Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Frenkie is één van onze beste spelers, logisch dat hij naar Barcelona gaat’

Laatste update:

Jurgen Ekkelenkamp heeft een bijzondere week achter de rug. De negentienjarige middenvelder maakte afgelopen woensdag tegen Juventus (1-1) zijn Champions League-debuut voor Ajax en mocht zaterdagavond tegen Excelsior (6-2) opnieuw opdraven, doordat Frenkie de Jong al vroeg uitviel met een hamstringblessure. Ekkelenkamp kijkt tevreden terug op zijn week.

Nadat de jonge middenvelder tegen Juventus al viraal ging door met een slimme overtreding op Cristiano Ronaldo de angel uit een tegenaanval te halen, stond hij ook tegen Excelsior zijn mannetje. "Ik kreeg volop de bal omdat Excelsior maar met twee spitsen speelde en daarachter dan altijd ruimte komt. Daar stond ik, dus was ik steeds vrij. Ik moest zorgen voor verbinding door de opbouw te verzorgen en het spel te verdelen, met de blik naar voren gericht", blikt Ekkelenkamp in gesprek met Ajax Life terug op het duel van zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA.

Ekkelenkamp begon tegen Excelsior op de reservebank, maar werd vanwege een blessure van De Jong nog voor het verstrijken van het eerste halfuur ingebracht door trainer Erik ten Hag. "Ik schrok een beetje en dacht: nu al?! Toen ik terugkwam van het warmlopen, vroeg ik van: is er iemand geblesseerd?", vervolgt hij. "Frenkie bleek last te hebben. Ik dacht juist: rustig aan, misschien mag ik een beetje sfeerproeven langs de zijlijn of zo. Als ik al mocht invallen, had ik speeltijd verwacht tijdens de tweede helft."

Ekkelenkamp noemt het 'niet niks om de positie van De Jong over te nemen'. "Frenkie is één van onze beste spelers, ik vind het logisch dat hij naar Barcelona gaat", is hij vol lof over zijn teamgenoot. Van zenuwen had Ekkelenkamp naar eigen zeggen geen last. "Als de wedstrijd begint, verdwijnen mijn zenuwen meestal ineens. Nu ook. Vanaf het eerste balcontact was het helemaal goed. En het scheelde ook wel een beetje dat we toen al op voorsprong stonden."

Zie jij in Jurgen Ekkelenkamp een toekomstige basisspeler van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel verhaal over Ekkelenkamp en zijn invalbeurt op zaterdag... Titel? Zet Frenkie er maar in want dan krijgen we het meest.

Zal de Jong het toekomstige Barcelona middenveld gaan vormen met Arthur Alena en Puig of zullen er een paar wereldsterren bij komen.

15 april 2019 om 02:30

Niet nodig mits ze allen hun potentieel waarmaken. Lijkt verdedigend kwetsbaar, maar ik heb Frenkie hier voornamelijk dit seizoen bizar in zien groeien. Vooral Real uit was hij heel erg sterk in verdedigend opzicht.

15 april 2019 om 09:35

Ook tegen Juventus speelde hij zowel aanvallend als verdedigend een top pot. Ik ben zelf geen fan van spelers waar de media continu over praat maar Frenkie laat het allemaal zo makkelijk lijken op het veld. Raakt die Argentijn bij Barca langzamerhand aan het eind van zijn carriere komt er weer zo n (potentiele) wereld topper bij. Zware tijden voor de Real fans

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren