Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Geïrriteerde Klopp verdedigt Pepijn Lijnders: ‘Heb ballen en uit kritiek op mij’

Laatste update:

Jürgen Klopp neemt het op voor zijn stafleden. Liverpool staat momenteel op een teleurstellende tiende plaats in de Premier League. De kritiek op de selectie en Klopp is niet mals, maar ook zijn assistent-trainer Pepijn Lijnders en fitnesstrainer Andreas Kornmayer moesten het recent ontgelden.

Liverpool maakt vooralsnog een moeizaam seizoen door. De ploeg van Klopp aast maandagavond tegen Everton op zijn eerste overwinning van dit kalenderjaar. in de Premier League. De ziekenboeg van Liverpool is al maandenlang overvol, waardoor er vanuit de media vraagtekens zijn gezet bij de intense trainingsmethodes van fitnesstrainer Kornmayer. Lijnders werd eerder dit seizoen eveneens bekritiseerd. Dietmar Hamann, die in het verleden meer dan tweehonderd duels voor Liverpool speelde, begreep niet waarom Lijnders een boek uitbracht over het afgelopen seizoen, terwijl hij nog op Anfield werkzaam is.

Jamie Carragher was ook kritisch op Klopp en Lijnders. Volgens het clubicoon van Liverpool bestaat de selectie enkel uit hele jonge óf oude spelers. De kritiek op zijn stafleden zorgde voor de nodige irritatie bij Klopp. “Als de staf niet behulpzaam of inspirerend was of hoe je het ook wilt noemen, zouden ze hier niet zijn”, zei hij op een persconferentie in aanloop naar het Premier League-duel met Everton. “Ik ben daar honderd procent duidelijk over. Niemand zit in mijn staf omdat ze mijn vrienden zijn. Dat is nooit het geval geweest, en zal ook nooit het geval zijn.”

"Ze zitten in mijn staf, omdat ze de beste zijn in wat ze doen. Dat is alles”, vervolgde Klopp. “Als je ze prijst in de goede jaren, dan bekritiseer je ze op slechtere momenten, maar als je ze niet prijst in de goede tijden, bekritiseer ze dan ook niet wanneer de prestaties minder goed zijn. Heb ballen en uit kritiek op mij. Ik krijg ontzettend veel geld om het tij bij Liverpool te keren. Mijn stafleden zullen allemaal een carrière hebben na hun tijd op Anfield. Als ik zou luisteren naar mensen die mij het verkeerde advies geven, dan is dat mijn schuld. Niet hun schuld, laat dat duidelijk zijn.”

Liverpool was in het seizoen 2021/22 uiterst succesvol. Het won zowel de EFL Cup als de FA Cup en bereikte tevens de finale van de Champions League. De druk op Klopp neemt dit seizoen echter met de week toe. Liverpool wist de laatste vijf Premier League-duels niet te winnen en het is enkel nog in de race voor winst van de Champions League. De ploeg wacht in de achtste finales van het miljardenbal een tweeluik met Real Madrid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Teleurstellend seizoen maar de constante kritiek gaat het niet beter maken. Soms is het gewoon zo en komt het er niet uit, zit niks mee. Dan is het 'gewoon' blijven strijden in de hoop voor dat CL plaatsje en zien dat alles weer op de rails staat volgend seizoen.

Een down jaar mag imho zolang je er uit leert.

13 februari 2023 om 10:08

Van 2e naar 10e en als maar verliezen van het rechterrijtje is geen "down jaar" meer, we zijn het helemaal kwijt en als er niet een serieuze verandering komt gaat het volgend jaar niet beter worden.

13 februari 2023 om 12:34

Dit is niet zomaar een dip natuurlijk. Je ziet aan alles dat deze ploeg niet goed in elkaar steekt. Als het zelfvertrouwen binnen de ploeg dan ook niet geweldig is, is progressie ook heel moeilijk. Bovendien kun je Klopp wel degelijk iets aanrekenen, want hij blijft maar vasthouden aan de formule van weleer, terwijl hij daar het middenveld niet voor heeft en in de aanval mis je gewoon de kwaliteit.

Daar waar Liverpool eerder de lopers had met Wijnaldum, Henderson en Fabinho zodat de backs konden doen wat ze wouden, heeft Liverpool nu voetballers op het middenveld. Enkel Fabinho kan nog verdedigen. Die kan natuurlijk nooit dichtlopen wat de backs achterlaten.

Daarbij zijn jongens als Elliott en Carvalho nog lang niet zover dat ze echt een gigantische impact op hun posities hebben. Vooral Elliott is uberhaupt niet klaar voor dat niveau en moet echt nog wel 2 jaar doorontwikkelen om uberhaupt waarde te kunnen hebben voor de ploeg.

Dan heeft het ook nog Nunez die ondanks re-de-lijke cijfers nog niet uit de verf komt en duidelijk de druk voelt, Gakpo die simpelweg niet het gewenste niveau heeft in z'n totaliteit, Jota die er continu uit ligt met blessures. Firmino doet het cijfermatig nog aardig, maar die gaat de aanval niet dragen en Salah heeft het totaal nog niet dit seizoen, mede omdat de overige aanvallers niet gevaarlijk genoeg zijn. De verdediging probeert dus continu hem vast te zetten en dat werkt.

13 februari 2023 om 16:41

Krijg je, als je het middenveld moest renoveren maar vervolgens je beste aanvaller laat gaan & vervolgens alleen maar nieuwe aanvallers haalt. Nunez breekt geen potten & lijkt op Amdy Carroll 2.0, & Gakpo weer op Nunez 2.0. Tegenwoordig gaat Gakpo door het leven als James Bond. 0 Goals, 0 Assist in 7 wedstrijden..
Diaz is groot gemis want met hem op de linker flank werd er nog iets klaar gespeeld. Firmino als harde werker ook. Maar met zo’n middenveld bereik zelfs met hen voorin nog niet optimaal!
Liverpool wacht op Bellingham, maar of hij na dit seizoen nog wil komen? We shall see..

Sterke persoonlijkheid, sterke manager! Ook bij teegnslag staat hij er en steek hij zijn nek uit.
Respect voor Klopp!

13 februari 2023 om 10:13

Voor deze actie verdient Klopp zeker een compliment, maar om nou te zeggen dat hij er bij tegenslag staat is natuurlijk kul. Hij staat er vaker niet dan wel en laat zich juist vaker van zijn slechte kant zien dan deze.
Desalniettemin een positieve ontwikkeling van hem.

Kritiek is ook niet verrassend als je ziet dat die Lijnders er persoonlijk heeft voor gezorgd dat Nkunku niet hoefde te komen. Ze hebben gewoon te weinig geld en een vrij oude selectie met paar jonge spelers die (nog) niet het niveau hebben.

13 februari 2023 om 10:08

Ik zou niet alles dat je leest als volledige waarheid aannemen. Ik denk dat als scouts, klopp, en directie nkunku willen hebben, lijnders er niet veel aan kan of zelfs wil veranderen.

13 februari 2023 om 10:19

Klopp heeft een hoge pet op van Lijnders. Of dat terecht is laat ik in het midden maar als hij hem echt niet zou willen geloof ik best dat Klopp hem niet haalt.

13 februari 2023 om 10:34

Dat is iets totaal anders. En ook iets dat ik niet kan beoordelen van buitenaf.

Net bracht je als keihard feit dat lijnders iets gedaan heeft, en nu zeg je dat je best gelooft dat hij die mogelijkheid zou kunnen hebben als hij dat eventueel zou willen.

Verder heeft chelsea best aangetoond hier en daar een dealtje te kunnen kapen.

13 februari 2023 om 10:52

Hieronder is dat ook expliciet genoemd door een echte Liverpool fan. Mij lijkt het dat hij nog dichterbij de club staat en meer informatie heeft.

Ik weet het niet zeker natuurlijk. Ik ben er niet bij geweest maar ik ga ervan uit dat het waar is.

13 februari 2023 om 11:59

Wow een echte liverpool fan? Dan moet het inderdaad wel waar zijn.

13 februari 2023 om 10:10

Wat moeten ze met Nkunku dan? De aanval lijkt me het minste probleem momenteel, het middenveld en de verdediging zijn enorm verouderd. Henderson, Oxlade, Milner, Matip, Keita, Fabinho zijn spelers die of oud zijn, of al een tijd bij de club zitten. Er moet vers bloed bij in die linies. Jude Bellingham is bijv een optie maar ze hebben toch echt wel wat namen nodig. Hongerige gasten die nog niks gewonnen hebben.

13 februari 2023 om 10:16

Ze hadden Nkunku kunnen halen ipv Nunez. Dan was je er veel goedkoper op uit en had je nog wat voor het middenveld kunnen halen. Ze missen in elke linie vers bloed.

13 februari 2023 om 10:10

Bovendien begrijp ik niet wat die kritiek te maken zou hebben met een speler in de bundesliga, waarvan niemand weet hoe zijn toekomst eruit gaat zien.

13 februari 2023 om 10:17

Je weet nooit hoe een speler gaat presteren. Alleen een Nkunku die zou perfect passen bij het spel van Liverpool als valse 9. Veel beter dan 80+ miljoen voor Nunez die niet in het spel past.

13 februari 2023 om 10:31

Ja en toch heeft klopp nunez gehaald.

13 februari 2023 om 10:35

Ja omdat Lijnders het schijnbaar daar mee eens was. De verhalen dat hij een flinke vinger in de pap heeft bij de laatste 3 grote transfers (Diaz, Nunez en Gakpo) lijken zeer serieus. En dat is zorgwekkend.

13 februari 2023 om 10:42

Als die verhalen al waar zijn, is het klopp die hem die macht geeft. Dus staat het alsnog op klopp zijn conto.

Maar op mij komt klopp over als een volwassen man die zijn eigen beslissingen neemt. Nogmaals, geloof niet alles dat je leest op voetbalsites.

13 februari 2023 om 12:41

Mua, eigenlijk is alleen Milner echt te oud. De club heeft gewoon heel dom aangekocht, waardoor ze nu spelen op een manier waar ze het middenveld niet voor hebben, de selectie is te smal en de aanval rendeert niet meer. Het heeft voorin geen bliksemafleiders. Gakpo is niet goed genoeg om meerdere tegenstanders bezig te houden, Jota is bijna het hele seizoen al geblesseerd en Nunez loopt al sinds z'n komst op hete kolen. De tegenstander hoeft dus alleen Salah uit te schakelen om de aanval bijna geheel te ontmantelen.

Daarnaast loopt alleen Fabinho nog gaten dicht. Als de backs dus voorin lopen (en dat gebeurt vaak), heeft het alleen nog 1 middenvelder en 2 centrale verdedigers die de omschakeling onschadelijk kunnen maken. Thiago heeft het loopvermogen niet, Elliott is fysiek nog lang niet ver genoeg en is aanvallend ingesteld, Milner kan het niet meer belopen, Henderson ook niet, Fabio Carvalho z'n kwaliteiten liggen ook aan de bal. De tactiek van Klopp werkt niet met deze selectie. Je hebt sowieso twee lopende middenvelders nodig om het in ieder geval achterin dicht te houden. Daarbij heb je een aanvaller nodig die continu dreigend is, zoals Salah en Mane dat wel altijd doen.

Buiten dat ik echt niks met Lijnders heb (kan me zijn tijd bij NEC nog goed herinneren), echt respect voor de leider Klopp. Gewoon voor je mensen gaan staan naar buiten toe. Intern kun je kritiek op ze hebben, maar extern bescherm je ze. Toont leiderschap!

Pep Lijnders met zijn mooie boek, het zal wel toeval zijn met de resultaten van dit seizoen... Klopp had het tijdens het WK goed gemaakt met voormalig assistent Buvač misschien zien we hem weer terug op de club, want dat was pas echt prime Liverpool qua pressing en tactieken. Pep Lijnders slaat topspelers als Nkunku af en als assistent moet je ook durven te zeggen dat het anders moet (misschien) maar dat zien we ook niet.

Ik hoop dat we dit seizoen nog top 5 kunnen halen, maar mocht dit niet het geval zijn dan mag Lijnders de eerste zijn die weg mag.

13 februari 2023 om 10:13

Veel kritiek over zijn boek inderdaad. Men heeft erover dat er tactieken staan en dat ze sindsdien erg slecht zijn.

De meeste journalisten zullen wel twee keer nadenken voor ze kritiek hebben op Klopp.. Als je namelijk kritiek hebt op Klopp dan weigert hij daarna gewoon lachend om met je te praten.. Grappig overigens hoe hier in de media niets gezegd is over die belachelijke gang van zaken, kijk eens hoeveel mensen er op hun achterste poten zouden staan als andere managers dit zouden doen!

13 februari 2023 om 10:16

Waar doel je precies op? Want voor mij is Klopp een kopie van de door jou zo gewaardeerde manager. Doet leuk als ie wint, maar als ie verliest is het een walgelijk kereltje.
Over Klopp zijn die meningen overigens breed uitgemeten, dus snap je verbolgen reactie dan ook niet? Klopp komt er allesbehalve positief uit bij de media en het grote publiek.

Klopp, de perfecte coach als het goed gaat maar de mindere coach als het slecht gaat. Zal zijn houdbaarheid bij Liverpool erop zitten? Hij zit er inmiddels al een tijdje en het moment dat het goed ging is zo'n 2 jaar geleden (kampioen). Daarna is het minder en minder geworden en de diepte is nu wel heel erg laag. Nu begint hij ook nog eens naar alles en iedereen uit te halen van buiten de club, als enige positieve hieraan is dat het externe kritiek is en voorlopig lijkt het niet intern al weet je dat ook niet zeker.

13 februari 2023 om 12:45

Ik denk dat het er vanaf hangt wie deze ploeg bij elkaar heeft gekocht in de laatste twee seizoenen. De aankopen stroken in niets met hoe Klopp wil spelen en het lijkt mij eerlijk gezegd sterk dat Klopp met Fabio Carvalho, Gakpo, Nunez, Elliott en Arthur op de proppen kwam. In niets hebben zij de vereiste eigenschappen om het Liverpool-spel te kunnen spelen. Carvalho, Elliott en Arthur hebben nauwelijks verdedigende eigenschappen en het daarbij behorende loopvermogen. Thiago laat ik daar even buiten, want die heeft bepaalde kwaliteiten op wereldniveau. Zo'n speler voegt altijd iets toe. Gakpo is een momentenspeler en is zeker op dat niveau totaal niet dreigend buiten wat incidentele wedstrijden, Nunez kan de druk vooralsnog niet goed aan. Het zit gewoon totaal niet goed in elkaar.

Zit de houdbaarheidsdatum van Klopp er dan weer op na 7 jaar? Want van de 2e naar de 10e plaats gaan, waarbij je ook al uit alle bekertoernooien in Engeland ligt, is toch wel erg slecht hoor. Met dit materiaal hoor je ook veel beter te presteren. Tuurlijk missen ze middenvelders maar dat er gewoon geen goed is verbaasd mij wel. Als Liverpool geen CL voetbal weet te halen is dat toch wel problematisch voor volgend seizoen hoor.

13 februari 2023 om 12:48

Maar wie moet de ruimte achter de backs op gaan vangen dan? Op het middenveld heeft alleen Fabinho die kwaliteiten, terwijl het centrale duo z'n handen al vol heeft aan hun eigen taken. Voorin komen ze gewoon dreiging en kwaliteit tekort waardoor ze alleen Salah hoeven vast te zetten. Eerder werkte dat niet, want dan liep er nog Mane en Firmino die aan de bal ook erg sterk waren/zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren