Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Flekken zorgt dat Freiburg hoop houdt tegen Juve; Sevilla verslaat Fenerbahçe

Laatste update:

Juventus heeft donderdagavond het heenduel met SC Freiburg in de achtste finales van de Europa League gewonnen. Door een doelpunt van Ángel Di María eindigde het duel in Turijn in 1-0. Het was aan doelman Mark Flekken te danken dat de nederlaag voor Freiburg niet groter was. Tegelijkertijd won Sevilla, dat in de tussenronde PSV uitschakelde, in eigen huis met 2-0 van Fenerbahçe. De returns volgen volgende week donderdag.

Juventus – SC Freiburg 1-0
Juventus schakelde vorige maand Nantes uit in de tussenronde van de Europa League, terwijl Freiburg door de eerste plek in Groep G rechtstreeks geplaatst was voor de achtste finales. Aan de kant van de Duitsers stond Flekken donderdagavond onder de lat, en dat kon Juventus merken ook. La Vecchia Signora had in de eerste helft behoorlijk wat mogelijkheden om de score te openen, maar stuitte steeds op de Nederlandse doelman. Zo zagen Adrien Rabiot, Juan Cuadrado (tweemaal) en Dusan Vlahovic hun inzetten allemaal gestopt worden door Flekken. Freiburg kwam daarentegen tot geen enkel schot in het eerste bedrijf.

Wat Juventus in de eerste helft maar niet lukte, gebeurde vroeg in de tweede helft wel: scoren. Het was Di María die voor de 1-0 tekende, door een voorzet van voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic hard binnen te koppen. Freiburg reageerde echter snel en leek tien minuten later op gelijke hoogte te komen, maar de treffer van Lucas Höler werd na inmenging van de VAR afgekeurd omdat er hands was gemaakt. In de slotfase was Freiburg niet in staat om alsnog tot scoren te komen, waardoor het volgende week met een achterstand aan de return begint.

Sevilla – Fenerbahçe 2-0
Met Nemanja Gudelj en Ferdi Kadioglu stonden er twee in Nederland geboren spelers op het veld in Sevilla. Fenerbahçe had in de eerste helft het betere van het spel en was meerdere keren dicht bij de voorsprong. Kadioglu stuitte op de voeten van doelman Marko Dmitrovic, Enner Valencia kwam net lengte tekort bij een voorzet van Joshua King en ook laatstgenoemde wist te score niet te openen. Na een klein half uur faalde King oog in oog met Dmitrovic en vlak voor rust kopte de Noor in kansrijke positie over. Sevilla was in het eerste bedrijf tot twee keer toe enigszins gevaarlijk, maar Ivan Rakitic (redding Altay Bayindir op afstandsknal) en Youssef En-Nesyri (kopbal naast) scoorden niet.

Na de thee was het juist Sevilla dat domineerde, en in de 56ste minuut leverde dat de 1-0 op. De afstandsknal van invaller Joan Jordán werd van richting veranderd en zeilde binnen. In het laatste half uur lukte het Fenerbahçe nauwelijks om nog kansen op de gelijkmaker te creëren, waarna Erik Lamela dit heenduel vijf minuten voor tijd op aangeven van Rakitic definitief besliste.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is toch zo ongelofelijk zonde, waar Fenerbahçe de wedstrijd in de eerste helft met een ruime score had moeten beslissen laten ze het in zo'n belangrijke wedstrijd liggen. Die İrfan en King wil ik alsjeblieft nooit meer zien spelen in het shirt van Fener, İrfan lijkt helemaal zijn ziel verloren te zijn sinds dat hij vertrokken is bij Başak en King is echt middelmatig en hopelijk zijn we volgend seizoen van hem af.

9 maart 2023 om 23:02

Wat een drama zeg. Helemaal mee eens en Sevilla is zo matig. Erg frustrerend. En dan vooral dat het ook nog 2 echte k*tgoals zijn. Van richting veranderd schot en Ferdi die buitenspel opheft.

Word er niet goed van...

9 maart 2023 om 23:08

Die Irfan zit echt niks meer in man. King zelfde verhaal. Is het nou echt moeilijk om betere spelers als Guler in de basis te starten. Zo zonde de 1e helft. Begon al met Kadioglu, prima pot gespeeld maar die kans in de 1e helft man man man. Totaal geen overtuiging in zijn schot. King die perfecte voorzet doodleuk over kopt ipv naar de grond te koppen. Thuis zie ik Fener hopelijk wel winnen maar zal niet genoeg zijn vrees ik. Jammer.

9 maart 2023 om 23:34

Ik vond Sevilla veel beter. Fenerbahçe heeft geen killers in het elftal. Eigenlijk stelt het Turks voetbal nog steeds niets voor.
Daarom denk ik ook dat er géén enkele team uit Turkije de volgende ronde haalt.

10 maart 2023 om 10:14

Nou, FB was echt wel beter hoor. De tweede helft zijn de rollen wel weer omgedraaid maar dat komt vooral door Jesus die de boel saboteerde. Wat een koppige idioot zeg. Basaksehir gaat de volgend ronde wel halen. En heel misschien Sivasspor ook aangezien ze met een 1-0 score terug zijn gekomen uit Italie. Alleen FB presteerde zwaar ondermaats.

10 maart 2023 om 10:56

Sivasspor verloor ook maar met 1-0 van Fiorentina, Fener was ook beter dan Sevilla, eerste helft kun je ze al oprollen maar helaas, dat overdreven gedoe dat Turks voetbal niks voorsteld slaat ook nergens op, Sevilla is altijd lastig in Europa dat je van hun verliest is geen schande, zelfde geld voor Sivasspor die knap uit bij Fiorentina met 1-0 verliest.

Alleen nog Inter en Napoli goede zaken doen volgende week en dan heeft de gehele Serie A (buiten Lazio) weer uitstekende zaken gedaan in Europa!

9 maart 2023 om 23:03

Zou mooi zijn, weer eens 3 Italiaanse ploegen in de kwart finale van de CL.

9 maart 2023 om 23:04

Napoli en Inter hebben toch al gewonnen de 1e pot . Dat is vergelijkbaar met deze wedstrijden van vanavond.

9 maart 2023 om 23:08

Napoli is al door en Inter gaat denk ik ook door. Kanttekening is dat wel dat de Italiaanse clubs relatief gezien gunstig geloot hebben. Al is Juve er nog niet. Freiburg thuis is normaliter wel sterk, maar dan moet Grifo het wel op zijn heupen hebben.

Juve heer en meester, maar desondanks maar 1-0. Had meer ingezeten. Freiburg viel mij echt tegen. Di Maria weer heel belangrijk vandaag.

Knappe prestaties van de Italiaanse teams. Beginnen nou eindelijk ook Europees weer hoog niveau te halen. 6 van de 7 ploegen hun pot gewonnen en ook allemaal nog is zonder tegen doelpunt. Juve - United lijkt me een prachtige finale

9 maart 2023 om 23:53

Ik hoef United ook niet in de finale te zien. Bij elkaar gekocht team van honderden miljoenen.

Sjonge jonge, Zo zonde! Je moet hier gewoon 3-0 winnen. Freiburg was echt helemaal nergens. Dan had je de wedstrijd in Duitsland met ogen dicht kunnen spelen

Wat een oerdomme ploeg is Fenerbahçe zeg… je speelt tegen de slechte Sevilla ooit, je maakt je kansen niet af in de eerste helft en daarna verlies je ook nog 2-0, man man man.

Als ze door deze Sevilla worden uitgeschakeld moet Jesus zichzelf weggooien en dat geld ook voor de spelers, Kadioglu is de enige die nog kan voetballen en de enige die bij GS een basisplek zou kunnen krijgen.

Nou lekker dan, dit was de kans om Sevilla kapot te maken in Spanje… 2 goals uit het niets die Fener de das om doet..

We moeten hoopvol blijven, maar het zal heel lastig zijn in TR…

Freiburg was nochtans nergens te bekennen. Het had echt wel meer kunnen worden dan de magere 1-0. Ik vond dat we de eerste helft echt sterk speelde. We moeten onze kansen gewoon beter benutten en afmaken. Ik zie echt een gebrek aan de aanval uitspelen. Even hield ik m’n hart vast ivm Chiesa. Hopelijk valt het mee. Di Maria man of the match. Forza Juve!

9 maart 2023 om 23:10

Als je Pogba nog toevoeht aan dit elftal staat er eigenlijk wel een elftal wat gewoon in de Cl thuishoort.

9 maart 2023 om 23:27

Alleen al de Keeper + de hele verdediging op Bremer na is echt niks bijzonders! iig geen materiaal voor de CL tegen de topploegen.

10 maart 2023 om 07:44

Danilo doet het goed hoor, is als CV heel goed. Het middenveld en aanval is ook prima niveau, niks minder dan sommige ploegen die nog in de CL zitten

We hebben eindelijk eens een goede wedstrijd tot een overwinning kunnen leiden. 1-0 is magertjes na deze 90 minuten maar goed, het had ook gewoon 1-1 kunnen staan met hun enige trap tussen de palen. Gelukkig was de VAR daar. Weer een bang moment met Chiesa. Maar het lijkt gelukkig maar een kleine blessure te zijn.

Irfan Can ik begrijp niet wat JJ ziet in hem. 88e minuut wisselt hij hem voor Arda. Die man is niet goed wijs man. Door hem lig je nu uit de EL. Speel gewoon met Arda in zulke belangrijke wedstrijden. Gelukkig heeft deze clown maar voor een jaar getekend en gaat die weg. Emre en Volkan als trainers en gaan voor die banaan!

10 maart 2023 om 10:12

Welke Emre? Belozoglu? Die gaat echt niet terug komen hoor. Zeker niet als Ali Koc er nog is. En Volkan heeft nog niets laten zien dus in snap niet waarom je hem zou willen hebben?

Is het raar als ik zeg dat Di Maria misschien wel bij de top 5-10 beste Argentijnen ooit hoort. Deze man is een fenomeen. 35 jaar en nog steeds zo beslissend. Alleen al die goal tegen Nantes liet zien wat een geweldenaar dit is. Om het dan niet te hebben over zijn goals in de finale van de Copa America en het WK. Geniale speler.

10 maart 2023 om 09:30

Ja dat is raar. Althans top-5. Di Stefano, Kempes, Maradona, Messi, Passarella, Redondo, Sivori, Batistuta.

10 maart 2023 om 12:47

Sivori ken ik eerlijk gezegd niet. Daar ga je me misschien voor uitlachen. Die top 5 zijn wel forse namen zo hahahah. Top 10 dan DerKaiser?

10 maart 2023 om 10:52

Geniale speler, absoluut. Maar ook eentje met diepe dalen in zijn spel in mijn ogen.
Je ziet of geniale dingen van hem, of je ziet hele matige dingen van hem. En soms ook zeer vervelende trekjes in mijn ogen. Naarmate hij ouder is geworden, is dat wel minder geworden.

Top 10 Argentijnse voetballers zou ik hem niet noemen, maar ik snap wel wat je bedoeld.

Met spelers die Derkaiser123 al noemt inderdaad heb je al relatief veel goede Argentijnen opgenoemd. Denk daarbij ook nog eens dat er spelers als Kun Aguero, Hernan Crespo, Carlos Tevez, Veron, Simeone, Higuain , Zanetti, Aimar etc voor Argentinie hebben gespeeld. En er in het huidige Argentijnse elftal ook nog wat klasbakken lopen...

10 maart 2023 om 12:49

Heel eerlijk, Aguero is dan wel een clublegende bij City, maar hij, Higuain en Tevez zijn al niet beter dan Di Maria. De rest van de spelers heb ik niet genoeg wedstrijden van gekeken om dat te kunnen stellen. Ik kijk ook naar de prestaties bij een Argentijns elftal. Di Maria is in elke grote wedstrijd voor Argentinië opgestaan. Als hij in de WK finale van 2014 had gespeeld, had ik het nog wel willen zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren