Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Galatasaray grijpt waardevolle driepunter ondanks zenuwslopende tweede helft

Laatste update:

Galatasaray heeft in eigen huis met hangen en wurgen een belangrijke zege geboekt in de Süper Lig. De ploeg van Okan Buruk kwam tegen Adana Demirspor via Sacha Boey en Kerem Aktürkoglu op een 2-0 voorsprong, die vlak voor rust werd gehalveerd door M'Baye Niang. Beide ploegen kregen grote kansen in de tweede helft, voordat Mauro Icardi vanaf de strafschopstip voor de eindstand tekende: 3-1. Cim Bom staat dankzij de zege drie punten los van nummer twee Fenerbahçe, dat het zaterdag opneemt tegen Besiktas.

Aan de kant van Galatasaray ontbraken voormalig Ajacieden Hakim Ziyech en Davinson Sánchez. Wel was er een basisplaats voor ex-PSV'er Dries Mertens, die als nummer 10 fungeerde achter spits Icardi. Onder meer grootverdieners Angeliño en Wilfried Zaha moesten het doen met een reserverol. Adana speelde zijn eerste wedstrijd sinds het vertrek van trainer Patrick Kluivert. Serkan Damla nam de taken van de Nederlander over en had basisplaatsen in huis voor onder meer Jonas Svensson (ex-AZ) en voormalig Manchester United-aanvaller Nani.

Galatasaray was zoals verwacht de dominante partij in de openingsfase. Het leverde Cim Bom een kopkans op voor Abdülkerim Bardakci, die zijn poging naast het doel van Adana-goalie Shahrudin Mahammadaliyev zag vliegen. De supporters hoefden echter niet lang te treuren. Na een vlotte aanval over de rechterkant gaf Aktürkoglu perfect mee aan Boey, die met zijn wreef afrondde: 1-0. Adana werd vlak daarna voor het eerst gevaarlijk, maar Yusuf Sari stuitte uit een lastige hoek op Fernando Muslera.

Niet veel later kwam Nani nog dicht bij een doelpunt. De Portugees kopte uit een hoekschop richting de korte hoek, waar Muslera op tijd bij zat. Een dure misser, zo bleek even later. Boey veroverde de bal en voordat Adana het doorhad zette Icardi de doorgelopen Aktürkoglu vrij voor Mahammadaliyev. De Turkse nummer 10 kwam als winnaar uit de strijd: 2-0.

Toch ging Galatasaray met een matig gevoel de rust in. Op slag van rust belandde een voorzet vanaf de linkerkant van Adana tegen de hand van Victor Nelsson. Scheidsrechter Abdulkadir Bitigen werd naar het VAR-scherm geroepen en kwam tot de conclusie dat de handsbal van de Zweed strafbaar was: strafschop. Niang ontfermde zich over het buitenkansje en stuurde Muslera de verkeerde hoek in: 2-1.

Binnen een minuut na rust kreeg Galatasaray de kans om de marge weer naar twee te tillen. Mertens bediende Tetê, die in alle vrijheid met links naast schoot. Het zat in die fase ook niet mee voor de Braziliaan, die even later een voorzet gaf die door Adana-verdediger Pape Abou Cissé tegen de lat werd gewerkt. Ook de volgende voorzet van Tetê leverde gevaar op. Dit keer bereikte hij Aktürkoglu, die hard over schoot en zo naliet zijn tweede van de avond te maken. De spanning nam toe in de slotfase en dat kwam mede door Tetê. De vleugelspeler kreeg opnieuw twee kansen, die hij niet wist te benutten.

Met name zijn tweede kans was een grote: in alle vrijheid werkte hij de bal naast. Adana bleef zodoende in de wedstrijd en kreeg ook zijn kansen. Zo was Sari allereerst besluiteloos, waardoor een grote mogelijkheid verkeken ging. De ultieme kans op de gelijkmaker kwam er vlak daarna alsnog via Semih Güler, die op aangeven van Svensson een grote kopkans onbenut liet. Na een goede actie van invaller Halil Dervisoglu kopte Sérgio Oliveira vervolgens tegen de paal.

Aan de andere kant ging David Akintola neer in de zestien na een vermeende overtreding van Boey, maar genoeg voor een strafschop was het niet. Een penalty volgde aan de andere kant wel. Cédric Bakambu werd onbesuisd neergehaald door Mahammadaliyev, die vervolgens kansloos was bij de strafschop van Icardi: 3-1.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Galatasaray3430315993
2Fenerbahçe3327515786
3Trabzonspor33174121355
4Besiktas3315612651
5Medipol Basaksehir3314712649
6Rizespor3314613-648
7Kasimpasa3313713-446
8Antalyaspor33111210045
9Alanyaspor33111210-345
10Sivasspor33111210-545
11Adana Demirspor3491411241
12Samsunspor3310914-639
13Ankaragücü3381312-337
14Kayserispor33101013-1037
15Konyaspor3381213-1336
16Gaziantep FK339717-1334
17Hatayspor3371214-933
18Fatih Karagumruk338916-533
19Pendikspor337917-3130
20Istanbulspor334722-3516

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wederom een duistere avond in Istanbul!

Heb de wedstrijd niet gezien, schijnt gebruikelijk dit te zeggen als GS of FB hebben gewonnen waarin ze een penalty meekrijgen.

Toch wel apart om te zien dat deze 2 zo ver voor staan op de rest, denk niet dat dit een goed effect zal hebben op het Turks voetbal in het algemeen.

8 december 2023 om 20:26

Je zegt dat je de wedstrijd niet hebt gezien maar je spreekt over een duistere avond? Maar inderdaad een duistere avond want Adana krijgt een dubieuze penalty en Muslera mag als aanvoerder niet eens iets zeggen en krijgt meteen geel. Als je het duister noemt dan bedoel je hoogstwaarschijnlijk de voetbalbond?

8 december 2023 om 20:39

Volgens mij lees je niet goed ofwel? Maakt ook niet uit, miss het begrijp je het na een paar keer lezen wel..

8 december 2023 om 20:52

Leg eens even uit hoe je er hier als de kippen bij bent terwijl je de wedstrijd niet hebt gekeken?

8 december 2023 om 21:10

Nou, omdat het dit jaar mode is geworden om na iedere beslissing van een scheidsrechter wat in het voordeel is van FB of GS dat de fans van de tegenpartij een duistere avond noemen, zonder in acht te nemen dat overal ter wereld alle scheidsrechters blunders maken en dat er een complot gaande is om zijn of haar club geen kampioen te maken.

Vind jij het niet gek dat FB en ook jou club GS het hardste zeurt van de rest van de competitie maar toch beide met kop en schouders boven de rest uitsteken qua resultaten? Oprechte vraag aan iedereen eigenlijk hier.

8 december 2023 om 21:20

OKC Je bent in de war, wij geven alleen de onterechte en eenzijdige beslissingen aan maar Fener laat de bond naar hun pijpen dansen zodat ze dubieuze penalties krijgen en geen gele kaarten voor hun overtredingen en scheldkannonades. Onze penalty vanavond was een terechte, kijk toch maar eens de samenvatting terug.

8 december 2023 om 21:45

Wij van wc eend adviseren wc eend. Maar je bevestigd mij punt, dankjewel!

Omdat met jou nog 40 miljoen FB, GS en BJK net als jij denkt worden we maar geen haar beter als voetballand en zal je voetbalbeleving er steeds minder op worden ben ik bang.

Ik was fanatiek FB fan, met nog wel een voorkeur maar de behaviour van onze clubs zijn misselijkmakend. En ga alsjeblieft niet doen alsof jou cluppie helemaal onschuldig en objectief is, dat is niemand.

Het idee dat een club ècht gerechtigheid wilt is al grappig.

Maar geniet vooral van je avond en van de overwinning broer, het zal waarschijnlijk niet onverdiend zijn.

Eigenlijk geen moment in de problemen gekomen maar toch stress je wanneer het doelpuntenverschil minimaal is. Tete was echt heel goed maar verprutst wel 2 100% kansen, daar moet aan gewerkt worden. Halil en Bakambu vielen ook heel goed in. Icardi uit vorm toch 1 goal en 1 assist, wat een speler. Kerem op links heel goed en Torreira en Boey zoals gewoonlijk uitstekend. Baris Alper mag op linksback blijven, de tempo die hij liet zien hebben we bij Angelino en Kazimcan nog niet mogen meemaken. Alleen nog werken aan zijn defensieve taken en het kan wat worden. Ik vond beide penalty’s terecht en ben dan ook van mening dat de scheids goed heeft gefloten, buiten de gele kaart van Muslera. Nu naar Kopenhagen, ik ben er hopelijk bij!

Als ik Gs fan was zou ik de derby van morgen gaan kijken met een kaasplankje en popcorn..Maar ik ben Bjk fan en ik ga m kijken met een fles raki..We weten allemaal wat er weer gaat gebeuren

8 december 2023 om 20:22

Ik weet dat jullie met 10 man gaan eindigen, de rest hoef ik je niet te vertellen denk ik hehe.

8 december 2023 om 20:35

Precies Sheva, eindelijk zeg je iets zinnigs..

8 december 2023 om 20:46

Zit er toch wel potentie in mijn reacties..

8 december 2023 om 20:27

Sergen we gaan een vermakelijk voetbalduel tussen Besiktas en Fenerbahce kijken en speciaal voor jou doe ik dat met een grote bak popcorn want morgen steun ik Besiktas.

8 december 2023 om 20:53

Kaasplankje? Ik weet niet met wat voor Turken jij omgaat. Wij kijken niet met eten, misschien dat we ishin pizza'tje zouden bestellen bij de plaatselijke grillroom, maar daar blijft het dan ook bij.

Moge de club met de meeste Afrikanen winnen.

8 december 2023 om 21:16

Ik heb oprecht gelachen om jou reactie bro hahahah. Heerlijk

Misschien met ze alle een training afwerken proberen????! Man man man. Elke week zeiken met ze alle op Kerem maar als je de rest dan ziet, daar schrik ik van. Toen Demirbay eruit ging was meteen alle voetbal weg, heb vaak kritiek op hem gehad maar deze man speelt heel zuiver en vaak na voren. Belangrijke 3 punten, kijken wat morgen gaat opbrengen. Ik denk dat Fener punten gaat laten liggen.

Vamosss +3

Mooi voetbal gezien, Adana van de mat geveegd. Hier en daar wat kansen van Sari maar niet echt kansen waar je denkt, shit hoe mis je dit. Ex voetballer van fener, Umit Ozat is nu live. Hij zegt ook dat dit als Manchester City tegen Adana Demirspor was

De eerste helft was het nog wel wat maar de tweede helft was heel zwak. Na de tweede goal een dubieuze penalty voor Adana. Baris op linksback is geen goed idee, die heeft wel snelheid maar heeft geen benul van verdedigen. En Tete heeft welgeteld 1 goede dribbelactie laten zien in de tijd dat die in het veld stond. Halil vond ik gretig, die mag wel vaker invallen. Morgen met een bak popcorn op schoot kijken naar de twee andere clubjes uit Istanbul.

Ik heb de laatste minuten niet gekeken, omdat mijn dochter haar oren ging dichtknijpen. "Baba, ik weet wat jij zegt he in het Turks!". Dan weet je dat die kapotte afwerking van de spelers de moeite niet waard is.

De scheidsrechter valt mij mee. De penalty had alle signalen van een 'operasyon', maar tweede helft bleven de nodige dubieuze beslissingen uit.

Ben echt helemaal gek geworden achter de tv. Een wedstrijd wat met gemak had moeten oplopen tot een monsterscore is maar met 2-1 (3 viel heel laat) gewonnen.. Echt om gek van te worden. Ik dacht serieus dat de gouden regel "atamayana atarlar" zou gelden vanavond. Gelukkig was Adana ook slecht in de afwerking en is dat uitgebleven.

Nu focussen op Kopenhagen. Hopelijk komen Davinson en Ziyech terug en kunnen we op volle sterkte losgaan tegen die Denen. Winnen of verliezen, maakt niet uit. Gewoon lekker lol hebben.

Ligt het aan mij of doet Belhanda zijn best om zich van zijn slechte kant te laten zien telkens tegen Galatasaray? Vorig seizoen ook nog, waar hij een gele kaart pakte en de volgende wedstrijd tegen Gala geschorst was. Die zal lekker slapen met zijn cimbom pijama's.

9 december 2023 om 09:40

Dit gevoel had ik ook met Volkan Demiral, tegen Fener speelde hij bijvoorbeeld met 3 verdedigers en tegen Gala met 5 verdedigers, alsof ex spelers van bepaalde clubs het express doen.

Dat gala wint verbaasd me niks want wat verwacht je als een Belhanda zogenaamd ineens de bal in 16 niet kan aannemen of dat hij een sliding maakt om die pass van Kerem tegenhouden maar toch ineens beslist om zijn benen in te houden. Die Belhanda vind ik echt een verschrikkelijk speler die man zit in zijn hoofd nog steeds bij Gala, man geef hem gewoon een contract al is het voor de wc schoon te maken dan is hij ten minste blij. Adana speelde gewoon met 8 man tegen 11 want een emre akbaba, belhanda en ndiaye konden ineens niet meer voetballen. Ze wilde zo graag hun clubje helpen en dat is ze nog gelukt ook echte topspelers zijn dat zulke moet je in je team hebben ze gaan echt vol voor hun club waar ze onder contract staan. Maar goed verwacht van ons morgen ook niet veel zeker met een verdediging als samet en jayden die aboubakar gaat het makkelijk hebben als hun 2 basis staan.

Fijn avond

8 december 2023 om 22:52

Wellicht je Fener bril afdoen en objectief blijven. Ndiaye en Emre hadden wel degelijk imput.

Waar blijven de berichten over het feit dat keepers tegenover Galatasaray bijna ALTIJD hun beste wedstrijd spelen en tegenover Fener kunnen dezelfde keepers geen bal tegenhouden?

Corrigeer me als ik het fout zie. Maar dit valt heel erg op.

9 december 2023 om 09:43

Als je je iets meer bezig had gehouden met Fener ipv Belhanda dan wist je al dat Djiku gaat starten tegen Besiktas, dus je laatste zin slaat nergens op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren