Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie de Jong reageert zelf met emotioneel bericht op mislopen EK 2024

Laatste update:

Frenkie de Jong is diep teleurgesteld dat hij niet mee kan doen aan het EK 2024, zo laat hij maandagavond weten via Instagram. Direct na de oefenzege op IJsland (4-0) werd duidelijk dat de middenvelder niet voldoende hersteld is van zijn enkelblessure.

De Jong zal zich gaan richten op zijn herstel en de voorbereidingen op komend seizoen met FC Barcelona. Hij maakt in ieder geval kenbaar dat hij het besluit met veel pijn in zijn hart heeft moeten nemen.

“Ik ben verdrietig en teleurgesteld dat ik het EK niet ga halen”, zo begint hij zijn bericht op Instagram. “We hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan, alleen mijn enkel heeft helaas meer tijd nodig.”

“Het is een droom en de grootste eer om je land te vertegenwoordigen op een eindtoernooi. Het oranje shirt te dragen, het Wilhelmus te zingen en de support te voelen van het hele land.”

“Maar nu ga ik, net zoals het hele oranje legioen ons team aanmoedigen vanaf de zijlijn. Let’s go boys”, aldus De Jong, die de caption besluit met een Oranje hart.

Hoewel aanvankelijk de hoop bestond dat hij gedurende de groepsfase van het EK speelklaar zou zijn, wees een gepland onderzoek zondag en maandag uit dat de enkel nog onvoldoende belastbaar is.

Bondscoach Ronald Koeman zal in een later stadium bepalen of hij een vervanger voor De Jong aan de EK-selectie van Oranje wil toevoegen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor Frenkie erg sneu en voor Nederland een groot gemis want het is misschien wel de beste voetballer. Toch zag ik nog een opvallende statistiek over Oranje bij Opta. Gewonnen wedstrijden in percentage mét Frenkie de Jong: 61,5. Gewonnen wedstrijden in percentage zonder Frenkie de Jong: 66,7. Gemeten vanaf zijn debuut dus.

10 juni 2024 om 23:40

Vermeldt opta er ook bij tegen wie die potten zijn?

10 juni 2024 om 23:45

Dat niet, alleen aantallen. 52 wedstrijden dat hij wel mee deed en 15 niet.

11 juni 2024 om 02:28

Ruiz, dan moet je er ook 37 wedstrijden voor zijn debuut bijpakken. De tendens bij oranje is door Frenkie namelijk helemaal omgeslagen.

11 juni 2024 om 04:35

Omgeslagen in positieve of negatieve zin? En waarom specifiek 37?

11 juni 2024 om 07:56

Dan zit je ook op 52 wedstrijden zonder Frenkie en is de vergelijking beter

11 juni 2024 om 13:33

Nee die vergelijking lijkt me niet beter, je wil namelijk dat de rest van de selectie wel hetzelfde is. Hoe presteert DIT team met en zonder Frenkie.

10 juni 2024 om 23:45

Totaal niet opvallend toch? Als hij rust krijgt is het tegen de kleintjes... Is altijd fit geweest tegen de grote landen, nu pas voor t eerst een tijdje niet.

10 juni 2024 om 23:53

Interessante theorie. Zou kunnen. Zal de komende dagen ongetwijfeld door iemand uitgezocht worden. We moeten in ieder geval een beetje hoop hebben op een ek zonder frenkie.

10 juni 2024 om 23:45

We zijn ongetwijfeld een beter team met Frenkie in de selectie. We moeten ook niet vergeten dat hij meestal speelde met de Roon als zijn partner. Met Reijnders of Schouten speel je een stuk makkelijker. Schouten en Veerman zijn gelukkig wel ingespeeld en met Reijnders heb je ook een vergelijkbaar type. Nu maar hopen dat dit geen excuus wordt om Wijnaldum veel minuten te geven…

11 juni 2024 om 00:01

Er is best wat voor te zeggen om de PSV-boys op het middenveld lekker samen te laten spelen. Zoals het hele jaar in Eindhoven was het vandaag ook echt weer heel goed wat die twee lieten zien. De vraag is alleen hoe ze het gaan doen tegen een topland als Frankrijk. Die tegenstand zijn ze niet gewend.

11 juni 2024 om 00:07

Maar Ruiz, hoe vaak heeft Frenkie nou echt uitgeblonken tegen toplanden? Oranje bij de hand genomen en gezorgd voor de overwinning? Straks gaat iedereen weer zeggen als het tegen Frankrijk niet lukt "zie je wel", maar met hem is dat ook maar 1 of misschien 2 keer gelukt. Zou zelf dan wellicht met Schouten en Reijnders spelen in die wedstrijd vanwege het loopvermogen van Reijnders en in de andere wel met Veerman en Reijnders op 10

11 juni 2024 om 00:12

En het opdrijven van Frenkie met daarna een risicoloze bal naar de buitenkans zorgt ook vaak voor voorspelbaarheid, dus hoewel het enorm klote is voor die jongen, heeft het voor oranje niet verkeerd uit te pakken.

11 juni 2024 om 13:37

Geen idee Fr10, maar hij is het in ieder geval wel gewend om tegen toppers te spelen, dat is voor Veerman en Schouten toch iets anders. Misschien doen ze het ook wel heel goed, ik heb er op zich best vertrouwen in.

10 juni 2024 om 23:54

Echt jammer voor hem dat gun je niemand. Gelukkig gaat het goed met Veerman en Schouten. Hopelijk ook tegen betere tegenstanders. Want tegen IJsland was een makkie.

Jack van Gelder is ontroostbaar heb ik gehoord.

Gun hem een vakantie en eens echte revalidatietijd. Zonder druk. De echt fitte Frenkie hebben we al veel te lang niet meer gezien. Er is roofbouw op deze speler gepleegd.

Triest voor Frenkie, maar we gaan hem in het elftal niet missen. Minder tikkie breed of achteruit. Krijgen nu meer diepte in spel.

Ik vind het niet erg.
Andere middenvelders zijn prima, in aanleg minder getalenteerd maar spelen niet iedere bal na een pirouette breed of achteruit.

Schouten, Veerman en Rijnders spelen de bal tenminste vaak vooruit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren