Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Guardiola zei dat hij van Ödegaard de beste speler ter wereld zou maken’

Laatste update:

Martin Ödegaard stond in 2015 op jonge leeftijd in de belangstelling van de grootste clubs uit Europa. Het Noorse supertalent kon naar bijna alle Europese grootmachten en koos uiteindelijk voor Real Madrid. Ajax wilde hem graag aantrekken, maar greep mis, net als Bayern München, waar toen Josep Guardiola nog trainer was. De Spaanse coach beloofde Jan Age Fjörtoft, de toenmalige manager van de nationale ploeg van Noorwegen, dat hij van Ödegaard de beste speler ter wereld zou maken.

“In 2014 was ik de manager van de Noorse ploeg en ik wilde onze bondscoach een van de beste clubs ter wereld laten bestuderen”, vertelt Fjörtoft in gesprek met de Daily Mail. “We mochten Bayern München volgen tijdens hun trainingskamp in Doha, Qatar. Ik heb gespeeld in vier verschillende landen en heb veel grote clubs gevolgd. Maar ik heb nog nooit zoiets meegemaakt als vijf dagen met Pep Guardiola. De intensiteit en snelheid van zijn trainingen verbaasde ons. Iedere oefening leek een kwestie van leven of dood. Voor Guardiola is dat ook zo. Een lid van de technische staf van Bayern vertelde me dat hij ooit om 3.30 uur in de nacht werd gebeld omdat hij een tactisch idee wilde bespreken.”

“Tijdens die trip in Doha was Ödegaard het grootste talent in het Noorse voetbal. Hij moest een keuze gaan maken waar hij het volgende seizoen zou gaan spelen. Op zestienjarige leeftijd was hij een doelwit van de grootste clubs, inclusief Bayern”, aldus Fjörtoft. “Guardiola wilde over hem praten. In zijn enthousiasme tikte hij mij op mijn borst en zei: ‘Ik maak van hem de beste voetballer ter wereld.’ Ik was verbaasd dat een van de meest succesvolle trainers ter wereld dat zei over een Noors kind. Als je over een trainer oordeelt, vraag je jezelf af: hoeveel spelers maakt hij beter? Hoeveel spelers maken onder hem de volgende stap. Dat is de grootste kwaliteit van Guardiola.” Ödegaard wist tot dusver niet aan de hoge verwachtingen te voldoen en is voor het tweede seizoen op rij uitgeleend aan sc Heerenveen.

Martin Ödegaard gaat slagen bij Real Madrid

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is geen slechte speler maar hij is nou niet zoveel beter dan zijn collega's bij Heerenveen als je zou mogen verwachten..

31 december 2017 om 11:00

Natuurlijk train je bij Madrid 2 niet met koekenbakkers, maar ik denk toch dat er zat van andere (op jeugd gerichte) clubs waren die beter bij hem hadden gepast.

31 december 2017 om 11:09

Het heeft niets te maken met wie je traint maar de kwaliteit van de spelers zelf. Er zijn veel jonge spelers naar het buitenlandse topcompetitie vertrokken en er zijn weinig jonge spelers die uiteindelijk basisplaats heeft.

Denk aan bv Drenthe, Klaassen, Bruma, El Ahmadi, Blind, Cillissen, Riedewald, Kongolo, Siem en Luuk de Jong, Elia, Dost, Bazoer, enzovoorts.

31 december 2017 om 12:00

Klaassen, Cillissen, Blind en Dost waren toch helemaal niet zo jong meer toen ze naar respectievelijk Everton, Barça, Manchester United en Sporting gingen?

31 december 2017 om 12:05

Dost ging eerst naar wolfsburg

Ik geloof niet dat hij hem “de grootste speler ter wereld” zou hebben gemaakt. Ik denk wel dat Odegaard inmiddels zou zijn doorgebroken op een hoger niveau dan waar hij nou bij Heerenveen op zit, als hij onder Guardiola bij Bayern had gezeten.

Weet niet of hij ooit gaat slagen bij Real Madrid maar dat hij bijzonder talent heeft staat voor mij wel vast. Ik mis alleen een winnaarsmentaliteit. Techniek en visie is echt uitstekend. Hij doet me veel denken aan Lucas Andersen die heeft dat ook. Maar ook die power en winnaarsmentaliteit ontbreekt anders had ook Lucas veel hoger gespeeld. Hoop nog lang van Ödegaard te genieten.

Zeker net zoals hij dat bij Gotze zou gaan doen, zijn 'wunschspieler'. Zat meer op de bank dan dat hij in het veld stond.

31 december 2017 om 14:36

Dat is gewoon niet waar en ik snap ook niet hoe mensen het met jou eens kunnen zijn aangezien dit feitelijk niet waar is.

Odegaard is wel een interessant voorbeeld als je kritisch kijkt naar het op jonge leeftijd scouting van spelers. Adu, Odegaard, compleet jong oranje dat Europees kampioen werd... tegenover een Vardy, Henk Veerman. Werkelijk wereldtop zit in je genen, doorzettingsvermogen en geen blessures.

Met de instelling die hij heeft op zijn leeftijd kom je er gewoon niet. Hij gaat op 16 jarige leeftijd naar Madrid omdat hij daar 70k per week aantikt.. Iedereen weet dat de kans van slagen bij Real als jeugdspeler nihil is op een paar uitzonderingen na.

Ik vind hem maar een matige speler gezien zijn hype, steekt er bij Heerenveen nauwelijks bovenuit. Enfin hij heeft wel mooi bij Real Madrid gespeeld met waarschijnlijk een goed salaris, daar kunnen de meeste voetballers enkel van dromen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren