Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Galatasaray haalt De Jong voor twee jaar naar Istanbul

Laatste update:

De overstap van Nigel de Jong van Los Angeles Galaxy naar Galatasaray is officieel. De 31-jarige defensieve middenvelder heeft zich woensdag voor twee seizoenen verbonden aan de club van Jan Olde Riekerink. Hij wordt daar herenigd met Wesley Sneijder, met wie hij vele jaren samenspeelde bij Ajax en het Nederlands elftal. Ook landgenoot Ryan Donk staat onder contract in Istanbul.

Galatasaray betaalt geen transfersom aan Los Angeles Galaxy, maar tast wel diep in de buidel om De Jongs salaris te kunnen bekostigen. De Nederlander krijgt 2,5 miljoen euro netto per seizoen uitgekeerd bij de Turkse topclub, zo maakt Galatasaray bekend. Hij krijgt bovendien nog eens 250.000 euro als hij minstens 25 wedstrijden speelt en vijfduizend euro per punt dat de club pakt met hem in het elftal.

De Jong begint aan zijn zesde avontuur. Hij groeide op bij Ajax en speelde bijna honderd keer in de Eredivisie, voordat hij halverwege het seizoen 2005/06 aan de slag ging bij Hamburger SV. Na drie jaar vertrok hij in de winterstop van het seizoen 2008/09 naar Manchester City en daar bleef hij drieënhalf seizoen: toen pikte AC Milan hem op. De Jong speelde bijna tachtig duels in de Serie A voor zijn oversteek naar de Verenigde Staten.

DEAL! Nigel de Jong (31) heeft zich voor twee jaar verbonden aan Galatasaray! #cimbom #nigel #galatasaray

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Nigel de Jong zal bij Galatasaray een vaste basisplaats veroveren

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd hoe die het doet. De MLS stelt niet veel voor, ben benieuwd of ie het op een hoger niveau nog aankan.

31 augustus 2016 om 17:09

Vroeger altijd een enorme fan geweest van hem. Wel leuk om te lezen hoe gedetailleerd de vergoedingen worden weergegeven.

31 augustus 2016 om 18:28

Ik vind het MLS interessanter dan de Eredivisie. Alleen jammer dat het lastig is om vanuit hier alle wedstrijden te volgen. Het is een genot om naar te kijken in plaats van het tikkie breed en terug.

1 september 2016 om 11:30

MLS is heel veel rennen vliegen en draven, erg weinig tactiek. Kijk naar Yedlin bijvoorbeeld, supertalent daar maar in de premier league blijkt dat ie eigenlijk alleen maar snel is. Verder gewoon een hele matige voetballer.

De focus ligt daar zo op snelheid, kracht en loopvermogen dat het voetballende gedeelte compleet wordt vergeten.

Als ik 31 was en zoveel verdiend had, was ik toch lekker in LA blijven wonen. Heerlijk!

31 augustus 2016 om 17:06

Dacht precies hetzelfde. Villatje in malibu, af en toe een balletje trappen.

31 augustus 2016 om 17:11

Dat kan natuurlijk ook gewoon in Turkije he Het land brengt wel wat extra risico's met zich mee haha maar hij verdient nog steeds erg goed .

Ik denk ook dat als je meer dan 10 jaar op top niveau hebt gevoetbald je niet zomaar voor de lol een balletje wil trappen. Ik zou echt verlangen naar de druk die wordt gevraagd in de top als je die al zoveel jaar hebt meegemaakt. Dan ontbreekt er iets als die druk weg is (zoals bij LA galaxy).

31 augustus 2016 om 18:38

Sorry hoor maar ik woon echt tien keer liever in LA dan in Istanbul. Zeker op dit moment.

31 augustus 2016 om 18:51

Ben je in 1 van de steden weleens geweest

31 augustus 2016 om 17:09

Ik nog zo jong...

31 augustus 2016 om 17:21

Die gekke de jong verdiende in LA maar 5 ton. Zn vrouw wilde graag het jestet leven leiden maar hij was geen designated speler dus zn salarius was nog niet genoeg om de huur daar te betalen.
Op je 31e al zo interen op je spaargeld vond ik sowieso dom.
gelukkig is ie daar nu achter en pakt ie nog een paar jaar milujoenen. Dan kun je daarna altijd in LA gaan wonen..,..

31 augustus 2016 om 17:22

Denk dat die in turkije wel beter verdient dan in LA en hij heeft ook genoeg vrienden daar in Istanbul

31 augustus 2016 om 17:24

Het verschil is dat hij in Turkije competitief kan voetballen en nog kans maakt voor de cl. In de Amerikaanse comp kan je niet eens degraderen, dat is een een competitie puur opgericht door ondernemers om als money corporation te dienen

Turkije; Competitief cl/el

Usa; Soort van onderneming waar je niet eens kan degraderen. Een betere variant hiervan is de China Super League

Daarnaast verdient hij gewoon lekker in Turkije en beide landen zijn prachtig

31 augustus 2016 om 19:05

Turkije is alleen mooi als je er je roots hebt liggen. Zelfs in de tijd van het Ottomaanse rijk was het altijd al een vervelend land dat constant ruzie zat te zoeken. Er was nog even hoop nadat Ataturk het huidige Turkije stichtte, maar tegenwoordig is het compleet verpest ddoor religie, is er een vrouwenhatende dictator aan de macht en worden kritische journalisten opgesloten. Wat is daar 'prachtig' aan? De mooie natuur en het goede weer? Dat kan je in elk willekeurig Zuid-Europees land vinden. Er is ook geen enkele Turkse film, muziek of andere culturele zaken die de hele wereld aanspreekt want vrije expressie bestaat niet eens in dat land.

31 augustus 2016 om 20:19

Mooi dat je nu een verslag maakt van de krantenkoppen . Maar ik ben het niet met jou eens. Turkije is echt een prachtig land met een mooi volk waar ik graag kom. Ik kom overal op de wereld en over elk land kan ik wel negatief zijn. Nederland heeft ook een schandalige historie met plunderen en slavernij. Moeten wij ons dan ook maar geen nederlanderse voelen?

Het is mooi om in Turkije te mogen voetballen op je oude dag.
De mensen zitten vol passie wat je terug ziet bij de fans. Je voetbal voor de prijzen mee en je ben weer in beeld voor oranje. Daarnaast dicht bij je familie en vrienden plus een heel leuk netto loon. Dus Nigel , top zet!!!

31 augustus 2016 om 18:51

Verdiende bij Galaxy maar 2 ton per jaar, denk nu wel paar miljoen.

31 augustus 2016 om 19:32

Haha 2 ton, dat lijkt me echt sterk! Dat verdien je zelfs bij Sparta bij wijze van spreken.

Om heden ten dage in Turkije te gaan voetballen is nogal wat. Het salaris zal
goed zijn.

31 augustus 2016 om 17:10

Ik kan een hele grove grap bedenken wat betreft dat onderwerp en Nigel, maar dat gaat te ver. Ik denk dat hij het goed zal doen. Toch een begenadigd balafpakker.

Nou hoop ik dat Blind Turkije niet te ver vind zoals LA. En dat hij Nigel weer selecteerd.

31 augustus 2016 om 17:11

Nou nee! Dan liever Hendrix of Riedewald voor de toekomst.

31 augustus 2016 om 17:16

Nigel is echt niet meer goed genoeg voor het NL.

31 augustus 2016 om 17:34

Nee, met Hendrix en Riedewald ga je het op het middenveld redden? De Jong van nu zou een steunpilaar zijn in het huidige NL-elftal.

31 augustus 2016 om 19:35

We gaan een nieuwe cyclus tegemoet, dus moet je ook doorselecteren. Behoudens de namen die ik noemden, heb je ook nog Strootman, Bazoer en Blind die daar kunnen spelen!

31 augustus 2016 om 21:20

Dat zeg ik niet, maar de Jong ging niet voor niks naar Amerika en nu naar Turkije.

Ik maak me zorgen om de contracten; Bruma, Muslera, Sneijder, Podolski en nu De Jong, al deze spelers hun contracten beëindigen in 2018.

Daarnaast laat City Denayer niet vertrekken naar ons, al wou Denayer zeer graag komen

31 augustus 2016 om 17:36

Bruma zal wel volgend jaar vertrekken, Muslera en Sneijder mogen pas vertrekken mits een marktconform bod wordt uitgebracht. Poldi zal ws transfervrij vertrekken naar Köln. De Jong zal denk ik op basis van zijn prestaties volgend seizoen zijn contract verlengen/vrij vertrekken.

31 augustus 2016 om 17:46

Mijn droom is dat we met Bruma verlengen en hem pas na het wk 2018 verkopen. Ik kan er niets aan doen, maar als ik naar hem kijk zie ik niks anders dan dollartekens, ik word er duizelig van man hehe

Een goeie transfer voor Galatasaray, ze misten een echte breker op het middenveld na het vertrek van Melo. Het is niet weinig geld wat ze de Jong gaan betalen maar het feit dat Gala geen transfersom hoeft te betalen rechtvaardigd het wel een beetje.

Pas 31 woow dacht dat hij 34 was kan aardig nog tijdje mee.

Zelf heb ik het idee dat hij dit doet om in beeld bij het Nederlands elftal te blijven. Wat mij betreft wordt deze man ook gewoon opgeroepen. Op Strootman na zie ik tot op op heden geen betere controleur rondlopen. Een blok De Jong, Strootman is naar mijn mening nog altijd zeer sterk en uiteraard kan Nigel met zijn ervaring erg belangrijk zijn voor de ploeg. Selecteren zou ik zeggen!

Ik had ingezet op een hoger basissalaris, als die gekke voorzitter straks weer zijn boetesysteem van stal haalt houdt Nigel geen rode cent over vrees ik. Sterker, ik denk dat hij uiteindelijk Galatasaray moet betalen aan het eind van het jaar.

31 augustus 2016 om 19:33

Hoe is dat toen eigenlijk met Sneijder afgelopen? Moest hij nog dokken ? Ga uit van niet. Maar goed.

eens kijken of Blind nu De Jong wel wil nemen nu ie in Europa gaat spelen

Goede aankopen van Galatasaray ben benieuwd wat we dit seizoen van ze kunnen verwachten blijft toch een mooie club. Fenerbache en Besiktas hebben zich ook redelijk versterkt word dus een spannende strijd.

Ik denk niet dat Blind hem nog gaat selecteren al vind ik De Jong nog altijd beter dan spelers als Hendrix.

Nou lieve mensen, mochten jullie dit jaar tijd hebben om de Istanbul derby's te bekijken, doe dat dan aub! De selecties van GS, FB en BJK zijn op dit moment zo sterk, ik heb in jaren nog nooit zoveel zin gehad in het nieuwe seizoen. Aan het eind zal GS de titel wel weer pakken, zoals iedereen gewend is.

Wie zei ook al weer,die moet Ajax halen.?
Toch niet te betalen.

Het is eigenlijk wel heel triest dat Ajax dit soort spelers niet zelf binnen haalt met een gigantisch salaris. De Turkse competitie of de Nederlandse competitie maakt echt totaal geen verschil, maar wij blijven liever klein duimpje in plaats van mee te gaan met de realiteit van miljoenensalarissen in hedendaagse voetbal.

Vraag me af of de jong bekend is met het boetesysteem qua kaarten....

Verrassende move !
Ik dacht dat hij het zo goed naar zijn zin had bij L.a.

In ieder geval leuk dat hij weer met zijn mattie, Wesley, kan samenspelen.

Goede transfer van Galatasaray na het mislukken van Ryan Donk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren