Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Groningen reageert: ‘Geen enkele club, ook Ajax niet, heeft zich gemeld’

Laatste update:
/

Leandro Bacuna verdiende met zijn goede spel bij FC Groningen een transfer naar Aston Villa. Eén van zijn jongere broers, de zeventienjarige Juninho, speelt nog wel bij de Trots van het Noorden. Hij zou in de belangstelling staan van Ajax, dat graag wil toeslaan nu er niet meer dan een opleidingsvergoeding betaald hoeft te worden. Bij de club weet men echter niets af van enige belangstelling voor de getalenteerde aanvaller.

Bacuna heeft nog geen contract bij FC Groningen en maakt deel uit van de A1. Manager technische zaken Peter Jeltema zegt dat de club geen extra haast maakt met het doen van een aanbieding. Van de vermeende interesse van Ajax, waarover het Dagblad van het Noorden berichtte, weet de manager technische zaken naar eigen zeggen ook niets.

“Geen enkele club, dus ook Ajax niet, heeft zich bij ons gemeld voor Juninho Bacuna”, geeft hij te kennen aan RTV Noord. In het verleden maakten onder meer Richairo Zivkovic (2014), Bruno Silva en Luis Suárez (2007) de overstap van FC Groningen naar Ajax. Zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin wil niets zeggen over de vermeende interesse van Ajax in Bacuna.

Juninho Baucna kan het beste...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon nog even lekker in Groningen blijven, de stap naar Ajax kan altijd nog. Lijkt me ook mooi voor Groningen zelf om weer een talent te laten zien in de Euroborg.

14 januari 2015 om 14:02

Hoop dat Groningen hem kan behouden, hij is een groot talen en ik vind hem in potentie ook beter dan zijn broer. Heb weleens tegen hem gevoetbald in Beijum in de voetbalkooitjes en dat is alweer 2 jaar geleden. Toen was hij al de beste op het veld altijd

14 januari 2015 om 16:44

Altijd in de vijvers vissen van de minder sterke clubs. Word er ziek van.

14 januari 2015 om 17:31

Ja, dat doet Groningen nooooooit (bedum?)!

14 januari 2015 om 17:54

Tuurlijk joh. Is mooi weer extra talent "uit de eigen jeugd"

Juninho Bacuna is een erg groot talent. Echter, als ik hem was zou ik niet naar Ajax gaan. Daar krijgt hij namelijk concurrentie van Nouri wat betreft zijn eigen positie. Daarnaast is de kans om door te breken bij Groningen nog altijd hoger dan bij Ajax aangezien de verwachtingen ne het gewenste niveau iets lager is bij Groningen dan bij Ajax logischerwijs.

14 januari 2015 om 17:35

Juninho is toch spits/rechtsbuiten? Nouri is een AM, dus dat bijt elkaar niet.. Wél krijgt deze jongen te maken met: Walian, El Idrissi, Zivkovic, El Azzouzi, Cerny, Muric, El Ghazi, Nunnely en Malen (en vast nog wel iemand waarvan we nu nog niet 123 verwachten dat hij het gaat halen), ik geef het je te doen hoor..

14 januari 2015 om 22:58

Hmm, dat zou kunnen. Ik dacht zelf dat hij een aanvallende middenvelder die overal gebruikt kon worden, maar zo intensief volg ik hem niet. Evengoed denk ik dat hij bij Ajax voor zo'n beetje iedere aanvallende positie teveel concurrentie heeft. Overigens ken ik Nunnely en Malen niet, zijn die net pas doorgestroomd?

15 januari 2015 om 08:07

Malen en Nunnely zijn eerstejaars B junioren, die moet hij achter zich zien te houden.. Wat een flinke klus is, daar zij wel de smaakmakers zijn van de B1 en grote stappen zetten momenteel..

Ik zag op ajaxshowtime een filmpje van FC Groningen-tv waar hij voorgesteld werd, daar spraken ze over een spits/rechtsbuiten, dus daar ga ik maar vanuit..

Je moet het aan zijn zaakwaarnemer vragen, die heeft er meestal meer inzage op.

Overmars wist ook pas laat dat Vermeer bezig was met Feyenoord.

14 januari 2015 om 13:41

Hij heeft nog geen contract bij Groningen volgens de tekst..... waarom zou Groningen dan benaderd moeten worden?

14 januari 2015 om 17:36

Dat was ook het eerste dat mij te binnen schoot, ja.. Beetje verontwaardigd lopen doen over een non-issue..

Lekker bij Groningen blijven....
Ik hoop van harte dat hij Vh zomer een langlopend contract tekent als 18 wordt.
En als Ajax nog echt hogerop wil komen dan moeten ze eens naar het niveau van de eredivisie gaan kijken. Die helpen ze echt niet omhoog door jonge talenten op jonge leeftijd bij hun (ED) club weg te halen...!
Of denken ze echt dat een Veltman beter gaat verdedigen als hij bv zijn wedstrijden moet spelen tegen een Hoessen? Of zou hij eerder beter worden als hij tegen een Zivkovic zou moeten spelen? Om maar een voorbeeld te noemen...
Ook ontneem je de huidige club kansen op sportief en financieel succes.... Ja moet je vooral trotst op zijn als "beste opleidingsclub".....

14 januari 2015 om 15:44

Wat boeit ajax andere clubs?

Na zivkovic is deze speler van groningen ook een interessante speler voor ajax. En veendorp(aanvoerder oranje onder 19)stond eerder ook in de belangstelling van ajax. Misschien dat hij weer in beeld kan komen als hij door gaat breken bij Groningen. Gewoon blijven doorgaan met de beste talenten halen van groningen, ajax kan ze weer begeleiden naar een hoger niveau. En je voorkomt dat je later een veel hogere prijs moet betalen of dat een concurrent ermee aan de haal gaat. Ajax heeft de plicht naar zichzelf toe om de beste(haalbare)spelers naar zich toe te halen. Groningen moet er zelf maar voor zorgen dat ze hun niveau omhoog halen door nog meer (top) talent op te leiden. Of jeugd aankopen uit het buitenland en drie jaar vastleggen zodat groningen er nog een hoog bedrag aan kan overhouden. Als ajax, psv en feyenoord hun niveau kunnen opkrikken met verbeteringen in hun beleid dan moet dat ook mogelijk kunnen zijn voor de andere eredivisieclubs. Wijs dus niet steeds naar de topclubs als schuldigen die de toppers wegkopen maar ga zelf werken aan een hoger niveau daar kan je veel meer invloed op uitoefenen.
Ajax, psv en feyenoord moeten er immers ook steeds mee dealen dat hun beste spelers elk seizoen weer vertrekken.

14 januari 2015 om 17:40

Veendorp speelt nog niet bij u19. Wel is hij aanvoerder bij u18.

Kan beter bij Groningen blijven. Bij Ajax zal die minder kans hebben om door te breken op zijn positie.
Net zoals Zivkovic gewoon het eerste bereiken van Groningen en dan eventueel naar Ajax.

Laat hem eerst maar debuteren. Ik zie liever niet nog een zaak zivkovic (als fc groningen fan).

erg fijn dat de FC een goede stabiele jeugd heeft.

Talentvolle familie. Vond die buitenspeler die hoog in de amateurs speelt, ook een leuk spelertje. Snel en een heerlijke actie.

Ik heb de wedstrijd groningen a1 tegen Ajax a1 bijgewoond. Tijdens deze wedstrijd was bacuna dramatisch. Kan geen bal vast houden, heeft geen overzicht, geen actie etc. Hij is alleen groot en sterk, en is snel. Maar het is mij een raadsel waarom Ajax geïnteresseerd zou zijn.

14 januari 2015 om 15:32

Messi speelde laatst ook een slechte wedstrijd, geen idee waarom iedereen hem zo goed en vele clubs hem wel zouden willen hebben....

15 januari 2015 om 22:32

Ook al speelt Messi een matige pot, toch zie je aan de kleine dingen, zoals een bal aanname, het vrij lopen etc dat het een wereld voetballer is. Deze jongen deed werkelijk waar niks goed!

Deze speler heeft geen contract volgens de tekst. Is het dan niet zo dat Ajax hem gewoon vast kan leggen zonder contact met Groningen op te nemen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren