Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola lyrisch over 18-jarige: ‘Een van de beste die ik heb getraind’

Laatste update:

Josep Guardiola is bijzonder lovend over Rico Lewis. De achttienjarige verdediger annex middenvelder van Manchester City maakte woensdagavond indruk tijdens het gewonnen Champions League-duel met RB Leipzig (1-3) en kon op de nodige complimenten van zijn trainer rekenen.

"Hij speelde goed, hè?", begon Guardiola bij The Athletic over zijn pupil. "Wat een speler. Echt, wat een speler. En nog maar achttien jaar oud. Ik ben al veertien of vijftien jaar coach en heb met de meest ongelofelijke spelers mogen werken."

"Maar om een speler tegen te komen die zo goed in de kleine ruimte is en zo goed tussen de linies kan spelen... wow", vervolgt de oefenmeester, die overduidelijk onder de indruk is. "Hij is een van de beste spelers die ik heb mogen trainen, met afstand."

De woorden van Guardiola kunnen misschien het best met een korreltje zout worden genomen. Eind vorige maand liet de trainer zich namelijk nog bijzonder positief uit over City-middenvelder Matheus Nunes, die hij 'een van de beste spelers ooit' noemde. Daar kwam hij even later alweer van terug.

Tactische keuzes
City won uiteindelijk dus met 1-3 en domineerde vrijwel de gehele wedstrijd. Phil Foden opende de score, maar vlak na rust kwam Leipzig langszij via ex-Vitessenaar Loïs Openda. Doelpunten van invallers Julián Álvarez en Jérémy Doku bezorgden the Citizens alsnog de overwinning.

Onder meer Nathan Aké, Álvarez en Doku begonnen op de reservebank tegen Leipzig, terwijl zij in de laatste Premier League-speelronde nog een basisplek hadden tegen Wolverhampton Wanderers (2-1 verlies). Guardiola ging daarom in op zijn strijdplan in Duitsland woensdagavond.

"We kregen niet veel kansen tegen, maar de keren dat we toelieten dat zij op de counter toeslagen... mijn god, wat zijn ze snel", zei de Spanjaard. "Dat wilden we tegenhouden door het spel te vertragen. Net zoals toen we hier vorig seizoen in de achtste finale van de Champions League speelden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We moeten zowat alle woorden van Pep over spelers met scheppen zout nemen, want hij zou Aguero ook nooit kunnen vervangen....en toen kwam Haaland.

5 oktober 2023 om 12:32

Exact, 2 jaar geleden was Foden nog de beste speler waarmee hij ooit gewerkt heeft...:-) Vind dergelijke uitspraken van Pep altijd bizar, wetende dat de man met ene Lionel Messi heeft samengewerkt.

5 oktober 2023 om 12:33

True. En toch vind ik het mooi dat hij dat doet. Het geeft de spelers vertrouwen en complimenten werken sowieso altijd beter dan kritiek leveren.

5 oktober 2023 om 12:35

Ja of de spelers gaan zijn complimenten met een korreltje zout nemen. Ik zou dat tenminste doen

5 oktober 2023 om 12:38

Dat zou kunnen. Baat het niet dan schaadt het niet. Het werkt in ieder geval beter dan je spelers bij het minste geringste voor de bus gooien.

5 oktober 2023 om 12:44

Misschien nemen ze zijn woorden iets minder letterlijk en begrijpen ze de kern: de beste manager van de wereld is blij met hen.

5 oktober 2023 om 13:15

De beste manager met wie ze ooit gewerkt hebben!

5 oktober 2023 om 12:33

Ja en Foden was ook de beste ooit

Pittige uitspraak gezien de spelers waar Guardiola mee heeft samengewerkt, daar leg je zo'n jongen ook wel wat druk op haha. Als Guardiola het zo in hem ziet zitten zal hij ook vast erg talentvol zijn, ik heb hem nog niet zien spelen.

5 oktober 2023 om 13:03

Elke kenner over pep weet dat ie graag een beetje overdrijft en ergens snap ik dat. Hij wilt namelijk de imago van zo’n jonge boosten en zijn zelfvertrouwen. Ook is dit een indirecte compliment aan de jeugdopleiding van city als in; goed bezig!

RIco Lewis doet me denken aan Lahm van Bayern. Alleen het verschil is dawt Rico Lewis Pep eerder ontmoet wat een groter voordeel is voor de diversiteit van Rico zijn kwaliteiten.

Hij speelt moeiteloos op het middenveld en is Kalvin Lewis Engels international al voorbij in de pikorde.
Zoals Pep al aangeeft die jongen kan zo goed tussen de linies spelen en heeft een hele korte draaicirkel.
Alleen inhoud heeft die nog nodig en wat meer kracht dan is het een vaste waarde voor rechtsback of middenveld.

5 oktober 2023 om 14:28

Verdedigend vind ik hem nog kwetsbaar hoor. Maar naast Rodri zie ik hem zeker wel minuten maken. Zijn handelingsnelheid, felheid en techniek zijn echt top. Kovacic oogt momenteel te traag en niet fel genoeg

Heb hem niet gezien gisteren, maar tegen Newcastle viel ie behoorlijk door de mand. Een wedstrijdje goed spelen en je bent meteen 'een van de beste spelers'.

5 oktober 2023 om 13:49

Die jongen is 18 en is daardoor nog wisselvallig, maar dat hij enorm veel potentie heeft dat zie je zo.

Verwacht dat hij met als Foden rustig gebracht wordt en uiteindelijk uitgroeit tot een onbetwiste basisspeler.

Vraag me alleen af op welke positie hij nou het beste is..

Guardiola en het overheerlijken van zijn spelers...
Zorgt weer voor extra druk voor die jongen.

Maar als die jongen een keer met een Ferrari op de training komt vindt Pep 'm niet meer zo goed.

Zo uit mijn hoofd kan ik mij herinneren dat hij dezelfde woorden heeft gebruikt voor Messi, Lahm, Foden en nu dus Lewis

5 oktober 2023 om 14:31

De Bruyne, Aguero. Jesus is de beste spits ter wereld in drukzetten. David Silva is de beste speler on tussen de linies spelen. Fernandinho was een van de beste CMs van het moment. Hij is wel accuraat in het benoemen van de specifieke kwaliteiten van spelers. Hij ziet dat als geen ander. Door de manier hoe hij het brengt klinkt het echter alsof hij ze de beste ter wereld vind.

5 oktober 2023 om 14:42

Ach, Pep mag graag overdrijven Silvacity. Dat weten we allemaal. Prima ook hoor, is voor spelers fijn. Het is alleen soms gewoon echt te ongeloofwaardig voor woorden. Maar zolang het een positief effect heeft op zijn spelers, is dat helemaal prima. De rest van de neutrale voetbalwereld neemt altijd even een vaatje zout bij de uitspraken van Guardiola over zijn eigen talenten/spelers .

Volgens mij lijdt Pep al een tijdje aan dementie. Dit is volgens mij de 7e keer dat ik dit hoor

5 oktober 2023 om 14:57

Pep zal wel leiden aan dementie inderdaad. Daarom harkt hij miljoenen per jaar binnen bij de beste club van de wereld op het moment, en ben jij een reaguurder op vz.

5 oktober 2023 om 16:04

ik bedoelde het dan ook uitermate serieus. Wat is een reaguurder uberhaupt?

5 oktober 2023 om 16:49

@real8madrid

Pep is een romanticus pur sang, alles wordt snel overdreven en superlatieven zijn nooit te ver. In feite kan je dat doortrekken naar veel Catalanen hoor, ook Laporta kan er wat van.

Uiteraard moet je dit met een korreltje zout nemen. Als hij zegt één van de beste 18-jarigen die ik ooit heb getrained dan zou ik het misschien nog geloven.

5 oktober 2023 om 18:36

Wellicht is dat ook exact wat hij zei en deed vz weer eens vz dingen met hun initiele titel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren