Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Geen club in Nederland heeft meer talentvolle spelers dan FC Utrecht’

Laatste update:

FC Utrecht stelde Rob Alflen in de zomer aan als de nieuwe trainer, omdat de 46-jarige oud-middenvelder ‘een aanvallende speelstijl voorstaat’. De Domstedelingen wilden Stadion Galgenwaard met spectaculair spel weer volvoetballen, maar zij boeken vooralsnog wisselvallige resultaten. Utrecht staat momenteel tiende in de Eredivisie.

/

Co Adriaanse, technisch adviseur van Utrecht, is echter wel tevreden met de ontwikkeling van de ploeg onder Alflen: “Alflen bracht tegen Willem II met Leon de Kogel bijvoorbeeld een spits in. Jurgen Streppel reageerde door een aanvaller naar de kant te halen en een middenvelder in te brengen. Alflen schaakte dus met wit en Streppel met zwart. Dat bevalt me wel. En: er is geen club die in Nederland die kan zeggen dat ze zoveel talentvolle spelers hebben.”

Adriaanse vindt dat Utrecht het aan zijn stand verplicht is om de lat ‘hoger te leggen’, zo laat hij aan de NOS weten: “Wat in Heerenveen en Enschede gebeurt, is hier ook mogelijk. En het gaat ooit gebeuren ook. Het proces van verandering kost alleen tijd. Utrecht wil terug naar het ouderwetse voetbal dat we vroeger speelden met Joop van Maurik en Jan Groenendijk. Op z'n Engels. Dat proces kost tijd, al heeft de seizoenkaarthouder het geduld niet daar op te wachten. Dus moet je ze wekelijks prikkelen met leuk voetbal.”

Wat verwacht jij van FC Utrecht - Go Ahead Eagles?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ehh Ajax, Psv, Feyenoord, PEC Zwolle en FC Twente

4 oktober 2014 om 11:52

Je vergeet Heerenveen. Die barst van talenten.

4 oktober 2014 om 12:01

AZ nu ook met Luckassen, Hoedt en Berghuis o.a.

4 oktober 2014 om 12:21

Ik zou Berghuis geen talent meer noemen, maar we hebben nog o.a. Haye, van Overeem, (Haps), (Tankovic) en bij Jong AZ nog Dos Santos, Roshanali, Van Weerdenburg, Olij, Allahdad, Sakirovski, Ouwejan.. Dus dat zit wel goed haha.

4 oktober 2014 om 14:43

Twente? For real?

4 oktober 2014 om 14:50

Ould-Chikh, Eghan, Stevens, Tanda, Tapia, etc.

5 oktober 2014 om 12:33

Oke en nu eigen jeugd?

4 oktober 2014 om 15:15

PEC niet hoor. Na Twente, Ajax, PSV en Fey heeft Utrecht de grootste talenten.

4 oktober 2014 om 16:35

PEC niet?
Hoeveel echte veelbelovende talenten heeft Utrecht lopen?
Bij PEC heb je 3 spelers die qua leeftijd en potentie als echt talent gezien mogen worden: Saymak, Drost en Thomas. Daarnaast zijn er een aantal spelers die nog door kunnen groeien maar wel wat ouder zijn. Bijvoorbeeld Necid en Rienstra.
Dan vind ik dat toch niet onaardig en lijkt me niet dat Utrecht meer talent heeft?

5 oktober 2014 om 13:32

Kerk, Rubin, Oar, Ayoub, Antwi, Badjeck. Bij Jong hebben ze ook nog grote talenten lopen zoals Sofyan Ambrabat. In de jeugd lopen ook nog een aantal grote talenten.

5 oktober 2014 om 21:47

Heerenveen ?

4 oktober 2014 om 11:55

knap dat jij dat nu al kan zeggen aangezien fcutrecht een heel nieuw elftal heeft en nog niet met de aanvallers gespeeld hebben die in de basis zouden moeten staan.
en aangezien de gehele voorhoede geblesseerd is inclusief de tweede keus en het team nog niet ingespeeld is vind ik dat een voorbarige conclusie van jou zeker gezien het programma dat ze al gehad hebben en de resultaten die gehaald zijn dan is die 10e plek nog niet zo gek .

4 oktober 2014 om 12:37

Klopt.
FC Utrecht heeft nog geen competitie wedstrijd gespeeld met de beoogde basisopstelling.
Al moet dit niet een garantie zijn op beterschap maar in ieder geval wel een grote kans.

Verder wil ik zeggen dat waarschijnlijk elke club in Nederland wel goede talenten heb.
Het heeft geen zin om ze allemaal te gaan noemen van elke club, want ze moeten eerst maar zien waar te maken.

Dan heb je het over talentvolle spelers en dan kom je met Leon de Kogel aanzetten als voorbeeld? Op dit moment kan Ayoub een stap omhoog aan, de rest kan nog beter een jaar of meer bij Utrecht spelen.

4 oktober 2014 om 11:44

Hij haalt De Kogel aan om aan te geven dat Alflen aanvallend wisselde tegen Willem II. Zeker niet omdat hij een groot talent zou zijn uit de jeugd. Dan zijn er veel betere voorbeelden.

Bovendien wordt De Kogel momenteel verhuurd aan Almere City.

4 oktober 2014 om 11:54

En: er is geen club die in Nederland die kan zeggen dat ze zoveel talentvolle spelers hebben.”

Het woordje "en" was me ontgaan. Slecht geschreven artikel, maar dat is duidelijk. Niet dat ik het er dan wel mee eens ben.

4 oktober 2014 om 12:03

Ja, die stelling is overdreven, maar de jeugdopleiding steekt goed in elkaar en werpt dus ook haar vruchten af . De Kogel is daar overigens geen goed voorbeeld van en zal ook door niemand binnen de FC als zodanig gebruikt worden.

4 oktober 2014 om 11:51

En antwi?!

4 oktober 2014 om 11:55

Een talent, maar kan nog geen stap omhoog aan. Volgens mij zeg ik daarin niets verkeerds.

4 oktober 2014 om 11:53

De talentvolle spelers waar Adriaanse op doelt zijn:
Gyrano Kerk (19)
Issa Kallon (18)
Rodney Antwi (19)
Rubio Rubin (18)
Cedric Badjeck (19)
Nassir El Aissati (20) - verkozen tot beste speler van de eredivisie bij de A-junioren 2013.
Sofyan Amrabat (18)

Allemaal spelers die op deze jonge leeftijd al dicht tegen de basis zitten.

4 oktober 2014 om 11:59

Zo kun je van elke club wel zo'n lijstje maken neem ik aan. Ik denk dat er bij andere clubs ook wel een aantal zijn die in een vergelijkbare positie zitten. Bij PSV heb je bijvoorbeeld Vloet, Boljevic, Leemans, Paal, Bergwijn, de Wijs, Heesakkers, Bertrams en Koch die sowieso in de basis van Jong PSV staan en ook dicht tegen het eerste elftal aanzitten.

4 oktober 2014 om 12:01

Maar laten we eerlijk zijn, de jongens van bijv. PSV en Feyenoord zijn misschien een of twee jaar ouder dan deze die jij noemt. Het verschil is alleen dat Maher, Depay, Vilhena, Boetius al veel verder waren dan die jij nu opnoemt, die maakten veel meer minuten. Als ze zo talentvol zijn, waarom staan de meesten dan in het tweede elftal te voetballen?

4 oktober 2014 om 12:10

Omdat PSV spelers als Wijnaldum en Depay in de basis heeft staan en die er iets lastiger uit te spelen zijn dan de spelers die bij Utrecht in de basis staan? Daarnaast vallen die leeftijden ook wel mee.

Vloet (19)
Boljevic (18)
Leemans (19)
Paal (17)
Bergwijn (16)
de Wijs (19)
Heesakkers (19)
Bertrams (21)
Koch (20)

Enkel Bertrams en Koch zijn ouder dan de genoemde voorbeelden.

4 oktober 2014 om 12:17

Heeft Issa Kallon niet in de jeugd van Vitesse gespeeld?
Volgens mij zag ik zijn naam altijd in fm in de jeugd
kan me vergissen hoor.

4 oktober 2014 om 12:28

Berenstein?

4 oktober 2014 om 12:28

Nee je vergist je niet, tot afgelopen seizoen speelde Kallon bij Jong Vites.

4 oktober 2014 om 12:41

en overigens ongelofelijk dat vitesse hem heeft laten gaan die jongen barst vh talent

4 oktober 2014 om 13:02

Die jongen liet leuke dingen zien. Maar Kallon wou niet verlengen omdat hij de kans op speeltijd gering achtte, mede door de aanwezigheid van Piazon vorig seizoen. Ik denk dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt want dit seizoen zijn er al enkele jeugdspelers gedebuteerd.

4 oktober 2014 om 13:16

Abena, Berenstein, Havekotte

5 oktober 2014 om 21:49

Bergwijn wordt echt een grote, (toevallig) zien spelen op eurosport op een tournooi 17 als ik het goed had

6 oktober 2014 om 22:53

Gyrano kerk 18*

4 oktober 2014 om 12:01

voorbeeld van de Kogel ging om het feit dat Willem II reageerde met een wissel, dus dat utrecht op de aanval ging

De Kogel is al weg en een beperkte speler

over talentvolle spelers begon Adriaanse pas later in zijn interview

4 oktober 2014 om 12:11

Ik had over het woordje "en" in het artikel gelezen. Het is gewoon een in elkaar geprutst verhaal van VZ en de fout ligt dus bij mij.

4 oktober 2014 om 13:50

Ayoub zeker, en als Kali de stap naar Roda niet had gemaakt dan had hij dat ook gekund! Vervolgens zou Tommy Oar ook bij de top 5 (Ajax, PSV, Feyenoord, Vitesse, FC Twente) een goede speler zijn!

4 oktober 2014 om 14:20

Kali heeft inderdaad de verkeerde keuze gemaakt, maar Oar is al bijna 23. Vind ik persoonlijk niet echt een talent meer. Buiten dat is het natuurlijk wel een goede speler.

4 oktober 2014 om 16:27

Oar, Kali en Ayoub zijn al jaren basisspeler dus geen talent meer, overigens wel de betere spelers bij Utrecht, met Janssen erbij als ie fit is plus Ruiter en Leeuwin

talenten gaat vooral om de jonge jongens in het 2e en op de bank, daar doelt Adriaanse op, dus

Diemers
Antwi
Rubin
Peterson
Cortie
Quesada
Klaiber
van Velsen
Kallon
Van der Winden
El Aissati
Rosheuvel
Amrabat
Kerk
Badjeck

Preken voor eigen parochie dit. Maar dat zijn we van Co wel gewend.

4 oktober 2014 om 11:53

Klopt, Co begint een beetje irritant te worden. Utrecht heeft één van de slechtste selecties dit seizoen. Ze werden tegen Feyenoord en Twente in de eerste helft helemaal zoek gespeeld en het is dan ook een wonder dat ze nog een redelijk aantal punten hebben gehaald. Dat Utrecht in die wedstrijden alsnog terug kon komen in de wedstrijd had meer met de verslapping bij de tegenstander te maken. Teams als Dordrecht, Excelsior, Cambuur etc spelen veel leuker en aanvallender. Je kan dan wel leuk zeggen dat hij er een aanvaller inzet, maar dan moet die aanvaller wel wat toevoegen natuurlijk. Anders is het gewoon een hele domme wissel.

4 oktober 2014 om 12:08

Enige voordeel van die wissel was dan nog dat De Kogel de winnende maakte.

4 oktober 2014 om 12:15

twente was alleen de eerste tien min veel beter en als utrecht compleet was geweest had er zeker een gelijkspel ingezeten wat ze eigenlijk ook hadden verdiend

feyenoord eigenlijk zelfde verhaal als tegen twente maar gezien het spel dat utrecht speelt en de spelers die gehaald zijn hebben ze zeker geen slecht team ze spelen gewoon leuk voetbal komen veel in de 16 bij de tegenstander maar hebben de pech dat de eerste en tweede keus voorin geblesseerd zijn waardoor er te weinig stootkracht voorin is en van de A junioren kan je nu eenmaal niet verwachten dat ze de ene na de andere goal maken in de eredivisie terwijl ze daar eigenlijk nog niet aan toe zijn en dan nog staan ze keurig 10e met het zware programma dat ze gehad hebben .
toch vind ik het gek dat jij dan zegt dat utrecht een van de slechtse selectie van de eredivisie heeft en teams als excelsior,dordrecht,en cambuur hoger aanslaat dan durf ik te zeggen dat jij utrecht niet hebt zien voetballen wat ook blijkt uit het feit dat jij niet snapt dat een aanvaller ingebracht word (die nu overigens verhuurd is aan almere city)die weinig tot niets toevoegd wat moet je dan anders als de eerste en tweede keus geblesseerd is dan moet je toch wat dus het was geen domme wissel maar een domme reactie van jou

4 oktober 2014 om 15:03

Een van de slechtste selecties? Volgens mij hebben ze nog altijd een veel betere selectie dan clubs als NAC, Heracles en Groningen. Dat je bij Twente en Feyenoord uit niet je beste wedstrijden speelt lijkt me vrij logisch als je naar het aantal blessures kijkt. Daarnaast vind ik dat Utrecht op dit moment een fantastisch middenveld heeft lopen met Janssen Ayoub en Kali.

4 oktober 2014 om 15:04

helemaal met je eens!

4 oktober 2014 om 15:27

Nou misschien niet op papier de slechtste, maar als je al die "talenten" nagaat, dan valt het tegen vind ik. Kali speelt al 1,5 jaar slecht. Ayoub is opzich een redelijke speler, maar scoort nauwelijks tot nu toe. Rubin laat bijna elke bal 3 meter van zijn voet stuiteren - heeft wel veel inzet - maar zijn techniek is waardeloos. Die snelle buitenspelertjes doen het af en toe goed, maar die zie ik ook niet hoger dan Heerenveen oid geraken. De beste speler vind ik Oar, maar die is dacht ik geblesseerd.

4 oktober 2014 om 16:32

Utrecht mist steeds 3-4 basisspelers door blessures.

Ze gaan steeds beter spelen, waren sterker tegen Twente, Groningen werd in de 2e helft weggedrukt toen Boymans erin kwam. Alleen balen dat nu aanvoerder Janssen geblesseerd is

in de Eredivsie hebben Heracles, Nac, Willem II, Dordrecht, GA Eagles en Excelsior echt wel mindere selecties dan Utrecht, en ook een ADO zit dat nog net onder, Cambuur en Zwolle hangt erom beetje vergelijkbaar

Maar daar gaat het hier ook niet om, ging niet om de 1e selectie maar om de talenten die daar dus onder zitten

Dat het goed gaat met de jeugdopleiding klopt wel (al lijkt Co wat te overdrijven). De laatste jaren toch al behoorlijk wat aardige spelers doorgebroken en momenteel staan er ook een aantal op het punt om door te breken (antwi en Kerk bijvoorbeeld). Ook van spelers als El Aissati, Amrabat en Badjeck mag het nodige verwacht worden in de (nabije) toekomst.

Co kan erg goed overdrijven...

4 oktober 2014 om 16:16

Vast wel. Maar in dit geval krijgt hij woorden in de mond gelegd die hij helemaal niet heeft gezegd.

ik word zo moe van die co " het orakel" adriaanse, houd toch op man.. overal war hij gewerkt heeft kotst men die man uit.. zo verschrikkelijk arrogant.. en zo geweldig is die vent niet

4 oktober 2014 om 12:18

bijna overal waar hij gewerkt heeft heeft hij ook resultaten gehaald en daar gaat het toch om ik kan me bijv. nog goed voor de geest halen dat hij met willem2 champions league haalde dat wil ik andere trainers nog wel eens zien doen

4 oktober 2014 om 12:51

Met spelers als hyppia, mathijsen, bombarda was dat toendertijd helemaal niet zo verwonderlijk.

4 oktober 2014 om 16:34

wel verwonderlijk want bombarda, Hyppia etc werden geen 2e met vergelijkbare clubs

Onzin natuurlijk, Utrecht zal vast leuke talenten hebben, maar een PSV, Ajax, Feyenoord, Twente, PEC en Vitesse hebben dit ook.

4 oktober 2014 om 12:21

maar wij zijn dan ook geen psv ajax of feyenoord dat zijn veel grotere clubs met een begroting die min 10x zo hoog ligt als je dan toch vergelijkingen wil maken kijk dan na clubs als groningen ado heerenveen az en dan heeft utrecht inderdaad heel veel talent lopen

4 oktober 2014 om 13:32

@ramonfcu Als ik naar Groningen, Heerenveen en AZ kijk, zie ik juist clubs met heel veel eigen talent. Die clubs hebben ook allemaal meerdere jeugdinternationals rondlopen. Geen enkele reden voor Utrecht om zichzelf beter te voelen dan deze clubs. Mijn eigen club, Heerenveen, presteert de laatste tijd beter dan ooit met qua zelf opgeleide spelers. Ik noem een Ziyech, Van Anholt, Sinkgraven, Bilal, Gouweleeuw, Schmidt, Van Aken, Slagveer en Narsingh. Allemaal jongens die de laatste jaren zijn doorgebroken en goed presteren op Eredivisieniveau. Leuk dat Co z'n eigen club even een veer in de reet steekt, maar iets objectiever redeneren mag best.

4 oktober 2014 om 14:00

Utrecht heeft best veel talent maar wat Adriaanse zegt is gewoon onzin.
Vandaar de reacties daarop.

4 oktober 2014 om 14:02

@ramon

haha al die clubs die jij noemt hebben 3x zoveel talentjes rondlopen als Utrecht , ga Utrecht nou niet overschatten omdat die bepaald niet objectieve Co dat zegt

5 oktober 2014 om 00:13

ik zeg toch niet dat heerenveen minder is ik zeg dat heerenveen en utrecht vergelijkbaar zijn

5 oktober 2014 om 21:55

Neee... echt niet
Heerenveen is veel beter dan Utrecht en heeft misschien wel een van de beste jeugdopleiding op dit moment, ik bedoel: sinkgraven, Ziyech alleen al. Wie heeft Utrecht die zo begeerd werd/wordt

5 oktober 2014 om 22:19

toornstra is helaas al weg ayoub rubio kerk en in de jeugd lopen er ook nog heel wat jngens die tegen de basis aanzitten .
ps als heerenveen veel beter is waarom zeggen de statistieken van de laatste 20 jaar dan wat anders

co is ook lekker objectief.....gezwam

Het gaat dus goed met het Nederlands voetbal qua talent

Nu moet het nog tot wasdom komen.. UEFA cup, Champ League, mooi resultaat eredivisie.

Toch gek dat clubs als Leeuwarden, kom wekelijks in Leeuwarden, op school gezeten het zo goed doen, ten opzichte van Utrecht, Ado, enz.
Meer geld, grotere achterban, langer actief in de eredivsie..

Ach, als fan weet ik niet of we het meeste talent bij Utrecht hebben rondlopen.
Maar ik weet dat dankzij de enorme hoeveelheid blessures ieder jaar in het eerste, er geen club is binnen onze landsgrenzen die ze zoveel kans bied aan het echte werk op vroege leeftijd te doen ruiken.
Met dat in het achterhoofd, zou je als ambitieus Nederlands talent ook wel gek zijn niet even aan Utrecht te denken.

Wat zit er in het water daar in Utrecht? Er loopt daar echt niet meer talent rond dan bij Fc Groningen, AZ of Heerenveen. Daarboven heb je de traditionele top 3 nog en Twente waar meer talent rondloopt, dat is evident.

Daar moeten we Co dan over een jaar of 4 maar eens aan herinneren!

Is nu makkelijk roepen en misschien nog wel waar ook. Denk dat iedere club dat van zich zelf vindt!

4 oktober 2014 om 13:02

Hij zegt hier indirect dat de bondscoaches stekenblind zijn, want jeugdselecties onder 17, 18, 19 en jong oranje puilen nou niet bepaald uit van de Utrechtspelers.

4 oktober 2014 om 13:04

Het gaat ook niet om hoeveel talenten je hebt rondlopen, maar hoeveel talenten er doorbreken.

4 oktober 2014 om 13:26

Precies Lilian.
En dat zit bij Utrecht door al die blessures elk jaar, wel goed.

Ach er zit inderdaad een hoop talent bij utrecht die op de deur aan het kloppen zijn . Maar elke club heeft wel talenten en met talenten is het altijd nog afwachten of het ook gaat gebeuren.
Er zijn voorbeelden zat van eeuwige talenten.

Co Adriaanse heeft tijdens de Technische Avond van FC Utrecht (een ontmoeting van technische staf en spelers met de supporters) gesproken over de spelers van FC Utrecht.
Daarin heeft hij Niet gezegd dat geen club in Nederland meer talentvolle spelers heeft dan FC Utrecht.

Wat hij WEL heeft gezegd:
Voorin heeft Utrecht zeven heel jonge, zeer talentvolle en vooral razendsnelle vleugelspelers. Er is denk ik geen club in Nederland die dat kan zeggen.

4 oktober 2014 om 18:24

Inderdaad wat Orwell zegt kijk ff dit fimpje bij minuut 12:00 daar hoor je het Co zeggen.

http://www.youtube.com/watch?v=dmnzmkfx2myenfeatur...

4 oktober 2014 om 19:54

@orwell, ik heb een week geleden de wedstrijd FC Twente-C Utrecht met aandacht gevolgd. Bij dat duel viel me maar één speler echt op bij de club uit de Domstad. Dan heb ik het over Yassin Ayoub. Uitstekende speler die longen als een paard heeft en steeds aanspeelbaar is. De rest van de talenten die bij FC Utrecht meededen hebben, althans op mij, nauwelijks indruk gemaakt.

5 oktober 2014 om 14:36

Tegen FC Twente bestond het halve elftal uit tieners.
Je kan niet verwachten van achttien- en negentienjarige spelers dat zij de kar gaan trekken.


Gustavo Hamer
Oussama Idrissi
Jari Schuurman
Marlon Slabbekoorn
Calvin Verdonk
Kamil Miazek
Bart Nieuwkoop
Tony vilhena
Sven van beek
Terence kongolo
Elvis manu
Jean paul boëtius

4 oktober 2014 om 22:16

En dat zijn er maar een paar

5 oktober 2014 om 21:58

looool mijn Heereveen lijstje. (onder 23)
V anholt, Ziyech, Singraven, V Amersfoort, Warmolts, Bilal, V aken, Schmidt, Slagveer. En dit is alleen jeugd die al een keer met het 1e hebben meegedaan

Bij Utrecht lopen er wel veel spelers die dan een paar wedstrijdjes leuk spelen, en dan verdwijnen. Die speler die de winnende maakte tegen Feyenoord, waar is hij gebleven?

5 oktober 2014 om 22:23

die heeft vorige week een vierjarig profcontrackt getekend bij utrecht en is voor de toekomst die speelt alleen uit nood

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren