Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola legt keuzes bij City uit: ‘Hij was de lastigste beslissing tot dusver’

Laatste update:
/

Josep Guardiola neemt geen controversiële beslissingen om te laten zien dat hij de baas is, zo benadrukt de manager van Manchester City. De opvolger van Manuel Pellegrini stelde geen prijs op de aanwezigheid van Joe Hart, die inmiddels aan Torino is verhuurd, en weigert Yaya Touré op te stellen zolang diens zaakwaarnemer Dimitri Seluk zijn excuses niet aanbiedt voor zijn controversiële uitlatingen jegens de Spanjaard.

Guardiola zou het liefst helemaal geen moeilijke beslissingen willen nemen. "Ik ben er niet op uit om te bewijzen dat ik de baas ben", zo benadrukt de ex-coach van Barcelona en Bayern München. "Ik houd er niet van om lastige beslissingen te nemen. Joe was de lastigste beslissing tot dusver. Ik weet wat hij voor deze club heeft betekend én betekent. Ik weet niet of ze accepteren wat er in mijn selectie gebeurt, maar ik ben de baas. Ik ben de manager en ik beslis. Niet voor mezelf, daar houd ik niet van. Voor de club."

/

Een maand na het winnen van de treble met Barcelona, in 2009, was Guardiola van mening dat Samuel Eto'o moest vertrekken. Destijds gaf de oefenmeester aan dat dat 'het beste voor het team en de club was'. "Ja, dat heb ik bij Barcelona geleerd. Als ik een beslissing neem, is dat in het belang van Manchester City. Altijd. Ik weet wat er gaat gebeuren als we wedstrijden gaan verliezen. Als er naar een reden wordt gezocht over waarom er wordt verloren, dan is het altijd de schuld van de trainer." Manchester City heeft vooralsnog alle duels gewonnen: negen wedstrijden, negen zeges.

"Maar ik moet eerlijk tegenover mezelf én tegenover de club zijn. De club staat altijd centraal. En ik weet dat ik wellicht fouten ga maken, maar ik moet nou eenmaal beslissingen nemen." De beslissing om Touré geen speeltijd meer te geven, was echter niet heel moeilijk. "De club kan niet accepteren dat een zaakwaarnemer met de media over een beslissing van de club praat. Dat accepteert de club niet en de spelers weten dat. Zaakwaarnemers, vrouwen, vaders, zonen... Als het niet in het belang van de club is, dan vormen die voetballers geen onderdeel van het team. De club is het belangrijkste."

Josep Guardiola heeft er goed aan gedaan om Joe Hart te verhuren

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En gelijk heeft ie, uiteindlijk is hij eindverantwoordelijke en zal hij bij slechte prrstaties ontslagen worden en niet de zaakwaarnemers en co

24 september 2016 om 07:09

Volgens mij zoekt de trainer een excuus om yaya niet op te stellen.. bij barcelona was Touré ook degene die weg moest.

24 september 2016 om 07:50

Als je dat nu nog steeds denkt dan heb je niets begrepen van het artikel.

24 september 2016 om 08:18

Wie vorig seizoen wedstrijden keek van City zag dat Yaya als een dikke luie veteraan wandelend over het veld sjokte wat is hij slecht geworden zeg!! Zwaar terecht dat hij niet speelt!!

24 september 2016 om 00:58

Ik denk dat ook de City fans wel begrijpen dat Hart geen geweldenaar was. Bravo is een noodoplossing, prima keeper hoor, maar ik gok dat City volgende zomer vol voor Donnarumma zal gaan. Dan hebben ze de komende 20 jaar de beste keeper.

24 september 2016 om 01:12

Hahaha donnarumma naar city drink er nog een paar dat gaat nooit gebeuren!

24 september 2016 om 06:33

@thamega - Sterrk onderbouwd argument! Donnarumma zal nu nog eve blijven vanwege zijn leeftijd, maar als er straks een club met een zak geld komt danbkan AC Milaan dat niet weigeren, daarvoor zijn ze te ver weg gezakt om echte topclubs buiten te houden.

24 september 2016 om 12:43

Geloof me, ik heb heel erg veel van Hart gezien.
Hart is echt een goede keeper die City keer op keer heeft gered.

In het begin had ik moeite met de beslissing van Pep.
Maar tactiek heeft me altijd heel erg veel kunnen boeien.
Nadat ik er goed over na ging denken, snapte ik precies waarom Bravo is gehaald en moest spelen.
Een goed voorbeeld is de prestatie van Willy tegen Swansea een paar dagen geleden.

Geweldige trainer dit zeg, hoe hij zijn beslissingen neemt en zijn visie heeft en doorvoert!

Heel apart, maar lijkt mijn manager wel op werk haha
Zij heeft een duidelijke visie en schuwt bepaalde delicate beslissingen te nemen niet. Lang gediende of niet, bedrijf staat op een en iedereen werkt even hard of past in haar en het bedrijf der visie en anders; daar is de deur!

Ben gecharmeerd van dit soort managers ( voetbal of daarbuiten )

Pol: Wil Pep de baas zijn?

24 september 2016 om 06:34

Is er een hoofdtrainer die niet de baas wil zijn?

24 september 2016 om 08:26

Procentueel gezien gaan er maar heel weinig trainers een persoon zoals Hart direct laten verhuren.
Op alle niveaus ligt dat uitermate moeilijk. En speler met zoveel jaren dienst blijft er meestal op staan.

Inderdaad Pep is gewoon de eindverantwoordelijke. Niet ene Seluk die het allemaal even wilt zeggen. Als Toure verstandig is. Dan gaat hij bij die clown weg.

Als er geen punten gehaald worden, is de trainer de eerste om het te bekopen. En ervan uitgaande dat Pep meer van voetbal weet dan de gemiddelde Voetbalzone-bezoeker, moet je hem het voordeel van de twijfel geven. Zijn negen zeges spreken trouwens voor zich. Dan kan Seluk nog van de daken staan te schreeuwen ... met elke uitspraak staat Toure verder van een terugkeer.

ik snap dat je toure niet wilt opstellen maar het blijft een kulsmoes. als messi's zaakwaarnemer zich ermee gaat bemoeien, stel je messi dan ook niet meer op? je stelt je beste team op (in het belang van de club). hij is of enorm kinderachtig of zegt de waarheid niet. of allebei...

24 september 2016 om 12:47

Als je het beste team opstelt dan stel je zeker Yaya Toure ala 2016 niet op!
Wat is die man afgetakeld!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren