Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Geloof me: John Heitinga is een toptrainer, aan wie ik veel heb gehad’

Laatste update:

Edson Álvarez heeft in vier maanden tijd veel opgestoken van John Heitinga. Dat vertelt de 25 -jarige Mexicaan donderdag in gesprek met Voetbal International. Álvarez noemt Heitinga in dat gesprek 'een toptrainer', en wijst vooral naar de selectie als oorzaak van de sportieve malaise bij Ajax dit seizoen. "We hadden gewoon te weinig wapens als ploeg", zo oordeelt Álvarez achteraf.

Heitinga kwam eind januari voor de groep te staan, nadat Alfred Schreuder zijn congé kreeg vanwege de teleurstellende resultaten. Met Heitinga arriveerde een frisse wind, zo vond Álvarez. "Geloof me: hij is een toptrainer, aan wie ik veel heb gehad. Hij heeft ook als speler veel ervaring in de top, toevallig ook op de posities waar ik speel, als centrale verdediger of controlerende middenvelder. Daardoor wist hij me vaak heel gerichte tips mee te geven, zoals het kiezen van positie", aldus Álvarez.

Maar ook Heitinga had het niet makkelijk, zag de Mexicaan. "Want de selectie was niet opeens anders. We hadden gewoon te weinig wapens als ploeg, zo eerlijk moet je zijn na dit seizoen." Met 'wapens' doelt Álvarez ook op mentale slagkracht. "Jongens als Dusan Tadic en ik hebben de afgelopen jaren meegemaakt en in ons karakter zit heel sterk dat we voor elkaar opkomen. Dat bedoel ik ook met wapens, niet alleen voetballend, maar ook mentale skills. Met jongens als Martínez, Tagliafico, maar ook spelers als Haller en Antony hadden we die volop in de ploeg."

Door het vertrek van zijn maatjes kampte Álvarez met een groter verantwoordelijkheidsgevoel dan voorheen. "Mijn rol is veranderd, dat heb ik wel gemerkt. Nu merkte ik dat ik zelf nadrukkelijker bezig ging met andere spelers. Jonge talentvolle spelers als Francisco Conceição, Lorenzo Lucca, Jorge Sánchez. Die kwamen nieuw bij de club en ik heb dagelijks geprobeerd hen met van alles te helpen. In de afgelopen seizoenen had je meer spelers die op die manier aanwezig waren, dan val ik blijkbaar minder op."

Álvarez heeft naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld. De centrumverdediger annex defensieve middenvelder wordt begeerd door clubs uit het buitenland en met name Borussia Dortmund lijkt op het vinkentouw te zitten. Álvarez kwam in vier seizoenen voor Ajax tot 147 duels, waarin hij dertienmaal scoorde en zes keer aangever was. Tweemaal werd hij landskampioen en eenmaal won hij de TOTO KNVB Beker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja, hij heeft er voor gezorgd dat z’n marktwaarde lager is dus dat hij makkelijker weg kan.

1 juni 2023 om 20:16

Ja want Heitinga kan er wat aan doen dat Alvarez tegen bijvoorbeeld Twente zo staat te schutteren.. Als je 40 miljoen kan pakken voor Alvarez moet je hem op de fiets weg brengen, prima speler hoor maar het zegt veel over het Ajax van dit seizoen dat hij de beste/belangrijkste was

1 juni 2023 om 20:43

Oja: hij is slechter geworden, dus meer clubs willen hem hebben ??

1 juni 2023 om 22:06

Ik neem al die geïnteresseerde clubs toch wel met een onsje zout hoor. Een Bayern werd bijvoorbeeld genoemd, die achteraf helemaal niet geïnteresseerd bleken te zijn...

Je gaat echt weer op 0 beginnen en daar is niks mis mee!
Ouwe garde is over die moet je laten gaan het is te hopen dat ze opnieuw een mix van gearriveerde spelers en jong talent kunnen halen.
De trainer zal hier toch wel een stem in willen hebben dus er moet doorgepakt worden!
Ondertussen hebben ze een clubman naar de klote geholpen.
Ben reuze benieuwd

1 juni 2023 om 20:05

Welke oude garde wil je dan zien vertrekken? Tadic? De man met de meeste assists nog steeds belangrijk in het elftal. Klaassen? Die speelt al niet alles meer. Berghuis? Ik denk dat er gewoon geen chemie zit in de selectie.

1 juni 2023 om 20:18

Tadic mag van mij blijven alleen moet je hem wel gewoon wisselen als hij slecht speelt of gewoon wissel zetten als hij uit vorm is.. Mede supporters die roepen dat hij weg moet hebben geen respect voor zijn verdienste en status binnen Ajax.. Wel ben ik het er mee eens dat hij niet onschendbaar hoort te zijn

1 juni 2023 om 20:46

Maar Tadic speelt toch heel vaak slecht? Alleen hij is toch altijd betrokken bij doelpunten en dat zegt heel wat lijkt mij? Dat is dus Tadic, slecht spelen maar toch belangrijk zijn doormiddel van assists en doelpunten.

2 juni 2023 om 00:42

@mv010, Klaassen speelt niet alles maar wie doet dat wel buiten Rulli, Tadic en Timber? Laatstgenoemde zou niet eens vervangen kunnen. worden omdat er niemand is.

Nog steeds speelt hij veels te veel en komt weer jammerend in de media als ie eens een keertje gebankt wordt

1 juni 2023 om 20:32

Sorry, maar hoe zie je dat voor je? Is een Kudus 'oude garde'? Timber? Tadic, die de meeste doelpunten in de ploeg verzorgd?

De oude garde is al weg! Blind, Martinez, Tagliafico, Mazraoui, Antony. De nieuwe garde is gewoon waardeloos. Spelers als Bassey, Sanchez, Rensch, Lucca.. Gewoon niet goed genoeg. Grillitsch heeft het niet laten zien, Bergwijn viel gigantisch tegen, Brobbey is het hele seizoen niet fit genoeg geweest. Je kunt spelers als Bergwijn, Brobbey en Bassey (samen goed voor een gezellige 70-75 miljoen euro, tekengeld en commissies daargelaten) ook gewoon niet verkopen komende zomer. Bassey moeten ze uithuren, maar Brobbey en Bergwijn moet je laten werken op de één of andere manier.

2 juni 2023 om 00:31

@bongiorno, bij ouwe garde die weg mag denk ik gelijk aan Klaassen. Al kan ik je niet kwalijk nemen dat je deze onzichtbare speler bent vergeten

2 juni 2023 om 09:29

Klaassen is een prima speler om erbij te hebben. Klaagt niet, startte maar 2/3 van de wedstrijden in de Eredivisie dit seizoen en scoorde 8 goals. Bij vlagen hoorde Klaassen tot de beste spelers op het veld rond het middelpunt van het seizoen. Nee, geen noodzaak hem weg te doen.

We gaan hem missen hoor, zit vaak overal tussen. Zien sommigen dat niet?

1 juni 2023 om 19:42

Zeker wel. Heb het hier al eens eerder gezegd: Alvarez is zo'n speler die je pas mist als hij er niet is.

2 juni 2023 om 00:16

100%...
Net als mijn ex, haar begon ik ook pas te missen toen ze weg was... ;-)

Zijn wel meer spelers van Ajax 1 geweest die positief zijn geweest over Heitinga. Tadic, Kudus, Timber laatst bij Rondo, nu Álvarez. Hij heeft zeker goede dingen gedaan hoor, maar toch blijf ik twijfelen of Heitinga een goede trainer is. Bij zijn aanstelling gaf ik al aan dat ik hem tactisch heel zwak vond, en dat is in de afgelopen maanden meerdere malen gebleken. En ik dacht dat hij meer een people manager was, al heb ik dat niet kunnen merken. Toch zijn er dus meerdere spelers positief over hem, dus heeft hij in het opzicht 'people managen' toch een goede indruk gemaakt.

Heitinga heeft het prima gedaan bij Ajax, in de zin van dat hij prima gepresteerd in het redden van wat er te redden viel. Bepaalde dingen konden beter. Begreep regelmatig niks van de wissels van Heitinga, want hij kon met 1 wissel letterlijk het halve elftal omgooien en ik had dan het idee dat hij wilde laten zien wat voor tacticus hij was ofzo.

Een tijdje geleden gaf Heitinga al aan dat hij trainer bij Ajax 1 wilde blijven en als dat niet zou gebeuren, dat hij dan zou vertrekken omdat hij niet terug wilde naar Ajax. Hij is dus vertrokken, maar ik vraag mij serieus af bij welke club hij dan wel trainer van het eerste elftal zal worden. Hier in Nederland zie ik geen club die hem zal aantrekken, eerlijk gezegd. In de Eredivisie niet, maar ook in de KKD niet.

Maar nogmaals, Heitinga heeft er het beste van proberen te maken. Is zonder enig steun of wat dan ook het diepe ingegooid en hoop dat hij alsnog een mooie loopbaan zal hebben als trainer of misschien in een andere functie.

1 juni 2023 om 19:49

Omdat hij goed is in de omgang met spelers. Dat zag je bij Jong ook. Maar dat maakt iemand nog geen goede hoofdcoach. Bij Jong ook hetzelfde trieste voetbal zonder idee. Dat heeft hij bij Ajax 1 door getrokken en dat konden we allemaal al aan zien komen. Tactisch dramatisch en geen enkele lijn in het spel.

Mooie en nette uitspraken van Alvarez. Die jongen bakte er niks van bij Ajax, tot zijn vrouw en dochtertje bij hem waren in Nederland. Dan denk je, dat is een schatje. Vervolgens zaagt hij iedereen doormidden in het veld en haalt het bloed onder andermans nagels vandaan. Om vervolgens weer gewoon heel netjes te zijn naar Heitinga toe en heel reëel over de kwaliteiten in het team. Ik ga hem missen. Beste ajacied van afgelopen seizoen.

1 juni 2023 om 19:45

Mooi gesproken, LeidseHood.

1 juni 2023 om 19:56

Volgens mij is hij ook gewoon een hele nette, aardige jongen. Behalve op het veld. Wat ook niet erg is naar mijn mening, alleen heel irritant voor zijn tegenstanders en hun fans.

1 juni 2023 om 20:34

Hadden we er dit seizoen nog maar een gehad met dat gif. Alleen niet zoveel gele kaarten.Daarnaast betere opbouwende spelers dan hadAjax zeker 2e geworden.Helaas was dat niet zo Heitinga wordt hopelijk assistent van de nieuwe trainer en kan later in zijn trainersloopbaan alsnog hoofdtrainer worden

1 juni 2023 om 22:39

@chesky, als je meer spelers had met gif, had Alvarez ook niet zoveel kaarten hoeven pakken. Het probleem is dat de aanval zich niet opoffert om een kaart te pakken. Zo'n Antony en Haller deden dat wel.

1 juni 2023 om 20:53

Tja, Pepe moet naast het veld ook een enorme knuffelbeer zijn. 🤷🏻‍♂️

2 juni 2023 om 16:00

Schatje buiten het veld, op het veld een beest. Wel lekker om zo iemand in je ploeg te hebben, maar hij moet leren om net níet over de grens te gaan.

Jonge talentvolle spelers zegt hij. Noemt hij Jorge Sanchez die, buiten niet talentvol, net zo oud is als Alvarez zelf

2 juni 2023 om 05:25

Dar is toch gewoon een vriend, landgenoot, mede International en speler die niet het beste seizoen heeft gehad een hart onder de riem steken

Ik ben dan echt oprecht benieuwd waarop hij dat baseerd

1 juni 2023 om 20:33

Dat legt hij uit, hij kan relateren aan spelers op een bepaalde manier- en specifiek aan hem. Het probleem is natuurlijk dat dit niet het juiste effect heeft gehad.

Heitinga blijf een clubicoon, maar helaas te licht voor nu. Tijd voor een toptrainer zoals Nagelsmann of Spalletti. Sven, do your trick.

1 juni 2023 om 19:54

hahaa Nagelsmann

Keep on dreaming ...

1 juni 2023 om 19:56

Nagelsman toptrainers ? Jonge jonge net ontslagen bij Bayern deze zogenaamde toptrainers , pff

Het is erg belangrijk dat dit benoemt is. Wapens maar ook mensen in hun kracht zetten. Te lang doorgaan met botte wapens zoals Tadic en Blind. Doorselecteren, een goed strategie en tactiek van een goed onderlegde trainer. Je doet zo weer mee. Hopelijk worden bassey en Kudus en Alvarez voor plus minus 110m verkocht. Daar dan wel de juiste dingen mee doen ipv paniek aankopen om op CL niveau mee te blijven doen. Maar spelers die dat niveau kunnen bereiken maar niet meteen aantikken.

Geen één maar dan ook werkelijk geen één speler zal zijn coach in diskrediet brengen tijdens het seizoen. Ook over Schreuder heeft men, als speler, nauwelijks iets gezegd

Ik denk dat het precies misgaat in wat Alvarez hier benoemt. Ze hebben blijkbaar het idee dat de resultaten van dit seizoen zo tegenvallen vanwege het mentale aspect van de huidige selectie. Om dit te compenseren willen ze die verantwoordelijkheid nemen (zoals Alvarez benoemt) en gaan ze raar doen op het veld, terwijl het daadwerkelijke probleem ligt bij de voetballende kwaliteiten van de selectie.

1 juni 2023 om 20:48

ze gaan overcompenseren inderdaad. Dat leidt tot heel vreemd gedrag.

Alvarez zegt op een fatsoenlijke manier dat Ajax te veel spelers heeft die niet dwars door een muur willen, en het wel goed vinden dat er met hun kloten wordt gespeeld. Mislintat hintte ook al in die richting. Bye, bye, Rensch, Wijndal en Taylor....

Als je afgelopen zondag zag wat alvarez allemaal aan het doen was.en de afgelopen weken heeft hij inderdaad veel van John Heitinga geleerd.

De huidige selectie zijn gewoon een stel slapzakken. We missen met name spelers als Tagliafico, Lisandro en Antony die zich overal in vast bijten. In plaats daarvan staan er nu alleen maar mietjes. Als je ze ziet spelen, lijkt het wel of het ze allemaal niet interesseert. Niemand loopt een meter te veel, of zal eens het voortouw nemen. Duels win je ook amper. Tja..

Alvarez kan het ook niet alleen. En dan haal je zo'n type speler, in de vorm van Ocampos, en laat je hem zo'n 114 minuten spelen. Wat gun ik het die jongen zeg dat hij de EL wint na hoe er in Amsterdam met hem is omgegaan. Hij heeft ook precies dat stukje karakter wat er mist in dit elftal.

Want dat is het, karakter. Alsof je namelijk minder kwaliteit hebt dan Feyenoord en PSV, kom op zeg.. Je moet met deze selectie met twee vingers in de neus kampioen worden. Helaas hebben we wel kwaliteit, maar zijn het een stelletje slappelingen.

Dat maakte Feyenoord ook zo sterk. Voetballend hebben ze best wat talenten, maar over de breedte valt de kwaliteit wel mee hoor. Maar die spelen in ieder geval als een team, vechten voor iedere meter en geven alles op het veld. Met name daar kan deze selectie nog wel van leren.

1 juni 2023 om 20:48

De kwaliteit is wel degelijk het probleem. Als je in de belangrijkste linie (middenveld) speelt met spelers als Klaassen, Grillitsch en Taylor heb je al een groot gedeelte van het probleem te pakken. Voeg daar nog hele matige backs aan toe en het is volkomen duidelijk waarom de opbouw totaal niet loopt. Dat heeft echt vrij weinig te maken met 'karakter', maar is gewoon puur gebrek aan voetballende kwaliteiten.

1 juni 2023 om 21:26

Wat een onzin. Vorig seizoen pakte we met het middenveld Gravenberch - Alvarez - Berghuis 18 punten in de CL groep en gaven we Dortmund een 4-0 oor wassing. Taylor is echt niet minder dan Gravenberch die vorig seizoen echt een heel matig seizoen speelde.

Feyenoord speelt op de vleugels met spelers als Idrissi en Jahanbakhsh, over een gebrek aan kwaliteit gesproken.. En je gaat mij ook niet wijs kunnen maken dat onze backs minder zijn dan een Mwene of Teze van PSV. Ik denk dat geen enkele Ajacied het met alle transfers van afgelopen zomer raar vind dat we minder presteren dan vorig seizoen.

Maar er dit wel degelijk voldoende kwaliteit in de selectie om in Nederland competitief mee te kunnen zijn.

1 juni 2023 om 21:46

En met Gravenberch - Alvarez - Berghuis heb je 2 van de 3 middenvelders die kunnen voetballen, waar dat dit seizoen 1 of zelfs vaak geen enkele was, nadat Berghuis naar de aanval verhuisde. Bij Feyenoord speelt je met drie middenvelders die alledrie iets met een bal kunnen (wieffer/timber, Kokcu en Szymanski), met daarachter nog Geertruida en Hancko.

En ja, eens dat de vleugels van Feyenoord zwak zijn, maar dat is juist precies mijn punt. Je kunt je mindere spelers beter op die positie hebben, want als je middenvelders (en dan vooral de 6 en 8) zwak zijn kom je uberhaupt minder aan voetballen toe.

2 juni 2023 om 00:03

Ik ben het met je eens hoor. De opbouw van achteruit (bassey, Wijndal, Sanchez/rensch) is aanzienlijk minder dan vorig jaar met Blind, Martinez en Mazraoui. Die konden alle 4 voetballen. Tel daarbij dat Berghuis vorig jaar veel beter was, Gravenberch beter dan Taylor en met Klaassen die veelvuldig speelt het voetballend vermogen op het middenveld aanzienlijk minder is. Dan wordt het heel moeilijk.
De vleugels van Feyenoord zijn in de basis minder. Maar zowel Idrissi, als Paixao als Jakanbash als Dilrosun zijn belangrijk geweest in wedstrijden, maar ook inwisselbaar. Het middenveld van Feyenoord draaide natuurlijk heel erg. Vooral Kokcu, maar ook van achteruit met Geertruida en Hancko en de dynamiek van Hartman is het verzorgd.

Logisch want Alvarez houdt meer van strijden en mentaliteit zoals Heitinga elke week aangaf. Ook ligt die goed in de groep gezien veel spelers hem leuk vonden. Alleen dat maakt hem nog geen capabele hoofdtrainer. In het positiespel, tactisch gebied en ook de manier van voetballen was onder Heitinga dramatisch.

Alvarez zegt dit natuurlijk uit beleefdheid.
Wat me opvalt is dat hij bijvoorbeeld Blind niet noemt als hij de leiders/mentaliteit noemt. Ik dacht dat Blind ook een belangrijke kracht (ook in de kleedkamer) was op dat gebied.

tav Heitinga: Ajax had nooit voor Heitinga moeten kiezen in de winter, maar altijd voor Reiziger. Nu is Heitinga afgeschreven voor Ajax 1, terwijl hij eigenlijk er nog nooit klaar voor was. Misschien is dit achteraf geredeneerd. Als hij 2e of 1e was geworden was hij dan wellicht wel aangebleven en had je een De Boer effect gehad, maar met het team in de situatie van toen en een onervaren coach was het afbreukrisico erg groot.

1 juni 2023 om 22:33



Blind wordt bijna nooit genoemd om die redenen. In zijn eigen docu werd ie nota bene een zeur genoemd door Berghuis en Brobbey, daarnaast klaagt hij ook veel werd aangegeven.

2 juni 2023 om 01:58

Daley Blind heeft wat betreft de collectieve inschatting van zijn persona heel erg de media en zijn spelvorm ('intelligent spelend' mee, terwijl de zelfingenomenheid van hem er wat mij betreft wel afspat.

Heitinga is ook geen slechte coach maar dat gebrek aan ervaring deed hem de das om.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren