Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fitz-Jim kan Ajax tijdelijk verlaten voor nieuw avontuur in de Eredivisie

Laatste update:

Kian Fitz-Jim kan Ajax op huurbasis verruilen voor Excelsior, zo meldt Voetbal International. De Rotterdammers willen de middenvelder van Ajax naar verluidt huren. Fitz-Jim gaf vrijdag na het Keuken Kampioen Divisie-duel met SC Cambuur (4-2 verlies) aan open te staan voor een uitleenbeurt.

"Ik ben Amsterdammer, heb het heel goed naar mijn zin bij Ajax, maar in de Eerste Divisie heb ik niet heel veel meer te leren’, zei Fitz-Jim tegenover Voetbal International. "Uiteindelijk wil ik bij Ajax de stap naar het eerste maken, maar daar is nu veel concurrentie. Dan zou een verhuur een goed idee kunnen zijn, als de club het daar ook mee eens is."

Het twintigjarige talent speelde tot nog toe al drie seizoenen als basisspeler bij de Amsterdamse beloftenploeg. In 87 officiële duels kwam hij tot vier goals en drie assists. Tot nog toe kwam hij vier keer namens de hoofdmacht in actie. Fitz-Jim beschikt bij Ajax over een aflopend contract, maar de verwachting is dat deze verbintenis bij een uitleenbeurt verlengd wordt.

Bij Ajax 1 moest Fitz-Jim dit seizoen concurreren met Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen, Kenneth Taylor en Silvano Vos. De rechtspoot kan de tweede Ajacied worden die deze transferwindow op huurbasis naar Excelsior vertrekt. Eerder namen de Kralingers Kik Pierie al definitief over van Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan moet ie wel eerst verlengen. Een verhuur met een contract tot 2024 zou nergens op slaan.

25 augustus 2023 om 22:56

Hem alleen maar bij jong ajax opstellen heeft ook geen nut.

25 augustus 2023 om 23:00



@janssen, voor hem niet nee maar voor Jong Ajax is het wel goed om een paar ervaren spelers te hebben dus als hij toch niet wil verlengen, kan je hem beter daar houden of nu al verkopen

25 augustus 2023 om 23:07

Ik verwacht dat hij nooit bij ajax door zal breken dan zou je hem eigenlijk een overstap moeiten gunnen. Verkoop hem voor een klein bedrag. Nog een jaar kkd is niet goed voor hem

25 augustus 2023 om 23:13

@janssen, oh dat ben ik wel met je eens dat hij niet door gaat breken bij Ajax maar ik zie hem liever eerst verhuurd worden zodat hij wat meer op gaat leveren.

25 augustus 2023 om 23:19

Verkopen zou dom zijn. Was vandaag weer de beste bij Jong. Ook 9/13 duels gewonnen waar mensen vaak om zeuren, dus verhuren is de beste optie momenteel. Is zo’n speler die ze later dan weer terug willen halen.

25 augustus 2023 om 23:32

Dat ie de beste was lijkt me wel vanzelfsprekend, hij komt uit 2003 en is verreweg de meest ervaren speler bij Jong Ajax op het veld met 80+ wedstrijden. De rest komt allemaal uit 2004/2005 en enkele zelfs 2006, 4 jongens hebben hun debuut gemaakt in Jong Ajax vandaag. Andere ervaren Jong spelers zaten allemaal in Bulgarije

26 augustus 2023 om 00:52

Laat Kian alsjeblieft verlengen en dan de verhuur in. Geweldige voetballer die ik graag in Ajax 1 zie spelen. Samen met Vos op het middenveld, heerlijk vooruitzicht.

26 augustus 2023 om 09:45

Verkopen is zeker dom. Hij is een speler die het spelletje goed ziet. Heeft de zogenaamde voetbalinteligentie en dat is wat Ajax nodig heeft. Hij is niet groot maar wel een slimme speler die technisch en tactisch goed is.
Contract met zeker vier jaar verlengen en een seizoen uitlenen aan Excelsior zou prima voor zijn ontwikkeling zijn.

25 augustus 2023 om 22:59

Dat is een verplichting van huur van één jaar met een contract tot 2024. Gaat dus verlengen.

Lijkt me voor alle partijen een mooie optie. Doen.

26 augustus 2023 om 08:16

Als Excelsior fan zou ik hier zeer blij mee zijn. Ben persoonlijk altijd wel gecharmeerd van deze jongen. Misschien (nog) niet het niveau van Ajax 1, denk dat hij goed past in de manier van spelen bij Excelsior

Die kan dat niveau zeker aan. Als het een aankoop was, had ie bij ons gespeeld, maar helaas. Voor Jong Ajax is ie veel te goed geworden, daar leert hij niks meer. Jaartje Eredivisie is dan een goede uitkomst.

25 augustus 2023 om 23:13

Ik snap echt niet waar jouw claim "die kan dat niveau zeker aan. Als het een aankoop was, had ie bij ons gespeeld" vandaan komt. Die paar keer dat hij in Ajax 1 heeft mee gedaan was op zijn best 'verdienstelijk'. Dit is toch geen speler die Ajax naar een hoger niveau brengt. Ook bij Excelsior -met het type voetbal dat ze spelen- moet ik het nog zien.

26 augustus 2023 om 00:26

Kan je moeilijk zeggen na zo weinig potjes. Feit is wel dat hij structureel de beste speler was van Jong Ajax. Verdiende vorig jaar wel iets meer kansen.

26 augustus 2023 om 00:40

Hieronder staat een posting over zijn rendement (#23). Daar raak ik ook niet heel erg van onder de indruk.

Waar mijn persoonlijke twijfel zit is dat hij gewoon te licht is (voor nu).

26 augustus 2023 om 00:45

Hij is een type Frenkie (niet qua kwaliteit bedoeld), dus daar hoef je niet een groot aantal goals en assists van te verwachten. Als 8/6 is 9 g/a in 30 wedstrijden vorig seizoen ook heel aardig als opbouwende speler. Vandaag ook een assist. Maar zo’n type speler op rendement beoordelen zou onzin zijn. Speler die het spel altijd kan versnellen met zijn passing, dribbel en techniek, verdedigend veel ertussen zit en zelfs veel duels wint (9/13 vandaag).

26 augustus 2023 om 01:04

Ik vond het rendement van Frenkie ook veel te laag voor zijn kwaliteiten; het is en blijft een middenvelder.
Het spel gaat uiteindelijk om winnen en goals maken.

26 augustus 2023 om 01:14

Je moet het wel in perspectief zien. Zulke spelers laten anderen renderen waardoor zij uiteindelijk een hoger rendement halen en daarnaast lijkt Fitz-Jim dus zeker te verbeteren in zijn rendement.

26 augustus 2023 om 01:23

Het is leuk dat jij Fitz-Jim fan bent, maar ik heb nog geen enkel overtuigende reden gehoord op mijn initiële vraag waarom hij in de basis zou moeten staan van (dit) Ajax.

26 augustus 2023 om 01:35

Ik heb nooit gezegd dat hij in de basis hoort, waarom zou ik dat uitleggen dan? Geef alleen aan dat we hem nog niet kunnen beoordelen in het 1e vanwege de weinige speelminuten en wat voor type speler hij is. Wat ik wel vind is dat hij vaker had moeten invallen en dat de potentie voor het 1e aanwezig is.

26 augustus 2023 om 01:49

Dat was mijn vraag op de reactie van Hakim ...

26 augustus 2023 om 06:05

KFJ is inderdaad een erg goede speler. Een 6 of een 8. Uitstekende techniek en spelinzicht. Goede inspeelpass en lange bal. Beetje klein, maar dat maakt niet uit. Vurnon Anita was destijds ook niet de langste en werd een belangrijke speler op linksback en het middenveld. Ik hoop echt dat hij verlengd, kansen krijgt en dit seizoen verhuurd wordt aan een andere club dan Excelsior. Liever dat hij naar Sparta gaat.

26 augustus 2023 om 11:28

Ik ging in op het deel waarin je een conclusie trok op basis van een paar potjes in 1. Dat vind ik te vroeg voor een conclusie.

26 augustus 2023 om 11:41

Dat vond ik dus ook van het statement van Hakim dat hij wel even in de basis zou komen te staan.

Ik schrijf hem niet af voor de toekomst, maar voor nu zie ik het niet in Ajax 1 en Excelsior heeft m.i. meer behoefte aan meer gewicht. Aan de andere kant zie ik graag talenten zich (eerst) bewijzen bij kleinere clubs. Dus volg ik ze met iets meer interesse ongeacht van welke club ze komen,

26 augustus 2023 om 12:59

Maar als het goed is volgt hij Jong Ajax structureel, wat dus gebaseerd is op heel veel wedstrijden. Bij Excelsior kan hij 100% mee ben ik van overtuigd op basis van alles wat ik van hem heb gezien en dat is vrij veel. Gewicht zegt bij hem niet veel, wint meerendeel van zijn duels.

Zou een mooie keuze voor hem zijn! Hij is toe aan een volgende stap, maar in het eerste van Ajax zal hij dit seizoen niet of nauwelijks aan spelen toekomen met Tahirovic en Vos nog voor zich..

Idd een goede vervolg stap voor Jim. Denk dat hij er goed aan doet om daar te gaan spelen.

Moet Ajax veel meer doen: na een jaar Jong Ajax moeten ze op niveau ED gaan spelen. Veel vaker/sneller spelers verhuren of verkopen met optie tot terugkopen.

25 augustus 2023 om 23:15

Eens, 3 jaar in JA is inderdaad te lang. Had hem graag vorig jaar al verhuurd zien worden.

25 augustus 2023 om 23:21

Daar heb je wel meerdere partijen voor nodig, je hebt clubs nodig die de spelers willen huren en de spelers moeten dit zelf ook maar willen. Taylor weigerde bv 2 seizoenen geleden. Voor hem pakte het uitstekend uit want hij kreeg door blessure Gravenberch speeltijd en daarna verdween hij niet meer uit de basis. Regeer weigerde ook maar voor hem pakt het slecht uit want hij speelde maar 15 minuten ofzo in het eerste.

Veel spelers zijn ook helemaal niet gewild na slechts 1 seizoen of ze zijn al zo goed dat ze bij Ajax 1 kunnen aansluiten zoals de Ligt en Gravenberch. Echt geen 1 club in de Eredivisie zou interesse hebben in Fitz na zijn 1e seizoen. Unuvar leek ook helemaal nergens op in het 1e seizoen dat hij veel speelde, kon het conditioneel moeilijk aan. Vooral nu niet omdat jongens steeds jonger al in Jong Ajax terechtkomen. Zo'n Botman was wel na 1 seizoen weg bij Jong maar die kwam ook pas op zijn 18e in Jong terecht. Dat komt ook omdat de onder 19 is verdwenen waardoor jongens eerder doorschuiven

Had graag gezien dat hij vorig seizoen al meer kansen in 1 kreeg of dit seizoen, maar verhuur is altijd nog beter dan in JA blijven. Daar is hij uitgeleerd. Nu lekker laten zien in de ED en hopelijk volgend jaar bij de eerste selectie aansluiten.

Niet veel meer te leren zegt hij. Nou vanavond even gezien tegen Cambuur. Was nou niet bepaald groots. Oftewel matig. Kan in Ajax 1 nooit doorbreken.

We hebben wel middenvelders nodig, maar ben eerlijk gezegd niet zo kapot van die jongen. Aan de andere kant nog niet zoveel zien spelen dus hopelijk verrast hij me in positieve zin

26 augustus 2023 om 01:42

sterk staaltje jezelf tegenspreken.

Kian was vorig seizoen al klaar voor de eredivisie en nu al helemaal.

Helaas is Hartjes langdurig geblesseerd geraakt. Erg zuur voor die jongen. Excelsior moet daarom een extra middenvelder halen en dan is fitz jim wellicht een leuke speler

Als die Vos zo goed is, snap ik niet waarom Fitz Jim afgelopen seizoen al eens de kans kreeg maar Vos nooit.

26 augustus 2023 om 00:24

Vos wordt overschat door zijn indrukwekkende fysiek. Beiden hebben weinig kansen gekregen overigens.

Niks te leren in jong Ajax en Eerste Divisie is echt een beetje overmoedig. Vorig jaar 3 goals en 6 assists in 30 wedstrijden.. Het jaar ervoor 0 goals en 2 assists in 34 wedstrijden. De cijfers vertellen toch een heel ander verhaal. Fitz-Jim moet zich veel meer onderscheiden wil hij een plaats bij het eerste ooit afdwingen. Maar met zulke teksten heb ik er niet heel veel vertrouwen in eerlijk gezegd. Hij is 20 en zou imo voor zijn leeftijd veel assertiever moeten zijn en meer moeten leveren. Je verliest elke wedstrijd in Eerste Divisie en voegt niets toe maar je hebt niks te leren. Vreemde kijk heb je er dan op. Ik zou hem verkopen.

26 augustus 2023 om 00:17

Hij is een 6/8 en heeft dus heel vaak op 6 gespeeld. Beoordeel je Frenkie de Jong ook op zijn rendement? Je bewijst echt dat je nooit Jong Ajax kijkt of Fitz-Jim in actie ziet. “Voegt niets toe”. Lachwekkend. Is juist een assertieve speler die vaak levert in Jong. Hij is een speler voor de opbouw, niet voor de eindfase. De beste speler van JA.

26 augustus 2023 om 08:34

Dan mag je echt wel betere statistieken afleveren dan dat ie nu doet, als hij het niveau in KKD zodanig is ontgroeit. Nah sorry ik vind het niks. Hij heeft het niveau van een echte Ajax speler gewoon niet. Ik mis bluf , branie , lef en niveau. Laatst zag ik hem in het eerste een keer en vroeg ik mij af of hij al haar op zijn ballen heeft. Het is veel te lief leuk en aardig allemaal. Daar ga je geen wedstrijden mee winnen wanneer het erop aan komt. Wellicht dat het een laatbloeier wordt , dat zou kunnen maar op dit moment komt hij gewoon veel te kort.

26 augustus 2023 om 11:24

Eerlijk hoe vaak zie je hem dat je van zo’n type speler goals en assists verwacht? 9 g/a voor zo’n type is gewoon netjes. En aan bluf, lef en branie komt Fitz-Jim niks tekort. De enige wedstrijd die hij laatst in het eerste speelde was een korte invalbeurt tegen Go Ahead en daarin viel hij weer met lef in. Veel meer dan andere spelers die speelden in die wedstrijd.

Het lijkt er echt op dat je dit roept op basis van zijn voorkomen, want je beschrijft het tegenovergestelde van de speler Fitz-Jim.

Hij si wel toe aan een volgende stap. Al heb ik na vanavond bijna gen 1 speler gezien waarvan ik dacht die gaat Ajax 1 halen. Fitz Jim daarintegen is wel samen met de maker van de 0-1 en speler die zeker meer kan dan de KK. Verder niet onder de indruk van het talent van at er in jong Ajax zit. Ik heb ook wel meegemaakt dat we tegen jong Ajax moesten met Frenkie de Jong en heb Nouri hier (Leeuwarden) ook een wereld goal zien maken. Dat type talent herbergt dit Ajax helemaal niet.

26 augustus 2023 om 00:20

Speelden ook veel spelers die of nog heel jong zijn of nooit Ajax 1 gaan halen. De Graaff, Jermoumi, Chahid en Brandes gaan waarschijnlijk nooit het 1e halen. Misehouy, Fitz-Jim, Kalokoh en Vink hebben die potentie wel.

“Hij wordt de 2e speler die op huurbasis van Ajax naar Excelsior gaat want Pierie is al definitief overgenomen.” Merk veel fouten de laatste tijd met verkochte spelers die beschreven worden onder het mom van “huurbasis”.

26 augustus 2023 om 01:03

Pierie heeft vorig seizoen op huurbasis bij Excelsior gespeeld en is dit jaar verkocht aan Excelsior. Het is niet een mooie volzin van Voetbalzone maar het is geen onwaarheid

26 augustus 2023 om 11:28

Heeft Ajax nog nooit eerder voor Pierie iemand aan Excelsior verhuurd dan?

Jammer dat deze jongen geen kansen krijgt want ik zie wel veel talent in hem en met mij heel veel andere Ajacieden ook. Verlengen en verhuren zou zeker een goed idee zijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren