Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola kan aanvoerder niets beloven: ‘Er staat een ander klaar’

Laatste update:

Vincent Kompany kon de laatste jaren altijd rekenen op een vaste plek achterin, mits hij fit was. Roberto Mancini en Manuel Pellegrini deden steevast een beroep op de Belgische verdediger, maar onder Josep Guardiola is hij zijn plek nog niet zeker. De nieuwe trainer daagt Kompany uit aan te tonen dat hij echt de beste is, want de concurrentie is niet mals.

/

Behalve Kompany kan ook Nicolás Otamendi centraal achterin spelen en is John Stones er in de zomer bij gekomen. Guardiola ziet Aleksandar Kolarov bovendien ook nog als optie voor het hart van de verdediging. Dat Kompany op papier aanvoerder is bij City betekent volgens zijn trainer niet automatisch dat hij een vaste plek heeft. “Ze moeten met elkaar concurreren”, benadrukt Guardiola in de Engelse kranten.

“En dan zien we op het veld wel wat het beste is voor de wedstrijd. Dat is de beste manier om af te stevenen op april en mei, waarin de prijzen verdeeld worden. We hebben het echt nodig dat er concurrentie is. De spelers moeten weten dat als ze het niet goed doen, er een ander klaar staat om het over te nemen. En die krijgt dan de keer erop de kans”, zegt Pep. “Dat is de enige manier om het einde van het seizoen te halen.”

Vind je Vincent Kompany nog goed genoeg voor Manchester City?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mits fit is hij natuurlijk een erg goeie verdediger, zelfs voor Man City. Maar hij moet zich wel zorgen maken om zn plek want nu Stones is gehaald is hij misschien wel zn plekje kwijt......

17 september 2016 om 09:53

Drie sterke centrum verdedigers, al zie ik Kolarov niet snel centraal spelen.

17 september 2016 om 12:34

Stones is leuk en aardig, maar Stones blijft een opkomend talent. Kompany-Otamendi is wereldklasse. Stones is alleen in balbeheersing en dribbel wereldklasse als verdediger. Als Kompany eindelijk fit blijft, dan zal je hem steenvast in de basis zien. Otamendi is daarnaast ook een verdediger waar ik een enorme fan van ben.

17 september 2016 om 13:21

Kompany is mits fit in mijn ogen de beste verdediger die ze hebben. Kolarov is een beetje het type verdediger wat Guardiola graag ziet tegen mindere tegenstanders (zie vorig jaar Alaba). Stones is goed aan de bal dus zou ook nog op rechtsback kunnen. City gaat veel wisselen zoals alle Engelse ploegen. Iedereen gaat nog wel aan bod komen.

Ik ben nooit een grote fan geweest van Kompany, ik vind hem in topwedstrijden, zeker in de CL, te vaak door de mand vallen. Heeft niet het niveau van absolute topverdedigers als Ramos, Piqué, Pepe en Boateng.

17 september 2016 om 10:26

Pepe ja?! Ik vind kompany toch wel 2 klasses beter dan pepe.

17 september 2016 om 10:29

Kompany beter dan pepe? Laat me niet lachen

17 september 2016 om 10:29

Dat hebben we gezien op het EK ja, geef Pepe de credits die hij verdient want Pepe is een veel betere verdediger

17 september 2016 om 10:30

Grappenmaker, Pepe haalt al 2 á 3 jaar een veel hoger niveau dan Kompany.

17 september 2016 om 10:42

Pepe is 1 van de beste verdedigers op de europese velden hahaha kompany mag zijn veters nog geen eens strikken. En dat zeg ik als barca fan. Ik hou van de stijl van pepe strak en meedogenloos. Kompany maakt elke wedstrijd wel foutjes en komt bij dat hij bij elke scheet geblesseerd raakt

17 september 2016 om 10:52

Pepe is echt een fantastische verdediger. Zijn klasse werd misschien nog wel eens overschaduwd door zijn gekke gedrag, maar als hij normaal doet is hij echt heel goed. Hij was misschien wel de belangrijkste speler van Portugal afgelopen EK.

17 september 2016 om 10:53

De beste pure verdediger vergelijken met een allrounder. Doe jij ff heel gauw normaal

17 september 2016 om 11:13

Haha kompany beter dan Pepe. Kompany is altijd geblesseerd en Pepe is gewoon wereldklasse. Zeker qua verdedigen

17 september 2016 om 11:25

Pepe wereldklasse? Moet dan enkel in het kaarten naaien en het slechtere amateurtoneel zijn dan. Het enigste wat die man kan is benen maaien. Walgelijke figuur. Iemand die je meteen door een andere beenhouwer kunt vervangen en je het verschil niet eens opmerkt.

Kan niet tippen aan het voetballend en verdedigend vermogen van een Kompany die vooral klasse en rust uitstraalt. Met of zonder Kompany is altijd al een verschil geweest bij City. Staat ook als enigste nog onder contract bij de club sinds de turnover van City, ondanks de vele miljoenenaankopen.

17 september 2016 om 11:33

Zet Suarez en Pepe maar bij elkaar in 1 rijtje. Zonder hun domme acties zijn ze beide gewoon wereldklasse.

Pepe heeft alles wat een cv moet hebben. Sterk fysiek, snelheid, kopsterk en totaal geen angst. Waar Ramos nog wel eens een steek laat vallen, is het Pepe die vaak het vuile werk moet doen. Pepe is voor ieder team een aanwinst. Kompany zou bij heel wat teams op de bank zitten.

17 september 2016 om 11:40

Inderdaad een wereld van verschil met of zonder hem. Zonder hem zijn ze dit seizoen namelijk foutloos begonnen. Las laatst bovendien ook nog dat Pepe al iets van drie jaar geen rode kaart heeft gepakt. Vond hem zelf altijd bloedirritant, naar nu hij dat grotendeels uit z'n spel heeft gehaald blijft er een absolute topverdediger over, die voetballend niet eens zo heel slecht is.

17 september 2016 om 12:39

@bachtyar10
Sowieso is het erg lastig om verdedigers te vergelijken. Vergeet ook niet dat verdedigen collectief is. Bij Juve of Atleti zal verdedigen anders zien dan een Man City die suicide voetbal speelde onder Pellegrini.

Ik heb heel erg veel van Kompany gezien en kan je vertellen dat Kompany extreem goede wedstrijden heb zien spelen. Ik weinig verdedigers heb gezien die ik betere wedstrijden heb zien spelen dan Kompany. Als ik dan toch spelers ga vergelijken. Wie de beste verdedigers zijn van het lijstje topverdedigers is moeilijk. Maar mits fit staat Kompany daar zonder twijfel tussen.

17 september 2016 om 12:35

@jdw17
Kompany heeft dan ook in een onstabiel team gespeeld onder Mancini en Pellegrini. Onder Pellegrini was er amper protectie voor de verdediging. Dan speel je vaak 2-2 of 3-2 in het nadeel en wordt je afgestraft. Zet Kompany bij Juve of Atletico neer en het is een compleet ander verhaal.

17 september 2016 om 15:53

Als ergens verdedigers ver naar voren gaan is het Juve wel. Atletico speelt anders dan Atletico

Het beste verdedigende duo ia overduidelijk Kompany-Otamendi. Stones is leuk tegen clubs als Hull City maar hij geeft je nooit defensieve zekerheid. Jammer dat we het duo Kompany-Otamendi zo weinig hebben gezien voeig seizoen want ze zijn echt goed. Ik denk dat Pep voor Konpany-Stones gaat puur door de voetballende kwaliteiten van Stones

17 september 2016 om 12:03

Dat kun je niet eens stellen, gezien de verschillende combinaties in de verdediging (nog) niet getoond zijn. Pas als Kompany weer speelt, in verschillende combinaties, kun je daarover oordelen.

Vooralsnog is Stones-Otamendi uitmuntend en daar zie ik niet gauw verandering in komen. Een driemansverdediging met deze drie zou ik wel willen zien.

17 september 2016 om 12:42

@gutihaz
Stones doet het leuk, maar Kompany-Otamendi is vorig jaar absoluut indrukwekkend geweest de keren dat ze samen mochten spelen. Wat mij betreft dan ook een van de beste centrale duo's van het moment. Maar door de tactieken van Pellegrini, het falen tegen de absolute top en de blessures is Kompany uit de hype verdwenen en daarmee ook uit de top 5 lijstjes.

17 september 2016 om 12:57

Echter zegt dat weinig tot niets over de mate en wijze waarop zij dit seizoen samen zullen spelen, gezien er nu een nieuwe trainer is, wiens voetbal uniek is. Chemie tussen individuen kan door wijzigingen in speelwijze verdwijnen.

Ik ben er absoluut zeker van dat Kompany het goed gaat doen, maar of hij ook de beste optie zal zijn valt nog maar te bezien.

Is Kompany weer (bijna) fit dan?

17 september 2016 om 11:28

Ja, hij kon zelfs de Manchester derby spelen als het echt nodig was geweest.

Ik snap wat Guordiola bedoelt. Lees: Hart. Hart en Kompany zijn geweldig en uitstekend voor de Engelse competitie. Maar in het Europees en nationaal elftal vond ik ze wel veel minder goed. Want in het Europese wedstrijden krijgen ze een heel andere wedstrijd dan in Engeland, meer voetballende vermogen en tactische wedstrijden. Dan zie je Kompany en Hart vrijwel weinig. In Engeland wordt er bijna nooit op tactisch gespeeld. Kompany en Hart zijn groot maar tactisch niet zo sterk zoiets slimheid. Guordiola houdt van slimme speler, tactisch sterk en goed aan de bal.

17 september 2016 om 12:44

Dat heeft met veel factoren te maken. Zet Kompany bij Juve of Atletico neer en je hebt een wereldverdediger. City is de laatste jaren enorm instabiel geweest. Mangala en Otamendi kregen er voordurend van langs, terwijl beide verdedigers gewoon erg goed zijn. Vooral Otamendi vind ik wereldklasse.

Ik heb weinig verdedigers zulke goede wedstrijden zien spelen als Kompany. Op zijn top had hij de bal vaak al voordat de aanvaller de bal kon aannemen.

17 september 2016 om 13:09

Laat nu net Kompany een van de belangrijkste spelers zijn bij België die voetballend en tactisch enorm onderlegd is en bovendien een vrij intelligente man is. Mooi verhaal van jou maar houdt geen steek.

Hebben ze mangala al verkocht trouwens?

17 september 2016 om 12:36

Verhuurd aan Valencia.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren