Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Handtekening Haaland kost assistent-scheidsrechter Sovre alsnog schorsing

Laatste update:

De roep om een handtekening van Erling Braut Haaland heeft voor assistent-scheidsrechter Octavian Sovre alsnog een vervelend staartje gekregen. De arbiter is door de Roemeense bond geschorst voor de wedstrijd tussen Universitatea Craiova en Cluj, die hij zondag als assistent-scheidsrechter in goede banen diende te leiden. Sovre gaf eerder te kennen dat hij de handtekening verzamelde voor een Roemeense stichting die zich inzet voor mensen met autisme. Daar lijkt de bond geen boodschap aan te hebben.

Sovre haastte zich dinsdagavond na afloop van de kwartfinale in de Champions League tussen Manchester City en Borussia Dortmund (2-1) richting Haaland, waarna hij zijn gele en rode kaart tevoorschijn haalde en de Noor om een handtekening vroeg. De aanvaller van Dortmund was even verbouwereerd, maar zette toch zijn krabbel. De Roemeense sportkrant Gazeta Sporturilor schreef daags na het voorval dat de gesigneerde kaarten ten goede kwamen aan een goed doel, die de kaarten zou veilen om mensen met autisme van een betere therapie te kunnen voorzien.

"Die handtekening is voor een goed doel", vertelde Simona Zlibut, voorzitter van de desbetreffende stichting. Zlibut zegt dat ze al van kinds af aan bevriend is met de Roemeense assistent-scheidsrechter, die door de jaren heen belangrijk werk heeft verricht voor de stichting. "Misschien weten heel veel mensen het niet, maar Tavi is direct betrokken bij het ondersteunen van onze vereniging. Wij zijn een geaccrediteerd centrum voor volwassenen met ernstige vormen van autisme, waarvan er maar vijf zijn in Roemenië. Ik heb er geen woorden voor om Sovre te bedanken, hij heeft ons al heel veel jaren geholpen."

De voorzitter van de Centrale Commissie van Scheidsrechters, Kyros Vassaras, besloot Sovre desondanks te schorsen voor het duel in de hoogste Roemeense voetbalcompetitie. Sovre zou als assistent-scheidsrechter fungeren van Ovidiu Hategan en ziet zijn plek nu worden ingenomen door Radu Ghinguleac. Eerder liet UEFA-scheidsrechtershoofd Roberto Rosetti al weten niet gelukkig te zijn met het gedrag van zijn official, zo blijkt uit een door hem verstuurde mail die in handen is gekomen van Sky Sports. "Het is totaal onacceptabel. Het gaat om waardigheid. Vergeet niet hoeveel televisiecamera's er aanwezig zijn bij wedstrijden van de UEFA. Ze zien alles."

Rosetti wijst zijn officials andermaal op hun verantwoordelijkheid. "Je bent verantwoordelijk voor je gedrag en het gedrag van je team als je scheidsrechter bent bij een Europese wedstrijd", schreef de voormalig arbiter in zijn e-mail. "De UEFA heeft ernaar gestreefd om jou net zoveel respect te geven als de spelers. Daar heb je zelf aan bijgedragen door de manier waarop je eruit ziet, door je houding, respect en professionaliteit. Als je net zoveel respect wilt als de spelers, waarom vraag je ze dan om handtekeningen of t-shirts? Vragen ze dat ook aan jou?"

Vind jij de schorsing terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het ten eerste al triest dat hij geschorst wordt, daar het om een goed doel ging. Daarnaast vind ik het heel apart dat je wordt geschorst voor de nationale competitie terwijl het gebeurd tijdens een internationale competitie.

9 april 2021 om 16:54

Het feit dat deze man alsnog geschorst wordt toont het nog aan ook, dat het niet te genezen is. Wat een triestheid. Die man doet iets wat helemaal niet zo heel gek is, ik snap best dat wedstrijdleiding tegen de grote sterren op kijken, het zijn ook maar mensen. En als het goed is worden de mensen die zich daar in hun besluitvorming op het veld niet door laten beïnvloeden, en nog een beetje kunnen fluiten/vlaggen ook, er juist voor gekozen om dit soort wedstrijden te leiden. Maar dat gaat er bij de autisten van de bond niet in, hup schorsen die boel, of het nou een goed doel dient of niet. Bij deze excuses aan eenieder die een stoornis in het autisme spectrum heeft en zich beledigd voelt doordat ik mensen bij de Roemeense bond die hierover gaan autisten hebben genoemd. Ik zou in ieder geval wel beledigd zijn als iemand mij met zulke trieste figuren op één hoop zou schuiven.

Schandalig dit, echt schandalig. Waarom zou je geen handtekening mogen vragen aan spelers? Ik zou precies hetzelfde doen als deze man, leuk aandenken voor later (en hij geeft het zelfs nog weg).

9 april 2021 om 16:39

Vooral die reactie van Rosetti. Wat een dinosaurus, man.

Hij heeft het gewoon niet slim aangepakt. Een grensrechter moet elke schijn van partijdigheid zien te voorkomen en dat lukt niet echt als je als een soort fanboy naar een speler rent. Volgende keer gewoon voor of na de wedstrijd via de teammanager een handtekening regelen, dan kraait er geen haan naar.

9 april 2021 om 16:41

Misschien doet hij dat normaal ook wel? Hij doet het schijnbaar al jaren, zonder dat er iemand wat over zegt. Maar nu is het hek opeens van de dam.

9 april 2021 om 16:49

Volgende keer ook maar een handtekening van De Bruyne vragen dan. ;-P

Zonder dollen, ik ben het met je eens dat de scheidsrechters onpartijdig moeten blijven, maar dit gebeurde na de wedstrijd en bovendien gaf Guardiola zelfs aan dat hij vond dat de scheids goed had gefloten en dat hij er dus geen problemen mee had.

9 april 2021 om 17:24

De scheids floot goed, was Guardiola tevreden over. De grensrechter daarintegen, nou die leek me een beetje partijdig. Vond veel goed van Dordmundt en vlagde graag tegen City. Hij leek wel goede maatjes te zijn met Haalland. Oh wacht eens even....

9 april 2021 om 18:49

Als dat echt het geval was, dan moeten ze dat zeker onderzoeken, maar tijdens de wedstrijd heb ik dit zelf niet zo ervaren.

Geheel terecht als je geacht wordt om je neutraal op te stellen of het nu om een autist gaat of om je neefje, je kunt belangenverstrengeling hiermee namelijk in de kaart spelen dus stel je professioneel op en zeker als de camera's nog draaien

Eigenlijk is het alleen maar mooi dat er zo veel consternatie is over dit voorval. Dit goede doel had anders nooit zo veel aandacht gehad. Twee wedstrijdjes schorsing en wereldwijde aandacht. De beste man verdient een medaille. En de media en de Roemeense bond ook. Zo veel aandacht vertegenwoordigt zo veel waarde.

9 april 2021 om 17:17

Toch helpt dit uiteindelijk niet. Er zullen uiteindelijk best goede bedoelingen van individuen sneuvelen als ze zien welke gevolgen dit heeft. Voetbalbonden hebben zo’n enorme partij boter op hun hoofd. Zo vinden ze het heel terecht dat ze een scheidsrechter kunnen aanspreken op “waardigheid”, terwijl ze zelf nog nooit gehoord hebben van “leading by example”.

Rode kaart voor de Roemeense bond!
Wat kunnen we ontzettend onmenselijk zijn zeg!

Dit staat totaal los van onpartijdigheid.

Hopelijk stuurt Haaland wat shirts, foto's en handtekeningen die kant op voor zijn stichting...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren