Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Handsbal Henry tegen Ierland wordt niet bestraft door FIFA

Laatste update:

Thierry Henry hoeft niet te vrezen voor een schorsing van de tuchtcommissie van de FIFA. De aanvaller van Frankrijk stond aan de basis van de beslissende treffer tegen Ierland tijdens de play-offs voor kwalificatie voor het WK in Zuid-Afrika, toen hij de bal met de hand meenam.

De FIFA besloot na het incident een onderzoek in te stellen naar de actie van de Fransman. De Wereldvoetbalbond besloot eerder al om geen replay te spelen, ondanks dat Ierland dit eiste. Volgens het gerenommeerde sportblad l'Equipe heeft de tuchtcommissie nu onderzocht dat een schorsing niet mogelijk is, ondanks dat er een strafbaar feit is gepleegd.

Dergelijke handelingen als een handsbal kunnen achteraf niet gestraft worden, waardoor de FIFA geen uitsluiting kan realiseren. Henry kan dus opgelucht ademhalen en hoeft geen interland te missen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Waarvoor kunnen/konden ze hem straffen dan? Een handsbal is toch een gele kaart? Dus had hij een gele kaart gekregen en die worden dan toch kwijtgescholden tijdens het WK.

24 december 2009 om 13:48

@ Tukker

Dergelijke handelingen als een handsbal kunnen achteraf niet gestraft worden, waardoor de Fifa geen uitsluiting kan realiseren.

Volgens mij is dit al een goede reden waarom ze hem niet konden straffen met een gele kaart.

24 december 2009 om 14:23

Henry heeft er toch geen kaart voor gekregen?
Waarom kan een speler die een overtreding maakt achteraf wel geschorst worden en henry in dit geval met de handsbal niet dan?

24 december 2009 om 14:28

Omdat het hier niet om een rode kaart zou gaan...

24 december 2009 om 14:33

het was anders behoorlijk expres en als je dit als verdediger op de doellijn doet is het wel rood dus waarom in deze situatie dan niet?

24 december 2009 om 14:36

opzettelijk hands, is dat per definitie geel dan? volgens mij kan je er in bepaalde situaties ook rood voor geven.

24 december 2009 om 14:51

Omdat net als een overtreding in de 16 op een kansrijke positie direct rood is. het tegenhouden van de bal op de doellijn is het onrechtmatig tegenhouden van een 100 doelkans en dus rood. ergens anders op het veld is het gewoon geel.

24 december 2009 om 16:36

Ja maar het is niet zomaar een handsbal, die handsbal zorgde ervoor dat
Frankrijk wel door ging en Ierland niet + het was duidelijk opzettelijk hands.
Ik vind dat er gewoon een schorsing moet komen.

24 december 2009 om 20:44

Een schwalbe is ook een gele kaart maar toch wordt je geschorst als de scheids het niet ziet

Wij van wc eend, adviseren wc eend!
Broekzak, vestzek verhaal.
Tuurlijk schorsen ze niet, slecht voor het voetbal, slecht voor imaga blabla etc etc

Nou, hou hier nu maar eens mij op. Het is gebeurd, heel vervelend voor Ierland en heel gelukkig voor Frankrijk, maar om dan hele onderzoeken in te gaan stellen...henry heeft toch niks fout gedaan?!

24 december 2009 om 14:12

Handbal is een heel andere sport. Volgens mij speelt Henry voetbal.

On topic. Je mag iemandniet een doodschop verkopen en geschorts worden maar een hele natie naaien mag ongestraft. Frankrijk hoort niet op het wk en blijkbaar willen de bobo,s in frankrijk dat hun land er wel bijhoort.

24 december 2009 om 14:30

Hallo, weet je hoeveel geld het kost als frankrijk niet op het WK aanwezig is? In elk geval meer dan als ierland er niet is. Daarnaast ik denk dat Platini hier een rol in speelt. Ik vermoed dat als het andersom was dat er wel een replay was gekomen.
En al die mensen die zeggen dat het niks uitmaakt en er niks aan gedaan kan worden, nou ik zou het moeten zien hoe snel mensen hier in Nederland er overheen zouden stappen als het Nederland betrof. Er zijn nog steeds mensen die ziek zijn van '74 en '78.

24 december 2009 om 18:22

weet je toevallig wie er de baas is van de Fifa?
jawel, een fransman...

25 december 2009 om 02:28

Gelijk welke nationaliteit er is, die zal altijd wel beschuldigd worden van voortrekkerij of achterstellen.

Tja je kunt hem moeilijk schorsen. Dit gebeurt zo vaak genoeg. Het is wel onsportief maar ja daar kun je niet iemand voor straffen. Je kunt hem wel een award geven voor meest onsportieve speler, dat is op zich wel een straf Zal hij vast niet blij mee zijn!

en helemaal terecht. Hopelijk houdt iedereen nu eens op over die handsbal.
Sneu voor Ierland..maar er gebeuren elke wedstrijd zulke dingen..en dit keer met grote gevolgen. Net als de onterechte strafschop die Ierland kreeg waardoor ze 2e werden in de poule, anders waren ze 3e geworden.

Alleen de Fifa kan er wat aan doen door met camera's te werken en dat willen ze niet. Dan houdt het op.

24 december 2009 om 13:50

@babymongo:

Ierland was zoiezo 2e geworden of ze nou een gelukkige strafschop hebben gehad tegen georgie (speler kreeg hem wel tegen ze bovenarm) want ze zijn 4 pt boven bulgarije geeindigd,dus jou info is niet juist.

Gebeurt is gebeurt je kan er niks aan doen.

Als we dan toch bezig zijn laten we dan gelijk een onderzoek beginnen naar de hansdbal van Maradona in 1986 en naar het doelpunt van Geoff Hurst in de Wk-finale van 1966.
Dit is toch onzinnig!!
Voor een kleine overtreding die de scheidsrechter niet ziet wordt later toch ook niet een onderzoek ingesteld!!!

1. Het is voor de Fifa commercieel veel interessanter om Frankrijk op het WK te hebben dan Ierland
2. Met een 'hawkeye' systeem had dit niet gebeurd.

Zolang er een stel bejaarden vasthoudt aan een beleid waarin de huidige stand van technologie geen rol speelt, blijft dit gebeuren. Krampachtig vasthouden aan loze kreten als 'charme' en 'vergissen is menselijk' past simpelweg niet bij een sport die allang verworden is tot een miljardenbusiness.

24 december 2009 om 14:17

En leg eens uit waarom het voor de Fifa commerciël interessanter is om Frankrijk erbij te hebben dan Ierland. Ik ben benieuwd... .

24 december 2009 om 14:21

Beste Ek_dude. Hoe meer tv-kijkers er zijn hoe meer inkomsten voor de Fifa. Met Frankrijk erbij heb je ongeveer 4 x zoveel kijkers dan uit Ierland. Begrepen???

24 december 2009 om 18:12

@el_dude snap je dit serieus niet of? Kijken mensen liever naar Henry, Anelka en Ribery of naar Duff en Keane? Dat is heel veel geld voor de Fifa en er zijn veel reclame mogelijkheden met grote spelers. De Fifa is gewoon een corrupt zooitje met de corruptste man ter wereld aan het roer.

24 december 2009 om 21:40

Eh, zie jij Duff in een Gilette reclame? Is frankrijk niet een ex-wereldkampioen? Moet ik doorgaan?? Kom op zeg. Stel je voor het affiche: Italie-frankrijk of Italie-ierland. Scheelt al gauw een 500 miljoen kijkers?

En met Hawkeye bedoel ik de mogelijkheid om partijen een max aantal keer per wedstrijd (helft?) de wedstrijd stil te laten leggen en van playback gebruik te maken. Heb je gelijk, dan blijft je aantal mogelijkheden staan. Hoeft echt niet ingrijpend te zijn. Drie keer per helft zal al een wereld van verschil maken!!! Geen gestolen doelpunten, geen schwalbes, geen foute buitenspelbeslissingen, overtredingen op waarde schatten. Geweldig, zeg ik.

25 december 2009 om 02:24

Buitenspelbeslissingen kunnen niet opnieuw gespeeld worden, dus je hebt niks aan een replay. Maar verder heb je gelijk... alleen 3x per helft zoals jij zegt lijkt mij veel.

25 december 2009 om 19:59

De tv-rechten zijn al lang verkocht dus of nu Frankrijk of Ierland op het Wk speelt, het maakt geen donder meer uit in het geld. . Of er dan uiteindelijk 4, 5 of 6 miljoen mensen kijken maakt totaal geen verschil uit.

het onrecht viert zoals gewoonlijk weer hoogtij!
wanneer gaat dit eindelijk stoppen?!

Was er nog steeds een discussie gaande hierover? heel goed tot de conclusie gekomen van de Fifa dan.. iets wat de meesten wel al wisten.

@excalibur; wat ik weet over de Hawkeye ( je doelt volgens mij op tennis) kijkt dat systeem of de bal over de lijn is geweest of niet

24 december 2009 om 14:16

@skanarya:

Maar met dat systeem kun je het spel wel stop laten zetten en het meteen terug zien of de bal over de lijn / tegen de hand etc. is geweest / gekomen. Dus al met al wel handig

Had persoonlijk liever de Ieren gezien dan de Fransen maar ach Shit Happens!

schande, je hoort voor dit soort spelbederf gewoon flink geschorst te worden. het word niet aangepakt dus op naar de volgende verschrikkelijke handsbal/schwalbe.

en terecht dat ij niet word bestraft
als iemand bestraft moet worden dan is het de scheits die het niet heeft gezien

Eenvoudige meerkeuzevraag:

A. Hier kan Henry laten zien dat hij zich echt schuldig voelt. Henry stelt zich niet beschikbaar voor het Wk.
B. Hier kan de Franse bond laten zien dat zij niet voor vals spel staan. Henry wordt niet opgeroepen voor het Wk.
C. Hier kan de Fifa laten zien dat ze tegen vals spel zijn. Henry wordt voor 5 officiele wedstrijden geschorst.
D.alle drie Bovengenoemden huilen schijnheilig krokodillentranen maar nemen ondertussen geen verantwoordelijkheid.

Bah, dit lijkt op het keiharde juichen van Henry na zijn vals spel. En dan na de wedstrijd en na alle reacties vertellen dat je het zo erg vindt. Wist u trouwens dat Henry nog al wat sponsorwaarde heeft op het WK? Dat is belangrijker dan waarden...

25 december 2009 om 02:50

A. Henry hoeft niet laten zien dat hij zich schuldig voelt op die manier. Hij vind het een eer om voor z'n land uit te komen en wil dat zo lang mogelijk doen. Vooral op het Wk.
B. Frankrijk kan dit doen, maar dan straffen ze Henry zelf harder dan dat de regel zou gedaan hebben. (zie: rode kaart: 1 match schorsen, max 2)
C. Idem als B. Dan straf je hem langer dan normaal zou zijn bij een gespotte handsbal die een 100% kans tot gevolg heeft. Dit kan (indien gespot) zelfs een gele kaart of niets worden als de scheids het ziet als onvrijwillig (zie: iedereen zit ernaast en de bal komt tegen Henry's hand) gezien worden. Ik denk niet dat gelijk welke scheids op dat veld gezien zou hebben dat Henry daar een vingertje extra tegen zette om hem goed leggen..

Bah, deze reacties hier lijken op het keiharde huilen na de eigenlijke feiten. Wist u trouwens dat deze beweging een pure reflex is/kan zijn?
Vertel me niet dat je het zo erg zou vinden als Suarez met een (al dan niet vrijwillige) handsbal de derby in de Arena tegen Feyenoord beslist in de 95e minuut.

Ik denk dat velen hier enorm hypocriet zitten te doen...

Waarom zouden ze?.. Een paar maanden nadat je een actie pleegt er een straf voor krijgen.. Dat de scheidsrechter nou vergeten is naar de Hans Anders te gaan wil niet zeggen dat Thierry bestraft moet worden, wel zou ik als ik Henry was een geldbedrag aan een goed doel geven als teken dat er toch goedheid is in hem, want in Ierland kunnen ze hem wel neersteken denk ik.

De wereld draait op geld, mensen zouden eerder een miljoen euro willen dan een mensenleven redden. Denk aan Afrika waar niemand een goed doel voor steunt om daar de kinderen naar school te helpen en vaccines van 1 cent te kopen dat hun malaria opgelost kan worden en ze niet onnodig doodgaan. Zelfde is hier aan de hand, Thierry Henry is een merk die bedrijven lokt om te sponsoren voor naamsbekendheid, denk aan Gillette, in die reclame speelt ie toch? Gillette zou slechte zaken doen als hun karakters niet meedoen aan grote toernooien. Als ene Yong-chong Ching zoiets zou doen was het anders gegaan, die is niks waard voor bedrijven omdat hij niet bekend is. Dus zijn land toelaten wordt dan in twijfel getrokken, en de corrupte Fifa zou ze dan diskwalificeren.

De Fifa moet een groot land als Frankrijk te vriend houden, vergeet dat niet!

Weer eentje om in het rijtje raar, maar waar te zetten...

Jammer dat Henry het zo heeft moeten doen voor Frankrijk. Ik ben wel blij dat ze er zijn, maar de manier waarop is om je gal op te spuwen. En daarbij kan Henry toch geschorst worden? Hij heeft geen kaart gekregen en kan deze altijd krijgen bij nader inzien van de Fifa? Ik snap het even niet. Mja, wat doet het er toe. Beslissing staat vast.

Ja wat, had er anders beslist moeten worden?
Ierland naar het wk?
Dit sport dingen gebeuren gewoon in het voetbal, hoe zuur dat ook kan zijn, niets bijzonders hoor een handsbal, denk maar ff aan de hand van god bijvoorbeeld.
Ierland moet nietklagen, ze hebben volkomen gelijk, maar het heeft geen zin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren