Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gullit: 'Organisatie WK moet absoluut naar Nederland en België'

Laatste update:

Ruud Gullit gaat er de komende maanden alles aan doen om de organisatie van het WK in 2018 of 2022 naar Nederland en België te halen. ''Ik vroeg me als kind al af waarom zo'n toernooi altijd in grote landen werd gehouden'', zei hij dinsdag terwijl hij als president van het zogeheten HollandBelgium Bid werd gepresenteerd. ''Hopelijk heeft mijn zoontje over een paar jaar wel geluk.''

/

Gullit gaat de komende maanden de gezamenlijke kandidatuur wereldwijd verder uitdragen. ''Ik ben onlangs al in Zuid-Afrika, China en Rusland geweest. Binnenkort vertrekken we naar Peru. De bedoeling is dat we uiteindelijk voldoende stemmen verzamelen om het WK te mogen organiseren."

"Daarom ben ik ook heel blij dat iconen als Johan Cruijff, Marco van Basten en Clarence Seedorf zich ook als ambassadeur van het HollandBelgium gaan inzetten. Ik heb die personen meteen gebeld. In Nederland moet je soms oppassen als je iets hebt bereikt. In het buitenland zijn ze vaak blij dat je er bent.''

''Nederland heeft veel goede voetballers voortgebracht", vervolgrt Gullit. "Je moet niet vergeten dat ze in België naast goede sporters ook heel goede bestuurders hebben. De voorzitter van het IOC is een Belg. België is zo ook weer voorzitter van Europa. We zijn dus samen sterk. Ik geloof er echt in dat we op 2 december een WK krijgen toegewezen. We gaan daar ons best voor doen.''

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

gullit is lekker bezig als = JC dan ook BID voorzitter wordt ofzo en als Hiddink gaat helpen dan komt het helemaal goed zo ook goed zijn voor het nederlands voetbal ajax feyenoord en twente krijgen die grotere stadions toch wel vol!!!!!!!

9 februari 2010 om 14:07

Wanneer hier het Wk heen komt. Zal elk stadion stamp vol zitten. tevens is Gullit de aangewezen persoon hier voor om het te proberen. Hij heeft meer aanzien in Europa dan in zijn eigen landje Nederland. Hier word hij weg gespuugd door vele 'voetbalkenners'. men vergeet al snel dat mede door hem in 88 het EK gewonnen werd.

9 februari 2010 om 21:23

Het ging meer om dat Ajax, feye en twente de stadions die vergroot worden wel vol krijgen in de competitie en dat het niet een half vol stadion is waar geen sfeer meer is...

Lijkt me super! Scheelt weer een eindje met 2jaar geleden toen we even naar Basel zijn gereden voor het EK. Mocht Nederland/belgië hem niet krijgen neem ik ook genoegen met Frankrijk/engeland of Duitsland, wat ook nog te overbruggen valt

De stadions die beschikbaar kunnen worden gesteld is Arnea Eindhoven De Kuip mischien nog de nieuwe kuip en Utrecht Twente en heerenveen.?

9 februari 2010 om 13:40

Gelredome ook wel denk ik!

9 februari 2010 om 14:55

Het is al lang en breed bekend wat de speelsteden worden in Nederland:
2 in Amsterdam (arena en Olympisch stadion), 2 in Rotterdam (de oude en nieuwe Kuip), Enschede, Heerenveen en Eindhoven. De rest van de stadions staan in België.

Gelredome is te klein en wellicht niet geschikt voor uitbreiding. En Vitesse schiet er ook niets mee op, want het stadion zit op dit moment al amper vol. Laat staan na een uitbreiding tot 40.000 man.

9 februari 2010 om 15:55

Bassie, volgens mij zuig je uit je duim want er mag maar 1 stad zijn met 2 stadions...

9 februari 2010 om 18:22

gelukkig ligt de Arena dan niet officieel in Amsterdam!
Bassie zuigt dit trouwens niet uit zijn duim hij heeft gelijk!

Ja zichzelf verkopen kan Gullit wel dus ik neem aan dat dat met Nederland ook wel moet lukken. Als tie gesteund word door de grote namen in Nederland qua voetbal lijkt me dit de beste optie.

Mooi. Ik hoop dat het gaat lukken om ons dat WK te gaan bezorgen. Dan maak ik er eindelijk een mee.

Off: Ik denk dat als ze het toegewezen krijgen dit de stadions zijn.

De Kuip
PSV Stadion
Arena A
Galgenwaard
Grolsch Veste
Geldredrome.

We zullen zien

9 februari 2010 om 13:50

Je hebt niet helemaal opgelet volgens mij, ze hebben de volgende stadions geprestenteerd in NL:

- Olympisch stadion
- Amsterdam Arena
- De Kuip
- De nieuwe Kuip
- Phillips stadion
- Abe Lenstra stadion
- Grolsch Veste

9 februari 2010 om 16:26

Ben ik nou gek, of heb ik gelijk? er mogen toch maar per stad 2 stadions gebruikt worden?

9 februari 2010 om 18:23

Arena ligt officieel niet in Amsterdam ?

9 februari 2010 om 18:24

JA wat is het probleem dan? Twee in Amsterdam en twee in Rotterdam.. de andere drie in drie andere steden.. en de rest in België.

Zal trouwens geweldig zijn als het WK naar Nederland en België komt!!
Alleen dan moeten ze zich wel plaatsen, want anders is het niks...
mooi dat Gullit ook wat doet, want op tv is het niet echt een ster, hopelijk doet hij weer eens wat goed voor Nederland..

9 februari 2010 om 18:59

Plaatsen????? Als gastland ben je automatisch geplaatst......

Ik heb er zin in!!!!

9 februari 2010 om 19:45

euh volgens mij na 2014 niet meer meende ik ergens te lezen

''in Nederland moet je soms oppassen als je iets hebt bereikt. In het buitenland zijn ze vaak blij dat je er bent.''

Prachtig dat die dat zo zegt. Is ook waar natuurlijk. Gelukkig weten ze in het buitenland helden als Gullit, Cruijff en Van basten wel te waarderen, dat vergroot alleen maar onze kansen.

Portugal/spanje lijkt me een veel betere optie om het wk te organiseren, bovendien was de uefa/fifa nog nooit zo blij geweest als het ek dat in Portugal georganiseerd werd in 2004.

9 februari 2010 om 13:55

Portugal/spanje heeft minder kans. Blatter zei of heeft door laten schemeren dat hij een WK best in twee landen wil laten houden, maar dan alleen als die twee landen het niet op zichzelf kunnen (doelend op Nl/belgie). Een kandidatuur van Spanje of Portugal individueel zou dus meer kans maken dan die twee landen samen, maar dat is dus niet aan de orde. Wij hebben een goede kans als ik het zo allemaal hoor.

9 februari 2010 om 13:58

Misschien komt er een uitzondering voor Portugal en Spanje zou ook kunnen.. Is in ieder geval veel beter daar als hier in Nederland en Belgie. Denk alleen maar al aan de stadions; Camp Nou, Santiago Bernabeu, Estadio de Luz, Estadio do Dragao op zo maar wat op te noemen. Daarnaast is het klimaat veel aantrekkelijker in die landen.. We zullen zien wat er beslist wordt door de Fifa..

9 februari 2010 om 14:12

Aantrekkelijker in de winter ja.. niet in de zomer. Ga maar eens midden in de zomer in Sevilla voetballen, dan valt menig nederlander dood neer denk ik. Ik denk toch dat Engeland het mooiste land zou zijn om het te houden. Als buitenstaander dan natuurlijk, zo echt geweldig zijn als het in NL en Belgie zou zijn. We hebben natuurlijk ook een voordeel dat de organisatie van het Ek zo goed gegaan is.

9 februari 2010 om 14:35

Nee in de regen voetballen dan, terwijl het zomer is is zeker aantrekkelijk?
Engeland is inderdaad het beste land om het WK te organiseren, maar Portugal heeft met het Ek 2004 een nog betere indruk achtergelaten bij de Fifa wat ook veel zou kunnen betekenen in de beslissing..

P.s; Het draait niet alleen om de Nederlanders hé..

9 februari 2010 om 20:52

Wat?????? Portugal heeft indruk achtergelaten in 2004???
Jazeker, een van de ”zwartste” ooit georganiseerde Ek's.
Militarisme, nationalisme en godsdienstwaan spanden de kroon bij dit EK in Portugal.
Op de vooravond van het begin van dit EK was er een internationale bijeenkomst van beruchte skinheads met als hoogtepunt een optreden van de Portugese groep Odio, een stelletje Nazi bewonderaars. Een voorteken van de sfeer van dit Ek!!
Dit was ook het EK van de schandalige racistische uitingen op de tribune jegens de donkergekleurde spelers (met name die van Frankrijk). En de Portugese organisatie wist niets beter dan de stadionspeaker voorzichtig te laten omroepen om dit alstublieft niet meer te doen.
Helemaal een schandaal waren de toestanden in Albufeira met de Engelse hooligans. De politie deporteerde een stuk of 30 willekeurige Engelsen en daarna verklaarde de Portugese regering doodleuk dat de incidenten veroorzaakt werden door wat dronken supporters die niets met hooliganisme te maken hadden.
Maar Portugal maakte zich dan wel onsterfelijk belachelijk door groots uit te rukken met manschappen en materiaal toen 3(!!!) Arabisch uitziende mannen met een videorecorder in Faro gespot waren.
Ook de toenmalige bondscoach van Portugal, Scolari, maakte van het EK een persoonlijke farce. Zijn spelers moesten verplicht(!!!) bidden voor de wedstrijd in een speciaal kapelletje in de kleedkamer(!!), maar liet dan zijn spelers lange aluminium noppen onder de schoenen dragen, om de tegenstander zo efficiënt mogelijk onder de mat te kunnen schoffelen.
Na de openingswedstrijd verzocht die idioot van een Scolari dringend aan alle Portugezen om thuis de vlag uit te hangen en citeerde hij uit zijn favoriete boek ''de kunst van het oorlog voeren''. En ze vonden het allemaal prachtig daar, van regering tot keuterboer....
Ronduit verachtelijk waren de koppen op de frontpagina in ''O Jogo'' met «marcheer! Marcheer!» en verder alleen het afdrukken van de tekst van het volkslied Heróis do Mar, wat herrineringen oproept aan het ''deutschland uber alles” in de jaren 30-40 van de vorige eeuw.
Dieptepunt was de hetze tegen Spanje, waarbij zelfs de voorzitter van de Portugese bond, Madail, even moest verklaren dat ze al 900 jaar onafhankelijk waren en dit ook zouden blijven en een veldslag uit 1385 erbij haalde.
Hysterisch patriottisme wat zelfs uitsteeg boven het verderfelijke nationalisme onder Salazar.
Sportief was dit EK ook al geen succes.
Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en Engeland moesten voortijdig afhaken en kreeg dit EK de minst aansprekende winnaar ooit, Griekenland.
Kortom, EK 2004 was het EK van de waanzin waar alles wat niets, maar dan ook niets met de sport te maken had in het brandpunt van de belangstelling stond......
Nederland en Belgie mogen zich gelukkig prijzen dat Portugal zich (samen met Spanje) weer opwerpt als kandidaat.
Want zelfs de Uefa stoot zich niet voor de tweede keer aan dezelfde steen...
(bron: GA)

en in 2012 vergaat de wereld

maar nee zal wel vet zijn als het hier zou worden gehouden!
overigens weten andere landen al wat voor feest volk NL is
dat hebben ze wel gemerkt op andere Wk's & Ek's
altijd dolle pret die gasten

laatstaan als het gwn hier in NL word gehouden!

Kan bijna niet wachten tot het eindelijk eens weer een keer zover is. Euro 2000 was al een feest eindelijk een WK in ons kleine land(jes) zou geweldig zijn.
De Oranje gekte zal dan tot ongekende hoogte stijgen.

Zet hem op, ruud! Held !

het zou wel prachtig zijn... het WK in NL en Belgie.... en dan natuurlijk als finale Belgie vs Oranje

9 februari 2010 om 17:16

haha doe mij maar gewoon nederland-duitsland. droomfinale voor mij

Het zou mooi zijn als dit gaat lukken.maar ik denk dat we aan Engeland en Spanje/portugal 2 goede concurrenten hebben.

Nederland is misschien wel het beste land om te houden (misschien kijk ik door oranje bril), want de afstanden zijn heel erg klein, goede infrastructuur beide landen spreken erg goed engels en deels ook dezelfde taal (al versta je soms nooit een woord van die zuiderburen...) en spreken ook allebei goed frans. En het probleem van 2 landen is er ook niet: want de grenzen zijn open.

Dat Seedorf zich in wil zetten toont zijn grote klasse. Hij zou er eigenlijk actief moeten zijn.

het zal wel altijd een droom blijven, dat wk in onze thuisbasis de tegenstanders zijn gewoon te sterk en ik denk dat het naar een ander Europees land gaat en dan vervolgens naar Australie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren