Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola lyrisch over Messi: ‘Slechts vier of vijf spelers hadden dat ook’

Laatste update:

Josep Guardiola steekt nog maar eens de loftrompet over Lionel Messi. De huidige manager van Manchester City werkte bij Barcelona enkele jaren samen met de Argentijnse spelmaker en hij zag in die periode dagelijks dat Messi er met kop en schouders bovenuit stak. Guardiola is naast de voetballende kwaliteiten ook zeer onder de indruk van de mentale veerkracht van de 33-jarige aanvaller.

"Messi is echt de allerbeste", concludeert Guardiola in een Twitch-interview met onder meer oud-spelers Antonio Cassano en Christian Vieri. "Naast zijn kwaliteiten is zijn ongelooflijke mentaliteit ook bewonderenswaardig. In de vier seizoenen bij Barcelona waren er een hoop partijtjes op de training en Leo verloor er werkelijk geen een. En als hij een keer zou hebben verloren, dan was hij het veld afgelopen. Leo heeft die competitieve mentaliteit die maar vier of vijf spelers in de geschiedenis van het voetbal hebben gehad. Zulke spelers hebben iets extra's." De toekomst van Messi, die al eens bij Manchester City werd genoemd, is ongewis. De routinier heeft namelijk nog steeds niet besloten of hij langer bij Barcelona blijft spelen.

"We wisten allemaal dat Messi de beste was, maar we hadden destijds bij Barcelona nog zes of zeven heel goede spelers. En er waren ook spelers die niet aan de bak kwamen omdat hun concurrenten zo goed waren", voegt Guardiola daaraan toe. De keuzeheer van Manchester City voelt zich bevoorrecht dat hij toentertijd in Barcelona met zoveel talentvolle spelers mocht werken. "Ik had echt geluk dat ik daar tegelijkertijd met zoveel kampioenen was, zoals Sergio Busquets bijvoorbeeld. Alle middenvelders zouden zoals hem moeten zijn: weinig woorden en altijd met anderen bezig zijn. Rodri kan in zijn voetsporen treden."

Guardiola laat daarnaast zijn licht schijnen over het vak van trainer. Ondanks alle successen bij Barcelona, Bayern München en Manchester City blijft het soms een moeilijk beroep, zo benadrukt de Spaanse coach. "Het is gecompliceerd, want om de drie dagen moet je zeven tot acht spelers teleurstellen die eigenlijk niets fout gedaan hebben. Een landstitel bijvoorbeeld heeft weinig waarde als de relatie met de kleedkamer het hele jaar door dramatisch is. Het is een dagelijks gevecht en een trainer moet een bepaald pad inslaan dat het algemeen belang dient. Spelers luisteren wel naar je als ze spelen en er gewonnen wordt", aldus Guardiola, die gelijk twee leermeesters aanhaalt. "Johan Cruijff heeft mijn ogen geopend en Marcelo Bielsa is echt een cadeau voor het voetbal, dat zal ik blijven herhalen."

Denk jij dat Josep Guardiola en Lionel Messi ooit weer samenwerken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik keek onlangs nog de clasico's terug en het waren ook inderdaad wel echt mooie tijden. Die strijd die we hebben meegemaakt zullen we denk ik nooit meer zien. Zes clasico's in 1 seizoen waarvan 4 in 1 maand is niet te overtreffen.

23 mei 2021 om 16:26

De Clasico’s die mij het meest bij zijn gebleven zijn die waar er een opstootje kwam en Tito Villanova in zijn oog werd geprikt. Legendarisch commentaar van Sierd de vos ook. En de 3-4 met 2 penalty’s van Messi en rood voor Ramos. Wat een gruwelijke potten voetbal waren dat. Overigens was de 0-4 ook een lekker potje, Sergi Roberto speelde toen echt een wereldpot vanaf rechtsmidden. Als je hem nu ziet spelen, is dat toch een groot contrast met toen.

23 mei 2021 om 16:32

Ja inderdaad. Zenuwslopende wedstrijd was dat. Messi schiet m nog ff lekker in de kruising. Het beste aan die wedstrijden en de reden dat het ons bijblijft is ook omdat de VAR er niet was. Stel je voor hoe saai die wedstrijden dan ineens worden.

23 mei 2021 om 17:38

Altijd ruzie was leuk hahah. Eerst een pot voetbal van hoog niveau dan nog op het einde een potje matten. Kreeg all in one op die classico avonden met mourinho en guardiola.

Hoe de selectie uitviel en hoe guardiola precies op dat moment instapte was allemaal ideaal. Laporta deed er goed aan om een bewezen coach mourinho te weigeren en guardiola aan te nemen. Wat was het genieten onder hem. Had oprecht niet een team op dat niveau zien presteren. En tot nu toe nog steeds niet een team die dat niveau aan had getikt. De enige fout die ik vind dat guardiola maakte was dat hij etoo voor zlatan ruilde. Met etoo hadden we inter in 2010 verslagen.

23 mei 2021 om 18:28

Ben ik het met je eens! Als Eto’o niet geruild werd met Ibra hadden we back to back CL gewonnen en miss ook 3x na elkaar. Dat team was gewoon onverslaanbaar.

23 mei 2021 om 18:45

De vulkaan uitbarsting werkte ook niet mee toen de spelers met de bus een reis van 11 uur moesten maken en met jetlagg op het veld stonden. Ik geloof dat wij hoe dan ook door die busreis met name de eerste wedstrijd gewoon zouden verliezen maar in camp nou hadden we ze met etoo aangepakt. Etoo was sterk in de 16 en niet makkelijk omver te krijgen, zo een spits is ideaal als je een team hebt die de bus parkeert.

23 mei 2021 om 19:04

Hahaha jetlag. Tussen Barcelona en Milan. Ik ben sceptisch

23 mei 2021 om 19:16

10-11 uur in de bus geloof ik. Ze konden niet vliegen vanwege een vulkaan uitbarsting. Zo een lange busreis heeft zeker zijn impact op spelers. Of dacht je even dat milaan barcelona even ver lag als amsterdam venlo? Ik ben nu skeptisch over jou.

23 mei 2021 om 19:22

jetlagged betekent dat je ritme naar de zak is omdat je plots in een andere tijdzone bent en de zon op is wanneer je lichaam verwacht dat het donker is en vice versa.

23 mei 2021 om 19:25

Hoe je het ook noemt. Wellicht is jetlagg geen goede woordkeuze. Zo lang in de bus is niet goed als je moet voetballen.

mentaliteit vind ik juist een iets minder aspect van Messi. als het tegenzit is hij toch vaak wel iemand die snel zijn koppie laat hangen. de echte wil om te winnen mis ik dan wel eens bij hem

23 mei 2021 om 19:13

Daar moest ik ook gelijk aan denken toen ik het artikel las.

23 mei 2021 om 19:24

Je zou maar zo lang in de top spelen en mensen denken dat je mentaliteit een minder aspect is😂. Dit is beschamend man. Vooral van iemand die ihattaran met man en macht heeft zitten verdedigen laatste tijd.

23 mei 2021 om 19:42

in de grote wedstrijden waarin het tegenzit zie ik Messi vaak niet opstaan en loopt hij er een beetje ongemotiveerd bij zoals we vaak op de eindtoernooien in het Argentijnse elftal of met Barca tegen AS Roma en Bayern Munchen bv

23 mei 2021 om 20:13

Bij messi is het makkelijker om de wedstrijden te benoemen waar hij niet beslissend heeft weten te zijn want de wedstrijden waarin hij dat wel was zijn er gigantisch veel.

23 mei 2021 om 21:42

Drie finales gehaald en dan zeggen "zoals we vaak op de eindtoernooien hebben gezien". Lekker bezig, pik.

24 mei 2021 om 00:59

Daarbij liverpool en bayern persoonlijk nog gesloopt.. japie toch

23 mei 2021 om 21:41

Komt door die plank voor je kop

Het aantal kampioenschappen (kwaliteit zie je terug in continuïteit, niet in toernooien ondanks het daaraan verbonden prestige) dat Barça binnen heeft weten te harken dankzij het doorzettingsvermogen en de kwaliteiten van Messi, kunnen enkel bestaan door de juiste mentaliteit te hebben.

Jij bent een van die vele voetbalfans die kijkt naar twee, drie wedstrijden per jaar en de palmares. Als ie van die verloren finales twee of drie gewonnen had, zou je nooit met deze zever komen.

23 mei 2021 om 22:13

er is natuurlijk meer dan alleen de nationale competitie. in Laliga heeft Barca alleen Real en heel af en toe Atletico die ze het moeilijk kan maken in de strijd om de landstitel. in de CL en in het nationale elftal treft Messi vaker zware weerstand. hij heeft idd een paar finales gehaald maar was niet beslissend in die finales en zeker op het laatste WK en de laatste Copa speelde hij niet best

24 mei 2021 om 01:03

Niemand in de voetbalhistorie is elke finale beslissend geweest Japie. Er tipt ook niemand aan de cv van messi.

24 mei 2021 om 01:24

@japie Wellicht heb jij verkeerd begrepen wat mentaliteit in houdt. Het is onmogelijk om zo lang te concurreren zonder een killer mentaliteit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren