Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gareth Bale onthult onverwachte clubkeuze via Instagram: ‘See you soon’

Laatste update:

Gareth Bale gaat zijn carrière vervolgen bij Los Angeles FC, zo kondigt hij zelf aan via een Instagram. De Welshman maakt van Real Madrid de transfervrije overstap naar de Major Soccer League en zet zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2023. Bale is de tweede Europese aanwinst voor LAFC, dat zich eerder al versterkte met Giorgio Chiellini.

Transfermarktexpert Fabrizio Romano voegt aan de berichtgeving toe dat de 32-jarige aanvaller in ieder geval tot volgend jaar zomer in de Verenigde Staten speelt en daarbij de optie heeft om er nog achttien maanden aan vast te plakken. Bale krijgt bij LAFC dus onder meer Chiellini als zijn ploeggenoot. Omdat de Amerikaanse transfermarkt pas op 7 juli opent, zal de Welshman niet voor die tijd gepresenteerd worden.

Het besluit van Bale komt enigszins uit de lucht vallen, daar de BBC afgelopen donderdag nog meldde dat de vleugelspits de gesprekken was gestart met Cardiff City. Hij zou een bezoek hebben gebracht aan het trainingscomplex en eveneens gesproken hebben met manager Steve Morison. Een akkoord met de Championship-club was er overigens nog niet en het was bekend dat meerdere clubs interesse hadden in de diensten van de vleugelaanvaller.

Bale kondigde onlangs in een emotionele brief zijn afscheid aan bij Real, na negen seizoenen in dienst van de Champions League-winnaar. Bale werd eerder onder meer in verband gebracht met een terugkeer bij Tottenham Hotspur. Vanwege de plaatsing voor het WK in Qatar zet Bale nog geen punt achter zijn loopbaan, zo liet hij onlangs weten na de 1-0 overwinning op Oekraïne in de play-offs om een WK-ticket.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer van deze keuze. Mijn laatste clubwedstrijd van hem heb ik dus al gezien.

26 juni 2022 om 14:31

Je hebt voetballers die echt gek zijn op het spelletje en spelers die het alleen voor het geld doen. Bale is die 2e. Ook niks mis mee hoor.
Topleven zo. Niet voetballen maar toch een heerlijk leven in Spanje.

26 juni 2022 om 15:06

Je kan de MLS op ESPN kijken 😉

Ik snap de transfer wel, maar vind het toch wat teleurstellen. Southampton of Cardiff had ik echt gaaf gevonden.

25 juni 2022 om 17:35

Kans op blessures is groter in europa waar voetbal op de eerste plaats komt tov op de zoveelste plaats in de US. Ook relaxter, ik had dezelfde keuze gemaakt.

25 juni 2022 om 17:41

@spursboy Ik begrijp zijn keuze ook volledig, maar had zelf een move naar Southampton of Cardiff qua ‘cultstatus’ gewoon heel mooi gevonden.

25 juni 2022 om 20:41

Dan had ik hem liever bij een club uit een middelgrote competitie gezien. Iets als Sporting of Celtic/rangers of een van de Nederlandse top clubs of zo. Had daar in iedergeval kijkers en aandacht getrokken en misschien in Europa nog iets kunnen laten zien. Zo'n speler zien ploeteren op een regenachtige avond in Sheffield of Hull of zo daar wordt je ook niet vrolijk van

25 juni 2022 om 21:14

@london Calling Ik woon zelf in Schotland en de regenachtige avonden zijn hier, en in het bijzonder in Glasgow, niet veel beter dan die in Sheffield of Hull hoor, dus weet niet of Rangers/celtic wat dat betreft prettiger geweest was. Lissabon doet het daarin wel een stuk beter, uiteraard!

Ik ben het met je eens dat het ook leuk geweest zou zijn om hem nog wel een keer op Europees clubniveau te zien spelen, maar ik had zelf Southampton (als club waar hij al eerder gespeeld heeft) of Cardiff (waar hij vandaan komt) mooi gevonden.

26 juni 2022 om 01:39

Maar hij heeft een golfhandicap van 4 dus als hij stopt met voetballen kan hij altijd daar meedoen aan golftoernooien en Amerika is bekend om zijn golfbanen denk dat dat ook wel een rol speelt dat hij niet meer 100% wilt voetballen

Volkomen logisch. Hij is binnen en wil liever zijn carrière relaxed afsluiten ipv moeten bikkelen ergens in Europa. Mooie golfbanen in Amerika ook, mooi weer, goed salaris.
Ik snap bale volkomen, had hetzelfde gedaan

25 juni 2022 om 18:27

Niemand in Europa gaat hem zoveel betalen, dan is USA wel een stap vooruit.

25 juni 2022 om 20:36

Als hij het WK nog mee wil maken en wil knallen, dan zou je iig het eerste halfjaar nog op het hoogste niveau moeten zitten. Dat maakt die overstap naar de MLS een beetje een rare tussenfase. Of laat je dan een halfjaar uitlenen aan (bv) Tottenham zodat je maximaal wordt belast

25 juni 2022 om 21:23

Het wk gaat hij sowieso meemaken. Zelfs als hij nergens zou spelen.

26 juni 2022 om 12:59

Inderdaad, weet niet wie van Wales hem uit de ploeg zou moeten spelen.

25 juni 2022 om 20:58

Precies dit. Bale heeft zijn carriere toch wel goed uitgespeeld zo hoor. Flink lopen cashen in Madrid, ook nog flink wat prijzen gewonnen. Vind het altijd wel een mooie gast, neemt het leven en het spelletje niet al te serieus.

25 juni 2022 om 21:22

Als die voetbal serieuzer nam had hij wel een grotere speler kunnen zijn dan dat hij nu is. Al heeft hij inderdaad alsnog een mooie carrière gehad met die prachtige omhaal in de finale als hoogtepunt. Hopelijk zien we hem nog schitteren op het WK!

Juist wel logisch toch, Bale zet al jaren zijn voetbalcarrière niet op de eerste plek.
Lekker genieten van het leven en toch enorm veel geld binnenhalen met een potje voetbal.
En dat zal hem in LA ook wel goed af gaan.

Niet zo heel onverwacht lijkt me. Hij gaat natuurlijk veel liever in de MLS nog voetballen en daar mooie golfbanen bezoeken ipv te spelen in de championship bij een degradatiekandidaat. Wel jammer dat hij eigenlijk al best jong niet meer op het hoogste niveau mee kan draaien, de afgelopen twee jaar meegerekend.

Gewoon nog meer geld binnenharken, al is LA natuurlijk wel een geweldige stad om in te wonen mits je geld hebt. Er zijn jaren geweest dat het echt een genot was om te kijken naar Bale en zijn rushes, maar na zijn piek met de CL winst is het vuur toch enigszins gedoofd. Velen vinden dat onvoorstelbaar, maar voetballers zijn ook mensen en passie kan je verliezen. Als hij daarnaast gewoon goed geld krijgt snap ik het goed dat zijn contract wilde uitdienen.

Dit is exact de keuze die ik had verwacht, Cardiff had ik onverwachts gevonden. Succes met golfen Gareth!

Gewoon lekker geld binnenharken. Prima golfbanen daar ook en het niveau is ook niet zo hoog. Daarnaast is het leven in LA erg fijn als je miljonair bent.

Het allerbeste Gareth. Lekker balletje trappen in Los Angeles met Carlito Vela en Giorgio Chiellini. Wie weet pakt die wat prijzen mee daar. Nee, die is klaar in EU. 5 keer CL gewonnen en de miljoenen zijn binnen. Lekker relaxed voetballen in Amerika.

Duidelijk voor geld gekozen begrijpelijk is gewend en verwend geweest bij real om miljoenen te verdienen

25 juni 2022 om 17:38

Denk dat dat wel meevalt. Hij is niet eens designated player dus zoveel kan LAFC hem niet betalen. Bij RM heeft hij al een vermogen van 9 cijfers bijelkaar gespeeld. Denk dat hij eerder naar een zonnige plek wilt met veel entertainment en golfbanen. Daarnaast zou ik persoonlijk de MLS een leukere competitie vinden om in te spelen dan de championship

25 juni 2022 om 17:51

Ik weet dat hij niet hetzelfde gaat verdienen als bij real maar nog altijd miljoenen per jaar en das nog altijd veel als je ziet hoeveel ze geven voor oude bekende spelers in de vs

25 juni 2022 om 20:48

@galid1 dat kan dus niet als hij, zoals tot nu toe naar buiten is gekomen, geen designated player is.
In de VS hebben teams een salary cap van 5 miljoen waar ze het hele team, dus een stuk of 20 spelers, van moeten betalen.
Ze mogen 3 designated players hebben die daar overheen gaan en die ze net zo veel mogen betalen als ze willen, dat zijn dan inderdaad vaak spelers uit Europa die daar nog een paar jaar flink cashen, alleen zit hij daar dus kennelijk niet bij.
Als dat inderdaad zo is zal hij tonnen verdienen, maar geen miljoenen want dat past niet in de salary cap.

26 juni 2022 om 14:51

@london calling, maar hij is toch nog helemaal niet officieel gepresenteerd? Ik kan me moeilijk voorstellen dat een Bale voor een appel en een ei daar in LA gaat voetballen.

25 juni 2022 om 17:46

Zijn clubs die betere salarissen neerleggen, heeft niet voor het geld gekozen

25 juni 2022 om 18:00

@galid, in Amerika is de vrijheid ook heerlijk. Ze geven er helemaal niets om wat je buiten het veld doet. Lekker restaurantje pakken in plaats van op de club eten

Past ook beter bij de voetballer Bale, die gewoon een lekker luxe leventje wil leiden. En laat dat nou net een stuk lekkerder zijn in Los Angeles dan in Cardiff.

Het is hem van harte gegund. Jammer dat we zo niet veel meer van hem kunnen zien, ik had een transfer naar de PL leuker gevonden. Maargoed; lekker weer, USA.. ik snap het wel.

Geweldig voor Bale. Je komt in een land waar sporthelden vereerd worden met bijbehorende status, zeker daar!
Prachtig weer, veel golf mogelijkheden, uitgaansleven is magnifiek, verder alleen wel echt een bagger stad. Kan nie alles hebben

VS, het Turkije van Amerika als het op voetbal aankomt. Alleen maar overbetaalde afbouwende voetballers aantrekken.

25 juni 2022 om 17:57

Vroeger misschien maar dat is tegenwoordig gewoon echt niet waar. En je weet niet eens wat ze gaan betalen dus hoe kun je zeggen dat hij onder of overbetaald wordt?

Los Angeles FC past uitstekend bij Bale's kwaliteiten en ambities lijkt mij.

Dat het hem goed mag gaan. Hopelijk blessurevrij in de nadagen van zijn carriere. Ik ben dankbaar voor wat hij heeft betekend voor de club.

Doei doei. Mentaliteit van niks. Vind voetballen eigenlijk helemaal niet leuk. Lekker in Amerika zitten is prima. Gaat veel te veel verdienen en waarschijnlijk nauwelijks wedstrijden spelen. Het is allemaal zo voorspelbaar. Heb echt niets met zulke grote talenten die er werkelijk niets mee doen.

Best logisch, altijd lekker weer en waar hij zal wonen in Los Angeles is het natuurlijk fantastisch. Afschuwelijke stad geworden maar nog steeds een place to be voor de rijken. En natuurlijk stikt het daar ook van de golfbanen dus dat kan ie ook weer volop doen zonder te vrezen voor slecht weer.

Koning bale, het ga je goed jongen. Bedankt voor die 2 ucl en copa del rey die je voor ons gewonnen hebt!

Heeft veel tegenslagen wat betreft blessures gehad bij Real en er was ook wel een cultuurkloof met de rest van de kleedkamer/club. Maar uiteindelijk kan hij terugkijken op een succesvolle periode bij Real met onvergetelijke momenten

Ik vind het niet zo verrassend, ik denk ook dat hij qua uitstraling (groot, sterk, maar wel teamplayer) wel goed in de MLS past.

Logische keuze. Lekker je laatste voetbaljaren slijten aan de prachtige westcoast in de VS. Lekker vertoeven en ook nog meedoen om de titel en wellicht een gooi doen naar de topscoorderstitel!

In LA kun je heerlijk leven als je genoeg geld hebt, als je veel geld hebt helemaal!
Leuke stad, veel te doen, mooi strand, prachtige grote golfbaan (zelf geweest), heerlijk en prachtig weer en California is gewoon prachtig qua natuur en afwisseling. Mexico is vlakbij, Hawaii is goed te doen vanuit LA. Ik snap Bale wel! 👍🏼

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren