Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Franse kranten loven twee Nederlandse uitblinkers na sensationele bekerzege

Laatste update:

De Franse media zijn lovend over de Nederlandse enclave bij Toulouse. Thijs Dallinga, Branco van den Boomen, Stijn Spierings en Zakaria Aboukhlal hadden ieder hun eigen aandeel in het winnen van de Coupe de France en stuk voor stuk krijgen ze de complimenten in de pers. De finale, die door Toulouse met 1-5 werd gewonnen van Nantes, was 'de perfecte wedstrijd'.

Le Figaro, een van de grotere kranten in Frankrijk, heeft veel aandacht voor de Nederlandse inbreng bij Toulouse. Zo krijgt Van den Boomen heel veel lof. "Hij is de draaischijf van het hele elftal", zo valt er te lezen. "In de tiende minuut werd een vrije trap van Van den Boomen, natuurlijk weer hij, voor het doel gebracht. Logan Costa kopte binnen en sloeg Nantes al knock-out. Wat een prachtige trap heeft Van den Boomen toch ook. Toulouse wilde hem heel graag laten domineren in de finale en dat lukte ook."

De middenvelder krijgt voor zijn wedstrijd een 8, net als Thijs Dallinga. De spits scoorde twee keer en de mooiste woorden over hem waren te lezen in le Journal Toulousain, een lokale krant. "Wat een fantastische aankoop is die Thijs Dallinga geweest. Het was zeker niet de eerste keer dit seizoen dat hij bepalend was voor Toulouse. Voor de derde keer dit jaar scoort hij twee keer in een wedstrijd en dat bewijst dat hij zich elke keer weer laat gelden."

Ook Aboukhlal, die de 1-5 voor zijn rekening nam en zo in de laatste vier bekerwedstrijden scoorde voor les Violets, krijgt complimenten voor zijn aandeel in het bekersucces dit jaar. Zijn prestatie in de finale levert hem een 6 op, terwijl Spierings een 7 krijgt. De middenvelder leverde de assist op de 2-0 van Costa. Dallinga maakte de derde en de vierde treffer voor Toulouse en staat daarmee nu op achttien doelpunten in 37 officiële wedstrijden in de Franse competities.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een geweldige prestatie van deze jongens. Voor altijd in de geschiedenis boeken van de club.

Vet dat het goede presteren nu beloond word met een beker en Europees voetbal !

30 april 2023 om 11:02

Geen Europees voetbal, zijn van dezelfde eigenaar als Ac Milan(volgens mij) en dat mag niet volgens Uefa regels.

30 april 2023 om 11:03

europees voetbal staat nog niet vast, aangezien de clubeigenaar ook ac milan bezit.
en er mag dan maar 1 club europa in, wat op basis van "hoogste" plek gaat (in dit geval wss ac milan met een CL plek).

maar er is hoop dat ze er uit komen met de uefa, aangezien de eigenaar al heeft gezegd dat ze er bij zullen zijn tijdens de loting

laten we het hopen voor de nederlandse mannen dat ze volgend jaar gewoon europees spelen.

edit: red bull (leipzig / salzburg) is er ook onder uit gekomen, moet dus te doen zijn

30 april 2023 om 11:25

Door de naam te veranderen. Maar dat geld in deze situatie niet. Al zijn er wel mensen die zeggen dat ze niet in hetzelfde toernooi mogen uitkomen. Dus allebei Europees voetbal is toegestaan, maar niet allebei Europa League of allebei Conference League. Ben benieuwd hoe ze dat doen als Milan derde wordt in de Champions League poule en Toulouse er onverhoopt nog in zit.

Toch een prachtig verhaal voor Dallinga, Aboukhlal, Spierings en van den Boomen. Via een omweg toch in een mooie competitie bij een mooie club terechtgekomen en gisteravond een prachtige prijs gewonnen, terwijl deze spelers vanaf Toulouse waarschijnlijk ook mooie stappen omhoog kunnen gaan maken waardoor ze gewoon een mooie carrière zullen hebben en ongetwijfeld ook een lekker zakcentje zullen gaan verdienen.

Wat Dallinga presteert, blijf ik ook heel knap vinden. Vorig seizoen heel de KKD aan gort geschoten en vanuit de KKD naar de Ligue 1 vertrokken. Dan is het weliswaar 'maar' Toulouse waar hij naartoe is vertrokken, maar qua competitie is het toch minimaal 2 of 3 stappen omhoog en hij doet het gewoon prima. Vooral sinds het begin van het kalenderjaar 2023 in hij in bloedvorm, met 15 goals en 3 assists in 22 wedstrijden (alle competities bij elkaar) en hij is nog altijd maar 22-jaar (wordt in augustus 23-jaar).

En ook Aboukhlal vind ik prachtig. Heb bij zijn broer in het voetbalteam gezeten (5 of 6-jaar bij GVV Unitas) en bij hem in de klas gezeten op de middelbare school, waardoor ik Aboukhlal, zijn broer en zijn familie vrij goed ken. Wonen ook nog hier in Gorinchem en zie hem regelmatig nog. Hier in Nederland toch redelijk verguisd doordat hij bij AZ heel matig presteerde in de minuten die hij kreeg, maar dit seizoen geweldig herpakt bij Toulouse en een belangrijk aandeel gehad in het winnen van de Franse-beker.

Waar hij hier bij AZ een speler leek zonder overzicht en rendement, heeft hij bij Toulouse een heel goed rendement: 37 wedstrijden, 13 goals en 5 assists (alle competities bij elkaar). Ik hoop dat hij nog minimaal 1 seizoen bij Toulouse blijft en dan een mooie stap omhoog kan maken want ook hij is met z'n 23-jaar nog jong.

Dit soort verhalen zoals die van Dallinga, Aboukhlal, van de Boomen (via omzwervingen bij Ajax, FC Eindhoven, SC Heerenveen, Willem ll en de Graafschap), Spierings (via AZ, Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk en Levski Sofia) maar ook o.a. Botman (via Ajax, Heerenveen en Lille), Matusiwa (via Ajax, de Graafschap en FC Groningen), Flemming, Flekken, etc. vind ik toch de meest mooie verhalen: redden het niet hier in Nederland of hebben überhaupt nooit bij een Nederlandse-club gespeeld, maar breken toch door in het buitenland bij prima clubs waardoor ze er zowel sportief als financieel een hele mooie carrière eraan overhouden.

De uitslag van de wedstrijd was 1-5, niet 5-0.

Wel een hele nette prestatie, mooi die ontwikkeling van Dallinga ook.

30 april 2023 om 11:35

Grappig dat uitgerekend jij de eerste bent die over Koeman begint.

30 april 2023 om 13:43

Ach ja gelukkig hebben wij nu van die toppers zoals taylor en de Roon .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren