Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gehavend AZ begint Europa League met megastunt in Napels

Laatste update:

AZ heeft in de eerste groepswedstrijd van de Europa League voor een grote stunt gezorgd. De Alkmaarders, behoorlijk gehavend door een hele reeks coronabesmettingen, wonnen op bezoek bij Napoli met 0-1, door een doelpunt van Dani de Wit na een klein uur spelen. Door de knappe overwinning pakt AZ meteen de gedeelde koppositie in Groep F van de Europa League, daar Real Sociedad eveneens met 0-1 won op bezoek bij HNK Rijeka.

De aanloop naar het bezoek aan Napoli verliep voor AZ verre van ideaal, aangezien trainer Arne Slot door een hele reeks coronabesmettingen slechts negentien spelers tot zijn beschikking had. Door het ontbreken van Myron Boadu en Ferdy Druijf kreeg Dani de Wit de spitspositie toebedeeld. Calvin Stengs speelde daardoor als aanvallende middenvelder, terwijl Yukinari Sugawara de positie diens positie op de rechterflank overnam. Bij Napoli stonden ‘gewoon’ grote namen als Kalidou Koulibaly, Dries Mertens, Victor Osimhen en Hirving Lozano aan de aftrap.

Niet alleen de personele problemen, maar ook de vorm van Napoli moet AZ enigszins angst hebben ingeboezemd. I Partenopei kenden afgelopen zaterdag een uiterst goede generale, met een 4-1 overwinning op Atalanta, en dat vormde een behoorlijk contrast met de remises die de Alkmaarders achter de rug hadden. Een iets defensiever ingesteld AZ ging desondanks prima van start en deelde de eerste speldenprikjes van het duel uit, met schoten van Jesper Karlsson en Fredrik Midstjö. Gaandeweg de eerste helft werd Napoli echter sterker en het eerste gevaarlijke moment deed zich voor toen AZ-doelman Marco Bizot even miszat, maar het gevaar kon uiteindelijk worden verijdeld door Sugawara.

Na reddingen van Bizot op pogingen van Matteo Politano en Mertens, kregen beide ploegen voor rust nog een goede kans. Sugawara zag een inzet maar net naast het doel gaan, terwijl ook Mertens aan de andere kant na defensief geklungel bij AZ de bal net aan de verkeerde kant van de paal plaatste. Ondanks dat de eerste kans via een kopbal van Koulibaly na rust voor Napoli was, kwam AZ na een klein uur spelen verrassend op voorsprong. Jonas Svensson stoomde aan de rechterkant op en vond in het strafschopgebied De Wit, die de bal overtuigend in de linkerbovenhoek achter Napoli-doelman Alex Meret schoot.

De tegentreffer was voor trainer Gennaro Gattuso aanleiding om in te grijpen. Hirving Lozano en Elseid Hysaj verlieten het veld voor Lorenzo Insigne en Mário Rui. Na een kopbal van Osimhen recht in de handen bij Bizot werd er nog een dubbele wissel doorgevoerd bij Napoli. De Nigeriaanse spits en Stanislav Lobtoka werden vervangen door Andrea Petagna en Diego Demme. Napoli voerde de druk op en kreeg mogelijkheden, toen een kopbal van invaller Petagna net over het doel ging en een schot van Insigne naast belandde dankzij een blok van Owen Wijndal. AZ groef zich echter in en gaf in de absolute slotfase nauwelijks meer iets weg. Met Albert Gudmundsson en Ramon Leeuwin als vervangers van Karlsson en Midstjö binnen de lijnen hielden de Alkmaarders stand en werd de uiterst knappe 0-1 zege over de streep getrokken.

Gaat AZ overwinteren in Europa?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties

Heel knap om hier zo'n resultaat te halen. Geknokt voor wat ze waard waren en uit de enige kans een goal maken. Niet wonderschoon, niet het mooie voetbal wat AZ kan spelen, maar tegen een ploeg als Napoli kan AZ dat ook niet verwachten.dit moet vertrouwen geven naar de ED toe. Echt supertrots op dit team vandaag. Stuk voor stuk keihard gewerkt. Wat een bonuspunten!

22 oktober 2020 om 20:50

Wat een fantastisch resultaat voor AZ en heel Nederland! Zo zie je maar dat karakter en inzet zo ontzettend belangrijk is, en dat individuele kwaliteit lang niet altijd de doorslag geeft. Zondat Dat psv niet wint, anders Had Nederland goede zaken gedaan vandaag, hoop (en denk) dat Feyenoord ook wel een puntje pakt. Top Az, chapeau! - Daar wil ik nog iets aan toevoegen. Een grote pluim voor Dani de Wit, toen hij bij ajax speelde was ik al gecharmeerd van hem. Werkt had, staat vaak op de juiste plaats en neemt zijn team op sleeptouw. Nu lijkt hij zijn draai hiet helemaal gevonden te hebben. Daar heeft AZ een goede aan, en wat gun ik het hem na alle kritiek van het begin. Az heeft mijn avond gemaakt

22 oktober 2020 om 21:04

De Wit is op dit moment een van AZ beste spelers. Een echte box to box speler. Veel energie. Sterk in duels en positie spel. Daarnaast mentaal sterk. Goeie kop erop!

22 oktober 2020 om 21:12

@craig Tucker. Eens dat hij het bij AZ goed doet, maar bij Ajax was het niet om aan te zien. Zelfde verhaal met Ekkelenkamp. Beide type Klaassen, maar dan 3 versies slechter. De Wit begint nu ergens op te lijken, maar Ekkelenkamp lijkt op een amateur die per ongeluk bij Ajax is beland. Qua spel en qua uitstraling.

22 oktober 2020 om 22:37

Moet eerlijk zeggen dat de wit ook nergens op leek bij AZ. Ziet wel dat ie stuk sterker fysiek uit zomer is gekomen dat voor zijn type spel goed is. Vorig jaar kwam ie zwaar tekort bij AZ. Misschien goed als ie Calvin eens meeneemt

22 oktober 2020 om 22:46

Je moet zo'n jongen ook de tijd geven om te wennen. Nog steeds is die vrij jong en bij ajax 1 heeft ie maar een handjevol wedstrijden meegedaan. ben het ook totaal niet eens met jeffrysch, je kon misschien zien dat hij geen basisspeler zou worden bij ajax 1 maar heeft in die wedstrijden dat hij speelde wel zijn waarde gehad. Maar lijken op een amateur gaat echt veel te ver, het is gewoon een uitstekende speler waar echt de rek nog niet uit is. Ekkelenkamp idemdito, triest om zo je spelers af te vallen, laat staan als ze nog zo jong zijn

22 oktober 2020 om 23:04

De Wit speelde vorig jaar ook prima mee, vooral zonder bal is hij echt een heel nuttige speler met zijn werklust. Zijn rendement was echter wel belabberd. Dit seizoen gaat dat wel echt prima en dan blijkt het voor AZ dus ook een topper te zijn. Hij heeft nu al meer goals/assists dan heel vorig seizoen.

22 oktober 2020 om 20:53

Vamosssssss!!!! Lekker iedereen die leuk deed de mond gesnoerd. Ook 105 euro gewonnen via toto.

22 oktober 2020 om 20:56

@AzEverton, Mijn mond is ook zeker gesnoerd. Verwachte echt een dikke nederlaag. Fantastisch resultaat voor AZ en het Nederlandse voetbal. AZ haalt in tegenstelling tot PSV wel de punten binnen in de EL, de laatste jaren. Heel mooi!

22 oktober 2020 om 21:00

Die van mij ook! Net als alle andere AZ supporters die hier totaal geen vertrouwen in hadden. Hopelijk geeft dit het team een boost en wordt deze lijn (qua resultaat) doorgezet.

22 oktober 2020 om 21:04

Messibazoer, zowel Feyenoord als PSV staan hoger op de Europese ranglijst dus dat PSV nooit punten pakt en AZ wel schijnt niet te kloppen. Maar ik snap het gevoel wel op de een of andere manier.

22 oktober 2020 om 21:05

Huh echt? Ik kan het me amper voorstellen. Zeker van Feyenoord niet. Die zijn in de afgelopen 10 jaar 2 keer overwintert ofzo..

22 oktober 2020 om 21:17

En toch is het wel zo. Ik denk dat het verwachtingspatroon bij AZ iets lager ligt en het daardoor langer blijft hangen als zij presteren.

22 oktober 2020 om 21:26

Zag laatst nog een statistiek dat we lager stonden dan AZ

Check het net en daar zie ik dat we hoger staan. Snap er niks meer van.

22 oktober 2020 om 21:27

Az staat hoger dan Feynoord hoor.

22 oktober 2020 om 21:35

Vergeet niet dat Az 2 x niet heeft meegedaan Europees. Vandaar het verschil.

22 oktober 2020 om 21:36

Iedereen maar schreewen... jullie weten dat jullie het ook gewoon kunnen opzoeken heh? Vanaf dit seizoen staat Feyenoord op plek 77 en Az plek 85

22 oktober 2020 om 21:40

Ruud_AZ AZ heeft 1 x niet meegedaan in de afgelopen 5 jaar. Het andere seizoen waar jij het over hebt werd AZ in de voorronde uitgeschakeld.

22 oktober 2020 om 21:49

21 Ajax 69,500 41 PSV 37,000 83 AZ 18,500 90 Feyenoord 17,000

22 oktober 2020 om 21:57

Ik weet niet waar en wanneer jij dat het opgezocht Bobo maar de website van de uefa vertelt mij iets heel anders. Het verschil is klein maar AZ staat op 83 met 18.500 punten en Feyenoord op 90 met 17.000 punten. Het is mij overigens een raadsel waar je het vandaan haalt dat het verwachtingspatroon iets lager ligt en het daardoor langer blijft hangen als zij presteren. AZ presteert in Europa vrijwel altijd naar behoren of zelfs meer.

23 oktober 2020 om 02:24

Leuk en aardig wat jij verteld maar dat is de ranking van vorig jaar knaap. Boven in moet je ff op het rechter pijltje drukken voor het huidige seizoen.

23 oktober 2020 om 02:28

En over het verwachtingspatroon heb praat ik over ten opzichte van PSV. Want wanneer heeft AZ voor het laatst boven PSV gestaan in de club ranking? En toch heerst er het beeld dat AZ het veel meer punten pakt in Europa dan PSV terwijl dat niet zo is.

23 oktober 2020 om 08:52

Wat leuk dat jij me knaap noemt maar goed, je hebt gelijk. Feyenoord staat boven AZ al zal dat, als de punten van gisteravond zijn opgeteld, snel weer anders zijn. Het zal me trouwens een worst wezen welke club boven welke club staat. Het ging me vooral om dat zogenaamde verwachtingspatroon van jou wat je nu volledig uit je eigen verband aan het trekken bent. Je hebt het helemaal niet over psv, laat staan over het feit dat AZ boven psv heeft gestaan in de clubranking. Eigenlijk ben je gewoon stom aan het ouwehoeren maar ik vind het prima hoor, van mij mag je

22 oktober 2020 om 20:53

Toppertje. Trots op AZ. Eenmalig hun sterke kant laten zijn en dat resulteerde gelijk in een doelpunt.wat PSV en helaas Ajax hebben nagelaten, waar er meer van verwacht wordt, is het net AZ die het wel flikt. Top gedaan. Mooi voor AZ en Nederland.

22 oktober 2020 om 20:54

Heel netjes van AZ helemaal gezien de grote hoeveelheid spelers die niet konden spelen. Heb beetje de Psv wedstrijd ernaast zitten kijken maar vond AZ een heel stuk beter d'r uitzien iig. Ben benieuwd hoever ze in Europa gaan komen.

22 oktober 2020 om 20:54


AZ krijgt trekjes van een echte topclub! Punten laten liggen tegen de kleintjes maar als het er echt op aankomt staan ze er gewoon! Heeerlijk deze! Totaal niet verwacht!

22 oktober 2020 om 20:55

Arneslotti wint van Ancelotti!

22 oktober 2020 om 20:57

Hahah Arneslotti 😆

22 oktober 2020 om 21:03

Gatusso

22 oktober 2020 om 21:07

Ancelotti is coach van Everton..

22 oktober 2020 om 21:51

Ach de woordgrap is goed

22 oktober 2020 om 20:56

En wij allemaal maar hopen op geen afslachting na die verschrikkelijke aanloop. Wat een ongelooflijk lekkere verrassing is dit zeg. Puur op karakter dit.

22 oktober 2020 om 20:57

Dat zei ik toch .... positief denken ... gefeliciteerd.

22 oktober 2020 om 21:05

Haha, dank je wel, ik hoop altijd positief, maar houd wel rekening met een minder resultaat.

22 oktober 2020 om 21:04

Van harte AZ-supporters!!! Deze kunnen jullie goed gebruiken.

22 oktober 2020 om 21:17

Gefeliciteerd AZ en fansnederland - Buitenland 1 - 2kom op Feyenoord maak er 2-2 van

Ik kan maar een ding zeggen: Retteketetteketet!!! Ontzettend trots

We hebben de laatste tijd klap op klap gekregen, dan moet je naar Napoli toe. En dan ga je met een winstpartij ervan door. Wat een boost zal dit moeten zijn voor het team. Ongelofelijk knap, tegen een team wat vele male beter is. Dank u Az, dank u.

22 oktober 2020 om 22:10

Toen AZ 1-0 voor kwam was het wachten op een rode kaart en een late gelijkmaker....wel echt mooi voor het Nederlandse voetbal dat er 3 punten worden gehaald in de EL door AZ. Wanneer het je lukt om 6 punten thuis te pakken en ook nog een keer 3 in de uitwedstrijden dan heb je denk ik een goede kans om door te gaan.

22 oktober 2020 om 22:17

Kanttekening is dan wel, dat Az Napoli eerst helemaal weggespeeld. Tactiek is veranderd nu, misschien maar voortaan zo spelen. Ja klopt, volgende week AZ - HNK Rijeka. Dus als je dan al op 6 punten staat, ziet het er rooskleurig uit.

22 oktober 2020 om 22:32

In dit geval doelde ik meer op de domme rode kaarten en ongelukkige late gelijkmakers die er steeds in de eredivisie zijn geweest. Super mooi dat ze deze over de streep trekken. Was anders wel weer heel typisch geweest. Jammmer dat PSV zijn plicht weer niet doet.

22 oktober 2020 om 22:41

Ja begrijp je, het geluk viel vandaag een keer onze kant op. Psv niet gezien, weet dus niet wat daar allemaal gebeurde.

22 oktober 2020 om 22:55

Volgens mij heb je dan 12 punten. Dan ga je echt wel door hoor.

Heel gaaf resultaat zeg hahaha. Klasse!

Zo zeg! Wat een prestatie. Trotser op AZ dan op de armoe die we wederom vanuit Eindhoven te zien kregen!

Respect. We mogen trots zijn op AZ!

Jaja lekker hoor, gefeliciteerd AZ!

Gefeliciteerd AZ fans! Wat een prachtig resultaat!
Had zo mooi kunnen zijn voor NL voetbal en dan verzeikt mijn club het..
Bij daar er toch iemand punten pakt voor het NL voetbal!

Zo leuk kan voetbal dus zijn. AZ ten doden opgeschreven. Ik las zelf mensen die het hadden over uitkijken voor dubbele cijfers, maar uiteindelijk pak je 3 punten weg uit Napels. Psv daarentegen zou het een stuk makkelijker krijgen en die laten er weer 3 liggen.

22 oktober 2020 om 21:08

Ik steek de hand in eigen boezem, met alle plezier overigens. Totaal geen vertrouwen in een goed resultaat. 4 wedstrijden gespeeld tegen (met alle respect) kleinere clubs en 4 keer gelijk. Waarbij 3 keer een duidelijke voorsprong wordt weggegeven (3-1, 0-4 en 2-0). Daarbij 3 keer rood gepakt. Dan nog de 13 coronagevallen binnen de club waaronder Boadu, Vlaar, Clasie en supersub Druijf. Dan moet je aantreden tegen een ontketend Napoli waarbij spelers spelen die de totale waarde van alle spelers uit Ajax, PSV en Feyenoord bij elkaar samen vertegenwoordigen. Nee, ik had er totaal geen vertrouwen in. Heerlijke overwinning!

Goed gedaan AZ! Niet slecht hoor, voor de nummer 11 uit de Eredivisie. Wat een topcompetitie hebben we toch

Gefeliciteerd AZ fans! Wat een prachtig resultaat!
Had zo mooi kunnen zijn voor NL voetbal en dan verzeikt mijn club het..
Bij daar er toch iemand punten pakt voor het NL voetbal!

Heb de wedstrijd niet gezien maar dit is toch wel heel knap van AZ. Hebben de Nederlandse eer hoog gehouden.

Heel erg knap, een echte europese overwinning! Gefeliciteerd AZ!

22 oktober 2020 om 20:58

Nederlandse clubs verliezen inderdaad zo vaak met deze cijfers. Veel meer schoten, balbezit en kansen, maar 0 punten. AZ heeft laten zien hoe het ook kan, fantastisch!

22 oktober 2020 om 21:12

Als ik mijn post lees zou je het ook sarcastisch op kunnen vatten zie ik nu :P Maar was totaal niet zo bedoeld, bedoelde inderdaad 'op zijn europees'. Waar NL clubs inderdaad vaak op die manier ten onder gaan (balbezit, kansen) mooi dat ze nu aan het langste eind trekken.

22 oktober 2020 om 22:14

Haha met 'een Europese overwinning' dacht ik dat je bedoelde: Met het mindere van het spel de overwinning behalen. Heel vaak is het zo (ofja dat denk ik in ieder geval) dat de Nederlandse clubs dan aan de verkeerde kant van de score staan. Gelukkig is dat bij Az niet zo

Gefeliciteerd AZ fans! Wat een prachtig resultaat!
Had zo mooi kunnen zijn voor NL voetbal en dan verzeikt mijn club het..
Bij daar er toch iemand punten pakt voor het NL voetbal!

Dit zag ik niet aankomen maar wat voelt dit lekker. Goed voor het zelfvertrouwen!

Heb de wedstrijd niet gezien maar dit is toch wel heel knap van AZ. Hebben de Nederlandse eer hoog gehouden.

Gefeliciteerd AZ fans! Wat een prachtig resultaat!
Had zo mooi kunnen zijn voor NL voetbal en dan verzeikt mijn club het..
Bij daar er toch iemand punten pakt voor het NL voetbal!

Wauw, wauw, wauw! Dit zag ik never nooit aankomen na die verschrikkelijke aanleiding. Eigenlijk 90 minuten hart in de keel en alleen maar tegenhouden. Eindelijk is dat een keer gelukt. 1 echte kans en dat was de goal. Wat een mentale opsteker is dit, na al die decepties. Je zag het ook aan de reacties, heerlijk zeg. Enige minpunt is dat Sociedad in de 90e minuut heeft gewonnen, maar dat mag de pret hiervan niet drukken. Wat een prestatie, wauw.

Gefeliciteerd AZ fans! Wat een prachtig resultaat!
Had zo mooi kunnen zijn voor NL voetbal en dan verzeikt mijn club het..
Bij daar er toch iemand punten pakt voor het NL voetbal!

Wat is dat voetbal toch een rear spel he. In 4 eredvisie duels niks klaar spelen en vervolgens uit bij napoli winnen dat 3 dagen geleden Atalanta nog zoek speelde.

Heerlijk on-Nederlands de 3 punten gepakt en dat is absoluut een compliment waard, zeker met alle coronagevallen en de klappen van afgelopen weken meegenomen. Chapeau AZ!

Wie. Had. DIT. Verwacht?

Gefeliciteerd AZ supporters! Groeten van een Ajacied!

Wat is dat voetbal toch een rear spel he. In 4 eredvisie duels niks klaar spelen en vervolgens uit bij napoli winnen dat 3 dagen geleden Atalanta nog zoek speelde.

Gefeliciteerd AZ fans, wat een wedstrijd, wat een strijd hebben ze geleverd. Zo speel je Europees!

Wat een resultaat! Een zege tegen een team van Champions League-statuur. Martins Indi was geweldig in de slotfase, Hatzidiakos ook en De Wit speelde als een Spanjaard; tijd rekken, blessures faken; het maakt het verschil tussen knullig uitgeschakeld worden en winnen in Napels. Heerlijk!

Wat is dat voetbal toch een rear spel he. In 4 eredvisie duels niks klaar spelen en vervolgens uit bij napoli winnen dat 3 dagen geleden Atalanta nog zoek speelde.

Wat een resultaat! Een zege tegen een team van Champions League-statuur. Martins Indi was geweldig in de slotfase, Hatzidiakos ook en De Wit speelde als een Spanjaard; tijd rekken, blessures faken; het maakt het verschil tussen knullig uitgeschakeld worden en winnen in Napels. Heerlijk!

De enige 3 punten die ik vrij zeker had ingevuld voor de Europese avonden hadden vanavond moeten plaatsvinden op papier waren voor PSV. Ajax onderuit tegen Liverpool (niet super onlogisch).. Feyenoord twijfel ik altijd aan maar... AZ bravo!

Gefeliciteerd aan alle AZ fans en dik respect voor deze overwinning. ik denk dat niemand dit op voorhand had verwacht

De enige 3 punten die ik vrij zeker had ingevuld voor de Europese avonden hadden vanavond moeten plaatsvinden op papier waren voor PSV. Ajax onderuit tegen Liverpool (niet super onlogisch).. Feyenoord twijfel ik altijd aan maar... AZ bravo!

Heel erg knap! Ik had echt een makkelijke avond voor Napoli verwacht, maar heel erg mooi dat ze de 3 punten mee naar huis nemen!

Heerlijke stunt. Gaf Az echt geen kans. Napoli en hun aanval is dodelijk, gaven Atalanta afgelopen weekend een giga pakslag. Dan komt Az, gehavend en dan winnen ze daar eventjes. Wat een prestatie. Zeer zeer netjes!

Helaas door omstandigheden niets van mee kunnen krijgen. Wat een stunt!
Gefeliciteerd AZ-ers!

Echt knap dit. Waanzinnig! Vooral ook mooi dat je na zo'n doelpunt ook standhoudt en niet zo'n typisch Nederlandse late goal tegen krijgt. Helaas lees ik dat PSV verloren heeft. Echt zonde voor de Nederlandse punten. Ajax al erg ongelukkig met die eigen goal en PSV is nog op voorsprong gekomen ook.

Topresultaat natuurlijk. Erg knap met zoveel afwezigen. Erg typisch dat AZ dan de eerste overwinning binnen 90 minuten boekt tegen de beste tegenstander die ze tot nog toe hebben getroffen. Niet te min natuurlijk fantastisch gedaan.

Az heeft aardig wat toto's verpest zou ik zo denken

22 oktober 2020 om 22:01

Denk dat ze er ook een aantal naar een dikke prijs hebben geholpen

Toch nog een Nederlandse club die een resultaat haalt, erg knap!

Fantastisch voor het Nederlands voetbal. Gelijk spelen tegen clubs als Fortuna en VVV, maar wel winnen van het grote Napoli. Iets met de bal is rond.... Het is ze van harte gegund, hard work pays off!

Heerlijke stunt. Gaf Az echt geen kans. Napoli en hun aanval is dodelijk, gaven Atalanta afgelopen weekend een giga pakslag. Dan komt Az, gehavend en dan winnen ze daar eventjes. Wat een prestatie. Zeer zeer netjes! Off argh Vz app wordt met de erger!!!

Nou hoor je weleens geluiden dat Real Madrid of Barcelona interesse hebben in Fabian Ruiz, of dat Napoli 80mil wil voor Koulibaly. Maar wat waren die gasten slecht zeg. Alle credits naar AZ maar wat was het matig van Italiaanse kant. Hoe heeft Atalanta hier in hemelsnaam met 4-0 van verloren afgelopen weekend...

22 oktober 2020 om 22:08

Vond de spelers niet percee zwak maar gatusso had een duidelijk een verkeerde strijdplan tegen AZ.

Lekker AZ! Wat een az gezien zeg voor alles gaan elke meter en doorbijten fantastisch! En als je die Lozano dan ziet ik laat die rechtsback wel lopen haha ! Maar Zondag gewoon weer gelijkspelletje. Alvast bedankt .

Geweldig van AZ tegen Napoli toch een topploeg in Italië , en dan nog zoveel spelers missen echt chapeau .

Lekker AZ! Wat een az gezien zeg voor alles gaan elke meter en doorbijten fantastisch! En als je die Lozano dan ziet ik laat die rechtsback wel lopen haha ! Maar Zondag gewoon weer gelijkspelletje. Alvast bedankt .

Wow, echt heel netjes! En dat het niet met mooi voetbal is boeit echt helemaal niks tegen zo'n sterke tegenstander. Daar moeten we echt een keer vanaf in Nederland. Dit is gewoon een topprestatie!

'wauw, petje af hoor! Daar waar volgens mij niemand optimistisch was toch het maximale resultaat binnenhalen. Fantastisch en goed voor Nederland !

Prachtige prestatie dit, hier moet de hele Eredivisie trots op zijn. Grappig hoe ze dit toch weer klaarspelen tegen een Europese subtopper.

Geweldig! Dit had denk ik niemand verwacht. In zo’n moeilijke poule is dit een heerlijk begin, winst uit bij Napoli. Dat geeft toch een klein buffertje, al waren de Italianen vanavond enorm inspiratieloos.

Ontzettend knap van AZ. Problemen met Corona, valse start in de eredivisie, en nu? Soms gebeurt dit. Misschien hebben ze Napoli in slaap gekregen. Ze hadden gewoon echt niks te verliezen en hebben daar maximaal gebruik van gemaakt. Het grappige is dat ik nu eigenlijk verwacht dat ze tegen ADO weer punten gaan laten liggen. Met zo veel besmettingen zal je in Den Haag het niet makkelijker krijgen. Daar blijf je gewoon de favoriet. Maar goed, nu krijgt AZ alle respect van mij. Heel knap!

Wat psv niet gelukt is lukt az uit . Netjes en goed voor de punten. Hopelijk wint Feyenoord zo ook zijn wedstrijd. Trots op az nu hopen dat het lek boven is en dat er weer punten worden gepakt in de competitie

AZ besluit een keer een andere tactiek te hanteren en gewoon met 11 man verdedigen, loeren op die ene kans en winnen plots gewoon met 0-1 bij een europese subtoppoeg.wellicht eens vaker proberen ,zeker in europese uitwedstrijden, in plaats van altijd maar het spel willen maken.

Heerlijk!!! Wat mooi

En iedereen die AZ maar weer uit Europa schreef of geen enkel ticket gunde, De groeten!!

De andere Nlse clubs staan deze ronde nog op nul

22 oktober 2020 om 21:36

Tja, lekker makkelijk. Is het zo moeilijk om jouw supportershart even buiten een betoog te laten? Vooraf zag het er ook allesbehalve positief uit voor AZ en ik denk dat zelfs de grootste supporter vooraf weinig vertrouwen had in een goede afloop vandaag. Een beetje triest om dan een valse gelijk te willen halen.

22 oktober 2020 om 22:08

@ Sirius, Ik zie hem niet achteraf zijn gelijk halen. Ik zie hem wel een lange neus trekken naar iedereen die de laatste weken op AZ zat af te geven en gelijk heeft hij. Er is geen beter vermaak dan leedvermaak zeggen ze wel eens

22 oktober 2020 om 22:49

Het is maar hoe je het bekijkt. Beter terechte kritiek, dan onterechte lofzangen. Het was ook gewoon verre van goed wat AZ de afgelopen weken liet zien. Een beetje objectiviteit is dan wel op z'n plaats. In hoeverre spreek je dan van leedvermaak terwijl mensen terecht negatief waren over AZ? Dan is het eerder kinderachtig.

23 oktober 2020 om 09:08

Kaassie heeft gelijk hoe ik reageerde. En na paar min had ik alweer spijt zo eerlijk moet ik zijn. Maar het was even een reactie na al die domme uitspraken die van weinig respect over AZ getuigden. Niet elke AZ supporter was blij met hoe het seizoen is geëindigd en wat er vervolgens gebeurde. Maar dat na elke oefenpot en voorronde iedereen flink refereerde aan het gezeur met knvb en uefa. Na kiev was het zelfs dat AZ nooit meer Europa in mocht en dat andere clubs die plek veel meer verdienen. Nou dat is nu even een lange neus ja! En de laatste 2-3 weken was het echt niet slecht , gewoon persoonlijke fouten en arbitraire dwalingen. Anders hadden we 0-6 en 4-0 gewonnen

23 oktober 2020 om 16:33

Nou ja, goed: Ik moet ook eerlijk zeggen dat AZ te hard is aangepakt na dat gedoe rondom de CL plek. Werkelijk elke club had hetzelfde gedaan en mensen die denken dat hun club en bijbehorende bestuurders boven dergelijke kwesties staan, moet je sowieso niet serieus nemen. In dat perspectief kan ik jouw reactie ergens ook wel begrijpen. Had daar eerlijk gezegd niet bij stilgestaan. Ik bekeek het eigenlijk enkel vanuit het sportief perspectief en dus de vorm van AZ momenteel.

22 oktober 2020 om 21:48

Prima Shota1, als jij zo gaat doen wens ik je nog een lang seizoen toe. Niemand gunde AZ geen enkel ticket, mensen gunden AZ op een gegeven moment niks omdat het via de enige manier hun gelijk probeerde te halen terwijl het al beslisst was. Verder ben je ook gewoon op je bek gegaan tegen een Kiev dat geen bal vooruit kan geven. Leuk van andere Nlse clubs, ga er geen strijd van maken, maar elkaar supporten.

22 oktober 2020 om 22:15

@ binny, ik zie geen enkele sneer maar shota heeft wel gelijk als hij zegt dat er genoeg mensen hier waren die AZ geen enkel ticket meer gunde. Het zou me echt verbazen als je die reacties niet gelezen zou hebben. Het zou je sieren om dan ook te reageren tegen dat soort reacties ipv je ergernis te uiten tegen iemand die niets meer doet dan een lange trekken.

22 oktober 2020 om 21:55

Nergens voor nodig die sneer Shota. Ik ben hardstikke blij voor AZ, zoals ik iedere andere Nederlandse de puntjes gun.

22 oktober 2020 om 21:57

Top!
Ach, laat het gaan. Wij hebben maandenlang dit gezeik gehad en na elke pot in de ED die al pijnlijk genoeg was tot nu toe waar we wel goed speelden de laatste weken werd het ticket avontuur weer erin gewreven. Maar vooral als we moeite hebben om in juli van het jaar door 5 voorrondes te knokken tegen tegenstanders die dan geen zomerstop hebben krijgen we vaak om onze oren. En vooralsnog hebben we de laatste 15 jaar meer dan prima Europese resultaten behaald voor Nederland voor een ploeg met een begroting van 25-30 mio. Dus even weer wat meer respect voor AZ zou ik dan prettig vinden ja

Erg knap gedaan van AZ! AZ supporters gefeliciteerd, goed voor NL!!

Geweldig resultaat gefeliciteerd AZ-fans !!

Gefeliciteerd jongens, dit was een prestatie van formaat en laat zien dat de Italianen niet het spel kunnen maken als ze achter komen te staan.🤜🤛👍

Gelukkig stond het met rust 0 -0 en stond AZ niet voor. We weten hoe het dan kan gaan. Het missen van Boadu was dus eerder een mazzel dan een gemis. Hiermee doorgaan?

De wedstrijd niet gezien, maar wat een top resultaat. Ging van teleurstelling schakelen naar Foxsports1 na het resultaat van PSV maar die teleurstelling is snel gaan liggen nadat ik de 0-1 zag voor AZ. Lekkere punten in zo'n verschrikkelijk moeilijke groep.

Fantastisch!! Gefeliciteerd AZ

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar dit resultaat kun je alleen maar complimenteren. Een uitstekend resultaat en je begint nu met 'bonuspunten' die later weleens heel bruikbaar kunnen zijn. Knap gedaan!

Zo zie je maar weer. Kansloos ben je nooit. Uit moeilijke fases kunnen juist mooie dingen ontstaan.

Echt genoten van AZ! Ben voor Ajax, maar op Europese avonden, gewoon supporter van de NL'se clubs. En dit is een resultaat waar ze trots op mogen zijn!

Lekker AZ. Gefeliciteerd Alkmaar✌

Netjes hoor , gefeliciteerd .

Heel heel netjes AZ, het was echt heel moeilijk en een lelijke pot ook wel toen ik keek, maar dat doet er niet toe, zo met 3 punten beginnen in de groep is echt heerlijk.de bal is rond en je krijgt altijd minstens een prima kans en die ging erin. Mooi ook voor AZ want die verslaan hier een team dat zeker van CL niveau is dus deze pakt niemand jullie meer af. Nu Feyenoord nog ff een goed resultaatje en dan heb ik er weer vrede mee.

Chapeau heel knap gedaan van AZ. Hard voor gevochten en de overwinning over de streep getrokken. Echt de stunt van de avond.

Fantastisch resultaat!!! Het enige wat telt boys! Gefeliciteerd mannen en vrouwen uit Alkmaar!! Heel veel respect!

Heerlijke overwinning. Keihard gewerkt. Hoopte er eigenlijk al op, toen Boadu niet mee kon doen. Voor hem en Stengs is het wel eens goed om zich terug te moeten knokken. Stengs vandaag ook lopen sjokken.

Als ik dan zie hoe hard Karlsson mee verdedigd , dat Sugawara alles werkelijk heeft gegeven en defensief top werk verrichte evenals Svensson en je kan concluderen dat Napoli sterk de overhand had maar op de blunder van Harzidiakos na eigenlijk geen hele grote kansen heeft gehad. Dan ben je erg trots en blij dat met deze enorme opsteker voor het vertrouwen. Het spel was de laatste 3 weken echt wel smullen soms, maar zoveel pech en zelf weggegeven potten doet echt wel wat in die koppies ..

22 oktober 2020 om 23:14

Ik ben benieuwd hoe ze mentaal gezien dit weekend voor de dag komen. Zou het ‘lek’ dan opeens helemaal boven zijn na zo’n boost? Als ik de euforie bij de spelers na afloop zag betekende het in ieder geval heel veel voor de spelers.

Haha hoor Slot net. Geweldig! Hij schaamt zich haast voor de speelwijze. Hij vond het jammer dat AZ voetballend niet nog meer kon brengen. We lijden echt aan zelfkastijding in Nederland.

Ik denk dat AZ de rest van de Nederlandse ploegen vanavond heeft laten zien hoe je moet knokken voor elke meter. Prachtig om te zien! Enne.. AZ doet het weer, elke Toto verpesten. Geven ze twee keer een voorsprong van enkele goals weg, winnen ze vandaag bij megafavoriet Napoli. Nou blijft het gokken, maar ik denk dat de wedkantoren een leuke dag gehad hebben.

Ik hoop dat AZ doorgaat en dat zeg ik als ajax fan

Knappe overwinning. En helemaal onverwacht als je ziet hoe ze de competitie gestart zijn. Dit kan ze mss een boost geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren