Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ghanees international (28) overlijdt na hartaanval op het veld

Laatste update:

Zeer droevig nieuws uit Albanië. Daar is bekend geworden dat Raphael Dwamena op 28-jarige leeftijd is overleden. De achtvoudig Ghanees international kreeg een hartaanval in het duel tussen KF Egnatia en FK Partizani, waar hij uiteindelijk aan is bezweken. Alle Albanese sportevenementen zijn voorlopig opgeschort.

Het was al bekend dat Dwamena kampte met hartproblemen. In oktober 2017 zette dat een streep door een droomtransfer naar Brighton & Hove Albion.

De artsen adviseerden de aanvaller toen te stoppen met voetballen, maar hij koos ervoor om toch door te gaan en een defibrillator aan te laten brengen. Toch bleek dat niet voldoende.

Dwamena zakte in oktober 2021 al eens in elkaar op het veld. Toen was de situatie echter niet levensbedreigend.

Dwamena vertelde dat het door een schok van zijn hartkastje kwam, wat later door de artsen werd bevestigd. Het advies bleef echter om zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

Dwamena wilde niets van stoppen weten en speelde nog voor BSC Old Boys en Egnatia, waar zijn loopbaan zaterdag op tragische wijze ten einde kwam. In de 24ste minuut van het duel met Partizani stortte de linkspoot ter aarde.

Hij werd met spoed naar het het ziekenhuis vervoerd, maar overleed onderweg al. Dat werd kort daarop door het ziekenhuis in kwestie bevestigd.

Dwamena speelde in zijn carrière onder meer voor FC Zürich, Levante en Real Zaragoza. Zijn acht interlands verzamelde hij tussen 2017 en 2018. In zijn eerste van het stel maakte hij direct twee doelpunten. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Waarschuwing: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De man was bereid te sterven om zijn hobby uit te oefenen dat is wel bewonderenswaardig maar veel zijn familie wel heel naar.

Ik vraag me af zou hij nou echt nog geleefd hebben als die niet zou voetballen want dat kastje zou het toch moeten regelen?

11 november 2023 om 19:39

Tsjah zal dan met inspanning te maken hebben denk ik dat het gevaarlijk kan worden? Dan is meerdere keren per week voetballen niet ideaal. Tragisch dat zo'n kastje uiteindelijk niet geholpen heeft.

Dit soort dingen blijven altijd enorm naar om te lezen. Wel opvallend dat hij ondanks eerdere hartproblemen en adviezen van artsen ervoor koos om toch door te voetballen. Misschien was er bij hem een grote druk om geld te verdienen, of was zijn liefde voor het voetbal te groot om te stoppen? In ieder geval heel erg triest dat het zo is afgelopen.

Rust in vrede.

R.i.p

Het toont maar weer eens aan dat topsport ook niet altijd even gezond is voor je lichaam. Zeker als er een afwijking is zoals hij had.

Verschrikkelijk voor zijn familie en vrienden. 28 is veel te jong. Hij heeft bewust risico genomen en helaas de hoogste prijs mogelijk betaald.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren