Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AC Milan-huurling vecht voor plaats en trekt vergelijking met Ihattaren

Laatste update:

Alen Halilovic maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van AC Milan naar sc Heerenveen om weer wekelijks aan spelen toe te komen. De aanvallende middenvelder zit echter meer dan hem lief is op de bank in het Abe Lenstra Stadion. Halilovic, met een contract tot medio 2021, heeft echter nog geen spijt van de tijdelijke verhuizing richting de Eredivisie.

"Ik had ook verwacht dat ik al wat meer zou spelen. Daarom heb ik ook voor de stap naar de Eredivisie gekozen", verklaart Halilovic in gesprek met de NOS. "Ik heb in genoeg harde competities gespeeld en dat heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling. Maar hier wordt echt open gevoetbald. En dat is wat ik nu wil." De Kroatische spelmaker staat op twee assists in negen optredens namens Heerenveen.

Halilovic staat zondag met Heerenveen tegenover PSV, de club van Mohamed Ihattaren, eveneens een creatieve speler. "Hij is wel een iets andere speler dan ik. Hij speelt meer vanaf de zijkant, ik echt puur vanuit de as." Ihattaren wordt regelmatig overladen met complimenten, iets dat Halilovic herkent van zijn periode bij Barcelona. "Ik ben zelf op jonge leeftijd al naar Barcelona gegaan, mede doordat mijn toenmalige club Dinamo Zagreb me ook graag voor veel geld wilde verkopen. Ik kan achteraf niet zeggen of het goed of slecht is om op jonge leeftijd zo'n stap te maken. Dat verschilt echt per speler. Je moet het doen als je voelt dat je er klaar voor bent. Het belangrijkste is goede begeleiding."

Volgens trainer Johnny Jansen klopt Halilovic op de deur. "Maar hij moet niet op het veld staan alsof hij lekker een potje met de oud-profs van AC Milan meedoet", geeft de keuzeheer van de Friezen als waarschuwing mee aan de huurling. "Ook Alen moet leren hier elke dag alles te geven, ik wil hem zien pieken. Hij moet niet naar de training komen voor een kruisje achter zijn naam, maar om zijn stempel te drukken."

Zie jij Alen Halilovic slagen bij sc Heerenveen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoals ik al verwacht had (en ook gezegd had bij het aankondigen van zijn transfer), zal deze jongen geen potten breken. Nergens waar hij al gespeeld heeft zijn stempel kunnen drukken en het lijkt erop dat hij dit ook bij Heerenveen niet zal kunnen. Want laat ons wel wezen: enkel een basisplaats is voor deze jongen niet genoeg, dit zou een jongen moeten zijn die het verschil maakt ( zoals Odegaard). Het lijkt er echter op dat hij daar nergens in slaagt, niet bij HSV, Las Palmas, Standard Luik. En nu lijkt het ook bij Heerenveen moeilijk te gaan.

22 november 2019 om 13:18

Ik vind het te vroeg om te oordelen. Bij het begin zei ook bijna iedereen dat Odegaard niet bijzonder was. Het kan van de een op de andere dag ineens omslaan in positieve zin en dat die jongen ineens zijn draai begint te vinden.

22 november 2019 om 15:52

Odegaard was 18 jaar toen hij bij Heerenveen kwam. Deze Halilovic is 23 jaar en is niet eens basisspeler bij Heerenveen. Dat is wel een groot verschil. Verder zeiden mensen wel dat Odegaard getalenteerd was, maar gewoon werd overschat en dat is ook zo. Ook toptalenten kunnen overschat worden. Odegaard werd al snel vergeleken met spelers als Messi en Ronaldo op z'n 15de en zo goed is hij bij lange na niet.

Das een typisch talent die nooit echt is doorgegroeid, zoals er wel meer zijn. Bojan Krkic is er eentje van.
Voor Heerenveen zou het wel eens goed kunnen uitpakken alleen moet die jongen nu wel gaan beseffen dat het snel einde verhaal kan zijn als hij het weer niet gaat doen

22 november 2019 om 11:45

Hij kan beter de vergelijking met Mastour trekken. Ook die heeft niks gepresteerd en die zit nu op het 3e niveau in Italië om zijn voetbal geluk terug te vinden.

22 november 2019 om 12:00

Was het wel een talent? Als die nooit zo vroeg was gedebuteerd bij Zagreb dan had die Kroatië nooit verlaten.

22 november 2019 om 15:48

Bojan heeft buiten Barcelona ook Ajax, AS Roma, AC Milan en Stoke City achter z'n naam. Bojan heeft dan bij lange na de verwachtingen niet waargemaakt, maar hij heeft toch een leuke carriere (gehad). Daar komt deze Halilovic vooralsnog niet in de buurt. Die weet niet eens een basisplaats te bemachtigen bij Heerenveen.

Ik vraag me eigenlijk af of Halilovic wel echt zo'n groot talent was. Zo abnormaal goed heeft hij nou ook weer niet gepresteerd en de Kroatische competitie is nou ook niet bepaald van een geweldig niveau. Ik heb het idee dat de hype destijds groter was dan het werkelijke talent van die jongen. Heb hem door de jaren heen ook al vaker zien spelen en ik zie ook niet iets speciaals aan hem. Het zegt eigenlijk ook al genoeg dat hij niet eens basisspeler is bij Heerenveen op 23-jarige leeftijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren