Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gewild talent praat met vijf partijen: ‘Ik hak zelf de knoop door’

Laatste update:

Drie maanden geleden dook de naam van Frenkie de Jong voor het eerst op in de landelijke media. Toen raakte bekend dat PSV, Vitesse en sc Heerenveen achter de getalenteerde middenvelder van Willem II aanzaten en later werd ook Ajax aan het rijtje belangstellenden toegevoegd. In Tilburg wil men de jonge international echter niet kwijt. Maar als hij dan gaat, dan wel voor de hoofdprijs.

/

Half mei leek het erop dat De Jong van Willem II naar PSV zou gaan en dat hij zijn jawoord al aan de Eindhovense club had gegeven. Willem II zelf kwam echter niet tot een akkoord met de provinciegenoot en dwong de club de hoofdprijs op tafel te leggen: dat gebeurde dus en dus zit De Jong nu nog in Tilburg. In een interview met het Brabants Dagblad zegt de achttienjarige middenvelder, die al meerdere duels voor Oranje Onder-19 speelde, dat hij het allemaal afwacht.

Hij wint her en der advies in en zal uiteindelijk zelf bepalen wat het verstandigt is. “Ik praat met mijn zaakwaarnemers, mijn vader en mijn opa, met Jurgen Streppel en met medespelers, maar als ik uiteindelijk wél een keuze heb, dan hak ik zelf de knoop door. Ik denk dat ik daar goed toe in staat ben”, aldus De Jong, die net zijn HAVO-diploma heeft behaald. Hij ligt nog een jaar vast bij Willem II en maakte in het slot van vorig seizoen zijn debuut tegen ADO Den Haag.

Trainer Jurgen Streppel zal hem komend seizoen waarschijnlijk meer speeltijd geven, mits De Jong ook echt in Tilburg blijft. Zelf sluit hij nog geen enkel scenario uit: hij kan naar PSV vertrekken of naar een andere club gaan, maar net zo goed bij Willem II blijven voetballen. Het belangrijkst vindt hij het spelen van wedstrijden en het maken van zo veel mogelijk minuten, benadrukt de middenvelder. “Ik vind dat leeftijd daarbij geen rol mag spelen.”

Frenkie de Jong kan het beste nog minstens een jaar bij Willem II blijven

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als zijn wens is om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, dan zou ik lekker bij Willem II blijven. Zeker niet naar een topclub gaan dan. Deze jongen moet inderdaad gewoon veel minuten maken

17 juli 2015 om 22:44

Het ideale situatie zou zijn bij Ajax contract tekenen, bij Willem II voor 1-2 seizoenen blijven en daarna evalueren hoe hij er voor staat. Contract voor 5 jaar tekenen en naar zijn lievelingsclub gaan. Win win, maar ben benieuwd of Ajax echt een poging gaat wagen. Iemand van Ajax1 zei van niet, omdat Vd Beek en Nouri bij de club lopen. Maar als het aan mij ligt, moet je z'n goede speler niet laten lopen.

Bart Sanders @bart_sanders
Frenkie de Jong is onlangs aangeboden bij #ajax. Ajax ging niet over tot actie omdat ze ontwikkeling Nouri en Vd Beek niet willen blokkeren.

Dat is het bericht dat ik op twitter zag van Ajax1

17 juli 2015 om 22:57

Lievelingsclub? Dat is volgend mij gewoon Willem II.

17 juli 2015 om 23:03

Okee misschien een verkeerd woord. Maar wel een droomclub voor hem. Heb hem nog niet kunnen betrappen op een interview waar hij dat zegt, maar goed. We zullen het zien. Hij past prima bij Ajax.

17 juli 2015 om 23:10

Zou hem ook eerder aanraden naar Ajax te gaan dan naar PSV. Bij Ajax krijgt jeugd wel de kans. Bij PSV zelden. Uiteraard hoop ik dat hij gewoon bij Willem II blijft. Maar anders naar Ajax.

Snap overigens niet waarom Feyenoord zich niet meld voor dit grote talent.

17 juli 2015 om 23:15

Dus je gaat er zomaar vanuit dat Ajax zijn droomclub is?

17 juli 2015 om 23:30

Als Ajax en PSV zich melden, is Feyenoord (met alle respect) kansloos.

18 juli 2015 om 00:00

Haha ajax zijn droomclub. Mooi verzonnen.

18 juli 2015 om 00:18

Ajax is zijn droomclub

18 juli 2015 om 00:22

Flasher ajax heeft al veel middenvelders die potentie hebben

18 juli 2015 om 00:49

@sprang

Ajax geeft jeugd vaak een kans, maar dat neemt niet weg dat PSV ook een goede weg is in geslagen en dat zij ook steeds vaker de jeugd een kans geven. zie Willems (deels eigen jeugd), Depay, Bakkali (helaas geen succes), nu in de voorbereiding met Bergwijn, Vloet, De Wijs..

Neemt niet weg dat ik 'm liever naar Ajax zie gaan..

18 juli 2015 om 01:13

Ajax moet hem niet halen, ze hebben 2 aanvallende middenvelders die veel getalenteerder zijn in de vork van nouri en van de beek. De enigste rede dat ajax hem zou moeten halen is om te voorkomen dat hij naar psv gaat

18 juli 2015 om 02:17

Een goede objectieve reactie als deze zie ik nou zelden, jammer dat dit via m'n telefoon is anders kreeg je zeker een duimpje👍

18 juli 2015 om 03:23

Bij Ajax ze laten hem toch alleen maar bij ajax 2 spellen net ala hoe ze hebben gedaan bij die ex spits van groningen,
Voor mij hij mag nog 2 of 3 jaar bij willem II blijven en zijn hervanring lekker bouwen daarna pas naar een groot club

18 juli 2015 om 03:52

Via je telefoon kun je ook een duimpje geven. Ik leg het wel even uit.

Verwijder in je mobiele browser je cookies en geschiedenis. Ga dan naar voetbalzone.nl. Dan krijg je de keuze tussen de normale website en de mobiele website. Dan kies je de normale website en voila. Duimpjes, reacties, alles.

18 juli 2015 om 07:05

@znathan. Eerst zien en dan geloven dat deze jongens bij PSV echt de kans gaan krijgen. In de voorbereiding mee laten doen kan ik ook. Mocht PSV straks toevallig paar x verliezen en de druk wordt hoger komen deze jongens er ook niet in. PSV os wat dat betreft altijd al een koop club geweest.

18 juli 2015 om 09:07

@sprang

Welke club is geen koopclub? Hoe kom je anders aan je spelers? Maar snap ergens wel je punt..

18 juli 2015 om 10:13

Lievelings club ? hahah Deze jongen wilt dol graag naar Psv ! zoek de intervieuws op OB maar op.

18 juli 2015 om 12:53

Hij is een Willem ll supporter hoor. En droom club? Dan heb je het over een ander kaliber dan Ajax.

18 juli 2015 om 18:52

@Znathan. Uiteraard. Iedere club koopt en verkoopt. Clubs zijn handelshuizen geworden. Maar bij PSV stroomt weinig jeugd echt door naar het eerste. Bij Ajax en Feyenoord vele malen meer.

18 juli 2015 om 20:05

@sprang

Daar moet ik jou weer gelijk geven!

het lijkt mij beter als hij gewoon nog bij Willem II blijft aangezien hij daar waarschijnlijk de meeste minuten kan maken.. Al zie ik bij Heerenveen ook wel een kans op minuten, al helemaal wanneer er voor de Roon geen vervanger wordt gehaald en bikel is ook al weg. Bij PSV en Ajax zal hij aan moeten sluiten bij jong PSV en jong Ajax waarschijnlijk en dan trainen bij het eerste. Vitesse weet ik niet.

17 juli 2015 om 23:26

Van den Boomen is als vervanger gehaald. Daarnaast zijn er talenten als Thorsby, Amin en Namli. Maar ik heb de Jong gezien bij onder 19 wat een heerlijke speler hij is verder dan Thorsby en Amin. Ik verwacht dat hij als hij bij Heerenveen komt regelmatig zal spelen, de club kennende verwacht ik ook niet anders.

17 juli 2015 om 23:34

namli is meer een buitenspeler, en zie ik in de toekomst slagveer van zijn positie stoten, amin is goed! in potentie beter dan thorsby en ja ik wil deze Frenkie graag zien komen, voordat hij onhaalbaar is, voor zover dat nu al niet geldt...

18 juli 2015 om 00:06

Amin is toch naar PSV??

18 juli 2015 om 00:18

Goeie speler hoor speelde heel volwassen laatst ook bij het toernooi van onder 19 in griekenland. Helemaal tegen duitsland speelde hij echt heel sterk

18 juli 2015 om 01:02

Ik zie hem als 10 en vleugel met op dit moment voor mij persoonlijk geen voorkeur. Gezien de breedte op de vleugel zal dat zijn eerste positie zijn. Dan heb je eigenlijk 2 spelers voor het midden en dat is toch wat krap zeker omdat het afwachten of die twee klaar zijn voor het grote werk. Je hebt bij nood uiteraard ook nog Buijs en Cavlan die er kunnen spelen, maar een extra speler met zoveel talent is zeer zeker welkom.

18 juli 2015 om 01:04

Nee vele clubs waren geintresseerd zelfs Arsenal als ik me niet vergis. Maar gelukkig heeft hij een jaar of 2 geleden zijn contract verlengd samen met Kada en Van Amerfoort.

18 juli 2015 om 20:12

Bij Vitesse zou hij bij het eerste aansluiten en langzaam gebracht worden. Net als een aantal andere jonge talenten uit onze selectie.

De jong heeft toch al aangegevn naar Psv te willen of te zien zitten ? Hoop echt dat deze jongen komt en dat we misschien Vloet naar Tilburg kunnen sturen.

17 juli 2015 om 22:47

Ja maar dat is al weer even geleden en toen had Ajax zich nog niet gemeld.

18 juli 2015 om 03:58

Man wat een arrogante opmerking. Kan jou niet betrappen op iets anders.

dwong de club de hoofdprijs op tafel te leggen: dat gebeurde dus en dus zit De Jong nu nog in Tilburg

Nog steeds niks geleerd, kom op dit kan "niet" elke dag wel tientallen fouten te bespeuren.

18 juli 2015 om 00:02

Ligt eraan hoe je de zin interpreteert.

Frenkie zelf is een echte ajacied dus hopelijk beïnvloed dat zijn keus, ook al zie ik hem helaas niet snel debuteren bij Ajax 1 mocht hij voor Ajax kiezen natuurlijk.

17 juli 2015 om 22:33

Is ie ajacied? Hoe weet je dat?

17 juli 2015 om 22:44

Hij is wel Ajaxfan ja, heb ik gehoord. Hoe betrouwbaar dat is, weet ik niet.

17 juli 2015 om 22:53

Het is een vriend van mn broertje en we wonen in hetzelfde dorp. Bij hem gaat alles alleen maar over Willem II en Ajax.

17 juli 2015 om 23:01

Ja ik geloof je zo hoor. Het kan zomaar, zeker gezien het feit dat ik dit verhaal vaker heb gelezen. Wel op een Ajaxform, maar hij kon zich goed onderbouwen en bewijs leveren. Maar goed. Ajax moet wel concreet worden natuurlijk, maar het zou geniaal zijn als Marc dit weet te regelen. De spelers achter VD Beek en Nouri (antonucci, Bay) moeten zich nog maar bewijzen bij Ajax A1

17 juli 2015 om 23:16

Ajax heeft zoals je aangaf geen plaats voor hem en aangezien hij aan zn toekomst moet denken zal hij PSV niet snel afslaan imo. Dat ik hier verder geen details over deze jongen ga geven lijkt me wel zo chique. Die jongen is 18 en zit er echt niet op te wachten dat mensen uit zijn omgeving persoonlijk dingen over hem verspreiden op internet.

17 juli 2015 om 23:35

Maarja. Het kan ook weer snel gaan met spelers die weg gaan. Een Andersen (huur) Serero (verkoop) Duarte (verkoop). Wellicht van de Beek (huur) volgend jaar. Het kan zomaar allemaal. Daarom moet hij gewoon dat gokje wagen en duidelijk afspraken maken met de staf.1-2 seizoenen verhuren. Willem II en daarna stap hoger of iets. Ze lijken mij creatief genoeg. Ze hebben wel geleerd van de sitatuatie met Zivkovic lijkt me. Als ze slim zijn, vragen ze Jonk wel even over zijn mening, maar dat zal wel niet ^^

17 juli 2015 om 23:45

Dan ga maar naar Amsterdam.

18 juli 2015 om 00:23

Jij weet niet eens wat de verleden tijd van vriezen is.

18 juli 2015 om 00:48

Origineel amigo! Persoonlijk weet ik niet waar mijn achternaam vandaan komt maar het levert wel vaak gespreksstof op.

17 juli 2015 om 22:34

Hoe weet jij dat? Ken je hem ofzo?

17 juli 2015 om 23:57

Bij alle andere voetballers had het mij niks uitgemaakt waar zo'n talent naartoe gaat ( persoonlijk ben ik Utrecht fan, dus ik heb hier verder geen belang bij door dit te melden ) maar omdat Frenkie altijd de droom heeft gehad om voor Ajax te spelen, gun ik hem dat.

17 juli 2015 om 22:36

Gewoon nog een jaar verhuren aan Willem II. En na volgend jaar kijken hoe het staat met zijn kansen en zijn ontwikkeling

frenkie wordt gek gemaakt....opa moet gewoon zeggen blijf nog paar jaar in Tilburg je krijgt nog kansen zat om naar echte top te gaan......

17 juli 2015 om 22:43

is zeker wat voor te zeggen, maar als hij direct naar een grotere club gaat en zich evt nog 1 of 2 jaar bij w2 of een andere club laat stalen verdient hij een stuk meer salaris en krijgt hij ook zn kans om te spelen

Op zich mooi om te lezen als je weet dat de deal al rond is. Hij zal voor 5 jaar tekenen bij Ajax en gaat daarvan 2 jaar op huurbasis bij Willem2 voetballen.

17 juli 2015 om 22:47

Dat is wel de ideale situatie. Mensen uit zijn omgeving melden dat hij hier ook oren naar heeft. Alleen het is maar de vraag hoe betrouwbaar dit is.

18 juli 2015 om 10:17

En dat wind je op hea ? man man wat ben jij een zielig persoon gek.

17 juli 2015 om 22:54

Mag ik je glazen bol lenen?

18 juli 2015 om 10:34

Heeft niks met glazen bol te maken. Er zal deze of volgende week wel een item op VZ staan

17 juli 2015 om 22:57

verklaar want dat is beste optie!!!

17 juli 2015 om 22:59

Voor Ajax, die heeft een talentvolle jongen bij. Frenkie mag bij de grootste club uit Nederland spelen en Wille II krijgt een goede speler erbij. Leuke samenwerking tussen Willem II en Ajax zou dat zijn.

18 juli 2015 om 00:33

Ajax heeft genoef middenvelders zeg. Ze moeten eens fatsoenlijke spelers halen voor de andere posities. Ik vind nu eigenlijk alleen het middenveld Ajax-waardig.

Je zou haast zeggen als ie v Ajax houdt t beste naar Heerenveen kan gaan (met alle respect voor Willem Ii). Niveau hoger en Ajax wil nog s shoppen in het Noorden.
Direct PSV of Ajax betekent Jupiler ben ik bang..

17 juli 2015 om 22:58

Kan toch ook gewoon verhuurd worden. Op dit moment zijn Sinkgraven (speelde vandaag fantastisch) Klaassen, Bazoer en Gudelj verder in hun ontwikkeling. Van de Beek komt er aan. Nouri zal eerst als buitenspeler doorbreken denk ik. Verder lopen Serero en Andersen nog rond.

Ik zou als Ajax zijnde dit jaar Andersen verhuren en Serero bij de selectie houden. Dan heb je 5 man voor 3 posities. Prima bezetting. Van de Beek en Nouri een vol jaar Jong Ajax laten spelen. Als ze slim zijn kopen ze deze Frenkie de Jong en verhuren ze hem gewoon aan Willem II.

Ik heb op verschillende forms gelezen dat Ajax zijn voorkeur heeft. Verder zal hij met de Ajaxspelers gesproken hebben op het EK U19, met zijn teamgenoten wat veel (oud) Ajacieden zijn. Als hij slim is, maakt hij de afspraak om gewoon 1 jaar verhuurd te worden en dan te gaan kijken of hij kans maakt op een basisplek bij Ajax. Je weet nooit hoe een Klaassen zich ontwikkeld of een Andersen/serero weg gaan, waardoor er weer plek vrij komt.

Tekenen bij Ajax en een jaar aan Willem2 verhuren! een De Jong bij Ajax doet het altijd goed!

Laat hem eerst 2 seizoenen bij Willem II basis spelen.. Onder leeftijdgenoten is het wel wat makkelijker als tegen spelers als Propper, Klaassen, vejonovic en Ziyech...

17 juli 2015 om 23:37

Kan ook op huurbasis hé. Lijkt me ook wel een fout die Ajax niet nog een keer gaat maken. Aangezien hij nu ook gaat spelen in het eerste. Tenzij hij bij Willem II geen basisplaats heeft, dan kan hij overwegen wel bij Jong Ajax 1 jaar te willen spelen of iets.

18 juli 2015 om 00:17

Bij Willem II heeft ie geen basisplaats en dat is de reden dat ie bij psv is gaan praten. Hij zegt ik moet spelen en niet in de belofte competitie. Bij ajax en psv is dat in de jl en dat vind ie beter dan in de belofte competitie. Dus daarom is naar ajax gaan en voor 2 jaar verhuurd worden aan Willem II een hele rare move. Bij ons moet ie immers op de bank of tribune plaats nemen. De Boer wil hem niet want hij blokkeert dan de ontwikkeling van een talent daar en PSV wil hem voor een appel en een ei overnemen. Ik denk dat Willem II de boot af houdt en kijkt hoe hij de voorbereiding speelt. Hem dan nogmaals een voorstel doet of snel verkoopt aan psv.

Ik denk dat hij het best gewoon bij Willem 2 kan blijven. Maar ik zou hem ook wel bij ons (Heerenveen) willen hebben. Hij krijgt bij ons ook wel kansen alleen is het de vraag of dat dit seizoen al zou komen of pas volgend seizoen. Daarom lijkt het me beter dat hij eerst nog daar blijft voordat hij ergens anders heen gaat.

PSV moet hem binnen halen en desnoods verhuren. Er is al een persoonlijk akkoord. Niet te lang gaan wachten.

Hij kan het beste naar Ajax gaan dat is en blijft toch de grootste club van Nederland. PSV begint bijvoorbeeld nu ook pas echt serieus met voeding en herballife etc samen te werken.

off:

quote voetbalzoneartikel: Willem II zelf kwam echter niet tot een akkoord met de provinciegenoot en dwong de club de hoofdprijs op tafel te leggen: dat gebeurde dus en dus zit De Jong nu nog in Tilburg.

als bovenstaande echt zo was dan zou hij dus juist wel in Eindhoven zijn.

Ik vergeef dit foutje, kan gebeuren. Ik zou hier alleen wel mee uitkijken want je hebt een paar azijnzeikers op deze website die op elke slak het liefst zout leggen.niet dat hun mening er toe doet, maar ze proberen vaak de sfeer te verzieken omdat ze daarnaast ook niks beters te doen hebben.

Ajax? "Zal ie eerst het ajax concept in de benen moeten krijgen". Zonder gein, denk dat als hij bij Willem II blijft en hij speelt zich in de kijker zullen ook de buitenlandse clubs voor dit grote talent in de rij staan. Het kan dus zo zijn dat we hem dan niet meer in Nederland aan het werk zien.

Gewoon lekker nog een jaartje bij Willem ll blijven, minuten maken is op dit moment belangrijk dan een grote zak geld.

PSV lijkt me een goede kanshebber, als ze het doen zoals met Arjen Robben destijds. Kopen en direct terugverhuren. Bij Ajax zal hij waarschijnlijk in Jong Ajax terechtkomen en dan kun je denk ik beter bij Willem ll blijven en eredivisie spelen?

Heerenveen is misschien ook wel een optie nu de Roon daar vertrokken is?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren