Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grote verbazing om Alex Kroes: ‘Toch ongekend dat hij dit over Ajax zegt?!’

Laatste update:

Maarten Wijffels begrijpt niet dat Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur van Ajax, in een interview met Ziggo Sport heeft gezegd dat de Amsterdammers volgend seizoen waarschijnlijk niet mee kunnen strijden om de landstitel. De journalist van het Algemeen Dagblad vindt het vreemd dat er nauwelijks ophef over deze uitspraak is ontstaan.

Kroes temperde maandagavond in een interview de verwachtingen voor het komende seizoen van Ajax. “Ik heb een driejarig contract getekend en ik wil in mijn periode meestrijden om de titel. Ik zou het geweldig vinden als dat volgend jaar al is, maar waarschijnlijk is het niet realistisch.”

Deze uitspraak van Kroes wordt door Wijffels besproken in de AD Voetbalpodcast. “Ik vind het interessant dat hij zei dat er volgend seizoen niet op een titel van Ajax gerekend moet worden", begint de journalist. ‘Dat kan je een slimme tactiek noemen: laag inzetten en dan kan het alleen maar meevallen.”

Het zorgt bij Wijffels echter voor enige verbazing. “Waarom is er zo weinig ophef als de baas van de rijkste club van het land, de club van ‘Wij zijn Ajax wij zijn de beste’, eigenlijk zegt: ‘Reken komend seizoen maar niet op ons, wij komen later wel weer?’”

"Daar moet je eens over nadenken, dat is ongekend dat dit gezegd wordt", vervolgt Wijffels. "En los van dat er veel moet gebeuren, maar iemand van Ajax die dat naar buiten uitdraagt... Dat kan je toch bijna niet voorstellen?”

De journalist haalt als voorbeeld Feyenoord aan. “Dick Advocaat ging daar weg en Arne Slot kwam. De eerste speler die hij haalde was Guus Til. Dat is helemaal geen wereldaankoop, maar heel belangrijk voor de manier van spelen en Feyenoord had vervolgens een topseizoen. Het kan ook bij Ajax best wel snel weer iets worden. Maar het gaat mij meer dat dit gewoon geruisloos passeert. Het is zowel fascinerend als ongelooflijk.”

Wijffels stipt aan dat Roger Schmidt ‘op de brandstapel moest’ toen hij in de zomer van 2021 als nieuwe trainer van PSV zei dat de Eindhovenaren minder kans op de landstitel hadden dan Ajax.

De journalist vindt de uitspraak van Kroes aan de andere kant ook wel moedig. “Want bij Feyenoord hebben ze nooit durven zeggen: ‘Wij doen niet mee.’ Alleen, Feyenoord was nooit de rijkste, maar Ajax wel. Dat blijft natuurlijk boven water staan. Eigenlijk kan dat echt niet in de Nederlandse verhoudingen, maar het gebeurt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lijkt mij toch logisch dat het nog even duurt voordat Ajax weer echt meedoet voor de titel. En ja, als er bij PSV veel spelers vertrekken en ze dit slecht investeren in nieuwe spelers of als Ajax toch ineens hele goede spelers haalt zou het zomaar langer kunnen duren, maar de kans dat het meer tijd kost om de zooi van afgelopen jaren op te ruimen en weer iets op te bouwen langer duurt dan 1 zomer is vrij groot.

20 maart 2024 om 09:30

Eens. Daarnaast is ook gebleken dat 2 zomers waarin je een elftal aan spelers koopt lang niet altijd goed hoeft te zijn. Met Ramaj, Hato en Brobbey kun je bouwen. Persoonlijk wel vertrouwen in Vos, Godts en Gooijer. Van de huidige selectie een aantal Nederlandse jongens ook zeker behouden voor de breedte zoals Rensch en Van de Boomen. Maar al die buitenlanders met Sutalo, Sosa, Tahirovic, Forbs, Akpom, Avila, etcetera zijn zo zwaar ondermaats. Liever dat je nu een aantal talenten een jaar laat groeien dan dat je weer een elftal aan buitenlanders haalt. Tuurlijk als ze overtuigd zijn van een nieuwe Martinez of Antony dan moet je het gewoon doen, maar voor mijn gevoel is er afgelopen zomer alleen maar gekocht om te kopen.

20 maart 2024 om 09:36

Wel apart dat onderscheid tussen nederlandse en buitenlandse jongens. Ik behoud liever een Akpom (als pinchitter/supersub) dan een Rensch of Taylor die al 3 jaar ondermaats presteren. Of zo een van de Boomen. Heeft ooit een goede wedstirijd gespeeld, maar is toch niet het niveau dat je wilt nastreven bij ajax.

20 maart 2024 om 10:54

Zytto34, niet alleen de buitenlandse aankopen voldoen niet, ook wat komt uit eigen jeugd is op dit moment niet goed genoeg. Rensch, Gooijer, Taylor en Hlynsson presteren ook ondermaats over Bergwijn en Berghuis nog maar te zwijgen. Kroes heeft dit al gezien en beoordeeld en komt terecht tot de conclusie dat we volgend jaar nog niet gaan meedoen. Eerst puinruimen en verkopen, kijken wat er vervolgens gekocht kan worden en dan moet nog de gehele jeugdopleiding opnieuw vorm gegeven worden zodat dat wel weer de levensader van de club gaat worden. Dat kan niet in 1 jaar tijd. Zo lang we volgend jaar maar vooruitgang gaan zien, want nu is het bedroevend slecht.

20 maart 2024 om 12:54

@mickey

ik denk alleen dat Akpom liever niet alleen als pinchhitter gebruikt wil worden. Dus de kans dat hij met alleen deze rol als perspectief wil vertrekken lijkt mij vrij groot.

20 maart 2024 om 15:38

Mickey eens, zo denk ik er ook over. Akpom heeft zijn waarde, ondanks zijn beperkingen.

20 maart 2024 om 09:36

Dat iets opbouwen langer duurt dan afbreken, maar het kan sneller gaan dan je denkt.

Ajax stond 1,5 jaar nadat Marcel Keizer de boel van Bosz had afgebroken in de halve finale van de Champions League.

Het gaat erom dat je de juiste key-players hebt en de rest in een flow mee gaat. Wie had een jaar voordat het gebeurde verwacht dat Guus Til, Mats Wieffer en Quinten Timber kampioenschapsmateriaal zouden zijn? De enige reden dat Taylor dat niet kan gebeuren is omdat hij landelijke pispaal is.

Henderson is niet minder dan Schone in 2019. Brobbey is een anker en je moet op de 3 positie gaan betalen voor een leider! Wat mij betreft ook flink betalen voor Sugawara en van der Beek... en dan kan je een heel aardige basis-elf neer zetten.

De Mislintat-groep er grotendeels uit... Vos, Godts enz. eerste wissels maken i.p.v. 5e wiel aan de wagen.

20 maart 2024 om 09:40

Verschil met Keizer is dat er al goede spelers stonden, maar verkeerd werden gebruikt. Dit elftal is natuurlijk een stuk minder en als je doorselecteerd moet je relening houden met de aanpassing en wenningstijd van spelers. Als dit 1,5 jaar is, vind ik dat vrij kort en heeft ie dat knap gedaan.

20 maart 2024 om 09:41

La Decima

Ik snap jouw punt maar volgens mij verwacht niemand dat Ajax over 1,5 jaar in de halve finale van de Champions League staat.

Het gaat om het contrast en vanuit daar bekeken de mogelijkheden.

Overigens m.b.t. dat elftal. Tadic en Blind waren er nog niet onder Keizer... en dat bedoel ik met het aantrekken van 1 of 2 key-players die de rest een enorme boost kunnen geven.

20 maart 2024 om 09:46

Keizer had de boel niet afgebroken in mijn ogen. Gebruikte sommige jongens verkeerd, maar dat het dat seizoen minder ging had voornamelijk te maken met Nouri. Dat mag je echt niet onderschatten, wat voor een impact dat heeft gehad op de spelersgroep. En ook op de trainer zelf natuurlijk.
Daarnaast zat er in het team van Keizer 3x zoveel talent en passie als in het huidige elftal, dus dat kun je toch erg moeilijk vergelijken met de huidige situatie.

20 maart 2024 om 09:51

@shenkie

Keizer heeft geen voorbereiding kunnen draaien vanwege het Nouri-drama. Behalve een conditionele en tactische achterstand bij de spelers, moet je als trainer ook maar zien te managen wat zo'n gebeurtenis met de selectie, staf en club doet.
Dat Ajax vervolgens in de CL staat, was omdat je een lot uit de loterij had gewonnen met de balans in de selectie, gouden talentenlichting en trainer. Iedereen zat op dat moment in zijn piek qua vorm.

Maargoed, ik snap heel goed dat Kroes dit zegt. Verwachtingen temperen, want er is heel veel puin te ruimen. Als hij had gezegd dat Ajax sowieso meestrijd om de titel, was hij weer als arrogant en overdrijver bestempeld.

20 maart 2024 om 09:54

Silverfront

Het verhaal Nouri heeft er begrijpelijkerwijze ingehakt. Maar er zijn meerdere voorbeelden...

2000-2001 op 2 punten boven de nr 7 geã£â«indigd... notabene wel 3e... 1 jaar later kampioen. 2 jaar later kwartfinale Cl.

Feyenoord 2015 geen europees voetbal behaald, 2017 kampioen.

De kunst is alleen dat je creatiever moet zijn dan in de jaren 2019-2023 en wat geluk moet hebben dat dingen goed vallen.

20 maart 2024 om 09:38

Feyenoord heeft er best wat jaartjes slecht voor gestaan , maar altijd werd gezegd dat Feyenoord zwak was omdat ze als doelstelling niet het kampioenschap benoemde omdat Feyenoord , Ajax en PSV altijd voor het kampioenschap moeten gaan.
Wat mooi om te zien dat dit dus kan verkeren.
Opeens is er geen opportunisme meer maar realisme.

Ajax zou met een paar gerichte aankopen en een goede trainer gewoon mee kunnen doen aan het kampioenschap.
Je heb met Berghuis, Bergwijn, Henderson, Kaplan, Hato , Brobbey ., Ramaj, Apkom prima spelers staan om er iets van te maken. En als je deze spelers tot je beschikking heb moet je dat toch bijna wel uitspreken. Voor eredivisie begrippen zijn dit gewoon top spelers.

20 maart 2024 om 09:45

Heel wel denkent mens. Realistisch ziet hij dat goed. Een kampioenschap zit er altijd wel in en dat heeft te maken wat bij psv en Feyenoord weggaat. Maar geef iemand een kans om op te bouwen. Ook al duurt dat twee jaar.

20 maart 2024 om 10:21

Is het echt zo onlogisch? Ajax heeft nog steeds best veel middelen en blijft een goede naam houden, met de verkoop van veel miskopen zal ook nog aardig wat geld binnengehaald kunnen worden. Ik zeg altijd dat je in NL beter moet zijn dan de 16 andere clubs om een redelijke kans te maken op de titel. Als Ajax volgend jaar een selectie heeft die net iets minder is dan die Feyenoord en/of PSV (wat ook best wel kan gezien de interesse in belangrijke spelers van beide ploegen), heb je gewoon best een aardige kans om kampioen te worden, zeker als bij beide ploegen ook blessures op onhandige momenten optreden.

Je weet niet met zekerheid te zeggen dat Feyenoord en PSV beter zijn dan dit jaar, mogelijk zelfs iets minder goed, waardoor voor Ajax ook prima mogelijkheden bestaan om naar een vergelijkbaar niveau toe te groeien. Daar ligt dan wel de taak van Kroes om echt gerichte en succesvolle aankopen te doen.

20 maart 2024 om 13:00

Welke middelen heeft Ajax ? bedoel je financieel ? Ze hebben dit seizoen 20 miljoen geleend om alles te kunnen betalen. Ajax zal als ze volgend jaar een sluitende begroting willen krijgen weer spelers moeten verkopen, dit terwijl PSV en Feyenoord al een sluitende begroting hebben en de verkopen van spelers als extra geld voor aankopen kunnen gebruiken. Daarbij spelen zij (waarschijnlijk) beide CL waardoor het makkelijker wordt om spelers aan te trekken.
Ja, het kan allemaal mee en goed vallen, maar het momentum ligt op dit moment niet bij Ajax maar meer bij PSV en Feyenoord (en als twente voorronde CL haalt) misschien zelfs ook nog meer bij Twente.

21 maart 2024 om 03:31

@superfarmers dan heb je die 20 miljoen toch niet helemaal goed begrepen.
Ajax moet 20 miljoen lenen omdat het nog ongeveer 235 miljoen (zie de afgelopen half jaar cijfers) aan transfer inkomsten moeten ontvangen.
Daar staat tegenover dat ze ook nog 150 miljoen of zo moeten betalen. Probleem is dat die 150 miljoen deels eerder betaald moet worden dan dat ze zelf hun geld kijkgen. Ze hadden die 20 miljoen niet hoeven lenen, ze hebben hier ook naar andere opties, zoals factoring van de nog te ontvangen bedragen, gekeken, maar dit was kennelijk de goedkoopste optie.

Ook zonder CL voetbal ligt de omzet van Ajax hoger dan die van Feyenoord en PSV, dus langs die kant kunnen ze best iets.

Ze hoeven ook geen spelers te verkopen om de begroting sluitend te krijgen (vooropgesteld dat ze wel Europees voetbal halen en in de Europa/conference league overwinteren). Hoe dan ook zal het gat ten opzichte van de omzet relatief klein zijn.

Wel moeten ze spelers verkopen als ze fors in de selectie willen investeren. Deels om de transfer sommen te kunnen betalen, en om de salarissen binnen de begroting te houden.

Ik denk dat Ajax komende zomer "gewoon" weer voor 100 miljoen aan spelers gaat verkopen en dat dit bedrag voor een groot deel weer terug gaat vloeien de selectie in, in combinatie met de hogere salarissen die Ajax kan betalen weten we dan eigenlijk pas op 1 september wie er echt favoriet is.

Natuurlijk moet er bij Ajax heel veel meer gebeuren dan bij Feyenoord en PSV. Maar onmogelijk is het gezien de financiele mogelijkheden zeker niet.

20 maart 2024 om 11:32

Ik vond het een realistisch verhaal. Misschien valt alles op zijn plek, maar dat is toch niet de verwachting? Voor je echt kunt doorselecteren moet je eerst (veel) verkopen. Maar clubs staan heus niet op 1 juni klaar om al die super dure b artiesten over te nemen. Die wachten eerst het EK af en dan in de laatste week komen ze eens vragen of het voor half geld kan. Daarna kan Ajax pas met een nieuwe selectie beginnen. Dus ik verwacht niet zo makkelijk veel veranderingen in de selectie.

20 maart 2024 om 11:46

@superfarmers, ik heb zo mijn twijfels bij de uitspraak van Wijffels en moet dan toch langzaam waarde gaan hechten aan de mening van Johan Derksen over Wijffels.

CL tegoeden gaan gigantisch omhoog, Ajax gaat voor het tweede jaar op rij niet meedoen aan de CL (het is überhaupt de vraag of ze Europees voetbal halen), maar het blijft wel de rijkste club van Nederland??? Ze halen het meeste op uit Merchandise en shirt sponsering, maar ook daar is een deel verbonden aan het behalen van Europees succes. Tegelijkertijd staan spelers als Berghuis en Bergwijn voor een godsvermogen op de loonlijst, zonder dat daar de prestaties tegenover staan die bij dat salaris horen. Van alle dingen die Mislintat heeft gedaan is een van zijn weinig goede ingrepen snijden in het salarishuis geweest.

20 maart 2024 om 12:44

Ik vind het vooral niet bij Ajax passen dit soort uitspraken.
Ook al ging het een seizoen minder het 'wij zijn Ajax wij zijn de beste' hoorde je altijd. Dat hoort bij een club als Ajax.

Dat je dan ineens dit soort uitspraken hoort, ik vind het heel erg tegenvallen.

20 maart 2024 om 15:42

Haha Mikey, we weten beide. Als Kroes het tegenovergestelde had gezegd, was je de eerste die onze die 'arrogante' Ajacieden had genoemd! 😅🤦🏾‍♂️Realiteitszin is key en bouwen.

Ik vond het een oprecht en realistische interview, hij zei ook niet dat het onmogelijk was maar dat het niet direct in de verwachting ligt.

Belangrijkste is om volgend seizoen bij de top 2/3 te komen als dat lukt dan is het een prima seizoen.

20 maart 2024 om 09:28

Kan me ook goed voorstellen dat er bij Ajacieden geen behoefte is aan iemand die hoog van de toren blaast nu. Maar meer iemand die zorgt dat de club weer op de rails terecht komt. Kennelijk was Ajax tijdens de succesjaren afhankelijk van het talent van Overmars en anderen, maar was het management niet bestand tegen het wegvallen van deze getalenteerde managers.

Een grote club als Ajax mag niet afhankelijk zijn van passanten. Het succes moet vastgelegd worden in de organisatie, zodat ze bestand zijn tegen het wegvallen van individuen.

Ik ben heel benieuwd of hij een goede organisatie kan neerzetten en de manier van bedrijfsvoering kan vastleggen in de organisatie ipv bij de technisch directeur.

20 maart 2024 om 10:37

@feye_88, het is extreem moeilijk een voetbal organisatie neer te zetten die niet afhankelijk is van de kwaliteit van het individu. Bij AZ hebben ze dit min of meer gebouwd, maar je ziet ook daar dat je met spelers verkopen en nieuwe inpassen weliswaar prima een vrij hoge ondergrens kan hanteren, maar dat je ook wel een glazen plafond hebt waar je moeilijk doorheen komt.

De realiteit van de laatste jaren heeft geleerd dat Ajax teerde op de kwaliteit van Overmars (zie nu ook bij Antwerp, hij is echt wereldtop als het gaat om een compositie van een eerste elftal selectie neerzetten) met een goede trainer als Ten Hag ernaast. Valt dat weg, is het heel moeilijk op te vangen, vooral ook omdat nu ook heel duidelijk wordt dat het managen via whatsapp je eigen geheugen weliswaar heel effectief is voor een 1e selectie, maar ook dat de gehele jeugdopleiding onder zijn technische leiding extreem is verwaarloosd. Hij is dus niet zeker niet overal goed in, als je dit leest eigenlijk wel onbegrijpelijjk dat daar niet eerder op is inbegrepen, zo zie je maar hoe succes bij het eerste er voor zorgt dat serieuze alarmsignalen genegeerd worden.

Bij Feyenoord is er denk ik ook die afhankelijkheid, denk dat Ten Kloese een uitstekende directeur is, maar hoe goed is die zonder Slot? Dat gaat de tijd leren. Slot is denk ik echt wereldtop als het gaat om zien welke specifieke handelingen een nieuwe speler heel goed in moet zijn. Hij ziet echt geweldig dat ook als een speler ergens anders ondergemiddeld is, dat hij dat prima kan compenseren met anderen. Neem een Guus Til, die had echt moeilijke jaren achter de rug, maar bleek op eens een fundamenteel onderdeel in de machine. Kokcu die een metamorfose doormaakt nadat Slot kwam, hij zag dus welke kwaliteit van Kokcu het niveau van de machine verder opstuwde. En zo zijn er nog legio voorbeelden. En dan combineert hij dat met geweldige people skills, tactisch inzicht, en ook het vermogen spelers ook veel harder te gaan laten werken / fitter te worden. Ook hier is Kokcu fantastisch voorbeeld. Met name die eerste skill op dit niveau is echt zeldzaam, dat kan je ook niet vervangen. Je hoeft niet direct in te storten nadat hij weg gaat, denk dat een Pascal Jansen de lijn prima kan doorzetten met deze spelers bijvoorbeeld. Maar als er toppers verkocht gaan worden, en er moeten nieuwe ingepast gaan worden, dan ga je die skill missen, en dan zak je langzaam terug qua niveau. De afhankelijkheid van dergelijke persoonlijke skills is denk ik bijna niet uit het voetbal te krijgen. Maakt het ook weer leuk en minder voorspelbaar, het zorgt er namelijk voor dat clubs altijd kans blijven houden er tussen te komen. Zorgt er denk ik ook voor dat we in NL nooit een Bayern gaan zien die 10x achter elkaar kampioen wordt.

20 maart 2024 om 09:29

Exact, ik vind soms het journalistiek ook echt schandalig. Het is roepen om aandacht en dat heeft hij nu ook gekregen.

Verschil met PSV destijds en Ajax is, Ajax moet hele structuur opnieuw zetten. Nieuwe trainer, nieuwe selectie (dus spelers verkopen en dan nog aantrekken), salarishuis verlagen en etc. Welke jeugdspeler hou je en wie laat je gaan etc.

Het hangt ook heel erg van af, wat er met PSV, Feyenoord, AZ en Twente gaat gebeuren. Staf/speler die daar gaan vertrekken. Twente vind ik wel constant en sterk. AZ, als er weer belangrijke spelers vertrekken en niks degelijks wordt aangetrokken dan valt het mee voor Ajax.

Ik snap het wel, je moet zowat een heel elftal gaan bouwen, een nieuwe coach en je concurrenten die krijgen CL bedragen die zij als club gaan missen komend seizoen. Denk dat die meneer volgend seizoen eerst zijn team in orde wil hebben en een coach wil aanstellen die bij de club past. Strijden om de CL plek en dat je het 2e seizoen kan roepen dat je kampioen wil worden.

En als hij roept dat ze wel kampioen worden is hij al net zo arrogant als de rest. Gewoon een realistische uitspraak niets meer of minder.

20 maart 2024 om 09:57

Daar zit nog wel een hele wereld tussen he. Als hij gewoon zegt: ‘Ajax is het aan haar stand verplicht om ieder jaar kampioen te worden, maar dat zal volgend seizoen lastiger worden dan in andere jaren’ dan zegt hij min of meer hetzelfde maar komt het toch veel ambitieuzer over. Nu lijkt het erop alsof hij volgend seizoen met de beentjes op tafel achterover kan leunen want er zit toch geen druk op. Dat is natuurlijk het sfeertje niet wat je op spelers wilt overbrengen. Het aloude ‘tussenjaar’. Dat is dodelijk voor je selectie.

Ach, als hij dit zegt, vindt de ene helft het ambitieloos. Als hij wel zegt kampioen te kunnen worden, is het Amsterdamse arrogantie.

Ik heb het hele interview gezien en hij zegt weinig gekke dingen imo. Hij spreekt duidelijke taal en laat zien wat zijn visie is. Deze uitspraak zal een combinatie zijn van realisme gezien de huidige selectie/prestaties en zichzelf indekken voor als er op korte termijn geen resultaat zichtbaar is. Ook al wordt er nu gezegd dat hij de tijd krijgt, dat werd ook tegen Schreuder en Steijn gezegd.

Ja en als hij zegt dat we volgend jaar meedoen om het kampioenschap was hij niet realistisch en moeten wij onze plek kennen etc.

Verwachtingen temperen, kan het alleen maar meevallen... Nouja, of weer 18e komen te staan

Je kunt het realisme noemen, wat in zekere zin waar is. Echter moet je als Ajax altijd de ambitie hebben om kampioen te worden en daar ook het plan op inrichten qua doelen en aankopen. Op papier heb je nog steeds een enorm 'dure' selectie waar het een en ander moet vertrekken, maar ik vind dat Kroes zich hier vooral indekt.

Tja de beste man is gewoon realistisch, is toch niet heel ongewoon dat hij dit zegt, hij kan wel roepen dat ze volgend jaar kampioen moeten worden, maar daarmee legt ie dus al weer onnodig druk op de (nieuwe) trainer en de selectie, vind er niks raars aan, ja je mag bravoure tonen, maar enige realiteitszin is ook niet weg.
kan het niet meer dan eens zijn met de beste man, en als ze onverhoopt toch mee doen om de titel is dat mooi meegenomen

Het is helemaal niet raar wat hij zegt, gewoon realistisch.
Maar ik hoor ook verhalen dat het wel 5 jaar gaat duren voordat ze weer kampioen worden. Daar geloof ik helemaal niets van. Je ziet bij Feyenoord en PSV hoe snel het kan gaan, mits je de juiste mensen aan boord hebt.

Het is ook nooit goed he. Als hij dat wel had gezegd was hem weer een gebrek aan realisme verweten en hoogmoed. Overigens denk ik dat met een goede trainer (lees: geen Pascal Jansen of Frank de Boer) en 4 a 5 echte versterkingen je 'gewoon' weer om de titel meedoet. Het is natuurlijk niet zo dat we met Real Madrid en Barca concurreren. PSV en Feyenoord hebben laten zien dat versterkingen geen tientallen miljoenen hoeven te kosten en hoe belangrijk een toptrainer is. Echter, het niveau van 2019-2022 waarin je ook serieus meedeed in de CL is natuurlijk mijlenver weg. De weg die was ingezet is natuurlijk keihard ingestort vanaf 2022, Ajax zal eerst weer een topclub moeten worden. Geen baantjes meer voor leuke gasten, niet eeuwig eigen jeugd kansen blijven geven op allerlei posities als ze niet voldoen. Harde beslissingen nemen en doorselecteren. Dat is voor nu het belangrijkste

Idd echt bizar. Ajax is nog altijd een groot merk en grote club. Als je in een transferwindow de juiste spelers voor acceptabele bedragen verkoopt, je houd de juiste spelers en doet eens een keer goede aankopen zoals Overmars deed dan kan je zomaar meedoen voor het kampioenschap. Dus om dat bij voorbaat al aan te geven is super dom. We zijn ook Ajax.

20 maart 2024 om 09:33

Nee hoor dat is niet dom. Als alles heel erg meezit doen ze misschien wel mee. Het is juist super dom om van tevoren al weer te gaan roepen dat we gaan meedoen terwijl er nog heel veel puin geruimd moet worden. Wat jij doet is in het algemeen wat roepen maar je hebt nog geen idee of er interesse is voor spelers en wat het transferbudget zal zijn.

20 maart 2024 om 11:25

Kijk. Vanaf de Ajax jeugd tot Jong Ajax en Ajax 1 kreeg je als Ajacied de absolute winnaarmentaliteit mee. Je moet Altijd winnen. Daar gaat het nu mis. In de jeugd wordt er te weinig gewonnen, bij Jong gaat het alleen om ontwikkeling (terwijl winnen en bikkelen ook een skill is) en bij Ajax 1 naja daar ga ik het niet eens over hebben. Met veel vrije dagen, mensen die nooit op conditie zijn en trainers die geen strategie kunnen ontwikkelen.

Een schande natuurlijk.. een directeur met een realistische kijk op de situatie. Geld uitgeven, zoveel mogelijk en dan moet je gewoon voor de titel spelen. Een schande geen andere woorden voor. Ze zouden hem nu al de laan uit moeten sturen, langer wachten is tijdverspilling.

Het niveau van journalisten en/of analisten is echt absurd laag. Het lijkt tegenwoordig ook vooral om ophef creëren te gaan en onderbuikgevoelens. Snel een puntje scoren, viral gaan met een gekke uitspraak of gewoon compleet het tegenovergestelde beweren dan je tafelgenoten, om maar op te vallen. Daar verbaas ik mij over. Niet over realistische uitspraken van een directeur die puin moet ruimen bij Ajax.

Met 2/3 aankopen kun je gewoon serieus meedoen om de titel. Betreft dus een belachelijke uitspraak.

20 maart 2024 om 09:34

2/3 Gaaei aankopen of Mbappe aankopen?

20 maart 2024 om 09:55

Ik weet niet hoe goed beide spelers met aankopen zijn. 🤪

20 maart 2024 om 15:09

Ajax had vorig jaar met Tadic, Timber, Alvarez, Kudus en Klaassen al 5 spelers die beter zijn de iedereen in de huidige selectie. Zelfs met deze betere spelers werden ze "slechts" 3de. Dat Ajax met de huidige selectie en 2 a 3 goede aankopen gelijk meedoen vind ik dan ook niet realistisch. Dan zouden deze spelers beter moeten zijn dan een Tadic, Timber, Alvarez of Kudus. Hoe wil je dit soort spelers halen ?

Deze man geeft een eerlijk en realistisch antwoord.
Dit seizoen heb je laatste gestaan, en de prestaties blijven zwaar ondermaats.
Ik zou hem al niet meer serieus nemen als hij juist het woord kampioenschap in zijn mond zou nemen voor volgend seizoen.
Het laat zien wat voor puinzooi Mislintat ( maar ook degene die hem hebben aangesteld bv Edwin vd Sar ) ze hebben achtergelaten.

Eerste beste interview moet Nederland natuurlijk al wat te zeiken hebben 🥱

Als je de selectie en het voetbal van Ajax dit seizoen ziet, dan is de uitspraak vooral erg realistisch. In Amsterdam verwacht men nou eenmaal dat je altijd voor de titel gaat en ook vaak favoriet bent. Gelukkig zien vele supporters dat dit niet zomaar weer zal gelden voor Ajax, maar helaas is die objectiviteit niet voor iedereen weggelegd.

Ik heb nu al een enorm wantrouwen in deze man. Kijk hoe PSV in een zomer een kampioenelftal bij elkaar heeft weten te krijgen. Zijn we soms al vergeten hoe hopeloos het vorig seizoen voor de Eindhovenaren was? Een elftal dat als los zand aan elkaar vasthing.

20 maart 2024 om 09:44

Dit is echt onzin. Vorig seizoen was helemaal niet hopeloos voor de Eindhovenaren, PSV heeft lang met Feyenoord gestreden om het kampioenschap, tot er een kleine verval kwam. Feyenoord was vorig seizoen gewoon erg constant en PSV heeft een aantal belangrijke krachten laten vertrekken, en nog hebben ze lang meegedaan.

Dat ''hopeloos'' slaat echt nergens op. Matige vergelijking.

20 maart 2024 om 09:54

PSV eindigde 7 punten achter Feyenoord en 6 punten voor Ajax. Ja ze eindigden als tweede maar laten we ook niet bergeten dat Ajax dat seizoen heel matig was. Dat ze dit seizoen nog dramatischer weten te presteren zegt natuurlijk alles. Zelfs Schreuder zou nu als een verbetering worden gezien. Dat gezegd hebbende rommelde het bij PSV van alle kanten. Of zijn we het opstappen van van Nistelrooy vergeten?

20 maart 2024 om 11:49

Jij gebruikt het woord ''hopeloos''. Dat is echt onzin joh. Hopeloos is Ajax op dit moment, het hele seizoen niet eens in de buurt komen van de top3. PSV heeft gewoon een prima seizoen gehad, bekerwinst, geen topper verloren en lang meegedaan om het kampioenschap.

20 maart 2024 om 15:16

PSV haalde vorig seizoen 75 met een doelsaldo van +49. Ajax staat nu op 41 punten met een doelsaldo van +10. Als Ajax nog 8 wedstrijden wint (want totaal niet realistisch is) komen ze op +65 punten. Persoonlijk verwacht ik dat ze niet boven de 60 punten uit zullen komen. Dan is volgens mij het verschil met Ajax heel groot.

20 maart 2024 om 09:54

het grootste verschil is de trainer. Bosz versus de onervaren Van Nistelrooij. Reeele kans dat PSV vorig jaar onder Bosz ook kampioen was geworden

20 maart 2024 om 09:59

Natuurlijk speelt een coach een grote rol. Maar met spelers als Dest, Schouten, Lozano en Lang kreeg PSV wel echt een enorme kwalitatieve upgrade. Tel daar nog bij dat spelers als Pepi en Bella Kotchap op de bank zitten. De Europese prestaties van dit seizoen zeggen namelijk alles over de kwaliteit van de spelersgroep. .

20 maart 2024 om 10:04

De selectie is breder, maar vorig jaar stond er ook een prima selectie, helemaal eerste seizoenshelft. Helemaal als je nagaat dat Lang vooral geblesseerd was en Lozano mwoh is.

20 maart 2024 om 09:57

Je gaat een 2e plek, bekerwinst en geen enkele nederlaag in een topper toch niet vergelijken met tijdelijk 18e staan, uitgeschakeld worden door een stel zuip studenten in de beker, moeten strijden om play-offs te ontlopen en 72 tegengoals?

20 maart 2024 om 10:01



Natuurlijk wel. Is het nu zo moeilijk? Kijk wat PSV afgelopen zomer allemaal aan spelers heeft gehaald. Dest, Schouten, Lozano, Lang, Pepi, Bella Kotchap. Daarnaast braken ook nog spelers als Salibari en Bakayoko nog eens door. Gaan we nu echt het belang van de technisch directeur onderschatten? Vorig seizoen werd er in de voorrondes verloren van nota bene Rangers, terwijl dit seizoen de achtste finales van de CL worden gehaald. En dat allemaal dankzij een hele rits aan nieuwe aankopen in de zomer. Wat maakt het dan in hemelsnaam uit als de ene ploeg wordt uitgeschakeld door amateurs. Het gaat toch om de renovatie van de selectie. Kroes lijkt alvast te suggereren dat het tijd gaat kosten, terwijl ze bij PSV hebben aangetoond dat het prima in een zomer kan mits ze hun huiswerk hebben gedaan.

20 maart 2024 om 10:16

Je moet ook maar net de mazzel hebben dat aankopen renderen, je uberhaupt een toptrainer a la Bosz weet te strikken, en dat in ieder geval 1 van je concurrenten een k*t jaar heeft. Ajax begint ten eerste al met een achterstand op PSV en Feyenoord die financieel in ieder geval nog groter wordt komend seizoen. Bovendien is er as we speak nog geen trainer, geen TD en nog geen enkele aankoop gedaan. Op dit moment is er niets dat wijst op het feit dat we volgend seizoen weer gaan meedoen, dan heb ik liever realisme dan gespeelde bravoure om supporters te pleasen. De puinhoop is in Amsterdam veel groter dan vorig seizoen in Eindhoven. Als we straks echt met een toptrainer staan (dus geen Jansen of de Boer), eindelijk weer fatsoenlijke backs hebben, een kanjer op 10 en op rechts, dan mag je best uitspreken weer voor de titel te gaan. Maar op dit moment is enkel realisme gepast

20 maart 2024 om 10:04

@ Ajax/barca2014

Denk dat jij beter het stukje Ajax in je naam kan weghalen.
Hoe kan je iemand wantrouwen die amper 2 werkdagen erop heeft zitten door 1 uitspraak die volkomen realistisch is.

Ken jij alle ins en outs van de club op dit moment? Waar Ajax op dit moment in financieel ''zwaar'' weer verkeerd was dit bij PSV totaal niet het geval. Bij PSV hebben ze alle spelers gehaald met een goede groep die hier al tijden mee bezig was. Dit is niet allemaal zomaar uit de lucht komen vallen. Een heel team is hiermee bezig om dat allemaal te realiseren en hebben fantastisch werk geleverd. PSV had ook de financiële slagkracht door een aantal erg goede uitgaande transfers.

Verder staat er bij PSV een doorgewinterde goede trainer voor de groep die zeker wel een elftal kan bouwen, dat heeft Bosz wel bewezen.

Ik vind het niet meer dan realistisch dat Kroes deze uitspraak doet, hij haalt de druk van de organisatie af en dat is nodig. Er word al te lang onder hoogspanning gewerkt in de Arena.
Kroes doet nu waar hij goed in is, een stabiele organisatie neerzetten, en dat begint door de druk weg te halen bij je personeel. Als iedereen beter in zijn vel zit wordt er beter gepresteerd. Uitstraling is alles in dit. De focus nu op goede scouting en neerzetten van een elftal dat kan meedoen om CL is de visie voor aankomend seizoen en een stuk realistischer met meer plekken voor de CL.

20 maart 2024 om 10:11

Ik wantrouw mensen die al meteen beginnen met het temperen van de verwachtingen. Wat is dat nu voor een manier om bij de grootste Nederlandse club te beginnen. En als ik het goed begrijp verkeerde PSV vorig seizoen ook in financieel zwaar weer. Dus ook dat mag nooit een excuus zijn. Daarnaast geef ik toe dat mijn hart en passie vooral bij Barcelona ligt en dat ik later Ajax begon te volgen omdat ik zeer gecharmeerd was van de visie die Ajax toen met de fluwelen revolutie uitstraalde. Het voetbal en het spelersmateriaal was toen heel matig, maar er zat een visie achter. En vgm heb ik toen nooit Overmars horen zeggen dat de verwachtingen moesten worden getemperd inzake het kampioenschap.

20 maart 2024 om 10:45

Ik denk dat je 1 ding over het hoofd ziet. Ajax kon toen destijds met ongeveer 70 punten kampioen worden. Er was vrijwel geen concurrentie. Op het moment dat PSV toen kwaliteit inkocht met jongens als Guardado was de pret voor Ajax gauw voorbij en duurde het tot 2019 met een topelftal tot we weer de titel pakte. De situatie nu is anders. Voorlopig zijn PSV en Feyenoord op de boot gesprongen die Ajax heeft gemist. Bij Ajax is de topsportcultuur in 2 jaar tijd compleet vernietigd. Je kan niet zoals in 2011 met een paar jeugdspelers en een trainer uit de A1 kampioen worden.

20 maart 2024 om 11:12

PSV verkeerde helemaal niet in zwaar weer vorig jaar. PSV had de zaakjes prima voor elkaar. Ze hadden geen 10 tallen miljoenen te besteden zoals Ajax in hun topjaren, maar in zwaar weer verkeerde ze totaal niet.

Daarbij zie ik uit je reactie al dat je totaal niet over de kennis beschikt om een bedrijf aan te sturen of een leidinggevende functie te bekleden. Ajax is een bedrijf en zal op die manier aangestuurd worden. Torenhoge verwachtingen uitspreken naar je personeel die al jaren onder hoogspanning werken is niet de manier om de neuzen dezelfde kant op te krijgen en weer een werkbare sfeer te creëren.

Natuurlijk willen ze kampioen worden en een topsport mentaliteit, maar je moet realistisch blijven. PSV en Feyenoord hebben op dit moment gewoon meer kans op die titel dan Ajax. Prioriteit moet zijn een gebalanceerd elftal met een goede trainer. Financieel weer opkrabbelen en CL zien te realiseren.

20 maart 2024 om 11:59

Waarom moest Gakpo dan in de winter worden verkocht? Waarom werd John de Jong dan ontslagen? Praat aub. geen onzin. PSV moest tekorten dichten wat dus meebrengt dat ze in financieel zwaar weer verkeerden.

Ajax is een professionele voetbalclub. Het doel is om CL voetbal te halen, anders raak je nog meer achterop. Geen verwachtingen hebben dan wel de verwachtingen zodanig temperen is allesbehalve in het voordeel van Ajax. Of zijn we soms vergeten dat we het hier hebben over de rijkste club van Nederland? De club met de grootste aanhang?

20 maart 2024 om 12:16

De rijkste club heeft zichzelf echter de das om gedaan. De tijdelijke keuzes voor Heitinga en van 't Schip, de budget keuzes voor trainers als Schreuder en Steijn, een passant de sleutel van de Arena geven, jeugdspelers die niets bewezen hadden het gemis van sterkhouders laten opvullen en eindeloos blijven opstellen om ze maar te laten slagen, spelers die zelfs voor Jong Ajax niet goed genoeg zijn laten debuteren. Ajax is veranderd in een liefdadigheidsinstelling. Nogmaals, er is op dit moment niets dat er op wijst dat volgend seizoen beter gaat. Er is geen trainer, er is geen TD en we zitten nog steeds met een k*t selectie. Dat jij door de status van Ajax liever populistisch geneuzel hoort is aan jou, ik heb liever dat de grote woorden en acties binnen de muren van de Arena plaats vinden. Harde beslissingen nemen richting spelers en stafleden die niet voldoen.

20 maart 2024 om 12:45

En wat voor teken geeft dit dan aan de rest van de Nederlandse ploegen? Ajax is te pakken. We zullen het hier niet over eens zijn, maar echt veel vertrouwen straalt het gedrag van Kroes toch ook niet uit.
Bovendien ben ik het gewoon niet met je eens dat er niets zou zijn wat enig vertrouwen zou kunnen brengen. Je hebt met Henderson, Berguis, Bergwijn en Brobbey gewoon 4 topspelers in de selectie. Drie daarvan hebben ook nog eens een hele berg aan ervaring. Combineer dat met positieve uitschieters als Ramaj, Hato en Kaplan en je hebt ineens een sterk fundament. Het enige dat nog ontbreekt is een tactisch sterke trainer. Ik denk dat het vooral daar nu aan ligt.

20 maart 2024 om 14:09

@ Ajax/barca2014
@ Diego_forlan

Ik ben het compleet eens met Diego_forlan hierin. Jij geeft aan dat we dan te pakken zijn? Misschien in jou ogen, het is aan de aanstaande trainer om dit naar inzet te en resultaat te koppelen dat dat niet het geval is. Jij bent vooral ontzettend naïef door te denken dat wij volgend jaar wel ff die titel gaan pakken.

We zitten nu niet in een positie om hoog van de toren te blazen met een selectie die compleet uit balans is. We hebben dit seizoen zowat alle negatieve records gebroken die er maar te breken zijn. En jij geeft aan 4 topspelers? Met alle respect maar bergwijn heeft sinds zijn komst zich niet geprofileerd als topspeler, Berghuis mag eerst eens een geheel seizoen fit blijven en de topprestaties van Henderson heb ik tot nu toe nog niet weten te ontdekken. Brobbey is op dit moment de enige speler die in het profiel topspeler past, echter wordt zijn status en positie door onze trainer in de koelkast gezet.

Om terug te komen op je stukje over dat PSV in zwaar weer verkeerde raad ik je aan eens wat stukken erop na te slaan van Tom Knipping, hij is expert op het gebied van financien binnen de eredivisie.

20 maart 2024 om 15:05

Kijk ik kan daar wel naar gaan kijken, maar jij verklaart ook niet echt waarom Gakpo dan in Januari moest worden verkocht en waarom John de Jong door de RvC op straat werd gezet. Het AD meldt hierover het volgende:

'aanleiding voor het vertrek is de voorbije transferperiode. De raad van commissarissen, onder leiding van voorzitter Robert van der Wallen, had uit financieel oogpunt graag gezien dat PSV Cody Gakpo of Ibrahim Sangaré had verkocht. PSV kon dat geld, na het mislopen van het hoofdtoernooi van de Champions League, goed gebruiken.''

Je kunt dit bericht natuurlijk op meerdere maniere interpreteren, maar vgm had PSV wel degelijk met grote tekorten te maken waardoor ze verplicht waren om spelers te verkopen.

Wat betreft de 4 topspelers waar ik naar verwijs. Dat ze momenteel niet presteren vind ik opzichzelf nog geen reden. We weten wat ze kunnen. Het is aan een goede coach om daar dan ook iets mee te doen. Vooral Berghuis, Henderson en Brobbey beschikken over kwaliteiten die niet ter discussie kunnen staan. Bergwijn is idd wisselvallig.

20 maart 2024 om 15:59

Als je Bergwijn wisselvallig vind is Berghuis dat natuurlijk al helemaal. Beide heren leveren niet wat we met z'n allen hoopte na het vertrek van Tadic. Berghuis is bijna structureel ontzichtbaar in toppers, heeft weinig rendement en teert enkel op 1 of 2 geniale acties per maand. Ik vind het te mager

20 maart 2024 om 16:14

Ik deel je mening. Echter weten we van Berghuis wel dat hij een team op sleeptouw kan nemen. Dat deed hij immers ook bij Feyenoord. Het is aan een coach om hem weer te laten presteren. En in tegenstelling tot Bergwijn was Berghuis natuurlijk spotgoedkoop wat betreft transfersom. Vgm was Berghuis ook de enige die nog wat van waarde was in de laatste Europese wedstrijden. Correct me If i am wrong.

Het is juist goed dat hij zich hierover uitspreekt en het er zijne van vindt. Mocht de looptijd van de club naar ereherstel sneller gaan dan verwacht, dan is dat toch alleen maar mooi meegenomen.

Hee Maarten, Heb je lekker liggen slapen onder je steen de afgelopen anderhalf jaar?

Wijffels hoopte op een rel. Jammer joh ! Scheelt weer aandacht/



wijffels en het ad...klinkt als rotterdam.

meneer kroes is gewoon heel realistisch en het moddergooien begint nu al.
typisch nederland....eerst kijken wat iemand niet goed doet en dan pas waarderen. draai het om en oordeel dan op realisme.
dit ajax gaat echt niet zomaar met deze spelers om de titel spelen, de tijd zal ons leren hoe dit ajax te redden is...een zware klus maar wel een mooie uitdaging wat ten goede zal komen voor het hele nederlandse voetbal of je nu voor of tegen ajax bent...nederland heeft een club als ajax nodig.

Ik snap het wel van Kroes, hij ziet natuurlijk ook dat er met Sutalo, Medic, Sosa, Avila, Gaaei, Henderson, Mikautadze en Forbs zoveel verkocht moet worden, dat je pas 2e helft van de transferwindow aan aankopen kan denken om een elftal op te bouwen.
Je krijgt dan min of meer hetzelfde probleem als dit jaar, dat je amper voorbereidingstijd hebt met een nieuwe selectie

Geeft iemand een keer een realistisch interview wordt die afgebrand. Als die had gezegd Ajax gaat volgend seizoen weer strijden voor de titel wordt er gezegd dat je hem niet serieus kan nemen.

Volgens mij ligt ajax zowel op als naast het veld redelijk in puin en moet je van 2 kanten het dus weer opbouwen. Voor de Nederlandse competitie is het gewoon leuker en beter als Ajax weer uit het dal kruipt en goed voetbal gaat spelen

het is ook zo makkelijk om journalist/analist of wat dan ook te zijn, als je een podium hebt waar je zulke dingen kan lopen verkondigen... je zegt gewoon het tegenovergestelde en je krijgt reacties/aandacht. Precies waar ze op uit zijn.

Had Kroes in het interview gezegd dat ze volgend jaar voor het kampioenschap gaan etc. dan had deze maarten gekomen met dat Kroes hoog van de toren blaast en dat ajax weer arrogant bezig is en noem het allemaal maar op.

Er zijn zoveel dingen die er bij komen kijken, met hoe ajax het volgend jaar gaat doen. Ten eerste moeten ze zelf alles weer op de rit krijgen (selectie, staff en moraal). Ten tweede is het ook gewoon de vraag wat de concurrentie allemaal gaat doen. Blijven Slot en Bosz? Behouden ze hun sterkhouders? En dit zijn dan alleen de twee topclubs... ajax heeft het tegen bijna elke club lastig gehad afgelopen twee jaar... Het kan ook zo maar zijn dat een Utrecht, Az en Twente volgend jaar een wereldselectie (voor hun begrippen) hebben, dan wordt het nog lastiger voor ajax.

Wat is hier eigenlijk "grote verbazing?" Eén persoon (wijffels) die zijn verbazing ventileert en opblaast of zijn veel mensen verbaast over de mening van Alex Kroes?
Zou de kop niet gewoon: "wijffels verbaast zich over uitspraak Alex Kroes" moeten zijn?

Misschien omdat het gewoon realistisch is meneer Wijffels? Ajax wil elk jaar mee strijden voor de titel ook volgend jaar maar je moet er wel een goed team en het juiste materiaal voor hebben. Meneertje Wijffels hoopte op een rel inderdaad. Sensatiezoeker!

Hij is toch gewoon realistisch? Je kan echt niet verwachten dat Ajax volgend jaar serieus mee doet om de titel. Het zou mooi zijn natuurlijk, maar ook met een paar goede aankopen zal volgend jaar een overgangsjaar zijn normaal gesproken.

Enig idee hoeveel er gedaan moet worden om de club weer een beetje gezond te krijgen? Ok, als PSV in de zomer Boscagli, Dest, Tillman, Bakayoko en Schouten verliest zullen ze ook verzwakken en ze kunnen ook zomaar een dramatische transferzomer hebben. Ajax moet echt 14 man verkopen en goede spelers zien aan te trekken die naar een club willen komen om (misschien) conference league te komen voetballen. Zorgen dat je volgend jaar meedoet voor de eerste drie plaatsen, dat zou het doel moeten zijn.

Wijffels is een sensatiezoeker, alles is in die AD podcast bij hem altijd ''ongelofelijk'', ''bizar'' en ''ongekend''. Hij maakt nieuws door zaken op te blazen omdat hij zelf niet met het nieuws komt, het is altijd reactieve journalistiek op wat anderen zeggen of wat hij ''heeft vernomen in de wandelgangen'' - uhuh. Nee, als ik toch iemand bij het AD moet kiezen vind ik Moussou een gedegen journalist en een rustige persoonlijkheid. Vast een kwestie van smaak maar wat mij betreft kan Maarten Wijffels beter voor het clubblaadje van Feyenoord gaan schrijven.

Als je niet snapt dat het gewoon een realistische uitspraak is na dit en vorig seizoen, kan je beter stoppen als journalist.

Maar er moet er natuurlijk altijd een zijn die iets helemaal afkraakt anders is het saai..

En als je dan toch naar de namen van de spelers kijkt, moet je met een goede trainer ook zo weer mee kunnen doen om de titel! Ramaj-Gooijer/Rensch-Kaplan/Sutalo-Hato-Sosa/Wijndal-van de Boomen/Henderson-Taylor-Akpom/Hlynsson-Bergwijn/Godts-Brobbey/Rijkhoff-Berghuis

Ik weet niet onder welke steen Wijfels heeft gelegen maar er is afgelopen zomer voor 120 miljoen euro door de plee gespoeld door malafide handelingen van een Duitser die daarna een schop heeft gekregen. De rijkste club heeft geen centen. Hoe wil je dan werken aan versterkingen voor een selectie? Ga die zooi eerst maar eens verkopen. Dat zal enkel gaan met een groot verlies ben ik bang. Kroes doet er goed aan de verwachtingen te temperen. Ondanks het palmares van Ajax, de naam en zogezegd het geld is er geen aanleiding om er maar even van uit te gaan dat er volgend jaar weer om de landstitel wordt gestreden.

Als hij het wel zou zeggen is het weer arrogant. Het is nooit goed.

Ik hoop dat Kroes gelijk krijgt en dat Ajax inderdaad geen kampioen wordt volgend seizoen.

Daarna mogen ze wel meedoen, maar hoop ik nog steeds dat ze het niet worden. Al zou het wel een bijzondere prestatie zijn als je het echt niet lukt.

Hahah dit is toch juist een logische reactie? Waarom de verwachtingen opblazen en dan tegen een teleurstelling aanlopen? Ik persoonlijk zou ook proberen om zoals ze in het engels zeggen underpromise and overdeliver. Dit zorgt ervoor dat de verwachtingen lager liggen en je dan de loftrompet kunt steken ovet iedereen in de organisatie die ervoor heeft gezorgd dat ajax weer boven de verwachtingen presteert. Ik denk dat ajax volgend jaar weer meedoet om de titel. Mochten ze Frank de Boer aanstellen hoop ik zeker op een promotie van de graafschap en een laatste wedstrijd bij ons op de vijverberg hahah

Logische meneer heeft Ajax een goede aan , maakt een zeer uitgebalanceerde indruk

Ik snap dat hij dit zegt, want er is van de zomer veel werk te doen. Maar we spelen wel in een competitie waarbij Ajax zomaar weer mee kan doen. Dat is ook wel het leuke van de Eredivisie. 3 jaar geleden zou Ajax het Bayern van Nederland worden en gaf men geen euro om PSV. Dat het hier altijd zo heen en weer kan schieten maakt het gelukkig onvoorspelbaar en dus interessant om naar te kijken. Dat het niveau niet al te hoog is nemen we maar voor lief.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren