Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Grote naam’ stelt flink teleur bij Jong Oranje: ‘Er ging zoveel fout’

Laatste update:

Marciano Vink is nog niet onder de indruk van de huidige lichting van Jong Oranje, zo zegt hij in Voetbalpraat. De analist van ESPN was donderdagavond aanwezig tijdens het EK-kwalificatieduel met Jong Gibraltar (1-0 winst) en zag weinig lichtpuntjes in het elftal van trainer Michael Reiziger. Op Chelsea-linksback Ian Maatsen is Vink het meest kritisch.

Jong Oranje wist donderdag slechts met 1-0 te winnen van de leeftijdsgenoten uit Gibraltar. Een doelpunt van Noah Ohio was genoeg om het beloftenelftal uit de dwergstaat te verslaan. Maatsen was, als speler van Chelsea, op papier de grote naam in de basiself van Reiziger. De linkspoot kon Vink echter niet bekoren.

“Maatsen zat tijdens de vorige interlandperiode bij Oranje en die heb ik vooraf (tijdens de analyse, red.) beschreven zoals ik hem kende”, opent Vink. “Maar dat viel bitter tegen in de wedstrijd. Waar dat door kwam, geen idee, maar er ging zoveel fout.” Maatsen wacht nog op zijn debuut voor het Nederlands elftal, maar speelde al wel 13 jeugdinterlands voor Jong Oranje. In de rust werd hij donderdag vervangen door Ajacied Anass Salah-Eddine.

Niet alleen Maatsen maakte een slechte beurt. “Het hele Nederlands elftal speelde de eerste helft gewoon slordig. Ze hadden veel tijd nodig aan de bal.” Ajacieden Devyne Rensch en Kenneth Taylor, die normaliter steevast kunnen rekenen op een basisplaats, kregen rust van Reiziger. Taylor moest in het tweede bedrijf echter alsnog opdraven om creativiteit in de ploeg te brengen.

Lichtpuntje
Vink zag één groot lichtpuntje in Jong Oranje. FC Basel-verdediger Finn van Breemen. “Hij was de enige die mij opviel. Die vond ik écht goed spelen. Met Basel staat hij stijf onderaan, maar nu speelde hij erg goed.” Van Breemen, die afgelopen zomer naar Zwitserland verkaste, speelde donderdag pas zijn tweede jeugdinterland voor Jong Oranje.

Ook aanvaller Noah Ohio (Standard Luik) deed het redelijk volgens Vink. “Hij is bedrijvig, soms ook druistig, maar hij deed wel zijn ding. In de tweede helft, met de inbreng van Taylor en Salah-Eddine, kwam er meer energie en schwung in.”

Jong Oranje komt maandagavond opnieuw in actie, wanneer de leeftijdsgenoten uit Zweden in Boras de volgende tegenstander zijn. Het elftal van Reiziger walst tot dusver door Groep C van de EK-kwalificatie heen. Na vijf duels heeft Jong Oranje vijftien punten verzameld. De Nederlandse talenten wisten veertien keer te scoren en kregen nog geen doelpunt tegen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zal misschien ook een stukje wedstrijdritme zijn. Pochettino heeft Cucurella weer in vorm gekregen en Maatsen heeft daardoor zomaar 3 spelers voor zich te dulden op zijn eigen positie. Uiteindelijk heeft hij geloof ik maar nauwelijks als linksback gespeeld.. Toch een bittere pil na zijn goede voorbereiding (alhoewel hij daar ook niet als linksback speelde) voor hem en Nederlandse Chelsea supporters.

Bijzonder dat Salah-Eddine nog voor Oranje uitkomt. Marokko is super actief om Marokkaanse Nederlanders, zelfs in de jeugd, over te halen om voor Marokko uit te komen. Ze hebben zelfs de van Van Persie benaderd blijkbaar.

0% kans dat ze Salah-Eddine niet hebben gepolst. Dus dat betekent waarschijnlijk dat hij voor Marokko heeft bedankt.

18 november 2023 om 14:44

Misschien hebben ze in Marokko ook gezien wat wij bij Ajax hebben gezien. Hij zou zomaar de slechtste linksback van de Eredivisie kunnen zijn dus wat moet Marokko er dan mee?

18 november 2023 om 14:54

Tja Harroui heeft ook vaak aangegeven dat hij voor het Nederlands elftal wilde uitkomen, totdat die opeens random in de Marokkaanse selectie kwam. Masina van Udinese heeft ook al lang Marokko afgewezen, omdat die waarschijnlijk voor Italie wilde uitkomen, maar heeft uiteindelijk in 2021 (27 jaar) zijn debuut gemaakt. Ik zal het niet uitsluiten dat Salah-Eddine voor Marokko gaat uitkomen, ook al wordt het voor hem wel lastig om een basisplaats te claimen. Kadioglu ook een voorbeeld trouwens die heel laat voor Turkije koos (2022, en nog het ek meegemaakt met jong oranje).

Vooralsnog trouwens niet veel talentvolle Marokkaanse Nederlandse jongens nog over. Azarkan en Salah Eddine zijn volgens mij de grootste op dit moment. Ik zie nog de gebroeders m'hand (beiden Arsenal), waarbij eentje voor Marokko heeft gekozen en eentje is uitgeleend aan Den Bosch. Maar ik ken ze niet. Taabouni die al in Qatar speelt. Dus lijkt me sterk dat die voor Nederland nog gaat uitkomen. Allouch die bij VVV speelt. Was ook een redelijk talent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren