Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Georginio Wijnaldum legt uit: ‘Hij schreef een column die mij raakte’

Laatste update:

De 75e verjaardag van Willem van Hanegem werd donderdagavond gevierd met een groot feest in de Rotterdamse concertzaal De Doelen, een initiatief van het Algemeen Dagblad. Georginio Wijnaldum kwam speciaal voor de oud-voetballer vanuit Liverpool overgevlogen om erbij te zijn; een verrassing voor de Kromme. De Oranje-international onthulde waarom Van Hanegem zo belangrijk voor hem was én is in zijn loopbaan.

Het was namelijk Van Hanegem die Wijnaldum in 2012 door een moeilijke periode in zijn loopbaan loodste. De middenvelder was bij PSV onder trainer Dick Advocaat het plezier kwijtgeraakt. “Ik kreeg toen veel kritiek", blikte Wijnaldum terug, opgetekend door het dagblad. “Maar geen opbouwende. Willem schreef een column over mij die me raakte.” Dat was een belangrijk moment in de loopbaan van de middenvelder.

Ver esta publicación en Instagram

Eén van Nederlands beste voetballers aller tijden viert woensdag zijn 75e verjaardag: Willem van Hanegem. 'De Kromme' won met Feyenoord de Europa Cup 1, de Wereldbeker en de UEFA Cup. Hij verloor met het Nederlands elftal van Duitsland in de finale van het WK van 1974. Van Hanegem was nadien werkzaam voor Feyenoord, FC Utrecht, AZ en Oranje #hoera #vanhanegem #dekromme #willemvanhanegem #legend #vedette #legende #oldmemories #feyenoord #nederland #thosedays #oranje #swipe

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

“Willem is in een heel belangrijke periode in mijn carrière voor me gaan staan en heeft opbouwende kritiek gegeven, waar ik iets mee kon. Daarna is het beter gegaan. Sindsdien hebben we contact gehouden.” Van Hanegem schreef de column omdat hij Wijnaldum ‘met zijn ziel onder zijn arm over het veld zag lopen’. De twee kenden elkaar toen nog niet persoonlijk. “Dat is toch verschrikkelijk om te zien?”

Wijnaldum en Van Hanegem raakte vervolgens aan de praat en na een gesprek van drie uur was de vriendschap een feit. Laatstgenoemde is blij dat de middenvelder het Nederlands elftal heeft gehaald. “En hij doet het geweldig.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zulke teksten zijn echt hartverwarmend. Een fijne verjaardag gewenst, Willem!

Natuurlijk altijd leuk om te lezen dat een Nederlandse voetbalgigant als Van Hanegem vier generaties later nog steeds jongens weet te raken, maar de voetbalwereld is nou eenmaal hard en als er sprake is van massale kritiek, is er gewoon iets totaal niet goed bij een speler.

Voetballers hebben tegenwoordig naar mijn mening veel te veel aandacht en lof nodig, terwijl (naar mijn mening) voetballers vroeger over het algemeen mentaal harder waren. Social media zal daar vast een rol in spelen, maar dit soort "gemekker" komt bij mij niet goed binnen.

Wijnaldum doet het momenteel fantastisch bij zowel Liverpool als Oranje en dat is erg knap, maar ook Wijnaldum komt al uit een generatie spelers waarbij (naar mijn mening) het vertrouwen gepamperd moet worden. Ik kijk liever naar jongens als Robben die zichzelf blijven pushen en juist sterker worden van kritiek in plaats van dat eeuwige geslijm van zaakwaarnemers, media enzovoort.

22 februari 2019 om 04:19

Wijnaldum is toch ook betere geworden van/ondanks die kritiek? Hij geeft alleen aan dat hij er niets mee kon en wel iets had aan de opbouwende kritiek van Willem.

Spelers van vroegere generaties hebben nooit te maken gehad met de massale kritiek en aandacht van tegenwoordig.

22 februari 2019 om 08:16

Aldus iemand die nog nooit op een hoog niveau heeft gespeeld... De aandacht die de huidige generatie krijgt is niet te vergelijken met de generatie van Van Hanegem. Het simpele feit dat er bij de generatie van Van Hanegem vier miljard mensen op de aarde rondliepen terwijl we er nu 7 miljard hebben, betekent bijna definitie al dat er veel aandacht is voor voetballers van nu.

22 februari 2019 om 09:11

Wat versta jij onder opbouwende kritiek? En dan doel ik op kritiek waar een speler oprecht iets aan heeft, zodat hij gericht de switch kan maken op het veld.

Robben kreeg wél opbouwende kritiek. Twee voorbeelden die mij nu te binnen schieten zijn:

1. Het achterwege laten van de schwalbes / spelbederf;
2. Meer oog hebben voor z’n medespelers, want in z’n begindagen was hij op (verkeerde) momenten egoïstisch bezig.

De kritiek die hij kreeg beperkte zich veelal tot zijn prestaties op het veld. Er is, in Nederland tenminste, nooit een hetze tegen hem gecreëerd of op de man gespeeld of naar dingen gekeken die hij buiten het veld deed.

Wat betreft Georgino. Als je kijkt naar hem als persoon en de dingen die hij als voetballer heeft bereikt, dan snap ik niet waarom je hem associeert met een generatie die teert op teveel aandacht en lof, en (daarom?) wat dat betreft liever naar Robben kijkt. Het is in dezen juist verfrissend om een jongen als Georgino te zien.

22 februari 2019 om 11:09

Sirius
Voetballers hebben, naar jouw mening, tegenwoordig te veel aandacht en lof nodig?
En je hebt het over gemekker?

Voetballers krijgen te veel ‘negatieve’ aandacht. Het zijn net als ons mensen met familie. Vaders moeders zusters broers kinderen. Al die aandacht raakt hen ook en dat gaat niemand in de koude kleren zitten. En kom niet met dat gezeik dat ze er goed voor betaald worden. Het maakt niet uit hoe rijk je bent, als je moeder verdrietig is, dan raakt het je.
Dat was punt 1

Punt 2 is het gemekker. Heb je hem ooit horen mekkeren toen het minder ging?
Dat hij nu vertelt dat hij veel aan van Hanegem heeft gehad, is toch geen gemekker?

Vroeger was alles anders. Maar toen rookten en dronken de voetballers gewoon erop los. Als een voetballer nu voor een video clip een sigaar in zijn mond stopt, dan is de wereld te klein.

Verschil met vroeger is dat er nu meer getalenteerde spelers doorbreken , waar vroeger deze talenten al veel eerder stranden vanwege hun bescheidenheid. Daarin wordt er nu beter begeleid.

Ik denk dat weinig mensen hadden verwacht dat Wijnaldum het zo goed zou doen en het zo ver zou schoppen. Bij Feyenoord vond ik hem te lang met de balspelen en bracht bijna de bal naar zijn medespeler ipv pasen. Bij PSV (eerste twee seizoenen) niet constant en te onzeker maar de ontwikkeling die Wijnaldum heeft doorgemaakt is een voorbeeld voor vele anderen. Doorzettingsvermogen waar je u tegen zegt. En top dat zo’n column iemand zo weet te raken. En zeker van zo’n voetbal icoon, waar ik overigens vaker niet mee eens ben dan wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren