Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gullit: ‘Dat gebeurt gewoon niet en daar zit het geluk voor de grote clubs’

Laatste update:

Arbitrale beslissingen blijven altijd onderwerp van discussie en veel fans menen dat grote clubs gaandeweg het seizoen meermaals bevoordeeld worden. Ruud Gullit onderschrijft die stelling volledig en denkt dat het helaas bij de voetballerij is gaan horen dat de grotere clubs zo nu en dan een onterechte strafschop krijgen van een scheidsrechter. “Het hoort bij de wetten van de sterkste, het hoort bij de belangrijke instituten in de voetballerij.”

/

Ajax kreeg in het thuisduel met FC Utrecht een penalty van Danny Makkelie waarover het nodige te doen was. Gullit keek er echter helemaal niet van op, zegt hij in zijn column voor De Telegraaf. Ook PSV en Feyenoord hebben dat voordeel wel eens, merkt hij op. “Hetzelfde overkomt grote clubs als Manchester United, Juventus, Borussia Dortmund en Real Madrid. Het valt zelfs statistisch te bewijzen.”

“Als speler calculeer je zulke penalty’s in, hoe onrechtvaardig sommige beslissingen van scheidsrechters ook zijn. Waar het mij om gaat, is dat er nooit eens een onterechte strafschop wordt toegekend aan de tegenpartij van Ajax, United of Juventus. Dat gebeurt gewoon niet en daar zit het geluk voor de grote clubs”, aldus Gullit.

Zoals Ajax in oktober 2013 in de Champions League ten onrechte werd uitgeschakeld door een late penalty van Mario Balotelli, zo elimineert Ajax zelf weer andere clubs in de Nederlandse competitie. Gullit maakt zich daar niet meer druk over, zegt hij. Volgens hem wil uiteindelijk iedereen dat de grootste clubs de finale halen. “En niet een andere kleine club.”

Heeft Ruud Gullit gelijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En hierdoor had een club als Twente nooit kans om structureel aansluiting te krijgen bij de traditionele top 3. Zeer kwalijk. De KNVB moet op de schop. Want ook dat instituut bestaan bijna uitsluitend uit (oud-) werknemers van de traditionele top 3.

23 april 2016 om 08:18

En dan Twente als voorbeeld gebruiken...

23 april 2016 om 10:18

Ik zat het ook met grote verbazing te lezen. Kom dan met b.v. AZ of H.veen aanzetten maar geen FC Twente dat zichzelf naar de klote heeft geholpen.

23 april 2016 om 08:23

Haha wat maak jij jezelf toch continu belachelijk! Clubs als twente kunnen best af en toe kampioen worden maar thats it. Dat jullie nou hoop hadden een topclub te worden komt omdat ome joop na kampioenschap de boel begon te belazeren. Daardoor hebben jullie nog een tijdje mee kunnen doen.

23 april 2016 om 08:45

Zo denkt de KNVB er ook over, maar gezien de achterban, stadion, begroting, toeschouwersaantal uit en thuis etc. had het anders moeten zijn. Maar Twente liep heel erg tegen het probleem wat Gullit hier aan kaart aan. Daarnaast kregen Twente spelers niet de kans zich te ontwikkelen en de marktwaarde vergroten bij de vertegenwoordigde elftallen van Zeist ( Douglas , Ziyech, promes etc)

23 april 2016 om 10:31

Douglas is pas laat genaturaliseerd. Ziyech is wel degelijk opgeroepen. Vind je voorbeelden niet erg sterk.

23 april 2016 om 10:55

Ziyech is 1 x opgeroepen..... In de zomerstop ..... Voor oa een oefenwedstrijdje ....
Bij blind zelfs niet eens voorselectie....
Douglas konden ze dispensatie aanvragen, maar ook toen hij genaturaliseerd was lieten ze hem links liggen.

Hij heeft gelijk. Hij vergeet wel te zeggen dat de Uefa het ook wel prettig vindt dat grote clubs de Champions League beheersen. Dat trekt sponsors en media.

"Er wordt nooit een onterechte strafschop toegekend aan tegenstanders" Haha, tuurlijk Ruud. Make that the cat wise.

23 april 2016 om 12:45

Zo kreeg Viergever in de muur bij een vrije trap de bal ook een keer tegen de hand terwijl, zijn armen op de borst waren. Zo kreeg Veltman ook een x de bal tegen de hand, terwijl hij een sliding maakte en dan moet je voor het evenwicht ook je armen op de grond zetten.

Maar dat is minder belangrijk of hoe naief sommige zeggen, minder cruciaal. Maar onterecht voor Ajax is natuurlijk veel belangrijker om een landelijke discussie te houden.

'Het is statistisch te bewijzen'

Dan is ook statistisch te bewijzen dat het gemiddeld wel mee valt. Topclubs spelen gemiddeld vaker op de helft en in de zestien van de tegenstander, dus is de kans op een strafschop (terecht of onterecht) groter, of beter gezegd zal het vaker voorkomen. Uiteindelijk zal je merken dat als je het aantal minuten op de helft van de tegenstander afzet tegen het aantal (onterechte) strafschoppen het gemiddelde ervan elkaar nauwelijks ontloopt..

23 april 2016 om 11:48

Je kunt alleen statistisch aantonen dat grote clubs meer penalty's krijgen. Niet of deze terecht of onterecht zijn. Dat is namelijk een waarde-oordeel, onderhevig aan meningen en voorkeuren.

Zoals jij al zegt, is het heel goed mogelijk om logische verklaringen te vinden voor het aantal gegeven penalty's als je zaken als balbezit en dergelijke er bij betrekt.

Zoals wel vaker worden statistieken hier ook door Gullit gebruikt om een subjectieve stelling te onderbouwen. Maar statistieken zijn manipuleerbaar en voor meerdere uitleg vatbaar, afhankelijk van wat je wel en niet meeneemt in de gegevens.

Het is overigens statistisch bewezen dat het eten van ijs de risico's op verdrinking enorm vergroot. Op de dagen dat er meer ijs wordt gegeten, verdrinken er namelijk meer mensen.

Eigenlijk is het om de "kleinere" clubs te dwarsbomen ook een grote prijs te winnen dat is eigenlijk raar
Want als bijv Wolfburg
De CL wint dan krijgen ze ook weer meer inkomsten ,zodat ze meer kunnen investeren .
Als dat bij meerdere clubs gebeurt krijg je meer concurrentie en dus een sterke competitie

Die laatste zin. Nee Gullit, niet iedereen wilt dat. Jij wilt dat. Maar ik kijk naar voetbal vanwege het voetbal. Een Leicester dat kampioen wordt (grote kans), een Alaves of Dnipro dat de Uefa finale haalt. Een Griekenland dat het EK wint of een Zuid Korea dat 3e wordt.
Daar geniet ik van. Niet van de zoveelste saaie finale tussen de 2 sterksten (rijksten), wat ook 9 van de 10 keer niet om aan te zien is omdat ze beiden de bus parkeren

Gullit heeft hier alleen gelijk waar het in de kuip betreft.

Ik om al jaaaaren elke wedstrijd bij Ajax en het valt me juist al die jaren op hoe vaak Ajax geen strafschop krijgt bij discutabele momenten. Meestal moet een Ajacied echt een dubbele beenbreuk oplopen voordat ze fluiten voor een pingel.

Ik snap ook wel dat mijn opmerking nu gek overkomt na de afgelopen twee wedstrijden waarin ze wel makkelijk worden gegeven. Maar dit is echt heel uitzonderlijk.
Probeer eens serieus terug te filteren, wanneer kreeg Ajax überhaupt een pingel mee voor deze laatste twee en als je die al kunt vinden, hoe discutabel was of waren die?

Ik heb geen goed beeld van hoe idit gemiddeld bij bijvoorbeeld psv is, maar ik heb serieus het gevoel dat ze daar in Eindhoven wel wat makkelijker gegeven worden, maar ook zelden onterecht. Bij feyenoord weten we allemaal dat daar regelmatig discutabele tussen zitten, dus nogmaals, daarin heeft Gullit gelijk.

23 april 2016 om 15:44

Uit bij Twente kreeg Ajax dit seizoen vlak voor tijd een penalty voor de 2-2 dmv een schwalbe uit buitenspel positie van sanogo ...

24 april 2016 om 16:10

Staatsen, er is op heel vz werkelijk niemand meer die jou serieus neemt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren