Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fortuna Sittard bezorgt Heracles Almelo opnieuw een avond om snel te vergeten

Laatste update:

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond korte metten gemaakt met Heracles Almelo. De ploeg van trainer Danny Buijs leidde voor rust al met 4-0 (!) dankzij treffers van de jarige Rodrigo Guth, basisdebutant Milan Robberechts, Alen Halilovic en Kaj Sierhuis. In blessuretijd redde Heracles zijn eer via Mario Engels: 4-1. Een volgende mokerslag voor Almeloërs, die vorige week met 0-6 verloren van PSV. Dankzij de zege passeert Fortuna Heracles en zijn de Limburgers terug te vinden op de negende plaats. Heracles staat elfde.

Bij Fortuna vielen er twee wijzingen waar te nemen ten opzichte van de 2-0 nederlaag bij PEC Zwolle. Iman Griffith en Marko Lazetic werden voorin geslachtofferd. Voor hen kwamen Iñigo Cordoba en Robberechts. Heracles moest het doen zonder de geschorste Justin Hoogma, die vorige week rood pakte tegen PSV (0-6). De positie werd de aanvoerder werd ingenomen door Sava-Arangel Cestic, terwijl de band om de arm van Thomas Bruns ging. Daarnaast kreeg Stijn Bultman de voorkeur boven Sven Sonnenberg, nam Sem Scheperman de plek in van Marko Vejinovic. Daarnaast startte ook Jannes Wieckhoff in de basis, wat ten koste ging van Navajo Bakboord.

De eerste dreigende momenten kwamen nog van Heracles, dat uiteindelijk niets wist te doen met de vroege hoekschoppen die het kreeg. Uit de eerste hoekschop van Fortuna was het vervolgens wel direct raak. Halilovic legde de corner perfect op het hoofd van Guth, die van dichtbij boven alles en iedereen uittorende en raak kopte: 1-0. Veel gebeurde er in de fase daarna echter niet.

Fortuna zakte wat terug, terwijl Heracles onmachtig bleek. Vlak nadat Fortuna weer voor wat dreiging had gezorgd middels een gevaarlijke maar vruchteloze hoekschop, kwam de thuisploeg alsnog op een dubbele voorsprong. Een uittrap van Heracles-goalie Michael Brouwer werd direct weer naar voren gebracht door de defensie van Fortuna. Sierhuis kopte perfect door op Robberechts, die met buitenkant links afwerkte: 2-0.

Fortuna drukte door en kwam meermaals gevaarlijk voor het doel. Zo moest Brouwer zich strekken bij een fraaie dropkick van Loreintz Rosier en had de goalie niet veel later minder werk te doen bij een te zacht schot van Robberechts. Het kon echter niet goed blijven gaan, zo bleek in de 32ste minuut. Sierhuis zette voor vanaf links op Deroy Duarte, die zijn inzet nog gekeerd zag worden door Brouwer. De goalie kon vervolgens niet voorkomen dat de rebound voor Halilovic was: 3-0. De Kroaat sprintte naar trainer Adrie Poldervaart voor een stevige knuffel en kreeg daarbij direct wat tactische aanwijzingen.

Daarmee was het nog niet gedaan voor rust. Vijf minuten voor de onderbreking belandde een verre ingooi op het hoofd van Córdoba, die op zijn beurt doorkopte naar Sierhuis. De spits kopte fraai raak tegen zijn ex-werkgever en maakte zo zijn eerste veldgoal dit Eredivisie-seizoen: 4-0. Gelukkig voor Heracles bleef het daarbij voor het rustsignaal van scheidsrechter Allard Lindhout klonk.

Na de onderbreking was het beide ploegen duidelijk dat de wedstrijd praktisch gezien al gespeeld was. Heracles wist amper voor gevaar te zorgen en kwam via een schot van Bruns, die hoog over schoot, nog het dichtstbij namens de bezoekers.

Fortuna liet overtuigender spel zien in één van de weinige aanvallen die de thuisploeg na rust creëerde. Zo bracht Sierhuis de mee opgekomen rechtsback Ivo Pinto in stelling, die zijn grote kans liet liggen en op Brouwer schoot. Sierhuis besloot het even later dan maar zelf te proberen, maar de spits schoot naast. Datzelfde overkwam Halilovic, die het vanuit een lastige hoek probeerde. In blessuretijd wist Heracles wel zijn eer te redden. Ruben Roosken zette voor, Engels rondde af: 4-1.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3117772758
5Ajax3113108749
6NEC31121181247
7FC Utrecht3112109246
8Sparta Rotterdam3112712343
9Go Ahead Eagles3111911342
10sc Heerenveen3110615-1436
11PEC Zwolle319814-1635
12Fortuna Sittard319814-1935
13Almere City FC3171212-2033
14Heracles Almelo319517-2432
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk316718-2125
17FC Volendam314720-4519
18Vitesse315521-452

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fortuna scoort al weken niet en Heracles komt op bezoek en ze zijn weer genezen.
Ik snap het uitcomplex niet. Het heeft geen ruk te maken met kunstgras, want vorig jaar won Heracles ook gewoon uitwedstrijden. Het is een stukje mindset. Als Heracles uit speelt staan ze mentaal al met 2-0 achter lijkt het.
Thuis is er strijd en passie, maar in uitwedstrijden is het een slap zootje.
Verliezen uit met grote cijfers van Fortuna/heerenveen en zelfs HHC is onacceptabel!
Misschien dat er een trainer is die wel de spelers een schop onder zijn hol kan geven, maar dit lijkt nergens op.
Almere City alvast gefeliciteerd met jullie 3 punten over 2 weken!

10 november 2023 om 22:46

Nee, het ligt niet aan het kunstgras. Ja,ja.

10 november 2023 om 22:48

Vorig jaar had je aanzienlijk meer kwaliteit op het veld staan ten opzichte vd tegenstander.

10 november 2023 om 23:11

Ik heb het idee dat Heracles buiten Hansson, die af en toe nog wel iets laat zien, geen enkele aanvaller heeft die echt het verschil kan maken. Was als Roda-fan benieuwd hoe Engels en Limbombe het gingen doen bij jullie, maar het lijkt allemaal erg tegen te vallen tot nu toe.

10 november 2023 om 23:21

Ik denk dat wij Twentenaren ons gewoon ontzettend thuisvoelen in onze geweldige regio. Dan is het buiten Twente gewoon verschrikkelijk.
Ook wij hebben dat uitcomplex. Sterkte buurman.

10 november 2023 om 23:45

@soron - Heracles heeft een beetje hetzelfde als FC Twente. Ze missen gewoon 1 of 2 voetballers in de as die er altijd staan; echte leiders die niet al over hun top zijn. In thuiswedstrijden kan iedere speler zich wel motiveren, maar in de uitwedstrijden laten de leiders zich vaak zien.

11 november 2023 om 01:27

Sirius euh in de as hebben we met Pröpper en Sadilek toch 2 pure leiders staan? En Vlappie voorin ook. Wij missen creativiteit en snelheid mi.

11 november 2023 om 04:30

Vlap is toch totaal geen leider in het veld. Buiten het veld is hij het mannetje, maar binnen de lijnen is hij veel te druk met zijn eigen prestatie. Ricky is in het veld ook veel meer een leider dan Vlap.

11 november 2023 om 01:32

Niet vervelend bedoeld, maar had je hier zomaar verwacht te winnen? Als Fortuna niet zo dramatisch in vorm was als team, hadden we dit gesprek niet eens. Want op papier, is er wel een kwaliteitsverschil. Op vrijwel elke positie.

Eindelijk een goal voor Kaj Sierhuis. Hopelijk is hij nu los.
Heeft zijn potentie toch niet helemaal waargemaakt.

En Danny Buijs die bij Groningen bekendstond als buschauffeur laat toch zien dat hij ook aanvallende intenties kan hebben. Mooie ontwikkeling!

11 november 2023 om 08:35

Ik vond Sierhuis gisteren echt met afstand zijn beste wedstrijd van het seizoen spelen. Bij 3 goals direct betrokken, won bijna al z'n duels en vrijwel elke actie was goed en kwam iets positiefs uit. Hopelijk na een zwaar programma weer wat vertrouwen getankt waar we op door kunnen, want het zit er echt wel in met dit team!

Het is te danken aan Brouwer dat Heracles ,,slechts" met deze cijfers verliest, goh wat kan die kerel keepen zeg.
Heracles na de degradatie direct na een seizoen eerste divisie formidabel terug gekomen, bakt er dit seizoen, na een aardige start bar weinig van momenteel.
Ligt dit aan de trainer die het vorig seizoen fantastisch deed?
Ik hoop voor de mannen uit Almelo dat het geen herhaling wordt van seizoen 21/22.
Voor je het weet sta je over een wedstrijd of vier zomaar weer op plek 16/17, als het zo door gaat.

10 november 2023 om 23:14

Brouwer is een hardstikke goeie keeper als het aankomt op reddingen, maar voetballend is het werkelijk niks laatste weken. Als de bal niet over de zijlijn gaat valt ie tussen het middenveld en de verdediging. Daar valt ook de 2-0 uit. Doodzonde

10 november 2023 om 23:19

Van mij mogen ze er weer uit, had al nooit veel sympathie voor ze, sinds de supporter een klap aan Cerny gaf is het helemaal verdwenen.

11 november 2023 om 04:39

@wandering. Vroeger had ik nog wel sympathie voor Heracles en waren de verhoudingen tussen de clubs ook wel goed. Maar sinds het aantreden van Jan Smit in Almelo is er in Almelo afkeer tegen alles wat met Twente te maken heeft gepredikt en de fans hebben dat overgenomen. En door die haat is er uiteindelijk bij veel Twente fans ook een afkeer richting Heracles ontstaan. Ook het derby gevoel leeft in Enschede nauwelijks. De derby van het Oosten is die tegen Go Ahead.

On: Heracles gaat echt in de problemen komen. De ondergrens ligt ongelofelijk laag. Ze zijn in en vrije val terechtgekomen en ik zie nog niet direct hoe ze die gaan stoppen. De trainer weet het kennelijk ook niet, want die blijft maar wisselen. Ik neem maar aan dat ze in de winterstop zich nog flink gaan versterken, want anders zie ik de KKD weer met rasse schreden dichterbij komen.

10 november 2023 om 23:20

De trainer deed vorig jaar weinig fantastisch, lag vooral aan de spelers die het deden. Tactisch was het de bal voorin krijgen en hopen dat de voorste 3 er wat mee deden. Lammers hadden ze bij terugkeer naar de eredivisie al direct moeten vervangen. Is gewoon een gezellige verjaardag-oom die als die al iets neer zet, ingefluisterd krijgt van Kruze

11 november 2023 om 08:56

Grote voordeel is wel dat ze in Almelo dan "gewoon" op nepgras kunnen blijven spelen.

11 november 2023 om 10:48

Brouwer is niet geweldig bezig, volgens statistieken 1 expected goal tegengehouden, er nu wat? 32 tegen gekregen

Ik begon langzamerhand toch te twijfelen moet ik zeggen. Er zit meer dan genoeg kwaliteit in de groep, maar we scoorden maar niet. Godzijdank hebben ze gisteren laten zien dat het er wel degelijk in zit. Een uitstekend spelende Sierhuis en Halilovic aangedreven door een onvermoeibare Cordoba en een verdienstelijk basisdebuut van Robberechts. Dit soort tegenstanders, als ook komende thuispotjes tegen Vitesse en RKC móet je gewoon winnen. Extra fijn als dat zo overtuigend kan op het moment dat het vertrouwen even weg leek te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren