Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Haaland uit teleurstelling na verloren strijd tegen Lewandowski

Laatste update:

Borussia Dortmund leed zaterdagavond een 2-3 nederlaag in der Klassiker tegen Bayern München. De ontmoeting tussen de topclubs was ook de confrontatie tussen twee van de beste spitsen in de Bundesliga: Erling Braut Haaland en Robert Lewandowski. Haaland erkende na afloop dat hij een grotere invloed op het eindresultaat had kunnen uitoefenen en dat de nederlaag in het Signal Iduna Park voorkomen had kunnen worden.

“Ik moet meer doelpunten maken”, vertelde Haaland, die zeven minuten voor tijd de 2-3 en daarmee zijn zesde van het seizoen maakte, in gesprek met Duitse media. “Als we onze kansen op dit niveau niet benutten, dan winnen we niet.” Haaland wees mede naar zichzelf: hij kreeg in totaal vier kansen om een doelpunt te maken. Eén van de twee grote kansen bleef onbenut en in de slotfase slaagde de twintigjarige Noor er wél in om Manuel Neuer te passeren.

Haaland viel ook op door vaker dan gebruikelijk buitenspel te staan: drie keer. In zijn laatste vijf officiële duels voor die Borussen overkwam het talent dit maar tweemaal in totaal. De aanvaller gaf ook minder passes rondom het strafschopgebied dan in zijn voorgaande duels, slechts zeven, en daarvan kwam ook nog eens maar 42.9 procent bij een collega terecht. Hij bleef dus op twee assists dit seizoen staan.

“Bayern is het beste team ter wereld”, beaamde Haaland. “We zullen harder moeten werken om een niveau hoger te komen en net zo goed te zijn.” Door de nederlaag is Dortmund naar de derde plaats op de ranglijst gezakt. Bayern heeft na zeven speeldagen drie punten meer, terwijl RB Leipzig ook een punt boven het team van Lucien Favre staat. Bayer Leverkusen kan op gelijke hoogte komen als zondag van Borussia Mönchengladbach wordt gewonnen.

Lewandowski kon daarentegen wél het verschil maken tegen zijn ex-werkgever. De Pool was trefzeker met één van zijn twee doelpogingen én twee andere pogingen werden wegens buitenspel afgekeurd. Dat waren ook de enige keren dat hij buitenspel stond. Daarnaast stond Lewandowski aan de basis van de 1-3 van Leroy Sané. Na de interlandperiode speelt Dortmund een uitwedstrijd tegen Hertha BSC en komt Bayern in eigen huis uit tegen Werder Bremen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wil Dortmund mee blijven doen om de titel en Bayern zal het betere en duurdere contracten moeten afsluiten. Hummels en Bürci vervangen voor een top verdediger en keeper , het contract van Sancho en Haaland opwaarderen en de clausule eruit halen

8 november 2020 om 08:42

Helemaal met je eens hoor! Ik vond het daarom ook onvoorstelbaar dat ze ‘gewoon’ het contract van Bürki gingen verlengen. Als ze echt ambitie tonen, mee willen doen om de titel (tot het eind) en Europees een rol van betekenis willen spelen zullen ze goede vervangers moeten halen. Zoals jij ook al zegt, had Bürki gewoon vervangen voor bijv onana.

8 november 2020 om 08:58

Weet nu niet of onana zoveel beter is als burki. Je moet burki nu ook weer niet onderschatten. Het probleem is dat buiten bayern de clubs hun toppers moeten verkopen omdat ze niet zo financieel sterk zijn. Dat is het nadeel als je niet bayern bent in de bundi. Bayern kan lekker doorvragen voor een speler.

8 november 2020 om 09:21

Ik kan mij niet voorstellen dat Dortmund geen geld heeft hoor. Zij hebben ook in de zomer weer een aantal spelers gehaald en onana was (als we de media geloven) voor zo’n 35 miljoen op te halen. Ik schat onana toch wel echt hoger in dan Bürki. Daarnaast is onana natuurlijk een stuk jonger en heeft veel meer potentie.

8 november 2020 om 09:34

Dat zal wsl wel, ze zullen wel centen hebben. Maar het is makkelijk roepen dat onana mss beter is. Maar onana speelt bij de grootste club uit nederland. Zet morgen burki bij bayern en men zal burki ook veel beter vinden. Het is nu niet dat bij dortmund zo een top verdediging staat. Ze kunnen financieel niet zoveel spenderen als bayern. Dus meestal kwalitatief mindere spelers aantrekken.

8 november 2020 om 09:42

Dat gedeelte over de verdediging vind ik makkelijk gezegd. Onana heeft schuurs en blind voor zich dat is ook absoluut geen topverdediging. Dat ze financieel minder zijn dan bayern lijkt mij duidelijk maar ik kan mij niet voorstellen dat ze helemaal geen bedragen uit kunnen gaan geven rond de 35 miljoen. Dortmund is de 2de club in Duitsland. Je kunt best een keeper beoordelen zonder een verdediging erbij betrekken denk ik. Onana in voetballend veel beter en kwa reflexen ook.

8 november 2020 om 10:36

Ik denk echt dat jij nooit naar Dortmund kijkt, Hummels vervangen? Vorig jaar met afstand de beste verdediger van Dortmund en ik denk in de top3 van Duitsland. Zat niet voor niets in ieder lijstje van team van het jaar. Hummels is zo enorm belangrijk voor dit team met z'n inzicht, verdedigende eigenschappen en passes.
Bürki vind ik een keeper voor niveau van Mainz, matig en doet zelden uitzonderlijke reddingen. Sancho zit tot 2023 vast en ga je niet zomaar voor een appel en een ei verlengen nu in deze corona-tijd waarin Dortmund afgelopen boekjaar 45 miljoen verlies hebt gedraaid. Ik denk dat jij gewoon lekker je game Fifa of FM even moet afmaken.

8 november 2020 om 10:45

Zit Dortmund zo krap bij kas? Over hummels en Bürki ben ik het met je eens. Maar Dortmund kan toch wel wat geld neerleggen? Ze hebben laatst nog 50 miljoen uitgegeven. Min de inkomsten zijn het alsnog 42 miljoen aan uitgeven. Van een ploeg die het zo moeilijk lijkt te hebben kunnen ze nog wel wat uitgeven?

8 november 2020 om 10:53

Ik denk dat Dortmund dat wel kan ja, toch zijn ze erg huiverig in deze tijd. Vrijwel iedere club lijkt toch aan Onana te twijfelen, Dortmund blijkbaar ook. Zie zelf momenteel even geen opvolger, zou het heel mooi vinden. De clausule van Haaland zal in 2022 een probleem worden ja, maar over 2 weken wordt Moukoko 16 jaar. Ik kijk vrijwel elke samenvatting van U19 en 1,5 jaar terug U17, dat gaat een sensatie worden.

Haalland oogt volwassen, en denk dat hij de potentie geeft om Lewandowski op te volgen als spits van bayern.

8 november 2020 om 11:05

Niemand kan Lewandowski opvolgen. De man kan alles. Hij is de meest complete spits die er is. Het zou ook slecht zijn voor de Bundesliga als Bayern Munchen weer eens de beste speler (s) bij Dortmund op zou gan pikken.

8 november 2020 om 11:29

Eens met dat laatste, ik zie hem dan liever naar Madrid, Turijn, Londen of Manchester vertrekken.

8 november 2020 om 15:42

Onzin, Haaland is de kroonprins en gaat gewoon naar Bayern als Lewandowski klaar is dat is nu al duidelijk. Naar Madrid zeker niet, daar ga je in alles op achteruit op dit moment. London zou dan weer wel interessant zijn maar ik zie het niet gebeuren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren