Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Gigantisch salaris moet Man United-speler overtuigen Ten Hag achter te laten’

Laatste update:

Raphaël Varane heeft een contractaanbieding van Al-Nassr op zak, zo schrijft de Daily Mail dinsdag. De verdediger beschikt bij Manchester United over een aflopend contract en kan daardoor na dit seizoen transfervrij vertrekken. Mocht het van een transfer naar Al-Nassr komen, wordt Varane in Saudi-Arabië herenigd met voormalig teamgenoot Cristiano Ronaldo.

De Fransman, die tweeënhalf jaar geleden voor 40 miljoen euro naar Old Trafford werd gehaald, is onder Erik ten Hag niet langer verzekerd van een basisplek. De Nederlandse trainer geeft met regelmaat de voorkeur aan Lisandro Martínez, Harry Maguire en Victor Lindelöf.

Om die reden, en vanwege het feit dat Varane door blessures niet altijd beschikbaar is geweest, kwam de dertigjarige mandekker dit seizoen tot pas veertien Premier League-optredens, waarvan negen als basisspeler.

Het gebrek aan zekerheid op speeltijd baart Varane zorgen en dus bestaat de kans dat hij zijn contract niet verlengt. In dat geval loopt de 93-voudig international van Frankrijk komende zomer gratis de deur uit.

Mogelijk tekent Varane dan bij Al-Nassr. De club uit de Saudi Pro League is bereid ver te gaan en heeft naar verluidt een contractaanbieding van 50 miljoen pond per jaar gedaan, omgerekend ruim 58 miljoen euro.

Bij Al-Nassr kan Varane herenigd worden met Ronaldo. De twee speelden eerder langere tijd samen bij Real Madrid, waar ze grote successen kenden. Ronaldo trok uiteindelijk in 2018 de deur achter zich dicht in de Spaanse hoofdstad en drie jaar later deed Varane hetzelfde.

Al-Nassr herbergt sinds afgelopen zomer de nodige grote namen uit het Europese topvoetbal. Naast Ronaldo staan onder meer Sadio Mané, Aymeric Laporte, Marcelo Brozovic, Anderson Talisca, Alex Telles en David Ospina onder contract bij de club uit Riyad.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch raar dat die jongen geen onbetwiste basisspeler is. Heeft bij Real echt goede tijden gehad waar hij de verdediging droeg met een Ramos op zijn detour. Evenals wat moeizamere tijden. Maar even gemiddeld genomen zou hij toch "gewoon" moeten spelen naast Lisandro.

7 februari 2024 om 00:19

Het verbaast mij niet. Varane is een goede verdediger maar zonder een leider die achterin alles dirigeert is het niks.

Ramos was nooit op z’n detour bij Real en bovendien was het andersom dat Varane werd gedragen door Ramos.

7 februari 2024 om 00:35

Ach houd toch op. Varane is een verdediger die prima de leiding kan geven. Bij Real zal dat wat minder moeten als je Ramos naast je hebt. Hij speelde iedere minuut op WK18 en was ijzersterk en de meer ervaren van de centrale duo.

Groot aandeel in La Decima en ook in 2 seizoen van de 3 peat. Mensen vergeten weleens hoe goed hij wel niet was in zijn prime. Vergeet niet dat hij als supertalent naar Real Madrid ging en daar een decennium was. Dat is alleen voor een handjevol spelers weggelegd.

7 februari 2024 om 02:27

Real staat er om bekend om spelers precies op de juiste moment weg te doen. Zo ook Varane. Want als hij nog zo geweldig was als toen, dan liet Real hem echt niet zo makkelijk gaan.

7 februari 2024 om 08:44

Zoals andere VZ-leden al hebben aangegeven zijn het de blessures die hem de das omdoen. Ik kan begrijpen dat dit frustrerend is voor een manager omdat je dan helaas niet op hem kan bouwen. Ook lastig ieder keer terugkomen en weer wedstrijdritme opdoen.

Maar indien fit, is Varane en Martinez de sterkste centrale duo bij Man Utd.

7 februari 2024 om 00:37

Varane was verschikkelijk in zijn laatste twee jaren bij Real Madrid, maakte zowat iedere wedstrijd een fout en als Ramos er niet bij was, was het al helemaal een hel daar achterin.

7 februari 2024 om 07:35

Lorik Cana maar was vorig seizoen samen met martinez heel goed.

7 februari 2024 om 00:40

Lijkt zich weer langzaam in de basis te knokken. Mist per seizoen wel aardig wat wedstrijden door zijn blessures/ pijntjes voor een cv. Geen vastigheid is vervelend voor trainer en spelers om hem heen.

7 februari 2024 om 08:05

Imo zinn Martinez en Varane ook het beste duo voor United.
Helaas js Varane vaak geblesseerd Erkan hij geen 2 wedstrijden kort achter elkaar spelen. Als coach wil je toch iets opbouwen met zekerheid. Die garantie kan Varane niet altijd geven. Daarbij lijkt het dan ook dat hij dan soms wat achter de feiten aanloopt met zijn wedstrijdfitheid en scherpte.
Voor.mij mogen Maguire en Lindelof eerder vertrekken. Maar er moeten betere en fit blijvende verdedigers komen

Jammer maar begrijpelijk als hij deze keuze maakt. Uiteraard heeft hij het nog in zich om in de absolute top te spelen, maar deze man heeft niets meer te bewijzen en gaat de geschiedenisboeken in.

Misschien iets voor Ajax voordat hij gaat cashen in de zandbak. Zie hem en Henderson het wel samen aansturen hoor.

7 februari 2024 om 05:16

Henderson kwam ivm belastingen naar Nederland, waarom zou Varane of iemand met zo'n status dat willen? 😂

7 februari 2024 om 08:28

Tegenwoordig moet Ajax overal bijgehaald worden, daarom

7 februari 2024 om 09:02

Om zeker te zijn van champions league deelname. Ownee, wacht......

Op zich kon je er natuurlijk op wachten dat de ongebalanceerde situatie waar Manchester United vier (of zelfs vijf, als je Evans meerekent) ervaren centrumverdedigers van basiskwaliteit heeft, niet houdbaar was nu de blessuregolf voorbij is, Ten Hag kan ze nooit allemaal genoeg speeltijd geven - maar idd weinigen hadden denk ik vooraf voorspeld dat de hoogst betaalde Varane de zwakste van het stel zou zijn.

7 februari 2024 om 08:57

Ik vind niet dat united 4 of 5 verdedigers van basiskwaliteit heeft. Je kunt echter wel stellen dat ze met hun wisselvallige spel en vele blessures redelijk gelijkwaardig zijn. Behalve martinez dan die steekt er wat mij betreft wel bovenuit.
Fit en in topvorm vind ik martinez varane wel het meest logische duo.

7 februari 2024 om 10:00

Fit en in vorm zijn Maguire, Lindelof, Varane en Martinez allevier basiskwaliteit, en Evans (hoewel oud) is dat met zijn ervaring eigenlijk ook.

Maar deze hele situaie komt door het paniekvoetbal dat United heeft gespeeld: Maguire zat in een enorme vormcrisis, dus werd Varane gehaald. Die was weer teveel geblesseerd, dus kwam Martinez erbij. Die raakte ook weer geblesseerd (plus Shaw die soms als backup cv werd gebruikt), dus moest Evans voor een jaartje komen.

Maar nu is iedereen weer fit en zit je met de situatie waar Maguire zijn vorm heeft teruggevonden en dit seizoen de beste van de vijf is, Martinez en Lindelof ook weer prima spelen, Evans een betrouwbare kracht blijkt, en alleen Varane serieus beroerd aan het spelen is, wat gezien zijn staat van dienst heel raar is. En die heeft ook nog eens het hoogste salaris.

Dus ja, dan kom je al snel tot de conclusie dat Varane het meest overbodig is: je duurste en minst presterende centrumverdediger. Waar ook nog eens een mooi bod voor binnenkomt van de Saoedi's.

7 februari 2024 om 15:15

Dat is afhankelijk van tegen welke lat jij United legt Hangover96. Als jij vindt dat United de lat moet leggen op kantjeboord top 4 halen of er net buiten vallen, dan zijn Maguire en Lindelof inderdaad ''basiskwaliteit''.

Echter, dat is in mijn optiek niet de lat die United zichzelf moet opleggen. United wil terug naar tot laat vechten om de titel en deze titel ook geregeld zelf pakken. En ver komen in de CL, met een kans op CL winst. En als je eerlijk bent, ga je dat niet halen met Maguire en Lindelof. Dus nee, ze zijn geen basiskwaliteit. Evans al helemaal niet overigens. Dat is een ervaren back-up en zelfs daarbij eigenlijk niet op het niveau dat je als United zijnde wil.

Op basis van intrinsieke kwaliteit is je duo Varane - Martinez basiskwaliteit, de rest niet. Maar gezien de blessuregevoeligheid en leeftijd van Varane, kun je eigenlijk alleen Martinez rekenen tot basiskwaliteit. Dat is ook een probleem van United. Ze hebben geen stabiele back four waar zij op kunnen rekenen. Daar moet in geïnvesteerd worden en een flinke overhaul. Basiskwaliteit rechtsback, basiskwaliteit linksback en een partner voor Martinez.

Maguire en Lindelof hebben leuke periodes, maar zijn ook te vaak al door de mand gevallen. Je kunt niet op hen bouwen. Evans is simpelweg te oud, dus die tel ik niet eens meer mee. United heeft een back four nodig waar zij minimaal 80% van het seizoen op kunnen bouwen, met daarachter een combinatie van ervaren back-ups en talentvolle jongens die nog kunnen groeien.

Prima, strik erom en zelf wegbrengen. Opent de deur voor een andere VC. De Ligt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren