergwijn: ‘Een leuke grap van hem’

Laatste update:

Jorrel Hato heeft weloverwogen gekozen voor een nieuw contract bij Ajax tot medio 2028, zo legt hij dinsdag uit in gesprek met Ajax TV. De pas achttienjarige verdediger denkt dat hij nog heel veel kan leren in Amsterdam, waardoor een avontuur in het buitenland pas iets voor later is.

"Ik weet gewoon van mijzelf dat bij Ajax blijven goed voor mij is", beantwoordt Hato de vraag waarom hij ondanks het moeilijke seizoen Ajacied wil blijven. "Dit is pas mijn eerste jaar als basisspeler in de Eredivisie. En ik denk dat ik nog genoeg te leren heb hier."

"Voor mij was de keuze sowieso niet moeilijk om bij Ajax te blijven, zeker niet", benadrukt Hato nog maar eens. "Als je ineens zoveel wedstrijden achter elkaar niet wint, dan kan dat wat met je doen. Dan denk je er weleens anders over na. Maar als je het realistisch bekijkt, met mijn leeftijd en ontwikkeling, dan weet ik dat ik hier nog zeker goed zit."

Omgaan met geruchten


Hato gaat daarna in op de vraag hoe hij omgaat met transfergeruchten op met name internet. "Eigenlijk wel rustig. Ik probeer er niet teveel op te letten. Natuurlijk gebruik ik ook social media en zie ik ook van alles voorbijkomen."

"Het zijn natuurlijk mooie dingen als je leest dat grote clubs interesse hebben. Dat is leuk, vooral als je zo jong bent. Maar ik trek me daar verder niet zoveel van aan. Ik blijf er gewoon rustig onder. Het komt wel, ooit", zegt Hato op zelfverzekerde toon.

Rijbewijs


Dat Hato nog geen rijbewijs heeft, krijgt hij soms op spottende toon te horen van ploeggenoten. "Berghuis vroeg zich volgens mij af of je nog met de auto komt?", wil de verslaggever van Ajax TV weten. "Bergwijn", antwoordt de jonge verdediger al lachend.

"Hij weet dat ik nog geen rijbewijs heb, dus dat was wel een leuke grap van hem." Hato heeft voor het behalen van zijn rijbewijs nog wel wat werk te doen. "Ik ben al twee keer gezakt voor mijn theorie. Maar het gaat me voor de zomer lukken. Ik hoorde dat het vroeger wat makkelijker ging en dat het nu veel moeilijker is. Maar het gaat goedkomen, ik ga het halen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vraag me (voor het eerst in jaren) af of bij Ajax blijven écht beter is voor zijn ontwikkeling. Ben er overigens wel blij mee.

12 maart 2024 om 21:37

Natuurlijk is dat beter. Van fouten maken en tegenslag leer je meer dan van gebaande wegen en aan het handje te worden meegenomen. En met de andere spelers in de verdediging hoeft Hato voor dat niet zo bang te zijn.

13 maart 2024 om 05:32

Zeker, komt momenteel zwaar tekort voor het niveau wat Ajax zou moeten nastreven. Waar zou die dan naartoe moeten waar hij eventueel basis zou spelen?

13 maart 2024 om 10:58

Het niveau ligt natuurlijk lager dan je van Ajax gewend bent, maar als 17-jarige elke week spelen en fouten mogen maken is toch een weelde? Natuurlijk zijn er clubs waar er beter getraind wordt en de medespelers van hoger niveau zijn, maar dan mag je weer 2 jaar op het bankie plaatsnemen. Lijkt me onder aan de streep geen betere optie.

Goede speler veel potentie goed voor het nl elftal in de loop van de tijd

Top dat die verlengd heeft kan nog veel leren en foutjes uit zijn spel halen bij Ajax. Heeft nog niks in het buitenland te zoeken.

Beste stap voor de jongeman met eerlijkheid gezegd. Hij is pas 17 jaar,dus al met al lekker blijven waar je zit familie om je heen. Dat werkt veel prettiger als je nu al voor de leeuwen word gegooid bij een topclub. Zonder familie om je heen word het zeer lastig voor hem. Hij gaat nu mooie sprongen kunnen maken want de eredivisie is een perfecte opstart voor hem om de nieuwe de Ligt te worden. Naar mate hij de 20-21 jaar nadert heeft ie al zoveel ervaring opgedaan dat hij makkelijk de stap kan maken en Ajax nog wat geld op hem verdient. Al met al mooie keuze van hem en zeer verstandig.

12 maart 2024 om 22:31

Hij is inmiddels dus al wel 18. Uiteraard nog steeds jong. Ben wel benieuwd wat er gebeurd als er volgend seizoen een nieuwe trainer komt. Met Sutalo, Kaplan en Hato heb je 3 jonge verdedigers die alle 3 zoveel mogelijk moeten spelen en waarbij je vooral bij Sutalo en Hato het gevoel hebt dat ze beide een ervaren speler naast zich nodig hebben. Wie wordt de dupe?

Goed dat hij blijft... Maar...en niet om hem af te kraken...zag er vanavond een bij Barcelona lopen...sjesus... Nog heel wat te leren Hato. Nogmaals: Kraak m niet af! Goed dat hij blijft... Groot talent!

Zeer verstandig. Geweldig blij mee. Het diamantje voor de wederopstanding.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren