Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geschiedenis herhaalt zich: Oranje ontsnapt wéér onnavolgbaar tegen Wales

Laatste update:

De geschiedenis heeft zich dinsdagavond op bijna bizarre wijze herhaald voor het Nederlands elftal. De ploeg van Louis van Gaal leek tegen Wales alwéér een overwinning in blessuretijd weg te geven, maar knokte zich wederom via een heel laat doelpunt naar de zege, exact zoals zes dagen geleden in de uitwedstrijd gebeurde. De winnende 3-2 kwam op naam van Memphis Depay, nadat Gareth Bale in minuut 90+2 nog de gelijkmaker had laten aantekenen via een penalty.

Van Gaal greep als verwacht terug op zijn tweede keus en liet Vincent Janssen na vijf jaar afwezigheid in de basis starten. Ook Bruno Martins Indi stond voor het eerst sinds 2017 aan de aftrap. Wales verscheen eveneens niet in de sterkste formatie; Gareth Bale ontbrak bijvoorbeeld, maar de steraanvaller viel na zeventig minuten wel in. Na een versnelling en steekbal van Frenkie de Jong (de enige basisspeler die bleef staan bij Oranje) leek Janssen na enkele minuten al door te breken, maar de spits kon de Wales-defensie op snelheid niet voor blijven.

Na nog wat speldenprikjes sloeg Oranje in de zeventiende minuut toe. Jordan Teze onderschepte de bal diep op de helft van Wales, waarna Janssen de vrije Noa Lang vond. De aanvaller dribbelde zich met een pirouette op zestien meter van het doel naar vrijheid en schoot hard binnen: 1-0. Zes minuten later verdubbelde Gakpo de voorsprong. De PSV'er kreeg de bal na een gekraakt afstandsschot gelukkig terug voor de voeten en rondde vervolgens van veertien meter beheerst af: 2-0.

De Kuip maakte zich op voor een walk-over, maar zag de storm van Oranje razendsnel gaan liggen. Teze liet zich na 25 minuten op de middellijn zomaar van de bal zetten en leidde daarmee een vlijmscherpe counter van Wales in. Het geplaatste schot van Brennan Johnson ging door de benen bij Matthijs de Ligt en ook Jasper Cillessen had geen antwoord: 2-1. Janssen maakte ook daarna een bedrijvige indruk en vuurde vlak voor rust rakelings naast.

Na een uur spelen leek de centrumspits een veel grotere kans te krijgen, maar Janssen wist de perfecte lange bal van Teun Koopmeiners niet te controleren. Janssen zag even later een fraai gekrulde bal weggetikt worden door Wayne Hennessey en moest na 72 minuten plaatsmaken voor Memphis Depay. Wales had daarvoor al enkele momenten van grote dreiging gehad, maar Oranje kwam ermee weg, onder meer omdat Stefan de Vrij een gelukkig blok plaatste. De eveneens ingevallen Steven Bergwijn kreeg vlak na zijn entree dé kans door sterk op de been te blijven in het strafschopgebied. De aanvaller van Tottenham Hotspur raakte de bal van dichtbij echter volledig verkeerd.

Nederland had ook daarna gigantisch veel druk op het doel van Wales, maar miste telkens de benodigde finesse in de laatste fase. Het leek mis te gaan voor Oranje toen Tyrell Malacia aan de andere kant bij een verloren kopduel vol op zijn tegenstander sprong: penalty voor Wales. Bale schoot die in de 92ste minuut feilloos binnen en dacht een punt binnen te halen voor zijn land: 2-2. Niets bleek minder waar, want Oranje scoorde in de eerste tegenaanval via een intikker van Depay: 3-2. Martins Indi had de bal naar voren gepompt en Dumfries bezorgde de bal met een gewonnen kopduel bij de doelpuntenmaker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat ben ik toch trots op onze oranje leeuwen. Wat een comeback wederom! Hoe weten ze het nog om te draaien! Na zo lang seizoen nog maar even 4 zware potten spelen in de natie competitie. Ik geef het ze te doen hoor. Ik moet zeggen dat de beste wedstrijd die het Nederlands elftal heeft gespeeld in deze wedstrijden tegen Belgie moet ik zeggen dat deze wedstrijd mij ook wel kon bekoren. Wales is immers ook een land dat naar het WK gaat. En daarom vind ik het toch knap dat wij daar wederom in de slotfase een overwinning op weten te boeken.

Ik wil graag een paar spelers eruit lichten vandaag. Als eerste Vincent Janssen die ik niet de beste voetballer allertijden vind, maar ik vond hem vandaag erg gretig en hij diende ook goed als aanspeelpunt. Dat mis je wel als onze Memphis Depay in de punt speelt (hiermee wil ik niet suggereren dat Janssen ipv. Depay moet spelen). Wat had ik hem nog die goal gegund vandaag. Als iemand het verdiend had was het onze in Mexico spelende spits geweest. Ik vind ook dat we op basis van deze prestatie de 183 centimeter lange spits nog eens de kans moeten geven.

Maar voor mij was de man of the match Frenkie de Jong de Xavi van de lage landen. Hij was toch echt de regisseur van het elftal vandaag. Vrijwel elke aanval ging over de schijf van de 25 jarige blonde middenvelder. En vergeet niet hoelang het seizoen van Frenkie is geweest. En nu nog even 4 wedstrijden spelen . Echt onvermoeibaar is deze meneer echt respect! Frenkie de Jong behoort naar mijn mening tot 1 van de beste middenvelders op deze aardbol.

Het seizoen zit erop mensen! Wat vind ik het jammer, maar ik gun onze helden een welverdiende rust. En dat gun ik jullie ook Voetbalzone vrienden! Ik ben in elk geval weer trots op mijn land. Ik ga in elk geval op vakantie laten zien dat ik uit Nederland kom want we zijn weer helemaal terug op voetballend gebied. En ik hoop dat jullie dat ook doen!

Fijne Vakantie allen!

Viva Hollandia!!!!

14 juni 2022 om 22:39

Oranje maakt het graag spannend. Gelukkig vanavond wel de kans op de 3-2 benut. En dan zul je zien dat het Memphis is die de winnende maakte. Terwijl hij daarvoor niet goed speelde. Mooie kopbal en assist van Dumfries.

Vincent Janssen kreeg vooraf heel veel bagger over zich heen, maar hij speelde bij vlagen echt een goede wedstrijd. Vanaf het moment dat hij gewisseld werd, ging Oranje heel slordig spelen. De aanvallers van Oranje gingen voor eigen succes en dat pakte niet goed uit.

Positieve punten en spelers die goed speelden:
- 2 assists Janssen
- 10 punten uit 4 wedstrijden voor Oranje
- wederom karakter getoond
- Janssen, Gakpo, Frenkie, Noa Lang, De Ligt
- Frenkie onvervangbaar voor dit Oranje
- 42 goals Memphis voor Oranje
- veel spelers kunnen uitproberen
- geen blessures

Overigens vond ik die Johnson van Wales ook heel goed spelen.
Hij is slechts 21 jaar jong en zijn contract loopt volgend jaar af.
Nederlandse clubs, ik zou zeggen grijp je kans.


PS: wederom een mooie samenvatting Hein. Klasse! En jij uiteraard ook een fijne vakantie!

14 juni 2022 om 22:40

Dit voelt als thuiskomen, een topic openen die nog geen seconde staat en al meteen een heerlijke pagina uit het proza van Hein Azijn.

14 juni 2022 om 22:41

Ik hoop dat we ergens nog een selectietraining gaan houden waar we gaan kijken welke keepers het beste penalty’s kunnen stoppen. Want hoe Jasper die hoek in gaat is gewoon schandalig,

14 juni 2022 om 22:48

Als een rol behang valt hij weer naar die hoek. Blijft echt een schuimpie die kerel.

14 juni 2022 om 22:50

Inderdaad Bale rolde de bal in de hoek. Was niet eens een schot.

14 juni 2022 om 22:56

Desnoods neem je iemand mee van de amateurs. Ik zat een maand geleden Nottingham Forrest te kijken toen ze op penalty’s wonnen. Die keeper pakte er gewoon 3 van de 5 en blijkbaar pakt hij gemiddeld 30% van zijn pingels. Dat is gewoon echt een wapen als je een keeper hebt die er gewoon minimaal 2 penalty’s kan stoppen van de 5.

14 juni 2022 om 23:57

Cillese is gewoon een c-keeper. Hij heeft totaal niet het niveau van een international. Vandaag zag je weer duidelijk t verschil tussen flekken (een redelijke keeper, niks bijzonders) en cillese. Van Gaal moet stoppen met deze rare keuzes, Jasper is gewogen en te licht bevonden

15 juni 2022 om 07:14

We hebben gewoon Tim Krul hoor. Geen training voor nodig.

15 juni 2022 om 07:16

Bijlow moet gewoon eerste keeper worden. Toen Stekelenburg 3 wedstrijden gespeeld had moest hij volgens iedereen in de basis bij het EK en bij Bijlow is 40 wedstrijden ineens een must. Bijlow is gewoon de beste keeper.

14 juni 2022 om 22:41

Helemaal eens over Frenkie, blijft keer op keer een genot.

14 juni 2022 om 22:42

Ik geniet van jouw topics Hein Azijn.
Ik wens jou ook een geweldige vakantie.
Mijn favoriet van de dag: Gakpo. Scoort een belangrijke goal en laat Louis zijn vetrouwen zien

Tot na de zomerstop kerel!

14 juni 2022 om 22:42

Haha je kan ook wel heel euforisch zijn.... Oranje laat zien dat ze kunnen knokken, maar ze maken het zich soms zo moeilijk.

14 juni 2022 om 22:52

Ik heb de leeftijd wel gehad dat ik , ivm voetbal, mijn trots voor Nederland uit met vakantie. Ook weinig om trots op te zijn toch? Super slecht dat je op deze manier van, met alle respect, Wales moet winnen. Ja ze gaan naar het WK, maar daar is toch alles mee gezegd. Kom op zeg.

15 juni 2022 om 00:26

Ben het hier niet anders dan mee eens niemand hier die zich afvraagt hoe Nederland niet allang de 3-1 erin geprikt had en Wales op de meest knullige manier weer eens laat terug komen? Nee we lopen de polonaise omdat we met een geluk de 3-2 maken en noemen het karakter

14 juni 2022 om 22:53

Dit deed Janssen destijds ook bij Tottenham en Oranje hoor. Beresterk en redelijk aanspeelpunt. Leuk voor een tijdje, maar op een gegeven moment ga je toch echt de doelpunten missen.

14 juni 2022 om 22:53

Conclusies: De Ligt is een bankzitter, Teze niet meer uitnodigen, Cillessen is geen eerste keeper, Janssen alternatief voor Weghorst, Memphis is onomstreden, Malacia is de back.

14 juni 2022 om 22:58

Sorry @heinazijn ik zal wel pessimistisch zijn maar Wales is echt heel slecht...en sorry wat een stinkgeluk dat die belachelijk overschatte voetballer scoort...hij zat helemaal niet in de wedstrijd...geef mij maar Janssen, Weghorst, Lang en Bergwijn...die jongen die nooit een belangrijke prijs of belangrijke wedstrijd heeft gewonnen..mag je van mij afschrijven..volgend seizoen gewoon bankie bij Barca...
Dat jullie blij zijn met deze nipte zwakke overwinning..schande
Zo zie je maar weer dat we geen topklasse land zijn

14 juni 2022 om 23:36

Dit is lastig te begrijpen als je niet een oude ziel in je hebt huizen of wanneer je een niet de bepaalde intelligentie van voor de entertainment tijd hebt, maar volgens mij is zo op 2-2 komen in de extra tijd om vervolgens een minuut later de winnende te scoren altijd veel lekkerder dan met 6-0 Wales op te rollen.

15 juni 2022 om 05:58

@dennis_wise

Zo iets in me zegt dat jij nog liever dat Nederland elke wedstrijd verliest dan dat Memphis elke keer de winnende maakt.

Stink geluk ook nog eens? Ja die bal werd tegen zijn hoofd aangeschoten en ging via hem het doel in.

Hoeveel van de doelpunten die Nederland heeft gemaakt in de laatste 4 jaar zijn of door Memphis gescoord of geassisteerd? Ik gok op minimaal 30% maar natuurlijk is dat ook puur geluk.

15 juni 2022 om 09:16

@dennis_wise Memphis zit bijna nooit echt lekker in een wedstrijd. Zo is zijn spel nou eenmaal, elke bal is max risico. Daarmee staat hij inmiddels op 42 goals en een karrevracht aan assist. Echt bizar dat mensen liever Janssen of ‘kijk mij eens hard werken’ Weghorst zien.

Wat een slotfase! Memphis, een held. Hij viel anders dan Bergwijn eigenlijk helemaal niet goed in. Natuurlijk terecht dat we wonnen, die pengel was schlemielig. Toch gaat ook Malacia niet vrijuit. Dit zijn de pengels die de jonkies vaker tegenkrijgen. Een De Ligt wordt hierom op dit forum zovaakâ afgemaakt. Gakpo, Lang en Janssen zeer goed gespeeld als nieuwe spelers ten opzichte van zaterdag. Malacia vond ik ook aardig, al is zijn voortzetting minder goed, maar weergaloos talent. Maar zoals gezegd, die Bergwijn speelt zo fantastisch in Oranje. En Louis, wat een gouden vent. Frenkie, Cruijff van onze tijd, geniet nou maar van die jongen. Dit stel gaat ver komen op het WK.

14 juni 2022 om 22:42

Pengel?

14 juni 2022 om 22:43

Hahaha, penalty.

14 juni 2022 om 23:58

Pengelty.

14 juni 2022 om 22:43

Dit was nooit een keer een penalty. Gewoon een duel om de bal als je elkaar al niet eens meer mag aanraken

14 juni 2022 om 23:58

Naja hij komt laat en raakt met zijn arm zijn hoofd terwijl de bal al weg is. Ik vond het uit de eerste beelden helemaal niets, maar na het oogpunt links naast Cillessen zeg maar te hebben gezien snap ik hem wel.

15 juni 2022 om 01:11

Is gewoon een penalty hoor. Malacia haalt m uit balans, is gewoon te laat! Het is licht, maar stom.

14 juni 2022 om 22:44

Toch bizar dat er leden zijn die zeggen dat Oranje zonder Memphis moet spelen 😂 Hij heeft alweer 43 goals gemaakt, geen enkel andere speler zou zijn stats halen.

14 juni 2022 om 22:46

Zonder Memphis natuurlijk niet, maar hij mag best een keer gewisseld worden of een keer op de bank starten. Vandaag ging dat uit het boekje, want Janssen en Lang speelden meer dan prima.

14 juni 2022 om 22:49

Vandaag zag je wat Van Gaal al weken roept als hem gevraagd wordt over Janssen. Hij wil een aanspeelpunt in de selectie en hij ziet dat in Janssen. Dat heeft hij vandaag laten zien. Ging niet altijd goed maar hij speelde idd meer dan prima.

14 juni 2022 om 22:51

Zijn veldspel is zeker niet altijd even sterk, hij doet soms te moeilijk. Maar iemand die bij zoveel goals betrokken is, moet altijd spelen imo en dan heb ik het enkel over belangrijke wedstrijden

14 juni 2022 om 22:54

Zoals ik al zeg, hij leid de penalty in met zijn balverlies, wat zeg ik, pass naar een Wales speler aan de zijkant. Daardoor wordt hun aanval voortgezet waardoor ze 2 ballen later die pingel krijgen.

Ohja.

Leuk dat hij scoort uit een bal die door een Wales! speler wordt doorgekopt. Maar dit was door het ijs zakken wat Memphis deed.

14 juni 2022 om 23:01

Exact, een heel aantal leden noemt hem onomstreden, maar dat vind ik echt belachelijk. Ook nu weer een paar zelfzuchtige afstandschoten die in Rotterdam Alexander terecht kwamen.

14 juni 2022 om 22:45

Verschil 1 is dat De Ligt lompe overtredingen maakt en dit geen overtreding was. Verschil twee is dat De Ligt dit meerdere keren per seizoen overkomt.

14 juni 2022 om 22:48

Klopt, ook omdat De Ligt vaak wat daadkrachtiger verdedigt. Dat apathische wat een De Vrij of Van Dijk wel hebben, is ook niet altijd goed want die grijpen soms gewoon niet in. Maar in beide gevallen krijg je de goals weleens om de oren. Aan de andere kant, waar hebben we het over: De Ligt, De Vrij, Van Dijk, Malacia, verdedigend zitten we goed hoor.

14 juni 2022 om 22:50

Volgens mij was het toch echt de Ligt die bij de tegengoal apathisch stond te verdedigen vandaag. Beetjes zoals in de wedstrijd tegen de Spurs.

14 juni 2022 om 23:00

Ach, nu Blind er niet is, is De Ligt een dankbaar object. Zie dat links en rechts Cillesen een veeg uit de pan krijgt... tja... wat is de gemeenschappelijke achtergrond. Anti....

15 juni 2022 om 00:02

Mees hij staat nog in de opbouw terwijl Teze de bal verspeelt en is dus uit positie. Als hij eropaf sprint en hapt wordt hij kinderlijk eenvoudig uitgespeeld. Vind het niet echt reeel dat De Ligt hier iets verweten wordt.

15 juni 2022 om 00:13

Mwah, Schwarz.., ik vond het ook een fout van Teze, maar De Ligt had wel iets meer druk kunnen zetten op de tegenstander zijn schietbeen. Cillisen volkomen kansloos.

15 juni 2022 om 05:58

@Eduard

En Malacia is de back wordt er dan gezegd. Maar gaat ook gewoon in de fout bij de 2-2 en in balbezit heb je er ook kog eens niet zoveel aan, maar hé, hij heet geen Blind, dus dan zal het al wel goed zijn.

14 juni 2022 om 22:45

Hele andere situaties toen met De Ligt natuurlijk. Die raakte toen vreemde ballen aan met zijn hand. Maar dat druistige moet er soms idd uit bij Malacia. Maar ok heb niet het idee dat die veel kwaad doet. De tegenstander valt heel raar achterover.

14 juni 2022 om 22:53

Ik ga Memphis niet als held betitelen. Ja hij scoort die goal, die door een Wales speler wordt doorgekopt.
Maar hij is ook degene die met balverlies - en balverlies kan op 2 manieren, en hij passt het letterlijk naar een Wales speler toe - de penalty inleid.

Verder letterlijk eerste balcontact was weer zo'n achterlijke korte corner waarin hij 5 scharen gooit en de bal verliest.

14 juni 2022 om 22:55

Serieus, Myvision?

Ik verdenk je er sterk van dat als bv Timber dit was overkomen dat je deze pengel een groot onrecht zou vinden.

14 juni 2022 om 23:01

Nou, je weet dat ik als De Ligt adept dat hier vaak zat een onrecht vond. En ook vandaag vond ik het een onrecht, want het was in mijn ogen onterecht. Dit is gewoon een duel. Maar zo geven ze ze wel vaker, en juist omdat De Ligt ook weleens lomp inkomt overkomt hem juist dat weleens. Een Timber is ongekend goed in timen, die zie ik dit gewoon niet eens zo snel doen. Behalve misschien in zijn huidige vorm, want die is afgedraaid haha.

14 juni 2022 om 23:45

Ah hoe heerlijk Bergwijn weer inviel. Die is niet van de bal af te krijgen. Ajax moet hem echt snel binnen halen wat mij betreft!

Depay, een fantastische voetballer maar soms ook zo'n frustrerende vent. Red ons Oranje toch weer, belachelijke scheidsrechter trouwens, lullo.

14 juni 2022 om 22:41

Dramatische invalbeurt natuurlijk van Memphis. Ipv dat hij het team bij de hand neemt, speelt hij alsof ze 3-0 voor staan: verspeelt direct een corner, rare hakjes, onmogelijke doelpogingen….tot minuut 90+3…ongelofelijk hoeveel goals hij er al in heeft liggen. Het blijft een alles of niets speler.

14 juni 2022 om 22:43

Dramatisch invallen terwijl je de winnende maakt? Nee toch?

14 juni 2022 om 22:52

Deed verder alles verkeerd en wilde te graag alles zelf doen. Geen goede invalbeurt, tot die goal. En zo is het wel vaker met Memphis, kan ook scoren als hij slecht speelt. Nouja met deze statistieken kan je er weinig van zeggen onderhand.

14 juni 2022 om 22:54

Hij is een alles of alles speler. 21 goals in zijn 21 laatste wedstrijden in Oranje. Daar kun je niets tegen in brengen

14 juni 2022 om 22:56

JK-Ajax, ik zou nog even de aanleiding van de pingel terugkijken. Was balverlies van Memphis die letterlijk de bal naar Wales speler speelt. Waardoor aanval wordt voortgezet waar de pingel uitkomt.

Even verantwoordelijk voor de lucky 3-2 die door Wales speler wordt doorgekopt, als de 2-2

14 juni 2022 om 23:10

Het is ook gewoon dat je niets beters hebt. Het is geoorloofd dat die veel balverlies mag hebben als die maar scoort. Had je Robben op rechts en Sneijder achter hem, dan was dit allemaal niet geoorloofd en moest die in dienst van deze spelers spelen en anders werd die op de bank gezet.

14 juni 2022 om 22:59

Red helemaal niks lol. Depay was grotendeels verantwoordelijk voor de penalty van Wales door de bal recht in de voeten van een Wales speler te schuiven waardoor de aanval door kan gaan.

Was eerder een plicht dat hij de 3-2 moest maken, die heel gelukkig wordt doorgekopt door een Wales speler voor zijn voeten. Maakt zijn fout goed betekent niet dat je een held bent.

15 juni 2022 om 06:05

@krovikan

Ja, ja lang verhaal kort jij en velen hier zullen altijd iets tegen Memphis persoonlijk hebben(om verscheidene roddeltante motieven) en zullen dus altijd extra opletten op de fouten die hij maakt, maar niet die van anderen die meer je voorkeur hebben. Je gaat vooral graag voorbij aan het feit dat een speler ogenschijnlijk vrij kan gaan inkoppen tussen 3 verdedigers in en er constant balverlies wordt geleden wat kan leiden tot een doelpunt als de verdediging het niet oplost.

Waarom heb je nog niks gezegd over Malacia na al je betogen aangaande Depay? Leidt ook een doelpunt in en maakt daarentegen niks goed met een assist of doelpunt maar nee vooral even uitlichten wat de matchwinner die een gelijkspel omtovert in een overwinning allemaal fout deed en vooral geen credits geven dat hij zijn fout goed maakt.

Je mag hem gewoon niet zo en dat is oppervlakkig als wat maar je goed recht, maar god wat sijpelt het gejank bij jou en velen erdoorheen.

15 juni 2022 om 08:20

Ik vond Malacia's actie ook niet sterk, maar de pingel was in mijn ogen makkelijk gegeven. Bovendien moest Malacia daar 2 man afdekken, dus dat nuanceert zijn actie.

Echter die pingel was er nooit gekomen als Memphis gewoon simpel had gevoetbalt en niet die bal vol in de voeten schoof van die wales speler

Memphis die verder een dramatische invalbeurt had, en bij zijn eerste balcontact 5 scharen na een korte corner de bal al kwijt was.

Ik bedoel Vincent Janssen speelt amper, en speelde een goede wedstrijd, balvast en een aanspeelpunt. Hoezo kan een Depay dat niet?

Louis die mazzelt ons dadelijk gewoon naar die wereld cup, niet normaal

14 juni 2022 om 22:44

Hij had toch eigenlijk ook een beetje pech met die penalty tegen?

15 juni 2022 om 00:28

Je bedoelt die penalty die werd ingeleid door Depay?

15 juni 2022 om 07:46

@ajaxmind stop met deze provocatie. Het gaat om de penalty tegen en moet dit er weer bij. Slaat werkelijk nergens op.

15 juni 2022 om 09:27

@psv,vvv,lfc!
Dat niet alleen. Als een aanvaller de bal verspeelt, is het niet automatisch een doelpunt. Malacia maakt gewoon een domme overtreding. Mar als je het balverlies van Memphis als de fout ziet, dan wil je het zo zien. Hetzelfde als de goal waar Teze opzichtig in de fout gaat. De Ligt doet het daarna ook niet geweldig, maar altijd wordt de grote fout uitgelicht.

Depay speelt heel veel wedstrijden voor een drie, maar maakt dan wel een of twee doelpunten. Ja, dan neem ik dat gepruts voor lief. Mensen moeten eens hun ogen opendoen, want deze gast gaat topscorer allertijden worden.

Gerd Muller was ook een braggelaar eersteklas voor Duitsland, maar hij maakte de goals wel en dat is waar een aanvaller voor staat.

Overigens zonder Depay of Frenkie zijn we kansloos op het WK.

Verschrikkelijke wedstrijd, mag hopen dat Van Gaal vertrekt voor het WK.
Hateboer, Teze, Koopmeiners, Martins Indi en Cillessen kunnen echt niet meer. De ligt matig, Depay ook weer tergend slecht.
Malacia een verademing t.o.v. Blind, Gakpo en Bergwijn ook.

Die scheids moet lekker op z'n duim gaan zitten en DJ worden ofzo, ongekend weer wat de UEFA hier weer aanlevert.
Nederland 30 wedstrijden ongeslagen in deze "oude troep".

14 juni 2022 om 22:43

Huh? Wie stel je dan voor?

14 juni 2022 om 22:43

Wat heeft Cillessen nou weer fout gedaan deze wedstrijd? Waarschijnlijk een Bijlow fan. Martins Indi was aardig wild. Teze en Hateboer enorm slordig en Koopmeiners was wel dergelijk.

14 juni 2022 om 22:46

Reageerde bij de goal traag, zijn passing was ondermaats en werd bijna geklopt toen hij te traag was waardoor hij een ziekenhuisbal op Teze gaf?

14 juni 2022 om 22:50

FcGrun050 idd prikken we zo doorheen. Kunnen wij ook verder naar de volgende stelling.

14 juni 2022 om 22:51

Bij de pingel ging ie ook weer als een zak hooi naar de grond. Hij koos de goede hoek, maar een goede keeper had die bal gehad.

14 juni 2022 om 22:53

Dat hij traag reageerde bij de goal kan je over discussieren, want hij ging binnenkant paal erin. En zijn passing was ondermaats? Heb hem echt geen verkeerde passes zien geven, en dat hij te traag reageerde bij die balaanname kan bij iedereen gebeuren. Alisson heeft dit soort acties ook vaak genoeg gehad. Uiteindelijk resulteerde dat niet in een tegengoal. En dat was echt geen ziekenhuisbal, want Teze had nog tijd om ruimte te maken door weer terug te zakken.

14 juni 2022 om 22:56

@baloog - Oh kom op, pingels zijn sowieso een grote garantie op goals. Dat je hem tegenhoudt is mooi meegenomen, maar meestal schiet men wel raak. Ja jammer dat hij niet iets verder in de hoek dook, maar vaak genoeg penaltyseries gezien dat men in de goeie hoek duikt, maar uiteindelijk de pingel in de goal beland.

14 juni 2022 om 23:09

Ik reken hem niet af op die pingel, ik geef alleen nog een zwakte in zijn spel aan. Een van de allerzwakste keepers met penalties die in een Europese top competitie speelt, en dat bewees ie vandaag weer. Een goede keeper had deze gepakt. En dat is het grote probleem van Cillessen: Waar blinkt hij nu echt in uit? Hij heeft nooit een moment dat je denkt zo dat doet hij top. Niet met reflexen, niet met meevoetballen, niet met pingels, niet met uitkomen en niet met hoge ballen.

14 juni 2022 om 23:18

@baloog - "een van de allerzwakste keepers met penalties die in een Europese top competitie speelt". Dat is de interpretatie in Nederland, omdat men daarop zo erg hamert na die WK 2014, waardoor Jasper onder een vergrootglas ligt in Nederland. En er zijn heel wat keepers in Europese topcompetities en het lijkt me enorm sterk dat je alle keepers daarin onder de loep hebt genomen. Maar wat maakt het nou uit dat hij niet echt top is? Deze generatie keepers zijn toch allemaal geen topkeepers in Nederland? Bijlow kan dat nog worden als hij stappen maakt en minder geblesseerd is, maar we hoeven echt niet op alle linies top zijn. Subtop is ook prima, we zijn gewoon nu niet verwend daarin. Als het maar als een team rendeert. Cillessen heeft overigens 63 interlands gespeeld, 59 tegengoals en 27 clean sheets. Dat is best behoorlijk volgens mij.

15 juni 2022 om 00:06

Bizar dat fcgrun het opneemt voor cillese. Ik vraag me altijd af of we wel dezelfde wedstrijden hebben gezien. Elke keer als Jasper in t doel staat zie je duidelijk de defensie voor hem in paniek raken, of t nou de vrij, van dijk of de ligt is. Cillese laat makkelijke ballen lopen, die duik bij de penalty was van een aow'er. Frans hoek moet op non actief worden gezet als cillese nog een keer wordt opgeroepen

15 juni 2022 om 00:20

@fcgrun

Die statistieken zijn totaal niet bijzonder. Stekelenburg heeft er 48 tegen in 63 potjes, Krul 16 in 15, Vermeer 0 in 5 potjes en Bijlow 4 in 6. Zo rond de 1 per duel is normaal voor keepers van Nederland, zelfs een matige keeper als Krul doet dat. Stekelenburg, die buiten Ajax amper een goed seizoen heeft gedraaid, zelfs aanzienlijk beter.

En ja ik weet het, er is op dit moment geen wereldtopper op doel. Dat maakt het wat mij betreft alleen maar duidelijk dat je verder moet kijken en niet moet vasthouden aan pure middelmaat als Cillessen, die redelijk op leeftijd is en qua blessures ook niet betrouwbaar. Zo'n Flekken is wat dat betreft geen verkeerde gedachte van Louis. Cillessen als backup, dat is qua niveau de vloer dan.

14 juni 2022 om 22:43

Hahaha welterusten Justin. Wat een spektakel, Janssen mag blijven en Depay laat zien waarom hij de #1 spits is.

14 juni 2022 om 22:44

12 op 12 en dan hopen dat de bondscoach weggaat.

14 juni 2022 om 22:45

Malacia kan eigenlijk helemaal niks, dat zie je zelf toch? Maakt veel overtredingen en voegt in offensief opzicht niks toe. Dat moet in deze formatie wel. Ik ben geen voorstander van Blind, maar het in aanvallend opzicht slechter doen dan Malacia was lastig vandaag.

14 juni 2022 om 22:50

Het verdedigend slechter doen dan Blind is ook nog een hele opgave

14 juni 2022 om 22:51

Malacia speelde als LWB hè. Staan nog drie centrale verdedigers achter hem.

14 juni 2022 om 22:53

Dan deed malacia vandaag aardig zijn best Japie. Wat een lompe actie zeg.

14 juni 2022 om 23:07

Malacia was idd slecht hoor. Hij en De Ligt vielen enorm tegen achterin, al kan je dat eigenlijk ook van Teze en BMI zeggen

15 juni 2022 om 00:08

De ligt speelde goed, het duel was fair, penalty onterecht. Maar zoals ik al zei, je ziet elke topverdediger, ook van dijk, een mindere prestatie leveren met cillese achter zich. Die man zorgt voor zoveel onrust, dat kan gewoon niet op dit niveau. We willen wereldkampioen worden toch

15 juni 2022 om 06:16

Haha dit keer geen frenkie,jongen geef nou goede kritiek,wat deed de ligt fout?Als die te vroeg instapt dan krijg je dat en nu weer dit.Volgens mij verspilde teze een bal op de middenlijn.

15 juni 2022 om 09:18

De Ligt werd er constant uitgelopen door die Johnson die hij halfslachtig dekte

14 juni 2022 om 22:55

Tuurlijk Justin. Hij heeft ook niet de beste 11 opgesteld dus ik weet niet wat je verwacht?

15 juni 2022 om 00:33

Jawel, want dan heeft de verkeerde bondscoach geselecteerd.

14 juni 2022 om 23:40

Teze kan echt niet meer? Die jonge heeft net dibuut gemaakt?

Bizar einde weer haha. Leuke pot gezien. Frenkie weergaloos goed.

14 juni 2022 om 23:00

Zouden ze zich in Barcelona nou ook eens achter de oren krabben? Hij toont hier maar weer eens aan dat hij verkeerd gebruikt wordt in Spanje. Ze hadden Busquets er gelijk uit moeten gooien en als ze dat niet wilden hadden ze De Jong niet moeten halen (voor dat geld). Ik hoop echt dat Ten Hag hem ophaalt.

14 juni 2022 om 23:05

Vind dat altijd dubbel. Écht goede spelers hoeven niet exact op hun favoriete positie neergezet te worden denk ik. En buiten dat heeft Frenkie bij Barcelona ook wel echt hele matige wedstrijden gespeeld, los van of hij op zijn eigen positie mocht spelen. Spelers als Modric hebben er echt geen moeite mee om 5 meter naar rechts te spelen bijvoorbeeld. Maar in Oranje is Frenkie structureel weergaloos. Misschien klikt het gewoon niet bij Barcelona (al heb ik het idee dat Frenkie zelf prive wel op zn plek zit) maar dan zou een andere omgeving als United best een oplossing kunnen zijn.

14 juni 2022 om 23:23

Dat zullen zij misschien ook gedacht hebben, maar dat geldt dus schijnbaar niet voor iedere topspeler en sowieso laat je hem dan toch geen 3 seizoenen aanmodderen? Op basis van wat hij bij Ajax en Oranje heeft laten zien had hij zeker in de matige periode waar Barcelona in zat kansen moeten krijgen op ‘zijn’ positie. Wellicht was het dan beter gaan draaien, maar dat is koffiedik kijken. Ik denk dat hij onder Ten Hag daar wel het vertrouwen krijgt en helemaal op zal bloeien. Zou voor Nederland ook top zijn richting het wk.

14 juni 2022 om 23:29

Het zou zeker mooi zijn als Frenkie bij een club ook alles uit zijn kwaliteiten kan halen maar als er iemand komende WK in de basis staat is dat Frenkie haha. Ook al speelt ie komende 6 maanden 9 minuten.

15 juni 2022 om 00:20

Nee zo bedoel ik het ook niet😅 Het zou goed zijn als hij in topvorm aan het Wk begint en niet na weer een teleurstellend half jaar.

15 juni 2022 om 06:08

@fossen

Modric is dan wel 36 waar Frenkie 24 is en Modric werd gewoon nog als de miskoop van de eeuw bestempeld.

Dat Modric dus wat completer is lijkt me logisch. Zo compleet als hij nu is was hij ook verre van als 24-jarige.

L

14 juni 2022 om 22:42

BMI boven de Ligt plaatsen haha, hoe vooringenomen kun je zijn.

14 juni 2022 om 22:43

BMI speelde toch ook beter dan de Ligt vandaag? Vond Matthijs weer weifelend optreden soms, BMI heeft dat niet gedaan. Was kalm aan de bal en heeft niks fout gedaan.

14 juni 2022 om 22:46

Behalve dat hij eigenlijk een rode kaart had moeten hebben voor een compleet idiote overtreding op een nutteloze plek.

14 juni 2022 om 22:47

Hahaha ik ben ajacied en heb Real in mijn hart gesloten. Hoezo vooringenomen? Liet bij de goal veel te veel ruimte en liet zich bij twee kansen kinderlijk eenvoudig passeren. En dan nog die stuitend lompe dribbels en balbehandeling in de opbouw.

BMI is mij niet in positief of negatief opzicht opgevallen dus vandaar de 6. Sorry dat ik me niet laat leiden door negatjef sentiment naar jongens als BMI, Blind en Depay. Maar ik hoor het graag als ik wat gemist heb.

14 juni 2022 om 22:50

BMI speelde helemaal niet beter dan De Ligt kom op zeg. Zo verdedigen zou Van Dijk ook doen. Je moet gewoon afwachten wat de man gaat doen. En De Ligt stond al achter omdat Teze die bal op zo'n gevaarlijke plek verspilt. Snap niet hoe mensen dit een fout van De Ligt noemen terwijl iemand anders hem verspilt op zo'n plek.

14 juni 2022 om 22:52

JK-Ajax

Maar die kreeg hij niet. Defensief en voetballend was BMI gewoon goed.

14 juni 2022 om 22:53

Modric.

De bal gaat door zijn benen. Dat is een basistechniek voor een verdediger. Klopt dat Teze hoofdoorzaak is, maar ik verwacht in zo'n situatie meer van de Ligt.

14 juni 2022 om 22:53

De Ligt is 50% debet aan de2-1, BMI deed het prima. En het is natuurlijk nooit een rode kaart.

14 juni 2022 om 22:58

Hoezo is De Ligt 50 debet aan de goal als Teze hem kwijt raakt op zo'n gevaarlijke plek. Je kan ook gewoon wat credits geven aan degene die hem zo goed in de hoek plaats. Maar nee elke momentje waar De Ligt bij is is gelijk een grote fout van hem.



14 juni 2022 om 22:58

Grote fout van De Ligt, en het is niet de eerste keer he. Keer op keer kost die man je of de wedstrijd of een doelpunt. Gewoon geen basisspeler.

14 juni 2022 om 22:59

Dat hij 'm niet krijgt bij deze bijzondere arbitrage vind ik nou niet een sterk argument om te zeggen dat hij geen fout maakt. Fikken we Malacia dan ook af ivm de penalty ook al was het onterecht? Immers de scheids geeft hem gewoon.

14 juni 2022 om 22:59

Ik zet zo'n simpele zin echt niet neer om met je in discussie te gaan hoor. Leuke poging wel met dat stukje tekst van je, fijne avond nog.

14 juni 2022 om 23:06

Ok prima 30% dan, het is gewoon heel slecht verdedigd.

14 juni 2022 om 23:22

@psvlld, Hij schiet hem er toch gewoon goed in? De Ligt staat daar gewoon voor en die kerel schiet hem door de benen. Kan gebeuren als je aan het lopen bent. Hij schiet hem gewoon hard en strak in die hoek. Kan je beter naar Teze kijken die onnodig wil indribbelen en de bal dom kwijt raakt op zo'n plek.

14 juni 2022 om 23:24

Consy,

Hoeft ook niet. Discussiëren vraagt toch wat inspanning van de bovenkamer, dus als daar niet je talent ligt inderdaad vooral niet doen!

14 juni 2022 om 22:42

Malacia veel te hoog, Koopmeiners (zo spel je het) ook te hoog. Janssen idem. Teze te laag en Gakpo ook.

Malacia heeft de hele wedstrijd mee gehobbeld maar alleen maar trieste voorzetten afgeleverd. Strak links en daardoor makkelijk te dekken.
Koopmeiners was onzichtbaar en speelde verstoppertje
Jansen was oké, meer niet
Teze had een fout, maar de Ligt had het kunnen corrigeren, was in zijn lange passing prima
Gakpo speelde heel sterk en brak het spel vaak open, goed goal en veel goede acties. Beter dan Lang naar mijn mening.

14 juni 2022 om 22:49

Malacia heeft ervoor gezorgd dat tot Dumfries erin kwam alles over links ging. Hij trok constant ruimte waaruit aanvallen opgezet konden worden. Hij wint ook al zn duels op links.

Die penalty was gewoon een kopduel. Kan nooit een penalty zijn bij een serieuze scheids.

14 juni 2022 om 22:50

Eens over Malacia. Die man gaat er echt wel komen, maar aanvallend voegt Blind meer en directer iets toe.

14 juni 2022 om 22:52

Scheelt ook wel dat Hateboer er geen flikker van kan en Frenkie vaker over links dan rechts gaat als regisseur als er geen alternatieven zijn.

14 juni 2022 om 22:58

@JK-Ajax
En die alternatieven worden gecreëerd door Malacia, omdat hij constant gaten trekt met loopacties. Dat is ook de reden dat de linkerkant van Feyenoord altijd gevaarlijk is. Malacia kan 90 minuten lang hard rennen en is verdedigend zeer solide. Daarnaast ondersteunt hij de vleugelspeler.

Zijn voorzet is inderdaad matig, maar veel meer kun je niet aanmerken op zijn spel.

14 juni 2022 om 23:00

Ik denk dat alles over links ging omdat Lang het spel juist naar zich toetrekt en ruimte maakte voor Malacia om vervolgens een klote voorzet af te geven.

14 juni 2022 om 23:05

Malacia speelde als LWB, dan moet je offensief wat toevoegen. Dat deed hij niet. Heel veel foutieve voorzetten. 0 goede voorzetten als LWB. Dan ben je sowieso al af.

14 juni 2022 om 23:06

Zoveel voorzetten gaf Malacia niet. Overigens waren ze niet allemaal klote en was de bezetting voor de goal ook vaak maar magertjes.

Overigens heb ik precies 0 goede voorzetten gezien vandaag. Ook niet van rechts, of van andere spelers. Beide goals uit de eerste helft kwamen uit individuele acties. De 3-2 door Dumfries die goed kan koppen.

Malacia gaat constant diep en kan vervolgens op volle snelheid terugsprinten. Dat is wat je met Blind mist. Hij heeft een goede pass, maar er mist heel veel dynamiek in zijn spel omdat hij te traag is voor een wingback en niet goed genoeg kan verdedigen op een positie waar snelheid is vereist.

14 juni 2022 om 23:09

Constant diep gaan heeft weinig nut als je niets goed aflevert toch? Blind is aanvallend gewoon een stuk beter daar waar Malacia verdedigend sterker is. Hij heeft veel ruimte gehad en er veel te weinig gebruik van gemaakt

14 juni 2022 om 23:09

Ik denk vooral dat Hateboer ervoor gezorgd heeft dat alles over links ging. Hateboer kan werkelijk niks en moet toch echt meerdere rechtsbacks voor zich dulden normaalgesproken.

14 juni 2022 om 23:13

Constant diepgaan heeft nut omdat je ruimte trekt, omdat je een verdediger meeneemt. Daarnaast scheelt het ook dat er maar weinig afstemming was in de aanval. Veel stilstaan en zelf wat proberen. In de eerste helft waren er nog wel wat aardige combinaties tussen Lang en Malacia.
Overigens ging ook nadat Hateboer was gewisseld nog bijna alles over links.

14 juni 2022 om 23:17

Het is voor mij geen discussie tussen Malacia en Blind. Ik vind beide ronduit matig.

14 juni 2022 om 22:44

Malacia een 4,5 ipv 6,5. Einde discussie over dat Malacia zoveel beter is dan Blind. Blind 2 wedstijden en 3 assists. En geen fouten gemaakt. Malacia heeft in die paar interlands al een aantal grote fouten gemaakt

14 juni 2022 om 22:49

Geen fouten gemaakt. Nou weten gelijk hoe objectief jij bent. Beiden hebben ze hun fouten gemaakt.

14 juni 2022 om 22:50

Oneens. Malacia deed verdedigend wat hij moest doen en was aan de bal ook prima. Alleen zijn voorzetten werden allemaal geblokt en hij veroorzaakte op lompe wijze een twijfelachtige strafschop. Vandaar een 6.5 en niet hoger.

14 juni 2022 om 22:52

Malacia is Blind voorbij.

14 juni 2022 om 22:55

Fijn dat jij de discussie beëindigd. We hebben gewoon matige linksback. Blind verdedigend dramatisch en Malacia aanvallend dramatisch. Misschien toch Wijndal maar een kans geven.

14 juni 2022 om 22:55

Die goal van Polen is natuurlijk voor 80% zijn schuld.

14 juni 2022 om 23:04

Wijndal is nog een mindere keuze dan Malacia en Blind. Het is jammer dat we geen linksback van Europees subtopniveau hebben.

14 juni 2022 om 23:15

Blind is gewoon een back op subtop niveau.. komt gewoon mee in de CL waar hij een zeer belangrijke schakel is in het aanvalsspel van Ajax.. Malacia is daarentegen een bijtertje en verdedigend een stuk sterker.. inzetten waar de wedstrijd om vraagt..

14 juni 2022 om 23:27

Migi en die goal van Wales 100 procent de schuld van malacia.

14 juni 2022 om 23:42

Goh, de overdreven Blind fanclub is ook weer uitgetrokken om precies te doen waarvan ze de criticasters van Blind van betichten: overdrijven en alles maar negatief zien.

Feit blijft dat Malacia beter de basistaken (!) van een wingback uitvoert dan Blind, maar dat Blind over het algemeen beter is in de passing en qua spelinzicht aan de bal.

Mensen die nu over voorzetten van Malacia klagen: waar waren de prachtige, perfect op maat gemaakte voorzetten van Blind tegen Polen? En kom niet aanzetten met zijn "assist", want die werd doorgekopt door een Pool. De rest was of veel te kort of te hard.

14 juni 2022 om 23:46

Goal uit een onterechte penalty (daar is iedereen het wel mee eens volgens mij). Het is maar net hoe graag je die jongen wilt zien falen hè.

Wat een wedstrijd hahahaa!! Alweer de winnende eindstand na late treffer tegen wales

Wat een heerlijke overwinning zeg!!!!

Ik blijf bij het punt dat ik gisteren maakte: Levensgevaarlijk om met zo'n elftal te spelen in een wedstrijd die belangrijk is voor poulewinst. De Belgen pakken ook gewoon 3 punten vandaag. Door 2 flitsen van individuele kom je voor maar daarna ligt het alleen maar open. Een godswonder dat je weer 3 punten pakt.

Ik laat de voetbalinhoud verder maar even zitten, wat een pot.

Paar spelers echt door de mand gevallen, paar spelers heel sterk vandaag. Lang en Gakpo hebben het goed gedaan, Janssen oké. De dissonanten waren voor mij Teze, Malacia, Hateboer en de Ligt. Bizar dat Malacia zo lang mocht blijven staan. Zo vaak de bal gehad maar niks nuttigs gedaan. Dumfries laat direct zien hoe het wel moet aan de andere kant. Gakpo heel lekker bezig, Lang na een stroef begin ook. Frenkie dominant op het middenveld, Koopmeiners te weinig gezien.

14 juni 2022 om 22:41

De Ligt speelde gewoon een solide pot hoor in mijn ogen. Heeft niet zoveel fout gedaan. Dat Teze en Malacia 2 goals weggeven.

14 juni 2022 om 22:44

De Ligt was weer weifelend in de duels. Bij de 2-1 mag hij meer doen en ook bij een andere gevaarlijke aanval laat de Ligt zijn man weer lopen. Passing was ook niet fenomenaal. Ik verwacht meer van hem.

14 juni 2022 om 22:45

De ligt vond ik helemaal niet solide, veel te onzeker. Hij is totaal niet meer de leider die die bij Ajax was

14 juni 2022 om 22:47

Teze geeft de bal weg en die kerel heeft al een grote voorsprong. Hij schiet hem ook gewoon goed en laag in hoor. Teze hoort niet zo dom de bal kwijt te raken. Daar kan De Ligt niet veel aan doen. Die probeert hem nog te stoppen en helaas gaat die dan door ze benen heen.

14 juni 2022 om 22:47

De Ligt vond ik veel te slap bij de 1e goal van Wales hoor.

14 juni 2022 om 22:58

Ben het met je eens dat Teze de hoofdschuldige is bij de 1e goal. Toch vind ik het een slechte pass van De Ligt op Teze veel te risicovol. Daarnaast moet de De Ligt niet achteruit lopen maar druk zetten op de speler.

14 juni 2022 om 23:00

Dat vind ik veel te makkelijk. De Ligt geeft hem al prima druk naar mijn mening. Van Dijk zou het ook precies zo hebben gedaan. Gewoon goed ingeschoten door die kerel van Wales. Laag en hard in de hoek is altijd de moeilijkste ballen om tegen te houden. Zeker als je een Cillessen hebt die al maanden niet heeft gekeept.

14 juni 2022 om 23:06

@modric

Je passie en liefde voor de Ligt is nu wel duidelijk hoor. Bal ging gewoon door het poortje.

14 juni 2022 om 23:09

Heb helemaal niks met De Ligt. Hij wordt hier door elke tegengoal door de grond geboord terwijl die letterlijk niet eens de fout in gaat. Dat is wat hier zo opvalt. Terwijl het duidelijk Teze en Malacia zijn die de goals weggeven.

14 juni 2022 om 23:10

Ik heb het nu al 2x genuanceerd maar je wil het niet lezen.

14 juni 2022 om 23:12

Dus omdat die 1x door zijn benen ging om het schot te stoppen is het dus een reuze fout? Een bal door de benen gebeurd wel vaker. Zeker als je je been ervoor wil zetten. Jij maakt vergroot het gewoon zo ver uit om hem per sé de schuld te geven volgens mij. Dit verhaal kan je beter over Teze zeggen...

14 juni 2022 om 23:19

Nee, ik zeg dat ik meer verwacht van de Ligt. Zijn statuur en plafond worden meegenomen in een beoordeling. De Ligt had Europa aan zijn voeten bij Ajax. Speelde iedereen uit de wedstrijd.

Wat zag je vandaag? De Ligt greep wederom twee keer weifelend in.

Ik hoef het niet over Teze te hebben, iedereen ziet dat hij kansloos de fout in gaat. Teze gaat niet eens mee naar Qatar joh.

14 juni 2022 om 23:27



14 juni 2022 om 23:41

Ik vond De Ligt ook solide spelen. En het was fijn dat er één verdediger voor de onderscheppingen ging in de tweede helft toen we onder druk kwamen. De rest liep toch liever achteruit. Matthijs zorgt dan dat je niet in de handbalopstelling hoeft te staan. Dat valt misschien niet genoeg op, maar hij heeft vaak het gevaar gestopt voordat het echt gevaarlijk werd.

Vond De Vrij trouwens ook ijzersterk invallen, maar die heeft wel een andere stijl. Meer als Van Dijk. Complementair aan die van De Ligt, dat wel. Die strijd om de RCV is nog niet beslist.



Ik erger me elke keer weer dood aan Depay maar als hij iets goeds doet moet je het ook zeggen. Dit is wat je wilt zien. Gewoon simpel die bal binnen schieten. Niet dat gedribbel wat tot niets leidt. Goed gedaan.

14 juni 2022 om 22:44

Dat hij binnen 5 minuten 2 kansen verprutst omdat hij een showtje wil geven mag gewoon benoemd worden hoor.

14 juni 2022 om 23:11

Denk alleen dat Depay geen reet geeft om wat er benoemd word.. tikt gewoon ff die winnende binnen.. voor de rest boeit het allemaal niet zo.. winnen is uiteindelijk wat telt..

14 juni 2022 om 22:52

Ja en nu denkt Mr. Big Star weer dat hij het mannetje is en dat die aanvoerdersband terecht was en begint de ellende weer van voren af aan. Met Depay in de basis gaat Oranje nooit een WK winnen.

14 juni 2022 om 23:20

Met Depay op de bank, tribune, of thuis ook niet hoor.

15 juni 2022 om 06:13

@A123

Waar halen jullie roddeltantes dit soort dingen nou vandaan? Depay spreekt echt nooit met een grote mond of een arrogante toon in interviews. Enorm vreemd gedrag.

Serieus wat heeft hij jullie aangedaan? Liked je vriendin of je crush altijd zijn foto's op instagram of iets, want het is of zoiets of echt enorm raar roddeltante gedrag.

Ach ja he 2022. Mannen zijn zichzelf niet meer. Lekker roddelen over mannelijke sporters, het laatste waar je over zou moeten roddelen.

15 juni 2022 om 08:59

Wat is dit voor een dom geleuter? Wat is er roddeltachtig aan om te zeggen dat Depay een belabberde pot speelde? Wat hij gewoon ook deed (alweer!), los van het doelpunt waar hij toch weer even op de goede plek stond en iets goeds met de bal deed.
Het gaat hier over zijn prestatie, kom jij met totaal irrelevante opmerkingen over iemand mogen of niet. Ze zouden zich zelfs op het Viva-forum voor je schamen met je openlijke liefdesverklaring aan Depay.

Wat een wilskracht zit er in deze ploeg! Tot de 2-0 ging het prima maar dan krijg je opeens die 2-1 tegen en het is wankelen. Je mist dan zelf ook nog aardig wat kansen op die 3-1. En dan geeft Malacia zo'n domme elleboog eigenlijk. Maar goed mooi dat we dan weer terug kunnen komen! Heerlijke overwinning hoor.

Als Mbappé een balletdanser zou zijn, dan is Janssen een hakkende trol. Ik zie dezelfde speler als ik 5 jaar geleden bij Spurs zag. Mentaliteit heeft ie wel, hij is vrij aanwezig maar het is net of je een bal op een rots mikt. Het kan alle kanten op kaatsen. Geen controle, geen finesse, harde voeten, gewoon een klungel. Bij Gakpo en Lang gaat het soms mis maar daar zit zoveel meer voetbal in. Als die de bal krijgen ga ik er voor zitten, als Janssen de bal krijgt, ga ff chips pakken of pissen. Verder zie ik geen reden om Hateboer en BMI nog uit te testen. We gaan naar het WK Louis, laten we serieus gaan selecteren. Weer een kranzinnige slotfase tegen Wales trouwens! (om positief af te sluiten) Extra leuk voor Depay.

De "Boys from the hood" doen het weer hoor.

Veerkracht. Zo zie je maar weer hoe belangrijk Depay is en blijft.

Wat een baggerzooi is dit zeg, gelukkig wel gewonnen maar wat een mazzelpikken. Bizar zeg.

Hij maakt de winnende, oke... maar als bergwijn zo doorgaat, en een club vindt waar hij veel gaat spelen in het nieuwe seizoen, wordt hij de belangrijkste man voorin! Depay was weer zeer matig vandaag. En ook kudo's voor Janssen, zeker niet onverdienstelijk gespeeld.

Wat een einde weer, trots op dit Oranje maar er is nog genoeg te verbeteren richting het WK

Dit is wat je moet doen Memphis Depay! SCOREN! Binnenkort de topscorer van Nederland!

Al dat gelul over spitsen, stormram of niet. De beste stormram van Oranje is Denzel Dumfries. Wanneer je in paniek bent, gooi de bal richting Denzel. Ook vandaag betaalt het zich weer uit, zoals zo vaak in Oranje.

14 juni 2022 om 22:48

Ook direct zoveel beter dan Hateboer en Malacia. Dumfries voegt tenminste wat toe in offensief opzicht. Die RWB en LWB posities zijn leuk, maar volstrekt waardeloos als je daar jongens zoals Hateboer en Malacia neerzet. Malacia heeft 0 goede voorzetten afgeleverd en Hateboer heeft alles teruggespeeld. Dummy was direct gevaarlijk.

14 juni 2022 om 22:53

De vraag is natuurlijk, wie zou er dan wel als goede LWB kunnen voetballen? Welke alternatieven hebben we nog?

14 juni 2022 om 23:01

Compensatie voor de mensen die hem geniaal vonden vandaag. Defensief prima speler, maar meer zie ik er niet in.

We hebben geen goede LWB. Die moet Louis maar zelf gaan fabriceren.

14 juni 2022 om 23:02

Malacia heeft de vorige pot tegen Wales nog de winnende voorzet gegeven. Overigens kwam er van rechts van Dumfries de hele tweede helft ook geen gevaarlijke voorzet. Hij heeft nog steeds harde voeten. Hij wint alleen dat kopduel en daardoor wint Oranje. Maar je kan niet vertellen dat Dumfries daarvoor aanvallend zo succesvol was.

14 juni 2022 om 23:07

@feye_88

We hebben het toch over deze match? Malacia succesvol noemen en Dummy niet. Probeer een keer los van je club te kijken. Dumfries was direct dreigend en kwam gevaarlijk door. Dwong Hennesy nog tot een redding en de assist omdat hij diepgang heeft.

14 juni 2022 om 23:16

Dumfries (dummy is een beetje raar vind je niet) had meer ruimte op rechts. Hij kwam wel door maar heeft 0 goede voorzetten afgeleverd. Die bal op de voeten van Hennesy had een stuk beter gemoeten. Je weet toch zelf ook dat Dumfries niet zo goede voorzet heeft? Hij is een geweldige speler, maar tot de assist speelde hij aanvallend weinig klaar.

14 juni 2022 om 23:22

Ik noem Dumfries altijd Dummy, is liefkozend.

Dumfries heeft harde voeten, klopt. Soms gaat er wat mis, klopt. Komt er dreiging vanaf? Altijd. Malacia is niet eens in de situatie geweest om zoveel gevaar te stichten. Het is geen toeval dat weer Dumfries een assist verzorgt.

14 juni 2022 om 23:28

Dumfries legde een paar ballen heel goed terug op de rand zestien. Uiteindelijk hebben hij en Malacia deze wedstrijd allebei precies evenveel goede hoge voorzetten gegeven: 0. Is echt geen kwaliteit van Malacia, kndanks die mooie bal op Weghorst laatst. Vandaag kon ie er wel 10 geven op een echte spits. Leek nergens op.

Mooie sport, maar het wordt echt tijd om iets aan de manier/kwaliteit van arbitreren en regels te doen. Wat een aanfluiting die Roemeen.

Goedkope pingel, maar NL moet zich wel gaan afvragen waarom je zoveel tegen krijgt, tegen een mindere ploeg en je ook nog over goede verdedigers beschikt. De scheids heeft volgens mij nooit de actie gezien van Malacia, is op advies grens gegeven. Of hij gaf m omdat hij de speler zag liggen. Een mooi shot van achter de actie laat zien dat de scheidsrechter het niet kon zien.

Doe dat straks maar een keer op het Wk.

Gakpo, De Jong en De Ligt uit de basis zijn de enigen die mee zouden moeten gaan.
Lang nog als extra aanvaller mocht dat nodig zijn. Malacia kan ook nog wel.

Rest heeft echt weinig op het WK te zoeken.

14 juni 2022 om 22:45

De rest viel inderdaad tegen

We worden wereldkampioen door de gouden pik van Louis!

Vincent 'de Houthakker' Janssen was weer vanouds slecht. Bijna net zo erg als Depay. Wat een armoe in de punt, maar ik zie in Gakpo een toppertje.

14 juni 2022 om 22:46

@jackherrer - Niks anders gewend van jou. Janssen zorgde juist ervoor dat Lang en Gakpo de ruimte kregen om acties te maken, ik vond hem echt niet slecht. En "vanouds slecht"? Gast was destijds een van de weinigen die het liet zien bij een slecht Oranje. Bijna net zo erg als Depay ook echt. Gast schiet je naar de 3 punten.

14 juni 2022 om 22:49

Allemaal gasten die niet welkom zijn bij mijn Oranje. Gelukkig voor jou heb ik het niet voor het zeggen, en kan Vincent doorgaan met hakken.

14 juni 2022 om 23:02

Nou gefeliciteerd dat hij niet welkom is in jouw oranje. Kun je lekker een high tea houden met je fantasy team. Vincent heeft nu maar een wedstrijd gehakt, dus doorgaan met hakken is ook weer ontzettend overdreven.

Trots op het team, wat een leeuwen letterlijk strijden tot het einde met deze mentaliteit kom je ver!

Vincent Janssen werkt hard, maar die balaannames zijn om te huilen. Dat kan echt niet op dit niveau. De Ligt viel me ook tegen vandaag

14 juni 2022 om 22:46

Onzin. De goal was gewoon een fout van Teze. De Ligt speelde gewoon goed

14 juni 2022 om 22:49

Vond ik niet. Die Johnsson liep hem een paar keer voorbij of hij er niet stond. De Ligt mag best wat agressiever dekken

14 juni 2022 om 22:50

Japie zegt toch niet dat de goal door de Ligt kwam? De Ligt viel ook gewoon tegen. Greep twee keer halfslachtig in (bij tweede moment ging de bal recht op Jasper af). Passing was meh. Je verwacht gewoon meer van hem. Ik vond oprecht BMI beter vandaag.

14 juni 2022 om 22:55

Precies. De Ligt is in potentie een goede verdediger maar de scherpte lijkt nu echt geruimte tijd al weg. Veel slordigheden en idd halfslachtig ingrijpen zie ik steeds vaker van hem. Dat moet echt uit zijn spel

Thierry Henry op z'n knieën na de 3-1 van Robben in 2008 is natuurlijk iconisch, maar ik vond het shot van Bale toch ook wel lollig.

Paar mensen hebben hun kans gegrepen (gakpo, Lang, in zekere zin Janssen ook) en een paar man zijn volledig door het ijs gezakt (teze, Cillessen). Nuttige info voor Van Gaal na een uitstekende interlandronde tegen WK-gangers. Waren gewoon 12 punten geweest met een rake penal van Depay, maar die maakt hij vandaag dan wel goed.

14 juni 2022 om 22:53

Cillessen door het ijs gezakt? Wat is dat nou weer voor onzin xD

14 juni 2022 om 22:59

Vind ik wel. Misschien kan hij nog als derde keeper mee 'vanwege z'n ervaring', maar hij houdt gewoon niks meer tegen. Die eerste goal staat hij verkeerd gepositioneerd waardoor hij nooit meer in de verre hoek kan komen en als hij na al die jaren nou nog steeds denkt dat hij het zich kan permitteren om de hoek af te wachten bij een penalty, is het gewoon amateuristisch. Als hij zelf een hoek zou kiezen, zou hij statistisch nog een kans maken. Nu is hij bij elke redelijk ingeschoten penalty te langzaam en dus te laat.

14 juni 2022 om 23:50

Derde keeper zelfs? Wie zou je -naast Bijlow- boven Cillessen plaatsen dan?

Deze scheidsrechter... De 2e op rij die er geen klote van kan. Toch bizar dat je hier een penalty voor geeft... Dan heb je er weinig verstand van hoor.
Hulde dat onze leeuwen het toch weer recht hebben weten zetten💪

Zwaar terecht. Wales verdiende echt geen punt vandaag hoor. Was gewoon een gestolen punten geweest. En Depay lekker weer belangrijk. Weer een stap dichterbij topscoorder allertijden.

Wat is die Cillessen toch een baggerkeeper zeg. Letterlijk 30 km verderop in Den Haag zie ik die bal nog in de rechterhoek gaan. Cillessen ziet dat ook, maar hoe de fuck duik je dan zo traag op zo’n belabberd slecht genomen pingel? Haha ach ach.

Wel sterk gedaan hoor, gelijk weer scoren !

14 juni 2022 om 23:11

Tja heeft al maanden niet gekeept en is constant geblesseerd. Logisch dat hij zo zwak is. Zonde al die blessures maar als die zo doorgaat dan zou ik hem niet eens oproepen. Een keeper die zo vaak geblesseerd is heb je niet zoveel aan.

Wel even kappen met die scheidsrechters van Ali Express hoor. Is nu niet grappig meer. Nu lekker op vakantie die jongens, klaar met dit spek en bonen toernooitje.

14 juni 2022 om 23:11

Misschien kosten deze scheidsrechters minder centjes?

Mooie apotheose. Wisselvallig potje. Lang,Janssen en Gakpo de smaakmakers imo. Naast hun goals ook goed aan t voetballen, op hun eigen kenmerkende manier. Frenkie heb ik wel.s beter gezien,toch wel ruim voldoende. Deed veel goed, maar leverde een paar ballen in die ik hem normaal niet zie geven. Met vDijk onze beste speler. En Memphis heeft eigenlijk een hele slechte invalbeurt bekroond met een echte spitsengoal. Doel bereikt, 3 punten.

14 juni 2022 om 22:54

@Sir Paul Hoe vond je Teze ?

15 juni 2022 om 07:05

Belangrijk bij de 1-0. Vond m op de blunder na goed spelen.. Zo'n fout kun je niet mee aan komen. Niet snugger,naïef. Zn passing was redelijk tot goed. Hopelijk blijven vDijk dVrij dLigt Ake iig fit😁. Timber en Teze achter aansluiten. Realistische volgorde vd namen mijn inziens.

Kan iemand me uitleggen wat Koopmeiners in het veld doet? Die jongen doet niets anders dan in de weg lopen. Heeft geen enkele functie in het veld. Geeft 1 goede pass in 3 wedstrijden en voor de rest zijn het de meest veilige balletjes. Strootman 2.0 alleen kon die in zijn goede tijd wel het tempo versnellen. Deze jongen durft helemaal niet te voetballen. Statisch en altijd met zijn lichaam gedraaid naar de verdediging

Waarom zetten we zo weinig druk op die bierteams als Wales. Die moeten we toch gewoon ouderwets vast kunnen zetten? Verder echt een dramatische scheids, misschien nog wel slechter dan die tegen Polen. Met als klap op de vuurpijl een pingel geven voor een botsing. Ik vind Janssen overigens best een leuke spits. Die doet denk ik niet direct onder voor wat erin onze competitie rondloopt. Hateboer mag er echt nooit meer in en Teze misschien over een jaar of 3 weer een keer. Zowel Lang als Gakpo waren erg goed.

Heerlijke overwinning. Een slechte tweede helft komt toch nog goed. Wales was vandaag matig maar hebben ons twee keer gewoon pijn gedaan. Teze en Malacia gaan in de fout en ook de Ligt vond ik bij de eerste tegentreffer er niet goed uit zien. Memphis, Bergwijn en Frenkie hebben het verschil gemaakt. Gakpo komt er wel, Lang ook ondanks dat hij in de tweede helft vrij onzichtbaar was. Verder was er niemand die echt een basisklant onder druk zetten. Janssen was gretig en zou eventueel mee kunnen. Malacia is absoluut niet beter dan Blind maar zou best op de bank mee kunnen.

Goed om zo het seizoen te eindigen, fijne vakantie aan iedereen 😁

14 juni 2022 om 23:58

Ligt eraan wat je van een "wing"back verwacht. Een wingback hoort een Duracell konijn te zijn die de hele flank kan bestrijken, verdedigend gaten kan dicht lopen en aanvallend gaten kan trekken. Al deze dingen kan Blind niet. Dat is gewoon een feit. Valt niet te ontkennen.

De essentiële vraag is dus gewoon hoe je het wil invullen als team zijnde. Blind brengt voetballend meer en heeft meer rust aan de bal. Dat kan dus een tactische keuze zijn. Maar dan moet je ook de tactische keuze maken om een andere speler deels "op te offeren", om de bekende zwakke plekken van Blind op te vangen. En dan rest dus 1 vraag: is hij dat op dit moment in Oranje nog waardt (dus niet in Ajax, maar in Oranje en op basis van zijn prestaties daar dus)?

In mijn optiek is het antwoordt dan: niet meer onbetwist nee. Blind is in Oranje niet de speler die hij bij Ajax is en zijn medespelers idem. Bij Ajax zit dat systeem er vast ingeslepen en kan Blind daardoor ook excelleren. In Oranje is dat simpelweg minder zo, waardoor zijn input ook minder zwaar opweegt tegen zijn tekortkomingen (iets wat bij Ajax over het algemeen wel positief in zijn voordeel uitvalt). En zijn leeftijd speelt ook een rol, dat valt ook niet te ontkennen.

Overigens is het mij een compleet raadsel, waarom juist in een 352 Louis dan niet Blind op LCV zet? Zoals vandaag. Martins Indi was echt zwak, met name de 1e helft. En LCV is juist een goede positie voor Blind. Zeker in Oranje.

15 juni 2022 om 00:24

Ik vond die eerste goal vooral een communicatiefout. Daar had iemand even "in je rug" moeten roepen. Niet dat Teze meemoet naar het WK , maar er moet wel gecoacht worden in het veld. Dat gelul van Rafael en Pierre over je benen dichthouden ging niet op, want die Welshman was gewoon loeisnel en Matthijs was nog vol in de beweging om te herpositioneren.

Moet ook zeggen dat ik vandaag Blind miste. En ik zeur graag op hem, maar vanavond zag ik de nuance.

Malacia komt door zijn snelheid vaker in de gelegenheid om voor te zetten, maar die ballen leken nergens op. Allemaal op goed geluk, want echt mikken kan hij niet. Belangrijker: Blind doet geen gekke dingen onder druk. Ik zag Malacia ballen door het midden uitverdedigen / halfslachtig wegwerken, daar word je gewoon naar van. Blind rendeert juist met de kont tegen de zestien. En die penal kwam gewoon doordat Malacia te klein is. Hij torpedeerde die Welshman gewoon vol op t achterhoofd. Ik dacht ook eerst dat het geen penal was, maar in de laatste herhaling zag ik dat hij niet met zijn arm maar met zijn hoofd vol erin ramde. Dat kan niet.

Als Aké zich aanpast op Blinds snelheidgebrek moet dat überhaupt geen probleem zijn. Je speelt niet voor niets met 3 centralen. Ik zal Blind blijven bekritiseren, want hij is vaak bij tegengoals betrokken, maar besef me na vanavond wel dat dat vooral komt omdat anderen zich niet aanpassen aan zijn gebreken. Bij Dumfries is het precies hetzelfde: zat gebreken maar speel hem gewoon niet over de grond aan als hij gedekt staat en het komt goed. En geef hem een simpele afspeelmogelijkheid als hij doorstoomt want een ragfijne voorzet heeft hij niet. Je ziet gewoon dat de rechterkant zich na Dumfries eerste (zwakke) wedstrijden heeft aangepast om hem te laten renderen.

Bij Blind is het zelfs makkelijker. Je moet bij hem alleen verdedigend de 1-op-1 op snelheid vermijden. Aanvallend redt hij zich wel, en verdedigend ook als hij het spel voor zich heeft. De sleutel is dus Aké.

15 juni 2022 om 01:00

Een van de meest zinnige reacties die ik vanavond na de wedstrijd heb gelezen. Helemaal mee eens. De Ligt op die positie is het iig niet en ook niet als achterste cv. Rcv is zijn positie, maar daar vind ik Timber gewoon beter, maar die zou ook niet misstaan rechts in het midden. Mbt Blind ook de wisselwerking met Frenkie is van belang.

15 juni 2022 om 01:30

Ja, klopt. Bij Oranje staan de backs zo hoog dat bij een uitbraak Frenkie sowieso, als hij achter Blind staat, een verdedigende zone moet innemen. Die andere is dan voor Aké tot Blind terug is. In die wisselwerking valt nog winst te boeken, maar in principe heffen ze elkaars zwakke punten op, en versterken ze elkaar in hun betere punten.

Ik hoop voor de scheidsrechter dat hij omgekocht is. Zo incompetent in je werk kan je toch niet zijn.

Depay gaat gewoon onze topscorer worden, die gaat echt nog wel 8x scoren in zijn interland carrière.
Wie had dat ooit gedacht van te voren, met al die spitsen die wij gehad hebben dat Depay straks topscorer is.

Oeps, blijkt Depay toch maar weer eens de man. Zal vast wel weer moeilijk te verkroppen zijn voor velen hier, maar die hoor je nu dan ook niet natuurlijk.

14 juni 2022 om 23:02

Ik wil me best laten horen hoor. Wil je nog even een paar seconden voor de penalty terugkijken?
Daar zie je dat Memphis Depay namelijk de bal vol in de voeten schuift van een Wales speler waardoor ze de aanval kunnen voortzetten waar 3 passes later de pingel uitvalt.

Hij maakte zijn fout ongedaan. Prima. Maar hij was vandaag absoluut niet de man.

Eerste balcontact was weer zo'n debiele korte corner, waar hij uiteraard balverlies leed.

15 juni 2022 om 00:24

Boeit mij dat nou. Hij was vandaag de man, hij maakt de winnende. Gaat topscoorder alle tijden worden. Leer er maar vast mee leven.

15 juni 2022 om 01:05

Als hij niet de winnende maakt speel je gewoon gelijk dankzij diezelfde Depay. Ik denk dat de meesten van ons die kritiek hebben op Depay niet vinden dat hij niks kan en dat hij niet belangrijk kan zijn, maar dat hijsimpeler en in zijn kracht moet spelen en dat is niet de spelverdeler proberen uit te hangen.

15 juni 2022 om 06:24

@ajaxmind

21 doelpunten en 7 assists in de laatste 21 wedstrijden.

Hiermee is hij dus degene die in de laatste 21 wedstrijden veruit het meest bij doelpunten voor zijn land betrokken enkel gevolgd door Mbappe, Haaland.

'Als' er is geen als. Hij maakte een fout oftewel balverlies wat 30 keer per wedstrijd uiteindelijk tot een doelpunt kan leiden waarbij we het enkel herinneren als de verdediging het niet oplost en maakt vervolgens zijn 'zogezegde fout' goed en men geeft er alsnog een negatieve draai aan?

Dat hij vaker wat simpeler kan spelen, goed, maar de reden dat hij dus bovenaan het lijstje staat, is door de risico die hij in zijn spel legt.

Gelukkig kijkt van Gaal ook vooral daarnaar en niet al het balverlies wat constant in een wedstrijd voorkomt en iedereen debet aan is.

15 juni 2022 om 08:14

Het is echt klinklare onzin. Het spijt me wel.
Raakt die Wales speler niet die bal aan, na die kopbal van Dumfries dan speel je dus gewoon gelijk omdat Memphis balverlies leid. Dat heeft niks met risico in zijn spel te maken, ja hij moet niet zoveel risico nemen als de ploeg aan het verdedigen is

Ik kijk toch met een redelijk goed gevoel terug op deze interlandperiode. Na een zwaar seizoen. 4 interlands in korte tijd spelen 3 winnen en 1 gelijk is gewoon prima. En het spel is bij vlagen gewoon uitstekend. Vandaag irriteerde ik me aan Noa Lang. Na zijn goal dat vingertje voor de mond alsof hij een hele grote jongen is. Hij moet alles nog bewijzen in Oranje

Jammer dat Nederland na de 2-0 weer erg matig speelde. Ik heb best genoten van Janssen creëerde een paar kansen en werkte als een paard. Ik zou hem wel bij Feyenoord willen zien aankomend seizoen, maar dat zal niet haalbaar zijn. Malacia zie ik ook veel liever dan blind, aanvallend is malacia niet heel top, maar er komt wel veel dreiging vanaf, waar blind nog geen lantarenpaal voorbij komt. Verder ook wel genoten van gakpo (die helaas af en toe nog iets te traag is) en met vlagen van Lang.

Complimenten aan Janssen. Had het niet verwacht maar hij heeft mijn mond gesnoerd. Goed aanspeelpunt, veel passie en strijd, belangrijk voor het team. Nu voor de goal nog die controle hebben.

Goedkope pingel die wordt ingeleid door de geweldige inspeelpass van Memphis Depay aan die Wales speler. Om vervolgens zijn fout ongedaan te maken door de lucky doorkop bal van een Wales verdediger.

Het maakt niet eens uit wie er speelt, Louis van Gaal heeft een gouden pik en gaat ons de wereldtitel bezorgen. Wij winnen 2-1 in de finale van Duitsland, Memphis mist alles en moet eigenlijk gewisseld worden, hij mag blijven staan en maakt de winnende in de laatste minuut. Jeej

Overigens zijn de laatste 2 wedstrijden wel mooi een indicatie over de vergelijkbare middelmaat van Cillissen en Flekken. Het zijn geen fouten, maar alles wat in de hoek gaat is bij deze jongens een doelpunt.

14 juni 2022 om 23:10

Het is maar wat je mooi noemt. De keep is wel een vrij belangrijke positie en we hebben nog steeds niemand die overtuigt.

14 juni 2022 om 23:12

Ik zou zelf (als ie een keer fit is) ook zeker voor Bijlow kiezen hoor. Maar ben jij er nou zo heilig van overtuigd dat Justin die ballen tegen Polen en vandaag tegen Wales wél zou pakken dan? Ik niet namelijk hoor.

14 juni 2022 om 23:25

Ik geef em wel meer kans. Bijlow is ook geen wereldtop en maakt best foutjes, maar hij pakt wel soms moeilijk houdbare ballen itt Cillessen die gewoon altijd een 6 scoort.

15 juni 2022 om 00:03

Niet per se Sanderk91. Maar, Bijlow pakt vaker onverwachte ballen met mooie reddingen. Bij Cillessen is dat bijna nooit het geval geweest. Bij Flekken in Oranje ook nog niet echt.

En ik weet niet waarom, maar ik voelde 0,0 zekerheid met Cillessen op goal vandaag. Ik had het gevoel dat hij totaal niet zeker van zichzelf was en meevoetballend was het allemaal langzaam en risicovol (of een blinde peer naar voren).

Heerlijk zo op zijn Duits winnen! Bedankt voor het seizoen mannen, ga genieten van je vakantie. Het is duidelijk wat de opstelling moet gaan worden voor het WK als je het mij vraagt.
Bijlow
Dumfries-deVrij-vanDijk-Ake-Malacia
Koopmeinders-Berghuis-FDeJong
Bergwijn-Depay

Welterusten!

14 juni 2022 om 23:10

Waar speelt die Koopmeinders? Zit momenteel niet eens in de selectie joh!

Gelukkig kan Teze lekker een bal inspelen..
wat was die weer matig.

Hateboer nooit meer oproepen, en ik wil even een lans breken voor Dumfries absoluut niet alles gaat goed maar hij blijft altijd 130% geven.


Tijd voor vakantie voor de mannen want het was wederom niet best.

Penalty was onterecht, des te lekkerder was die goal van Memphis

Cillessen zal nooit goed zijn bij penalties, ook niet helemaal vrijuit bij de goal. Malacia is verdedigend prima, ookal heeft die geen directe tegenstander maar aanvallend is het echt niks, dat kan niet in een 5 mans verdediging want er komt niks uit. De ligt zal waarschijnlijk moeten vechten met Timber, ligt eraan wat van Gaal wil als derde verdediger. Hateboer niet meenemen. Frenkie weer de beste. Koopmeiners is slecht, zo ontzettend traag en totaal niet complementair aan Frenkie. Gakpo op 10 was leuk de eerste 30 minuten en daarna was het niet veel meer. Paar leuke momenten maar absoluut niet klaar voor de basis. Lang, geinige voetballer om te zien maar gaat geen wedstrijden voor je winnen, speelt zijn man uit en loopt zich dan stuk ipv dat hij hem afgeeft. Janssen, hij heeft de gunfactor bij mij, die jongen loopt heel hard, doet zijn werk, doet zijn best maar voetballend is die wel zwak en ook niet echt een killer. Ik zou hem niet meenemen.

Malacia is uitstekend als je een voorsprong moet verdedigen en meer achteruit gaat lopen. Laat hem een rechtsbuiten helemaal gek maken en dan doet die het meer dan prima. De ligt heeft echt meer begeleiding nodig, hij probeert een beetje all-round te worden ipv die echte killer verdediger maar het werkt niet. De rest geen kans op de basis.

Benieuwd of Van Gaal zijn vriend Cillisen nou ook publiekelijk afvalt bij de goals van Wales zoals die bij Flekken deed? Wat slecht verdedigd van De Ligt en slecht gekeept van Cillisen. Net als de penalty. Je weet dat hij nooit van z’n leven er een zal pakken en wanneer de kans er is gaat die als een zak aardappelen naar de grond jeetje mina zeg. Ook duidelijk dat Hateboer en Teze echt niks hebben te zoeken in Oranje. Ook dat gegeil van alles en iedereen over Frenkie de Jong komt een beetje me strot uit. Tegen kleine landen kan die leuk en aardig voetballen maar wat doet die nou precies? Een keer of 10 om z’n eigen as draaien om vervolgens een risicoloze bal breed of terug te geven. Heeft een goede vak vooruit gegeven op Gakpo de 2e helft.

Leerzame wedstrijd. Heb me vermaakt en we gaan met de winst naar huis. Helemaal prima. Goh, wat was Gakpo goed in de as op 10. Die reken ik niet meer mee als winger / linkerspits. Wat gunstig voor hem is want daar hebben we zat opties. Op die 10 kan hij zomaar de concurrentieslag winnen. Maar moet wel zeggen dat dat ook kwam door Vincent Janssen.

Vincent Janssen vond ik honderd procent meevallen en lijkt me zelfs bruikbaar, is qua speelstijl toch een type dat we niet hadden. Zeker tegen teams die zich ingraven (onze zwakke plek) is het fijn om een gast te hebben die inzakt en zijn kont er a la Michael Mols indraait om de bal vast te houden of te kaatsen. Wel viel het me op dat de tank na ongeveer een uur leeg was. Kan met de bruiloft of bewijsdrang te maken hebben, maar dat is niet gunstig. Noa Lang had hetzelfde.

Maar goed, zal niet te kritisch zijn. Natuurlijk, er vielen een paar gruwelijk door de mand, en anderen lieten zien dat er nog niet echt gemorreld wordt aan Louis A Team. Maar goed, hou het liever bij het positieve vanavond. King Denzel die bij PSV ook al bijna altijd betrokken was bij die 90+4 minuten goals doet het weer. Dat wil je op een toernooi.

We worden wereldkampioen.

14 juni 2022 om 23:52

Vergat ik nog De Vrij te noemen in het positivo verhaal. De belichaming van Soeverein. Jammer voor hem dat Van Dijk nog beter is, want met 3 verdedigers spelen zij met hun speelstijl centraal.

Martins Indi, Teze en Hateboer Dramatisch. Gakpo heeft zich sterk terug geknokt, vandaag samen met Lang en Frenkie de beste op het veld.

Conclusie na 4 wedstrijden voor mij is dat we maar 1 echte leider achterin hebben met Van Dijk, zonder hem staat het gewoon niet goed georganiseerd. En dat het middenveld de zwakst bezette linie is. Koopmeiners, Klaassen niet van onder de indruk en Berghuis is geen zekerheidje qua niveau. Hopen op een comeback van Wijnaldum en Van de Beek komend seizoen.

15 juni 2022 om 08:15

Gakpo was uitstekend. Kwam vaak vanaf de 10 positie. Lekker in de combinatie, had op t laatst een keer terug moeten leggen toen ie voor zichzelf ging. Wilde iets te graag nog een keer scoren.
Lang echt een raspaardje, genieten. Snap niet dat Ajax m zo makkelijk heeft weggedaan. Is nog niet aan zn top. Frenkie is onze beste speler met Virgil.



Bij vlagen goed spel gezien van Oranje, en we kunnen nu wel de balans opmaken wie wel mee naar het WK gaan en wie niet. Teze en Hateboer zullen denk ik niet geselecteerd worden, Martins Indie misschien ook niet, hoewel hij vanavond niet slecht was. Van de aanvallers denk ik toch dat Luuk de Jong het kan vergeten, want Brobbey en Danjuma zullen nog zeker geselcteerd worden. Middenveld moeten van de Beek en Wijnaldum ook vrezen, want het staat gewoon goed nu. Schouten, Koopmeiners zullen naast Frenkie komen te staan, Klaassen of Berghuis op 10. Qua backs Malacia en Blind op links, Bergwijn en Timber (of Karsdorp) op rechts. Bijlow nummer 1. Ik zelf zou Koopmeiners proberen op 10, die heeft van alle spelers de beste pass in huis, dat heeft ie al vaak gezien, maar dan moet ie zijn handeling verbeteren, het is soms te traag en te braaf, zo niet dan zullen Berghuis of Klaassen daar staan, misschien Gakpo eventueel

Bijlow
de Ligt
de Vrij
van Dijk
Dumfries
Schouten
F. de Jong
Malacia
Koopmeiners
Bergwijn
Memphis
15 juni 2022 om 08:16

Dumfries bestaat niet?

Conclusie is dat we maar 1 vd 4 wedstrijden goed gespeeld hebben en dat was tegen belgië. Memphis met de winnende, maarvior de rest alles fout gedaan. Door zijn balverlies kwam uiteindelijk ook de penalty. Een paar spelers hebben zich denk ik wel in de kijker gespeeld nu gericht op het wk, denk aan een lang, schouten en gakpo

Ik vond Nederland zeer matig tegen tevens een b elftal van Wales. Ik ben wat minder euforisch. Teze, Indy, Hateboer, koopmeiners en Janssen is echt middelmaat en niet geschikt

Hier en daar een stuk meegepakt. Het werd wel slechter en slechter zeg. Maar goed de punten zijn binnen! En dooorrrr!

Met Teze, Lang, Hateboer, Janssen, BMI, Koopmeiners etc stond er weer een B-elftal aan onze zijde. Die ene goede pot uit bij de Belgen was met onze A selectie.

De lering die je er uit kunt trekken is dat onze B-garniteur tekort komt. Het lukt misschien nog wel in de groepsfase, Qatar is slechter dan dit Wales denk ik en Ecuador en Senegal geen idee, maar het is niet goed genoeg voor het echte werk.

Potentie is er wel, Lang kan met wat meer rust aan de bal wel wat. Koopmeiners kan meer dan wat hij hier steeds laat zien. Timber moet ook beter kunnen dan hij de vorige wedstrijd heeft gespeeld. Maar als het er om gaat, dan staan oa. Bijlow, Van Dijk, De Vrij, Wijnaldum er gewoon in. Want ik denk namelijk dat Louis Wijnaldum gewoon aan het prikkelen is. Zodra hij een nieuwe club heeft en weer speelt, zit ie er bij.

15 juni 2022 om 11:31

Wijnaldum gaat toch niet vertrekken bij PSG. Die heeft zo'n vorstelijk salaris daar. Die moet inderdaad weg maar ik zie het niet gebeuren. Denk dat Wijnaldum uiteindelijk wel mee gaat maar of hij gaat spelen is de vraag. Berghuis en Klaassen doen het uitstekend onder Van Gaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren