Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fluitconcert en boegeroep voor Heerenveen na halve misstap tegen Excelsior

Laatste update:

SC Heerenveen is tegen averij opgelopen in de strijd om de achtste plaats en een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. Trainer Kees van Wonderen zag zijn ploeterende elftal in het eigen Abe Lenstra Stadion niet verder komen dan een 0-0 gelijkspel tegen laagvlieger Excelsior. Heerenveen komt met nog twee speelronden voor de boeg op 42 punten, evenveel als nummer acht RKC Waalwijk, dat momenteel bezig is aan de uitwedstrijd tegen nummer zeven FC Utrecht.

Heerenveen was in de eerste helft behoorlijk onmachtig in aanvallend opzicht. Excelsior, dat dit kalenderjaar nog niet scoorde buitenshuis, hield redelijk makkelijk stand en loerde op de ruimte achter de Friese verdediging. De eerste grote kans voor de slordig spelende thuisploeg leek zich kort voor rust aan te dienen. Ché Nunnely hoopte Sydney van Hooijdonk te bereiken met een voorzet vanaf de rechterflank, ware het niet dat de alerte Redouan El Yaakoubi op tijd het gevaar wist in te dammen. Aan de andere kant voorkwam Pawel Bochniewicz dat een knal van Arthur Zagre het doel in zou vliegen. Geen doelpunten dus halverwege in Heerenveen.

Excelsior voelde dat er wat te halen was in Friesland en toonde het nodige lef in de tweede helft. Xavier Mous moest bijvoorbeeld handelend optreden bij een inzet van Kik Pierie. Van Wonderen zag het met lede ogen aan en besloot om Pelle van Amersfoort in te brengen voor de tegenvallende Antoine Colassin. Het ontevreden thuispubliek veerde op toen Thom Haye achter een vrije trap ging staan, maar ging weer snel zitten toen diens inzet een halve meter over de kruising vloog. Ondertussen tikte de tijd weg in het nadeel van het behoorlijk onmachtige Heerenveen.

De ingevallen Reda Kharchouch had de avond nog erger kunnen maken voor Heerenveen. De aanvaller schoot in kansrijke positie en van dichtbij echter net naast, tot afgrijzen van alles en iedereen bij Excelsior. In de slotminuut kon Van Amersfoort net niet bij de bal na een kopbal van Jeffrey Bruma en was Mous alert toen Lazaros Lamprou gevaarlijk leek te worden. Beide ploegen zorgden voor spanning in de slotfase en de vier minuten aan blessuretijd, maar doelpunten werden niet genoteerd in het Abe Lenstra Stadion. Excelsior was de morele winnaar en voor Heerenveen was er na het laatste fluitsignaal een fluitconcert.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Zie jij SC Heerenveen alsnog de play-offs halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weinig goed voetbal gezien, wel veel spanning. Excelsior had hier zomaar kunnen winnen en dan was direct lijfsbehoud waarschijnlijk een feit geweest. Kan iemand me trouwens vertellen hoe die Van Duinen ooit profvoetballer is geworden? Daar snap ik werkelijk niets van…

13 mei 2023 om 22:08

Was maar 1 ploeg die de overwinning verdiende en die ploeg kwam uit Rotterdam. Van Duinen was vandaag gelijkwaardig aan van Hooijdonk, die word door elke bevriende analist gehyped.

13 mei 2023 om 22:11

Van Hooijdonk wordt zeker te veel gehyped, flink overschatte spits naar mijn mening.

13 mei 2023 om 23:12

Als hij echt zon goede doelpuntenmaker was geweest had hij wel 25 goals gemaakt. Genoeg kansen gemist dit seizoen

Drama wedstrijd zoals zovele de laatste tijd (en jaren). Onbegrijpelijk hoe dat kan met verschillende elftallen en trainers maar toch weer slappe hap. Niet om aan te kijken.
Misschien beter scouten op karakter want dit lijkt wel een plaatselijke ziekte.
Van Wonderen brengt iig niks extra’, halve elftal ook niet. Alleen Sahraoui balt nog aardig maar die zal ook wel gek worden van dit voetbal…
Waardeloos seizoen, echt totaal niks aan

Haye veel te nonchalant en veel te veel achterin te vinden. Tahiri moet eens wat meer om zich heen kijken en weten waar iedereen loopt, zodat hij eens direct kan doorspelen. Steeds weer dat aannemen en dan pas kijken en twintig keer draaien en dan pas spelen.... En bochniewicz vind ik eigenlijk ook niet stabiel genoeg. Heeft zeker goede acties, maar nooit echt foutloos.
Van mij mag halilovic wel wat meer kansen krijgen ten koste van tahiri.

13 mei 2023 om 22:18

Ons middenveld stond inderdaad totaal verkeerd. Dat was echt 1 gapend gat. Lijkt wel of daar totaal geen afspraken worden gemaakt wie nou verdedigend staat en wie ruimte moet maken bij balbezit. Ze proberen maar wat. Halilovic heeft aan het begin goede dingen laten zien bij ons, maar vorig seizoen en dit seizoen naast zijn blessure ook veel te licht. Missen echt een top 10 die een actie heeft en tevens een goed schot want hebben belabberde statistieken kwa afstandschoten.

Zie ik Heerenveen de Play-offs halen?
Maakt niet uit, het gaat toch tussen Twente en Sparta aan het eind.

13 mei 2023 om 22:48

Dat is een beetje een arrogante benadering. Waarom zou een Utrecht er niet van kunnen winnen?

13 mei 2023 om 23:08

Het kan altijd, maar Sparta en Twente hebben beiden een veel beter seizoen gedraaid en beide teams zijn op dit moment in form. De kans is aanzienlijk groter dat 1 van deze 2 clubs de play-offs wint.

14 mei 2023 om 17:36

Ze zijn inderdaad in form ja dat klopt :D

Wat verschrikkelijk was dit. Mous keepte nog wel goed. Alleen slechte uittrappen. Dit leek ook helemaal niet op een team vandaag. Het liep voor geen meter. Niet met de bal, en ook niet zonder bal. En dit tegen Excelsior. Moet je thuis gewoon winnen

Excelsior was beter, Heerenveen gaf niet thuis en Excelsior was te laat wakker om Heerenveen pijn te doen. Alleen Mous haalde een aanvaardbaar niveau en verder klopte er helemaal niks... maar wel de prijzen verhogen..




Ik denk dat de Emmen fans met argus ogen hebben zitten kijken, wat ik mij heel goed kan voorstellen.
Heerenveen had nu goed zaken kunnen doen, en ik had iets meer van Sidney van Hooijdonk verwacht.
Emmen heeft vandaag een loodzware klus in Alkmaar, waar èã¨n punt als resultaat absolute winst zou zijn.



Sahroui op 10 de 1e helft wat een drama keuze was dat.... hij ging na 60 min op links spelen en was gelijk gevaarlijk. Missen boefjes en vechters in dit elftal juist datgene v wonderen bij go ahead wel bracht laat hij bij ons achterwege....

Heerenveen gaat wel de playoffs halen. Winnen van GAE en dat moet voldoende zijn. Gezien RKC nog thuis tegen Twente moet en die zie ik ze niet winnen.
En dan nog uit tegen Cambuur, die hun laatste wedstrijd in de ED wel willen winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren