Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Goed nieuws voor Twente: 'Maar achteroverleunen is niet aan de orde'

Laatste update:

FC Twente hoeft niet langer te vrezen voor het verliezen van zijn licentie of drie punten aftrek bij de start van het nieuwe seizoen. De licentiecommissie van de KNVB heeft het nieuwe plan van aanpak van de Tukkers om uit de financiële problemen te komen goedgekeurd, zo meldt Twente op de website van de club. "Een belangrijke stap vooruit", meent directeur Gerald van den Belt.

/

Vorig seizoen kreeg Twente nog zes punten in mindering, omdat het zich niet aan de gemaakte afspraken voor de schuldsanering hield. De begroting voor het seizoen 2015/16 is nu goedgekeurd door de KNVB. "We liggen op koers met ons herstelplan", stelt Van den Belt. "Natuurlijk ligt er nog veel werk, achteroverleunen is niet aan de orde. Het blijft alle hens aan dek. En dat is ook goed, want dat zorgt er alleen maar voor dat we op alle fronten scherp blijven."

"Die scherpte is nodig om door ‘de bocht’ te kunnen komen", vervolgt de directeur. "Net zoals de steun en de inzet van een ieder daarin zeer belangrijk is. Samen kijken we weer vooruit." Twente verkocht deze zomer al een aantal spelers, onder wie Cuco Martina (Southampton), Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt) en Andreas Bjelland (Brentford), in een poging de financiële problemen bij de club wat te verlichten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

FC Twente staat nog 90 mln int rood en is druk bezig met een partij zoeken die zsm 10 mln wilt lenen om openstaande rekeningen en de belastingdienst te kunnen betalen....

23 juli 2015 om 08:10

Lees alsjeblieft eerst zelf het verhaal voordat je bedragen en verhalen uit je duim gaat zuigen: http://www.fctwente.nl/blog/2015/07/goedkeuring-plan-aanpak-weer-belangrijke-stap-vooruit/

23 juli 2015 om 08:11

Dit stuk komt van de officiële site van FC Twente, logisch dat daar een geen negatief verhaal wordt opgehangen, juist omdat de club weer vooruit wil kijken. Natuurlijk is nog lang niet alles opgelost, dat weten we allemaal, maar een groot deel van de supporters kijkt weer met vertrouwen naar het komende seizoen. Dat het altijd de niet twente supporters zijn die bij ieder topic een negatieve reactie willen plaatsen, is dan ook vrij jammer.

23 juli 2015 om 08:18

als ik het perspraatje van twente wil lezen dan ga ik wel naar diesite, maar ik hoop hier een correct beeld geschetst te krijgen, dat is helaas niet het geval

bvop de site van het ad staan deze dingen wel in hetzelfde stuk vermeld en de tekst die hier wel geplaatst is is gekopieerd, dus ja dan vraag ik me zeker af hoe onfhankelijk het nieuws hier gebracht wordt

maar ook voor twentefans die niet de moeite nemen ergens anders voor info te zoeken vind ik dit vervelend, want die blijven nu maar dromen terwijl dat volstrekt onredelijk is en ze met correcte info wellicht wt minder wereldvreemde ideeen zouden hebben

23 juli 2015 om 08:25

Ik heb in mijn reactie al aangegeven dat nog lang niet alles is opgelost, maar blijkbaar heb je daar overheen gelezen. Wat ik vooral wil benadrukken is dat het geen zin heeft om als club in het negatieve te blijven hangen. Om vooruit te kunnen, zowel sportief als financieel, moet een frisse start gemaakt worden, dat is ook wat nu aan het gebeuren is.

Voetbalzone brengt het nieuws van alle kanten, dus als er een positief stuk staat op de site van FC Twente zullen ze dat vermelden, maar ik heb ook genoeg stukken over de schuldenlast van Twente voorbij zien komen. Het is echter niet zo dat, hoe leuk jij dat ook zou vinden, ieder stuk over Twente negatief is.

23 juli 2015 om 08:26

Dat we nog niet gezond zijn, weet ik heus wel. En de rest van de aanhang ook. Het wrange is, als bepaalde spelers nog worden verkocht. Dat munsterman en van der laan. Daar nog van meeprofiteren.

23 juli 2015 om 08:28

Help me even mijn verkeerde beeld te corrigeren. De info die ik uit dit artikel krijg is: de licentiecommissie heeft het plan van aanpak goedgekeurd.
Dat is volgens mij het enige nieuws uit dit bericht.

23 juli 2015 om 08:28

Ik snap jouw post niet reeel. Er staat alleen dat ze niet meer bang hoeven zijn voor puntaftrek en inname van de BVO licentie. Tussen deze sancties en financieel gezond zijn zit nog een hele lange weg die nog lang niet bewandeld is. Dit staat ook nergens beschreven.

23 juli 2015 om 08:32

@jezes

Dat heb je niet helemaal correct.

1. Het nieuwe plan van aanpak is goedgekeurd.

2. De begroting voor 2015/2016 is goedgekeurd. (Dit staat los van het plan van aanpak)

3. FC Twente verwacht bij ingang van het seizoen 2016/2017 in categorie 2 te zitten.

23 juli 2015 om 08:34

dat twetne een positief perspraatje op hun site knalt is logisch,

maar ik ga er van uit dat een nieuws site het hele verhaal vertelt, voor wie dat nou positief of negatief is, anders kan de redacteur beter ergens als pr-medewerker aan de gang gaan

ook lees ja wellicht vaker reacties van me maar zal je beter moeten lezen, want het ik heb niks tegen twetne, het tegendeel is zelfs het geval ik vond twetne leuk spelen en was blij dat er een club doorgroeide

ook weet ik als feyenoordfan hoe naar het kan zijn om jarenlang onvolledige informatie te krijgen waardoor je geen goed beeld van de situatie van je club kunt vormen en dus ook irreeele dromen hebt

verder is twente nu idd eindelijk bezig met het oplossen van de problemen ipv steeds een noodverband aan te leggen, maar door de hoge schulden etc gaat het gewoon een tijdje duren voor je weer op niveau van voor de financiele problemen bent en nogmaals wijs ik naar feyenoord als voorbeeld

dus ik hoop dat je inziet dat dit een aanklacht tegen die nieuwsvoorziening is en geen aanklacht tegen twente

23 juli 2015 om 08:39

@reeel

Wil je dan een toelichting geven hoe je aan de bedragen komt van 90 miljoen schuld en dat ze een acute lening van 10 miljoen moeten aangaan?

De schuld op het stadion is op dit moment 30 miljoen. De waarde is 60 miljoen.

23 juli 2015 om 08:42

sas,

ook de afgelopen periode heb ik alweer bij genoeg topics twetnefans zien roepen dat twetne die speler moest halen net als dat ik zat reacties lees dat de problemen opgelost zijn, wat helemaal niet het geval is

er is nu een haalbaar plan gemaakt waarmee de problemen opgelost moeten worden, maar er zal de komende jaren aardig wat afgelost moeten worden en omdat twetne op korte termijn ook kapitaal nodig heeft is de kans op binnenkomende transfers waar een transfersom voor betaald moet worden niet groot

vandaar dat ik er van uit ga dat deze mensen niet goed op de hoogte zijn, want ik ga er niet direct van uit dat iemand te dom is dit te begrijpen of of zon in beton gegoten mening heeft dat hij/zij niet open staat voor een discussie of feiten.

23 juli 2015 om 08:43

punati,

ik mag geen links geven, maar als je naar de site van het ad gat kan je daar een mi completer verhaal vinden

ook zal via de knvb op termijn het eea bekend worden

23 juli 2015 om 08:56

punati,

verder vind ik het heel leuk dat jij een geschatte waarde van 60 mln geeft voor het stadion, maar wat heeft dat te maken met een hypotheek van 30 mln die toch echt afgelost moet worden?

ook vraag ik me af of het stadion voor 60 mln te boek staat, of dat dat de daadwerkelijke marktwaarde is, want ik me niet voorstellen dat er veel partijen geinteresseerd zijn in een voetbalstadion in twente en zou het twente een enorme dreun qua toekomstige inkomsten als ze het stadion zouden moeten verkopen

als je dan een getal ter illustratie wilt noemen lijkt de begroting van zon 35 mln een stuk logischer getal

23 juli 2015 om 08:56

Het artikel van AD staat ook vol met halve waarheden.

1. AD beweert dat Wouter Ravensberger als account van de KNVB als controller gaat functioneren bij FC Twente.

Wouter Ravensberger was accountant bij de KNVB en is bij FC Twente in dienst gekomen als controller.

2. AD beweerd: Het afgelopen seizoen werd afgesloten met een verlies van 1 miljoen euro, waar op een winst van 7 miljoen was gerekend.

FC Twente: Het resultaat 2014/2015 is naar verwachting licht negatief, het operationeel resultaat na rente is 8 miljoen negatief.

3. AD: De club uit Enschede gaat bij een buitenlandse bank 10 miljoen euro lenen om zijn crediteuren en de belastingdienst te kunnen betalen.

FC Twente: Op financieel gebied hebben we overigens weer even adem. Niet alleen door de transfers die gedaan zijn, maar ook door een nieuwe lening die we gaan afsluiten. Dat is ook nodig om liquiditeitsproblemen het hoofd te bieden en kortlopende schulden af te lossen. Daarmee kunnen we voor dit moment verder.

23 juli 2015 om 09:06

punati,

als ik het artikel lees gaat ravensberger als controller bij twente aan de gang, is het afgelopen seizoen met 1 mln verlies afgesloten waar vooraf op 7 mln winst werd gerekend en is twente bezig met een lening van 10 mln regelen

dus 1 klopt wat het ad zegt vergeleken met jouw info

2 klopt de info weer vergeleken met jouw info weer

3 die nieuwe lening zoals jij het noemt, is wss de lening van 10 mln bij een buitenlandse bank zoals het ad het noemt, dus ook dat klopt weer

23 juli 2015 om 11:05

Reeel, jij woont zeker ook in een huis zonder hypotheekschuld? Het grootste deel van de schuld van Fctwente wordt veroorzaakt door de hypothecaire leningen veroorzaakt doordat Twente als enige club in het betaalde voetbal het stadion + de grond in eigendom heeft. Vraag eens aan PSV wat dat kan opleveren.
Daarnaast zijn de door Twente gepresenteerde cijfers gebaseerd op de stand van zaken van zo'n 3 weken geleden en sinds die tijd zijn er al weer een aantal meevallers geweest. En tot slot, die €10milj lening waar jij over spreekt is ter herfinanciering van korte / lange termijnschulden en niet om openstaande rekeningen van o.a. de belastingdienst te betalen.
En ja, de schulden zijn nog te hoog, maar daarvoor is juist een plan van aanpak, weet je?

23 juli 2015 om 11:54

wielaart,

de hypotheek van momenteel zon 30 mln is 1/3 deel van de schuld en als dat afgelost wordt is dat geen enkel probleem, maar twente heeft de afgelopen jaren teveel uitgegeven waardoor ze niet aan hun betalingsverplichtingen konden voldoen en steeds korte leningen aan te gaan, om die vervolgens af te lossen en een nieuwe lening aan te gaan, maar zoals we weten kost geld lenen geld, vandaar dat ze nu in deze situatie zitten en de enige manier om daar uit te komen is door af te lossen, wat zeker haalbaar is, maar niet 1,2,3 gedaan is, kijk naar feyenoord, of bv arsenal met hun nieuwe stadion

ook vraag ik me af wat twente zou kunnen vangen voor het stadion als ze dat noodgedwongen moeten verkopen, aangezien er weinig gegadigden voor zijn, de geinteresseerden die er zijn weten ook dat dat als het niet verkocht wordt de kans groot is dat het daarna van de bank te kopen is wat de prijs alleen maar drukt

ook is het met het oog op de toekomst een laatste strohalm om het stadion te verkopen

en de totale schuld schijnt zon 90 mln te zijn, op een begroting van 35 mln gaat dat gewoon nog een tijdje duren en zal je net als bij feyenoord zien dat twente zo goed als geen transfersommen gaat betalen als er uberhaubt al spelers aangetrokken kunnen worden

en aangezien ik nog steeds zeer regelmatig reacties in de trant van die speler moet twetne halen lees van twentefans vraag ik me af of ze niet weten wat de situatie is, of dat ze dat niet willen weten

de club is gered, zie het als een boot wrr een gat in is gedicht, maar nog wel vol water staat dat eruit gepompt moet worden vor de boot weer veilig is en optimaal kan varen

23 juli 2015 om 18:21

"Schijnt" 90 miljoen te zijn. Als ik zeg dat het 10 miljoen "schijnt" te zijn staan we er een stuk beter voor. Hoe ik aan 10 kom? Geen idee, net zoals jij met je 90 waarschijnlijk. Wat een onzin verkondig je hier trouwens in dit artikel op een paar punten na.

23 juli 2015 om 11:21

Waar maak jij je druk om? Dat staat los van het goedkeuren van dit plan en dus dit nieuwsbericht. Wel staat er duidelijk dat Twente nog niet in de positie zit om achterover te leunen. Moeten daar dan getallen aan vastgeknoopt worden?
VZ bericht overigens ook niet over positieve zaken als een nieuwe subsponsor (poco) en rugsponsor (tonzon) die een leuk bedrag in het laadje brengen.

Maar je zal wel een zielig mannetje zijn die alleen geniet van slecht nieuws...

23 juli 2015 om 14:30

90 mln ? Verdiep je eerst even in het ondetwerp voor je met belachlijke reacties komt...

Als Twente al na drie verkopen al wat lucht heeft dan zal de malaise toch wel meevallen? Of is dat te simplistisch van mij? Kan de koffiejuf terug?

23 juli 2015 om 08:04

@reeel oei 90 mil in het rood?! Das wel heel veel waaruit bestaat deze schuld dan?

23 juli 2015 om 08:14

de hypotheek op het stadion is de grootste schuld, maar er zijn ook veel leningen afgesloten om bv de rekeningen en salarissen te kunnen betalen en heeft twetne heel veel openstaande rekeningen bij bv leveranciers

en dat is opgebouwd door meer uit te geven dan er binnenkomt, als je dan ook nog eens liquiditeitsproblemen hebt waardoor je geld moet lenen gaat het heel erg rap, vooral als je ook nog eens veel te positief begroot

afgelopen jaar bv was een winst 7 mln begroot, maar werd er daadwerkelijk een verlies van 1 mln gedraait

ook als ik de uitspraken van schreuder over eghan lees dan ga ik er van uit dat twente geen transfersommen kan/wilt betalen en er hooguit transfervrije of huurspelers die binnen het salarishuis passen koen, maar dat zelfs darop de kans erg klein is

en wat feyenoord deels had met de talentpools, heeft twetne nu nog een stuk meer met investeringsmaatschappijen en andere externe geldschieters, dus als er een speler verkocht wordt, stroomt in veel gevallen maar een deel van de inkomsten terug naar de club waardoor je zeker met 1,2,3 leuke transfers weer omhoog kan kijken

23 juli 2015 om 10:34

Twente was kampioen in het aflossen en kampioen in het bijlenen. Volgens tc tubantia vanmorgen in de krant.

23 juli 2015 om 12:20

klopt en helaas is twente ook bij een heel aantal spelers met investeerders in zee gegaan, wat je als club op termijn (heel erg veel) geld kan schelen en als je als club in zon soort situatie zit het dus erg lastig wordt om een goede vervanger aan te trekken als zon speler vertrekt

en ook feyenoord is helaas nog niet van de talentpools af, pas vanaf de lichting 97 schuurman slabbekoorn verdonck etc zijn we daar eindelijk van verlost,

wel is het percentage zon 10 procent gedaald ivm eerdere pools naar 18,33% sinds indi en de vrij

maar de investeerders van pools 3 verdienen grof geld, er is 5,5 mln mee opgehaald, maar alle belofte- en jeugdspelers waren hierin opgenomen dus t/m spelers van lichting 95.

na clasie, de vrij en martins indi, zitten we alleen al op zon 30 mln wat afgrond zon 6 mln voor de investeerders is, dus vanaf dit moment is alles wat voor bv Vilhena, Dammers, Karsdorp, Lopes Cabral, Boëtius, en Kongolo binnenkomt allemaal winst voor de investeerders

23 juli 2015 om 08:14

Het zijn niet puur deze 3 spelers die verkocht zijn, er zijn meer dan 10 spelers vertrokken. Niet allemaal voor hele grote transfersommen, maar bij sommige spelers scheelt het al enorm dat FC Twente het salaris niet meer hoeft te betalen. Bovendien is het vooral zo dat het nieuwe, nu dus goedgekeurde, plan van aanpak lucht geeft, en niet alleen de verkoop van de spelers.

Het moest dan ook wel heel gek gaan mocht dit niet goedgekeurd worden. In tegenstelling tot het eerdere plan is dit een vrij ambitie loos geheel. Er is een herstelplan van vele jaren uitgestippeld, waarbij er jaarlijks goed haalbare doelstellingen geformuleerd zijn.

Voor wat betreft de financiën zijn de grootste lijken nu dan eindelijk uit de kast. Twente kan voorzichtig verder werken aan het herstel.

Sportief gezien staat er nog steeds een selectie die in de top 5 moet kunnen eindigen. Met Ziyech, Corona, Gutierrez en Tapia heb je gewoon 4 eredivisie toppers in je team. Er vanuit gaande dat er geen dragende spelers gaan vertrekken uiteraard. Het onzekere hierbij is de capaciteiten van de trainer, die zich goed moet gaan ontwikkelen in het komend seizoen. Veel krediet heeft hij niet en geld of geen geld: als het spel en de resultaten tegenvallen vliegt hij eruit.

23 juli 2015 om 10:00

Je bent wel heel optimistisch, de spelers die je noemt stonden vorig seizoen ook opgesteld, en toen eindigde Twente 10e (zonder puntaftrek 8e) dus snap eerlijk gezegd niet zo waar dat optimisme op gebaseerd is.
Twente heeft been achterhoede waarvan we nog maar moeten afwachten hoe dat gaat werken, Ter Avest kan wat worden, maar is het nog niet, daar heeft Twente ook geen back up voor.
Katsikas deed het in de voorbereiding aardig, maar echt tegenstand heeft hij nog niet gehad, Bijen en Andersen is ook nog afwachten, over Schilder wil ik het niet eens hebben.
Middenveld is gewoon goed, zelfs de back-ups hebben een behoorlijk niveau, de voorhoede, geen fatsoenlijke spits en geen fatsoenlijke linksbuiten.
Dus is Twente voor de doelpunten afhankelijk van Ziyech en Corona, dan moet je hopen dat de huidige spitsen er samen 15 inschieten, dan nog wat doelpunten uit standaardsituaties.
Dan scoort Twente denk ik te weinig voor een top 5 plaats.

Denk wel dat Twente mee gaat doen voor de play-offs, maar kan nog niet zo goed inschatten hoe de concurrenten het gaan doen.

Als ik dan lees dat zelfs Utrecht en ADO daaraan mee wil gaan doen, moeten die 2 zich behoorlijk versterkt hebben, dus zal het alleen maar moeilijker worden om bij de eerste 7 te eindigen.

Ben echt heel benieuwd waar Twente staat, en nog benieuwder hoe Twente gaat spelen

23 juli 2015 om 11:26

Ik ben ook erg benieuwd wat het gaat worden. Ik ben zelf ook wel optimistisch. Guttierez is er weer, jeugdspelers zijn een jaar verder, en het moraal is beter want er heerst weer enige positiviteit binnen de club.

23 juli 2015 om 11:40

Waar dat optimisme op gebaseerd is? Kwaliteit van de genoemde individuen in de spelersgroep in relatie tot algehele niveau van de eredivisie.

Je conclusie dat we geen fatsoenlijke spits hebben deel ik niet. Eghan / Corona kunnen daar namelijk prima uit de voeten. Dat je dan niet sterk bent in de lucht is een feit, maar met wendbaarheid en het scorend vermogen uit het middenveld moet je behoorlijk wat doelpunten kunnen maken. Mokhtar moet met wat tactische wijzigingen beter kunnen gaan renderen, 1 op 1 een tegenstander uitspelen lukt hem niet dus moet de bal in de ruimte. Wisselwerking met de back is daarbij erg belangrijk. Die was er niet afgelopen seizoen en nee, dat lag echt niet alleen aan Schilder.

De verdediging is de achilleshiel van Twente. De oplossing daarvoor is simpel en doeltreffend: ga aanvallend voetbal spelen en zorg dat je daarmee de verdediging ontlast. Met het afwachtende gebrei afgelopen seizoen leg je juist de druk op de mindere goden. Dat gebeurde in het verleden ook nooit: zo snel mogelijk die bal naar Perez, Janssen of Ruiz en laat hun het maar uitzoeken. Dan krijg je tegen Ajax, Psv, Feyenoord misschien het deksel op de neus, maar tegen 75 van de tegenstanders zal Twente de bovenliggende partij zijn met attractief voetbal. Veel moeilijk verdedigen zit er dan niet bij.

Natuurlijk zit er, zoals boven aangegeven, een grote voorwaarde aan al dit optimisme en dat is het tactisch vernuft van de Trainer. Schreuder zal er in moeten slagen Twente een herkenbaar spel onder een vaststaande tactiek te laten spelen. Tevens zal hij moeten zorgen dat de spelers individueel optimaal gemotiveerd zijn. Ik geloof niet dat dat hem gaat lukken, maar ik geloof wel dat er snel ingegrepen gaat worden mocht hij daar in falen.

Goed nieuws voor iedere Twente fan. Een goedgekeurd plan van aanpak met een duidelijke richting die de club op wil de komende jaren. De schulden zullen wel niet als sneeuw voor de zon verdwijnen in een of twee jaar maar dat is ook niet reëel.

ik vind het mooi om te zien dat zoveel FCT supporters hier positief op reageren. Het is belangrijk om altijd je club te blijven steunen. Hoe het ook gaat. Vind het nog steeds onbegrijpelijk dat FCT vorig jaar heeft toegestaan dat al die negatieve spandoeken in het stadion hingen. Dit jaar gewoon weer lekker verder met Alfred. Daarnaast verbaas ik me erover dat ik niks meer hoor van Munsterman en zijn geweldige puinzooi die hij heeft achtergelaten. Maar toch goed om te weten hoe een club als FCT het lukt om kampioen te worden....

Het plan van aanpak en de begroting goedgekeurd krijgen is niet zo moeilijk. Je eraan houden en je targets halen wél. Ik neem aan dat Twente geleerd heeft van afgelopen seizoen en ze voorzichtiger begroten, zodat ze hun doelen wel kunnen halen en de Knvb geen strafpunten hoeft te geven. Niet nakomen van je plan van aanpak en je begroting levert namelijk strafpunten op.
De Knvb geeft clubs 3 jaar de tijd om uit categorie 1 te komen, het feit dat Twente dat in één jaar wil doen en blijkbaar 10 miljoen extra moet lenen om liquiditeitsproblemen op te lossen, geven mij nog niet het gevoel dat ze echt aan die voorzichtige kant begroten.

Ook het stadion voor 60 miljoen boekwaarde opgenomen hebben, getuigt voor mij nog niet van echte realiteitszin. Dat lijkt mij vooral een boekhoudkundige truc om je Eigen Vermogen een beetje op te krikken.

Maar goed, ik hoop voor alle Twente-supporters dat ik er naast zit en het allemaal wel gaat lukken.

23 juli 2015 om 10:46

Volgens mij is de grond onder en om het stadion in bezit van Twente en zitten ze op een locatie waar het bedrijfsleven en de UT blijven groeien. De waarde van de grond is dus al aanzienlijk wat waard.

Als je kijkt dat PSV de grond kan verkopen voor +- 40 miljoen waarom zou het bij Twente niet voor zo'n waarde op de balans mogen staan?

Verder natuurlijk een goed punt dat ze zich ook aan het plan moeten gaan houden.twente moet daarnaast zorgen dat ze niet in sportief verval geraken en het stadion vol kunnen krijgen met attractief voetbal. Want dan zullen sponsoren ook minder snel afhaken.

23 juli 2015 om 11:44

Kanttekening is natuurlijk wel dat het Philips stadion op A-locatie ligt haast midden in de stad. Die grond kan veel duurder verkocht worden dan op een bedrijvenpark.

23 juli 2015 om 11:29

Het plan was niet bijster ambitieus en daarom waarschijnlijk makkelijker aan te houden dan voorheen. Betekent anderszojds ook dat we nog vrij lang in cat1 zullen zitten. Dat maakte het echter wel weer spannender of het goedgekeurd zou worden of niet.

die 90 miljoen schuld, zijn die afgeleid uit de accountants rapportage?? en dus inzichtelijk.

En wat voor waarde staat er voor het stadion/overige in de boeken?

Ik heb ook een dikke schuld(hypotheek) maar daar lig ik niet van wakker omdat het te betalen is.

23 juli 2015 om 10:49

@coci

Je ligt niet wakker van je hypotheek schuld omdat je een onderpand hebt dat je kan verkopen en daarmee je schuld grotendeels kan inlossen.

Twente kan haar onderpand niet verkopen, niemand wil een voetbalstadion kopen.

Twente heeft duidelijk een probleem met de liquiditeit. Wederom wordt er een lening afgesloten om de kort lopende schulden te kunnen betalen. Het mag duidelijk zijn dat Twente nog een behoorlijke weg te gaan heeft voordat de club weer kerngezond is.

23 juli 2015 om 11:41

Uiteraard is alle rotzooi die is aangericht niet in enkele maanden op te lossen, daarom zijn helaas ook betalingsafspraken en herfinancieringen nodig om aan de kortlopende betalingsverplichtingen te voldoen. We zijn op de goede weg en liggen voor op schema door o.a. meevallers in doorverkoop en er werd o voorhand verwacht dat er meer sponsoren het zouden afweten (terwijl er juist een subsponsor en rugsponsor bij zijn gekomen).

Je zal begrijpen dat wij Tukkers om elk klein stukje positivisme over onze club al een gat in de lucht kunnen springen na alle sh#t, al weten we ook dat we nog gewoon in crisis zitten.

23 juli 2015 om 11:54

@speedyafc
Ik begrijp dat jij de voorwaarden kent uit het hypotheekcontract van Twente? Anders vind ik het nogal een voorbarige conclusie.

Twente hoeft haar stadion niet te verkopen, de hypotheekverstrekker doet dat in ultimo mocht Twente niet meer aan haar betalingsverplichting kunnen voldoen. Waarschijnlijk heeft die hypotheekverstrekker het stadion op een bepaald bedrag getaxeerd en dat vormt mede met andere verzekeringen het hypotheekbedrag alsmede de te betalen rente. De conclusie dat het stadion praktisch onverkoopbaar is deel ik, maar dat is niet het probleem van Twente.

23 juli 2015 om 13:25

@raulduke

Waar heb je het over? Heb je de reactie van Coci en mijn reactie überhaupt wel gelezen?

23 juli 2015 om 14:46

@speedyafc
Je stelt: "twente kan haar onderpand niet verkopen, niemand wil een voetbalstadion kopen". Daar ga ik vervolgens op in, dus ja ik heb jullie reacties gelezen.

Dat jij mijn reactie niet begrijpt is een heel ander verhaal.

23 juli 2015 om 17:05

Dan begrijp je toch het verschil tussen Coci die zich met een eigen huis geen zorgen maakt om zijn hypotheek, want hij kan zijn huis altijd weer verkopen om zo zijn hypotheek af te lossen.

Een voetbalclub met een eigen stadion in de boeken is iets heel anders. De waarde van je stadion in de boeken doet er dan namelijk niet toe, je moet gewoon over genoeg kasgeld beschikken om je rekeningen te kunnen betalen. Anders kan je zomaar omvallen en failliet gaan.

Vandaar dat wederom een kortlopende lening om de lopende rekeningen te kunnen betalen zeer zorgelijk is en aangeeft dat Twente nog lang niet uit de gevaren zone is.

Toch een klein pluspuntje in deze zware tijden voor FC Twente.
Maakt me niet uit wat er allemaal gebeurd is en hoe, maar erg is het wel!
Hoop dat ze over een paar jaar weer bovenop zijn, heb het altijd een mooie club gevonden.
Alleen de laatste jaren te veel risico genomen lijkt wel.
Feyenoord is het ook gelukt, dus ben ook positief over Twente.
Wordt een zwaar seizoen voor ze vrees ik, al hebben ze nog wel een paar goede spelers.

FC Twente leent 10 miljoen euro, schuld was en blijft 90 miljoen

FC Twente heeft een lening van 10 miljoen euro afgesloten bij een buitenlandse bank.

De club houdt daarmee een schuldenlast van 90 miljoen euro, ondanks aflossingen en transferopbrengsten.

Ene gat met ander gevuld

Financieel directeur Van den Belt van FC Twente erkent dat de club met de lening het ene gat met het andere vult, maar zegt ook dat er werkkapitaal nodig is om de schuld naar beneden te brengen. De manier waarop is in een plan van aanpak voor twee jaar vastgelegd, dat door de KNVB is goedgekeurd. Het gevolg daarvan is dat de club niet opnieuw te maken krijgt met een aftrek van drie punten.

Tja geld lenen om een lening af te betalen lijkt me ook niet zo heel verstandig.

23 juli 2015 om 22:09

Ik weet het niet zeker. Maar volgens mij had het iets met looptijd te maken vd schuld. Deze is met deze lening 30jr en bij de lening die men aflost 10jr. Dat maakt dus wel degelijk uit met de kosten per jaar. Maar zoals ik zei. Ik weet dit niet zeker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren