Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grootmachten ontlopen elkaar bij loting volgende ronde Europa League

Laatste update:

Grootmachten als AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Lyon en Napoli hebben elkaar maandag ontlopen tijdens de loting voor de zestiende finales van de Europa League. Van die clubs hadden Dortmund, Napoli en Lyon een ongeplaatste status, maar zij kregen een andere tegenstander. Toch lootten ze ook zwaar.

Atlético, CSKA Moskou, Red Bull Leipzig, Sporting Portugal, Celtic, Dortmund, Napoli en Spartak Moskou waren afkomstig uit de Champions League. De eerste vier clubs hadden een geplaatste status; de overige vier waren ongeplaatst. Atlético werd gekoppeld aan FC Kopenhagen, terwijl Dortmund het opneemt tegen Atalanta.

Voor Napoli wacht een treffen met RB Leipzig, terwijl Memphis Depay en Kenny Tete het met Lyon opnemen tegen Villarreal. De duels vinden plaatsen op donderdag 15 en 22 februari. De club die als tweede eindigde in de poule, begint in eigen huis.

De volledige loting:
Borussia Dortmund (Dui) - Atalanta (Ita)
OGC Nice (Fra) - Lokomotiv Moskou (Rus)
FC Kopenhagen (Den) - Atlético Madrid (Spa)
Spartak Moskou (Rus) - Athletic Club (Spa)
AEK Athene (Gri) - Dynamo Kiev (Oek)
Celtic (Sch) - Zenit Sint-Petersburg (Rus)
Napoli (Ita) - RB Leipzig (Dui)
Rode Ster Belgrado (Ser) - CSKA Moskou (Rus)

Olympique Lyon (Fra) - Villarreal (Spa)
Real Sociedad (Spa) - Red Bull Salzburg (Oos)
FK Partizan (Ser) - Viktoria Plzen (Tsj)
FCSB (Roe) - Lazio (Ita)
Ludogorets (Bul) - AC Milan (Ita)
FC Astana (Kaz) - Sporting Portugal (Por)
Östersunds (Zwe) - Arsenal (Eng)
Olympique Marseille (Fra) - SC Braga (Por)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Napoli- RB Leipzig vind ik toch wel 2 grootmachten die tegen elkaar moeten...

11 december 2017 om 13:34

Rb leipzig staat voor 2de jaar 2de in de Bundesliga. Daarvoor nooit van gehoord. Kan je niet spreken van een grootmacht. Neemt niet weg dat dit op papier de meest aansprekende pot is samen met celtic tegen zenit

11 december 2017 om 13:35

Ja man, mooie. Geen een club uit Belgiã«, Nederland en slechts 2 uit Duitsland vind ik vrij schokkend. Kan nu niets bezoeken hiervan enkel Dortmund..... zucht

11 december 2017 om 13:36

Leipzig nu al een grootmacht noemen? Nee.. misschien over een aantal jaren.

11 december 2017 om 15:14

Maar PSG zien we wel als een grootmacht? Hebben naast de ligue 1 ook niks gepresteerd nog, behalve ffp omzeild..

11 december 2017 om 15:34

PSG is gewoon 8 keer kampioen ofzo, RB Leipzig speelt pas 3 jaar in de BL überhaupt en debuteerde dit jaar in het Europese voetbal. Ik snap je punt dat het bij PSG snel is gegaan maar deze 2 ploegen vergelijken vind ik iets te ver gaan.

11 december 2017 om 15:41

Ik snap jou ook wel, maar kampioen in de ligue 1 worden is net zoiets als kampioen van Schotland. Nogmaals, ik vind psg dan ook geen grootmacht.

11 december 2017 om 17:59

Dat is wel heeel overdreven, je kan lyon, marseille, saint-etienne, monaco toch niet vergelijken met (met alle respect) met de schotse ploegen, lyon veegt aberdeen van het veld.

11 december 2017 om 16:24

Dortmund - Atalanta vind ik niet 2 grootmachten (dortmund wel natuurlijk), maar is in mijn ogen wel een grote wedstrijd. Atalanta verbaast mij dit seizoen in Europa heel erg. Everton had gewoon niets te zoeken bijvoorbeeld tegen ze. Ik ben heel benieuwd wie gaat winnen daar.

11 december 2017 om 17:44

@4ever4ajax.

Er staat toch ook nergens dat atalanta een grootmacht is?!
Er staat grootmachten ontlopen elkaar.. ofwel Dortmund hoeft niet tegen een bijv Arsenal, maar loten wel zwaar.
Dortmund heeft bijv zwaar geloot met atalanta aangezien die het tot dusver prima doet.

11 december 2017 om 18:14

@gattuso3: Waar beweer ik dat VZ zegt dat Atalanta een grootmacht is? Ik zeg juist dat naast de grootmachten, ik een zeer zware en grote wedstrijd voorspel tussen Dortmund en Atalanta. Ik ben het met VZ helemaal eens dat Atalanta natuurlijk geen grootmacht is. Wellicht even lezen voordat je reageert.

11 december 2017 om 17:57

Olympique Lyon (fra) - Villarreal (spa) dan!!! toch wel een topper te noemen hoor!

Je hebt met geplaatste en ongeplaatste ploegen te maken toch? Ontlopen ze elkaar dan sowieso niet. Zitten nog paar leuke potten tussen.

11 december 2017 om 13:41

Je krijgt sowieso 4 cl clubs bij geplaatse en ongeplaatste teams en vaak worden grote teams nog wel eens 2e in de groep dus is er zeker kans om elkaar te loten.

11 december 2017 om 17:47

De meesten hadden elkaar sowieso al ontlopen inderdaad.
Maar Dortmund en napoli hadden zomaar aan een Arsenal gekoppeld kunnen worden aangezien die een ongeplaatste status hebben

Zelden zo een kwalitatief sterke EL meegemaakt. Dortmund, Atletico, Arsenal Napoli en outsiders als AC Milan, Lyon, Zenit, Leipzig, Atletic Club.... Met de verbreding van de top in Engeland en de comeback van een club als Valencia zullen er steeds grotere namen acteren en word de EL ook een hoofdprijs.

11 december 2017 om 13:58

Maar vorig seizoen deden Atletico, Arsenal, Dortmund, Napoli mee in de CL knockout fase dus dit seizoen is de EL toch wat sterker qua ploegen die er nog in zijn. Alleen al daarom wordt dit een leuk toernooi Met hopelijk Arsenal - Atletico in de finale

11 december 2017 om 15:42

Het zal alleen een hoofdprijs worden en zodanig worden gezien als het prijzengeld verdubbeld word

Napoli - Leipzig en Lyon - Villarreal springen eruit voor mij. Dat zijn toch wel krakers. Daarnaast jammer dat Celtic Zenit loot.

11 december 2017 om 13:42

Ja zeg dat wel, die potten zijn leuker dan sommige cl potten.

Lekkere loting voor arsenal. Hij zal wel weer de wissels de kans geven tegen ostersunds, lijkt mij niet echt een groot probleem. Het zou toch eigenlijk wel typisch arsenal zijn om de zwaarste tegenstander, napoli, te loten

11 december 2017 om 13:39

Onderschat Östersunds niet, is heel erg typerend voor Arsenal om deze tegenstander te onderschatten

11 december 2017 om 18:13

Ostersunds heeft in de play-offs anders gewoon Galatasaray en Paok uitgeschakeld. Daarnaast in de poulefase ook erg goed gespeeld (overwinning en gelijkspel tegen Hertha en gelijkspel tegen Atletic). Ze zouden nog wel eens kunnen verrassen tegen Arsenal.

Goh, wat een toeval!

Elk jaar kijk ik met een schuin oog richting deze lotingen, ik krijg er altijd maar een raar onderbuik gevoel van.

Mooiste lotingen vind ik toch wel:

Napoli - RB Leipzig
Olympique Lyon - Villarreal

11 december 2017 om 13:39

Kreeg je net ook een raar onderbuik gevoel bij de CL loting? Of waren de balletje daar niet verwarmd?

Toch wel een pittige tegenstander voor Lyon. Had liever een andere ploeg gezien die de koker kwam uitgerold maar we moeten het hier maar mee doen. Zeker geen uitgemaakte zaak wie van de twee er door gaat.

Op sportief gebied weinig knallers. Op supporters gebied knalt Rode Ster - Cska er uit! Rode Ster heeft zowel als club en met de supporters zeer sterke banden met Spartak Moskou. En dan loten ze Cska Moskou..

11 december 2017 om 13:48

Eerlijk gezegd had ik liever een vriendenderby gehad met Partizan, maar na de oorwassing gisteren van Spartak, zou het mooi zijn als we wraak kunnen nemen op hun vrienden.

11 december 2017 om 14:24

Die vriendenderby hebben we al gehad in 2005, van mij hoeft het niet meer haha. Als het moet dan vanaf een kwartfinale.

Buiten Atalanta hebben elke italiaanse clubs in de EL en CL een prima tegenstander geloot om door te bekeren! Ik ben helemaal happy!

11 december 2017 om 13:45

Nou Napoli heeft ook een erg zware loting.

11 december 2017 om 13:48

Leipzig is te pakken voor Napoli. Leipzig heeft laatste 4 wedstrijden niet gewonnen, geloof ik

11 december 2017 om 14:14

Ookal wonnen ze die wedstrijden wel. De vraag is natuurlijk of Napoli met kans op het kampioenschap de EL serieus gaat nemen. Ik hoop van wel en dan is Leipzig geen probleem daar ben ik van overtuigd. Atalanta heb licht onderschat. Wonnen van Lyon en speelde Everton makkelijk weg, Ik zie ze misschien nog wel stunten tegen Dortmund. Ik hoop het voor Italie

11 december 2017 om 14:21

Dortmund is in zwakke vorm, dus zeker niet ondenkbaar.

Atalanta tegen Dortmund zal een heel mooie pot worden. Talentvolle spelers aan beide kanten. Beetje afwachten wat voor een spel de nieuwe Dortmund-coach op de mat wil gaan leggen, maar met Gasperini ben je altijd gegarandeerd van een opportunistische ploeg aan tenminste een zijde.

Milan zal in het restant van haar seizoen vooral moeten focussen op de EL. Ik betwijfel het namelijk ten zeerste dat ze via de Serie A in de CL terecht kunnen komen. Al moet ik zeggen dat het winnen van de EL net zo klein lijkt op het moment..

Als je goed kijkt zitten er nog teams uit Oekraine en Romenie en Zweden en Servie en Griekenland maar geen Belgen en Nderlanders, daar wordt je toch verdrietig van!

11 december 2017 om 15:16

Er zitten zelfs 4 uit Rusland bij

11 december 2017 om 17:24

Ja dat komt omdat CSKA en Spartak 3e zijn geworden in de CL.

Rode Ster Belgrado supporters zijn zeer goed bevriend met Spartak supporters, dus voor ons een goede motivatie om de oorwassing van gisteren na de winterstop goed te maken. Uit moeten we hopen op een gunstig resultaat zodat we het thuis kunnen afmaken.

11 december 2017 om 17:25

Ik hoop dat jullie doorgaan hoor. Laat onze broeders in Servië het niet horen In Europa ben ik voor alle Russische clubs.

Mensen, vergeet ook niet Atalanta - Dortmund. Atalanta moet zeker niet onderschat worden, zal een leuke pot worden. Overigens denk ik dat Lyon ten koste van Villarreal door gaat en Napoli ook.

Zo standaard weer dat een Atalanta wat het leuk doet meteen Borussia Dortmund loot. Maar Atalanta is een lastige tegenstander ik zie ze nog wel stunten misschien

Astana - Sporting.
Nou dat is pas een reis. Hhahaha geweldig.

Verder ben ik wel ok met loting van Spartak M

11 december 2017 om 14:58

Spartak heeft Sevilla 5-1 afgemaakt he.

11 december 2017 om 15:24

Zo'n resultaat zal je ook tegen Athletic moeten behalen als je door wilt gaan, want ik vrees dat je uit voor een heet avondje staat als je een ander resultaat haalt.

11 december 2017 om 17:21

Maat we hebben het hier over Spartak he. We kunnen, net als vorig jaar, soeverein kampioen worden en dan door Khabarovsk (FNL toendertijd) uitgeschakeld worden. Winnen van Zenit, maar verliezen van Ufa. Of dit jaar thuis goede resultaten tegen Liverpool en Sevilla en dan uit vernederd worden door Liverpool. Je kan er gewoon niks van zeggen. Aanvallend zijn we sterk, maar verdedigend ligt het per wedstrijd anders. Ik denk zeker dat we door kunnen gaan. Jullie ook! Hoop dat we allemaal door gaan.

Vooral blij dat Arsenal een gunstige loting heeft, zowel qua tegenstander als qua reisafstand. Je hoeft bijvoorbeeld niet naar Kazachstan, Rusland, Oekraine of Griekenland, wat nogal een verschil in reistijd maakt.

11 december 2017 om 15:53

Gaat Arsenal de EL winnen denk je?

Hey Koni, jullie spelen tegen onze broeders uit Servië. Verwacht een gezamenlijk front van de hooligans van Spartak en Rode Ster tegen CSKA

11 december 2017 om 15:22

Onze vrienden van Partizan helpen dan wel een handje mee. :P

11 december 2017 om 17:15

Hahaha daar twijfel ik niet aan. Miet wel zeggen dat ik echt niks heb met hooliganisme.

11 december 2017 om 18:26

Ik ook niet, maar ik respecteer de sfeer die ze in wedstrijden brengen.

Mooiste EL deelnemersveld in jaren. Ben benieuwd of ploegen als Arsenal, Napoli en Atletico het toernooi serieus gaan nemen. Zo ja, dan zouden het wel eens hele mooie kwart/halve finales kunnen worden. De charme van de EL is wel altijd dat in Europees opzicht relatief kleine ploegen als Sparta Praag, Celta of Dnjepr ook een tot de halve finale of verder kunnen komen, maar het is niet erg als we het eens een jaartje zonder zo'n stuntverhaal moeten doen

Tevreden met deze loting! RB Salzburg is een mooi team om ons mee te meten, en ik zie kans om door te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren